ULUSLARARASI İLİŞKİLER MEZUNLARI BAKABİLİR Mİ?

tatlfndk

Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2024
399
358
18
NOT:LÜTFEN KONUMU TAŞIMAYIN BU DA DERT LÜTFEN İŞ BULAMIYORUM

Merhaba kızlar ben uluslararası ilişkiler bitirdim ama bu alana yönelik bir girişimim olmadı. Şöyle ki mezun olduğum yıl pandemi vardı bir yıl kadar kurum sınavlarına hazırlandım. İdari hakimlik istiyordum uluslararası ilişkiler alanıyla ilgili kafamda birsey yoktu. Ama hakimlik sınavına da pek hazırlanamadım, kötü bir dönemden geçiyordum o sıralar. Sınav geçtikten sonra sektör değiştirmek istedim yine aklımda uluslararası ilişkiler ile ilgili birsey yapmak yoktu. Mutfağı çok seviyorum yeme içme sektörüne geçtim kurslara gittim daha sonra bir yerde işe girdim ama maalesef girdiğim ay hasta olduğumu öğrendim 2yıl kadar tedavi gördüm. Yeme içme sektörü için sağlığım pek elverişli değil masa başı iş yapmam daha uygun olur gibi. Uluslararası ilişkiler bölümü ile ilgili neler yapabilirim? Siz ne durumdasınız? Benim mezun olan üni arkadaşlarımdan görüştüklerimin hepsi sektör değiştirmiş durumda bu alanda birşey yapan tanıdığım yok pek

Son düzenleme:
Bir arkadaşım uluslararası ilişkiler bitirdi. Okurken İspanyolca öğrenmişti şimdi onun üzerinden ilerleyip özel ders veriyor. Başka bir arkadaşım da aynı bölümden mezun ama sosyal medya danışmanlığı yapıyor. İlk girdiği şirket eğitim falan vermişti öyle işi öğrendi. Diğer bir arkadaşım işletme bitirdi pek sevmedi, şimdi sap danışmanı olarak yine masa başı çalışıyor. Yani bir araştırın hangi meslek daha dikkatinizi çekiyor şartlar, maaş vb. açısından.

Çok teşekkür ederim özel ders iyi fikir aslında

Arkadasınız sosyal medya danışmanlığını uluslararası ilişkiler üzerine mi yapıyor anlamadım orayı şirket eğitim verdi dediniz

Çok teşekkür ederim özel ders iyi fikir aslında
Rica ederim. Direkt bölümünüzle ilgili devlette kadro olsa kpss ister, akademi düşünseniz yds ve ales ister. Onun dışında olsa olsa sivil toplum olur. Bir an önce para kazanayım ve içime sinen bir iş de olsun diyorsanız farklı sektörlere şans verin bence. Mutfak gibi sevdiğiniz ama masa başı olabilen bir sektör illa ki aklınıza yatar.

Çok teşekkür ederim gerçekten çok boş bir bölüm okumuşum üzülüyorum vallahi

Ben uluslararası ilişkiler mezunuyum 2016 da mezun oldum. Hem lisansım hem yüksek lisansım aynı alanda 2019 da yükseği bitirdim. Göç uzmanı olarak çalışıyordum türkiyedeyken de. NGO ve ya ıngo lara bakabilirsiniz. İyi bir İngilizceniz veya ek diliniz yoksa bence hızlı bir kursa gidin ve toparlayın dilinizi, biliyorsunuz dil olmadan alanda ilerlemek çok zor. Bende 1 sene kadar gap yılı yapmıştın yüksek lisansa başladım dilimi güçlendirdim ve bir ngo da stajyer olarak çalıştım gönüllü. Oradan sonra ngo da devam ettim. Çok iyi maaşlara iyi pozisyonlarda calıstım çok memnundum. Ülke değiştirdiğim için istifamı verdim, seneye büyük ihtimalle tekrar işe dönerim. Şuan kötü bir maaşla düz bir işe girmektense krizi fırsata çevirin sakin olun hepimiz geçtik o yollardan. Lojistik alanında çalışan çok arkadaşım var, operasyon birimlerine girdiler belki denersiniz şansınızı

Hala popüler mi bilmiyorum ama ben bir senelik boş yıkımda İngilizce, tarih, Türkçe matematik dersleri vermiştim. Hem bir etüt de hem de ayrıca sağdan soldan tanıdıklara. Baya da öğrencim vardı evden para almadan geçiniyordum güzel gidiyordu.

Teşekkür ederim araştıracağım bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…