• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Umre için kılınan zorunlu aşılar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

aysenurarimbeg

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2024
14
-5
1
26
Merhaba

Annem inşallah şubat ayında umreye gidecek, Arabistan tarafından memnjit olarak geçen dörtlü karma bir aşı zorunlu kılındı. Aşılardan konusunda son uygulamalar ve covid sürecinden sonra sağlık sistemine güvenmiyoruz ve aşı yapılmasını istemiyoruz. Annemin zaten bazı kronik rahatsızlıkları var aşı olmayı hiç istemiyor.Sırf bu sebeple senelerdir hayalini kurduğu umre heyecanı kursağında kaldı benzer süreci yaşayan birileri var mıdır nasıl bir yol izlediniz? Olmamak için ne yapabiliriz?

Aşı kılmak şahane olmuş. Bir başlıkta ancak bu kadar anlatım bozukluğu yapılabilirdi 😂😂😂

Yapacak bişey yok. Uluslararası kuralları böyle türkiyede at koşturduğumuz gibi delemiyoruz. Alıştık yıllardır arka kapılardan dolanmaya, kendi istediğimizi yapmanın bir yolunu bulmaya. Ama bu konu sert kaya. Ya o aşıyı olecek ya o umreye gitmeycek.

Covid zamanı anneme hiçbir aşıyı yaptırmadım,iyi ki de yaptırmamışım. Ben çalıştığım için mecbur tuttular ve oldum 2 tane çok üzgünüm bunun için. Ama benim bildiğim kadarıyla menenjit ve 4lü karma aşı covid aşısı gibi değil,gerçekten yaptırmak işe yarıyor. Yıllardır var olan aşılar,üç günde bulunmuş olan covid aşısı gibi düşünmeyin bence.

Aşısız almıyorlar mı bilmiyorum umreye. Almıyorlarsa da gitmesin o zaman anneniz.

Annenizin kronik rahatsızlıklarının bu aşıları olmasına engel olacağını düşünmüyorum ama siz yine de bir hekime danışın. Annemin şeker, kalp rahatsızlıkları ayrıca beyin kanaması geçmişi var yani günde en az 10 ilaç kullanıyor buna rağmen umre için aşılarını oldu, umresini sorunsuzca yaptı. Ayrıca orada o kadar farklı milletten insan var ki ve bir sürü hastalığa sahip olabilirler. Eğer çok korkuyorsa ya da güvenmiyorsa aşılara oralara hiç gitmemesi daha mantıklı. Bu arada covid aşısı ve diğer aşılar aynı kategoride değil diğerleri onlarca yıldır var olan aşılar.

olmamak icin ne demek? o ülke o asiyi zorunlu tutmus. inanin sizin sağlığınız icin degil. orada basiniza bir sey gelse 5 vakit cenaze namazi kilinan yer. gömerler gider
 bulastirmaniza engel olmak icin istiyorlar. orayi her gun milyonlarca insan ziyaret ediyor. ya anneniz orada menenjit kaparsa öksür öksür oradaki pekcok kisiye bulastirirsa? bu kul hakkini kac hac umre temizler?
ya da anneniz de yaptirmadi baskalari da yaptirmadi onca kalabalikta o virus geldi annenize bulasti. sağlam gonderdiginiz kadini hasta aldiniz geldi bir de burada bulastirdi ailesine, hayırlı olsuna gelenlere, hastane personellerine...bunun olmayacagini garanti edebilir misiniz?
ulkenin kurali varsa uymak zorundasiniz. uymayacaksaniz da gitmezsiniz, bu kadar basit.
birikmis paraniz varsa, anneniz de kutsal toprak görmek istiyor ama asla aşi olmak istemiyorsa kudus umresi diye bir sey var. hazir ateskes imzalandi, ortalik biraz daha durulsun - turlar acilsin anneniz onlara katılabilir. benim annem de gitmisti ne aşı istiyorlar ne birsey. rahatca gider gezer kutsal topraklari

Son düzenleme:
Merhaba

Annem inşallah şubat ayında umreye gidecek, Arabistan tarafından memnjit olarak geçen dörtlü karma bir aşı zorunlu kılındı. Aşılardan konusunda son uygulamalar ve covid sürecinden sonra sağlık sistemine güvenmiyoruz ve aşı yapılmasını istemiyoruz. Annemin zaten bazı kronik rahatsızlıkları var aşı olmayı hiç istemiyor.Sırf bu sebeple senelerdir hayalini kurduğu umre heyecanı kursağında kaldı benzer süreci yaşayan birileri var mıdır nasıl bir yol izlediniz? Olmamak için ne yapabiliriz?
Benim annemde gitti yıllar önce bu kural yeni sanırım. Tedirgin olmakta haklısınız ancak bu aşılar covit gibi 2 3 günde bir yerden çıkmadı. Uzun zamandır bilinen ve kullanılan aşılar. Ben ilk kez duydum bu aşı olayını. Bazı kronik rahatsızlıkları var demişsiniz anneniz için bu hastalıkları olumsuz etkileyecegini raporla kanitlarsaniz vurdurmak zorunda kalmazsınız diye düşünüyorum.

Benim annemde gitti yıllar önce bu kural yeni sanırım. Tedirgin olmakta haklısınız ancak bu aşılar covit gibi 2 3 günde bir yerden çıkmadı. Uzun zamandır bilinen ve kullanılan aşılar. Ben ilk kez duydum bu aşı olayını. Bazı kronik rahatsızlıkları var demişsiniz anneniz için bu hastalıkları olumsuz etkileyecegini raporla kanitlarsaniz vurdurmak zorunda kalmazsınız diye düşünüyorum.
ben hatirliyorum hacca gitmeden asiya giden akrabami. simdi merak edip baktim uzun zamandır zorunluymus ama 2002den beri sıkı denetimdeymiş aşilar, esneklik saglanmiyormus

olmamak icin ne demek? o ülke o asiyi zorunlu tutmus. inanin sizin sağlığınız icin degil. orada basiniza bir sey gelse 5 vakit cenaze namazi kilinan yer. gömerler gider
 bulastirmaniza engel olmak icin istiyorlar. orayi her gun milyonlarca insan ziyaret ediyor. ya anneniz orada Meningokok Menenjiti kaparsa öksür öksür oradaki pekcok kisiye bulastirirsa? bu kul hakkini kac hac umre temizler?
ya da anneniz de yaptirmadi baskalari da yaptirmadi onca kalabalikta o virus geldi annenize bulasti. sağlam gonderdiginiz kadini hasta aldiniz geldi bir de burada bulastirdi ailesine, hayırlı olsuna gelenlere, hastane personellerine...bunun olmayacagini garanti edebilir misiniz?
ulkenin kurali varsa uymak zorundasiniz. uymayacaksaniz da gitmezsiniz, bu kadar basit.
birikmis paraniz varsa, anneniz de kutsal toprak görmek istiyor ama asla aşi olmak istemiyorsa kudus umresi diye bir sey var. hazir ateskes imzalandi, ortalik biraz daha durulsun - turlar acilsin anneniz onlara katılabilir. benim annem de gitmisti ne aşı istiyorlar ne birsey. rahatca gider gezer kutsal topraklari

Kadını savaş bölgesine mi göndereceksin aşı olmuyor diye 🤣🤣

Aşıyı yaptırmamakta özgürsünüz. Ama annenizi ülkeye almamak Suudi Arabistan'ın egemenlik hakkı.

Karma aşılar yıllardır var ve üzerinde birçok çalışma yapılmış. Covid ile kıyaslamak elma ile armutu kıyaslamak gibi biraz. Kaldı ki Covid aşıları da o anda kısa vadede salgına müdahale için optimum çözümdü. Burada kar-zarar hesabı yapıyoruz. Zaten aşıyı olurken biliyorduk yeterince test edilmediğini.

Bir de hac umre mahşer günü gibi kalabalık oluyor. Bence olmadığı başka aşı varsa onları da yaptırsın gitmeden. Kronik rahatsızlığı olan insanları daha çok etkiliyor bazı hastalıklar.

Kadını savaş bölgesine mi göndereceksin aşı olmuyor diye 🤣🤣
ateskes imzallandi
onlar hep savasta, hic duydun mu pespese sakin gecen 5 sene mesela? yine giden gidiyor:))
annem de gitti :) yine gitmek istiyor.
"gördün zaten orayi, umreye git, seni saraybosnaya götüreyim" diyorum "yok kudus beni cagiriyor ruyalarimda" diyor😂😂

ben hatirliyorum hacca gitmeden asiya giden akrabami. simdi merak edip baktim uzun zamandır zorunluymus ama 2002den beri sıkı denetimdeymiş aşilar, esneklik saglanmiyormus
Doğrudur. Umreye 2000 öncesi gitmişti annem demek ki o zaman denetim sıkı değildi.
Sağlık için her şeyi yapacağız mecbur. Yeter ki sıkıntı yaşamayalım, yasatmayalim.

ateskes imzallandi
onlar hep savasta, hic duydun mu pespese sakin gecen 5 sene mesela? yine giden gidiyor:))
annem de gitti :) yine gitmek istiyor.
"gördün zaten orayi, umreye git, seni saraybosnaya götüreyim" diyorum "yok kudus beni cagiriyor ruyalarimda" diyor😂😂
Güvenlikli mi gidiyor nasıl oluyor ?

yine ortam freak show gibi olmaya başlamış.

EVT-YaEXYAAfCHZ.jpg

Merhaba

annem yeni gitti. aşı olmadı. ama turla gitmedi. kendisi bireysel gitti.
Bu arada keşke aşı olsaydı çok hasta olmuş orada. fenalaşmış. şu an iyi umarım herhangi bir virüs de kapmamıştır.

Son düzenleme:
Hangi aşılar.tetanos falan ise faydası var.covid ise zaten kafadan iptal edin.ne baskılar görmüştüm ama dayattim olmadım covid.beni aforoz edenler şimdi akıllılık ettin diyor.

Hacdan akrabalar tarafından getirilen virüs nedeniyle ( Yıllar önce ) 2 yaşında menenjit geçirmiş eşimin teyzesi 42 yıl yatalak bir hayat sürdü. Konuşma yok yürüme yok. Siz bu konuyu sadece anneniz için açmış olabilirsiniz ama bu konu toplum sağlığını da ilgilendiriyor.

Umreye gitme nedeniniz ile tutumunuz birbiriyle çelişiyor şu durumda...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back