• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uluslararası Af Örgütü'nden Ali İsmail Korkmaz ilanı

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
Uluslararası Af Örgütü, Kayseri'de 12 Mayıs'ta görülecek olan Ali İsmail Korkmaz davası öncesi, 'Türkiye'de, cezasızlığa son' ilanı verdi.

Uluslararası Af Örgütü, Eskişehir’de 2 Haziran’daki Gezi Parkı protestoları sırasında polis ile bir grup sivil tarafından dövülen ve 38 gün komada kaldıktan sonra kurtarılamayan üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın, Kayseri Adliyesi’nde görülecek davası öncesinde gazetele 'Türkiye’de cezasızlığa son' ilanı verdi. Örgüt ilanı Kayseri’deki bazı yerel gazetelere de gönderdi. Kayseri'de 4’ü polis 8 sanığın yargılandığı ve 1'i polis 5 tutuklu olan davanın ikinci duruşması, bu kez 12 Mayıs pazartesi günü Mevlana Mahallesi’nde yeni yapılan adliye binasındaki 300 kişilik konferans salonunda yapılacak. Duruşmanın güvenlik gerekçesiyle eski adliyeden yeni adliye binasına alındığı açıklanmıştı.
$BnDWPQwIMAEu7Rz.jpg
http://www.evrensel.net/haber/83851...en-ali-ismail-korkmaz-ilani.html#.U2q6U_RdVOF

Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesiyle ilgili dördü polis sekiz kişinin yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün Kayseri'de görülüyor. Duruşmada tanık Semih Berkan Yapıcı zanlıları teşhis etti.
Gezi eylemleri sırasında 2 Haziran günü dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasının ikinci duruşması Kayseri Adliyesi'nde bugün görülüyor.
'Güvenlik‘ gerekçe gösterilerek Eskişehir’den Kayseri’ye alınan dava nedeniyle kentte yoğun önlem alındı. Davayı izlemek için gelenlerin otobüsleri adliyeye yakın bir noktada durduruldu. Adliye çevresinde yaklaşık bin polis bekliyor.
Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, çevre illerden gelenlerle birlikte toplam bin 900 polis, dört TOMA ve bir helikopterin şehirde görev yaptığını açıkladı.

AİLESİ DE GELDİ
Duruşmaya katılmak için anne Emel Korkmaz, baba Şahap Korkmaz ve bazı yakınları Hatay'dan Kayseri'ye geldi. Ali İsmail'in fotoğrafını göğsünde taşıyan anne Emel Korkmaz, duruşma salonuna girerken "Ali İsmail'in hesabını sormaya geldim. Ali İsmail ile birlikte geldim. Acaba evlatları annelerinin elini öpebildi mi? Çocukları, 'Babam nerede?' diye sorduğunda ne cevap verdi? 'Biz 19 yaşında gencecik çocuğa kıydık, hapisteyiz' mi dediler, yoksa ne dediler merak ediyorum. Katillerle yüzleşmeye Ali İsmail ile birlikte geldim. Acaba evlatları annelerinin elini öpebildi mi?" dedi. Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş da destek için adliyeye geldi.
Duruşmada bugün 11 tanık dinleniyor.
İŞTE DURUŞMA SALONU
Duruşma adliyenin konferans salonunda yapılacak.

AYNI KAREDELER
Duruşmada olan Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, Twitter'dan bir fotoğraf paylaştı ve şöyle yazdı: Tutuksuz sanık 3 polis de salona geldi. Polis arkadaşlarının yanına sığındılar. Annem ve babamla aynı karedeler!

SANIKLAR DURUŞMADA
Duruşmada salona önce önce tutuksuz sonra tutuklu sanıklar getirildi. Sanıklarla Korkmaz ailesi arasına jandarma dizildi. Müdahil avukatlar, "Duruşmada olaya ilişkin önemli gördüğümüz görüntüler göstereceğiz. Salonda sinevizyon sistemi kurulmadığından zorlanacağız" dedi.
Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da, "Benim oğlum da polisler tarafından öldürüldü" diyerek davaya katılma talebinde bulundu. Elvan'ın yanı sıra Hatay'da yaşamını yitiren Ahmet Atakan'ın ağabeyi Zafer Atakan ile Balıkesir ve Mersin barolarından müdahil olma talebi geldi. Sanık avukatları ise bu taleplerin reddedilmesini istedi.

7 AYLIK YEĞENİ DE...

Ağabey Gürkan Korkmaz ise kucağında oğlu Ali Yusuf'la birlikte söz aldı. Oğlunun 7 aylık olduğunu, olaydan mağdur olduğunu, amcasıyla adaş olduğunu, onun bayrağını Ali Yusuf'un aldığını belirterek bebek adına davaya katılma talebinde bulundu.
Mahkeme davaya katılma taleplerini reddetti.

TANIKLAR DİNLENMEYE BAŞLADI

Duruşmada daha sonra Ali İsmail Korkmaz dövülürken olay yerine çok yakın olan tanık Semih Berkan Yapıcı salona alındı. Kimlik tespiti yapıldı. Yemin ettikten sonra anlatmaya başladı.
"Olay akşamı (2 Haziran) arkadaşımla Espark önündeki eylemlere baktık. Sonra arkadaşımı evine bıraktım. Yunus Emre Caddesi'ne çıkan yollardan gittik. Kendisini eve bıraktıktan sonra bir ara sokakta eylemcilere polis müdahale ediyordu. Bir süre sonra çevik kuvvet TOMA'larla müdahale etti. Ben de diğer insanlar gibi kaçtım. AKP il binası az ilerisinde biraz bekledim. Eve gitmek için kendime güvenli yol arıyordum. Güvenli olduğunu düşündüğüm sokakta 2 sarhoş kişi gördüm ve arkalarından yürümeye başladım. Kapalı pazarın oradaki fırına vardım. İçeride 2 polis vardı. Dışarı çıktım, havada hâlâ gaz vardı. "Yapmayın etmeyin" diye bir bağırma duydum. 2 polis eylemcileri pazar yerine sürüklüyordu. Polislerden birinin Selçuk Bal olduğunu internetten öğrendim. Yanlarında elinde sopa olan Serkan Kavak da vardı. Serkan Kavak da vurmaya başladı. Bu sırada vurdukları şahıs bir anda kaçmaya başladı. Bu kişiler fırının önüne döndüler, ben de oraya gittim. Tekrar gaz saldırısı başladı, eve gidemedim. Sokağa giren uzun boylu, kumral birini darp ettiler. Dövdükleri kişi "Yapmayın ben su almaya geldim" dedi.

Eve gitmek için Ali İsmail'in girdiği sokağa yöneldim. Serkan Kavak'ın pasajda saklandığını gördüm "Ben çıkarken sen geriye kaç" dediğini duydum. Bu sırada Ali İsmail Korkmaz ile Doğukan Bilir'in sokağa girdiğini gördüm. Ali İsmail sokağa girmeden önce Hüseyin isimli polis ve gaz maskeli polisi gördüm orada.
Ali İsmail sokağa girdiğinde Hüseyin isimli polis ve diğer gaz maskeli polis yakalamak istedi ama yakalayamadı. Doğukan Bilir'i (Ali İsmail'le aynı gün dayak yiyen genç) yakaladılar. Ali İsmail'in önü fırıncılar tarafından kesildi. Ali İsmail kepenklere doğru hamle yaptı. Çelme taktılar, Ali İsmail dengesini kaybedip düştü. Herkes darp etmeye başladı. Ali İsmail tekmelerle darp edildi. Defalarca vurdular. Kafasını kaldırdı ve kaldırıma çarptı. O anda yüzünü hafızama kazıdım. Uzun saçlı bir polis geldi. Ali kafasını saklamaya çalıştı ama hep kafasını tekmelediler. Bilincini kaybetti. Ali İsmail kendine gelmeye başlayınca tekrar darp etmeye başladı (sanık Mevlüt Saldoğan'dan söz ediyor). Ali fırsat bulup kaçmaya başladı, polisler "Çevirin onu" diye bağırıyordu. Sonra gözden kayboldu."

SANIKLARI TEŞHİS ETTİ

Tanık konuşurken salonda başta Korkmaz ailesi olmak üzere birçok kişi ağladı. Tanık Yapıcı, anlatımlarından sonra salonda bulunan sanıkları teşhis etmeye başladı. Yapıcı, polis memuru Mevlüt Saldoğan'ı ve polis memuru Hüseyin Engin''i teşhis etti. Yapıcı, sanık Şaban Gökpınar'ın da sokakta olduğunu söyledi. Gökpınar'ın polis memuru Hüseyin'le birlikte hareket ettiğini ifade etti. Yapıcı, sanıklar Mevlüt Saldoğan, Hüseyin Engin, Şaban Gökpınar, Yalçın Akdoğan, Ebubekir Harlar ve fırıncıları tek tek seçerek teşhis etti.

Davaya gelenlerle polis arasında arbede
[FONT=pt_sansregular]Davayı izlemek için çeşitli illerden gelen gruplar, Kaldırım Caddesi'nden [/FONT]spor[FONT=pt_sansregular] tesisleri önündeki arama noktasına kadar sloganlar atarak yürüdü. Burada aranmadan kendileri için ayrılan alana girmek isteyen gruptaki bazı kişilerle polis arasında kısa süre arbede yaşandı. Bölgeye gelene kadar 3 kez arandıklarını söyleyen grup temsilcileri ile polis arasındaki görüşmelerin ardından arama noktası kaldırıldı. Kendilerine ayrılan alana geçen gruplar, toplumsal olaylarda yaşamını yitirenler
anısına saygı duruşunda bulundu ve slogan attı.
[/FONT]
http://www.radikal.com.tr/turkiye/ali_ismail_davasinin_ikinci_durusmasi-1191568

MAHKEMEDE TAKDİR TOPLAYAN ÇIKIŞ: EYLEMLERİMİZ DEMOKRATİK HAK

Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesi olayının en yakın tanıklarından Semih Yapıcı, mahkemede yaptığı çıkışla takdir topladı. Sanık vekilleri tanık Semih'in Ekşi Sözlük'te olaya ilişkin girdiği mesajı sundu. Söz konusu mesaj duruşmada okundu. Avukat Mutlu Karayılan, Semih'in Ekşi Sözlük'te adı geçen arkadaşının adını ve adresini isteyince salon ayaklandı. Sanık avukatlarının sorusu mahkeme heyetince onaylandı. Semih Yapıcı arkadaşının adını söylemeyi reddetti. Yapıcı, "Eylemlerimiz demokratik haktır" diye konuştu.

MAHKEMEDE ALKIŞLANAN SÖZLER

Sanık avukatları, "her elinde cop olanın polis olmayacağını" söyledi. Ali İsmail'in avukatı Ayhan Erdoğan, "Elinde cop ile sokak sokak vatandaş döven kişiye polis denir" diye konuştu. Avukat Erdoğan'ın bu sözlere salondan büyük alkış geldi.

ANNE EMEL KORKMAZ: HER TARAFI MOSMORDU

Duruşmada sanık avukatı, olayı anlatan tanığa Ali İsmail'in düşme şeklini sordu. Bir başka sanık avukatı da "Benim vekilimin vurduğu söylenen yerde morluk yoktu" deyince, Ali İsmail'in annesi Emel Korkmaz, "Nasıl yoktu, her tarafı mosmordu. Ağzında diş kalmamıştı" diye çıkıştı. Ali İsmail'in abisi avukat Gürkan Korkmaz, sınıf arkadaşı olan sanık vekiline, "Hastanede bizi ziyaret ettin. Girip görseydin morlukları" dedi.
$3.jpg $9.jpg $15.jpg $22.jpg

Ali İsmail Korkmaz’ın darp edildikten sonra arkadaşıyla beraber hastaneye gidiş anını gösteren MOBESE kameraları görüntülerine ulaşıldı. Korkmaz ile aynı sokakta dövülen Doğukan Bilir adlı genç ile ilgili dava dosyasına giren bu görüntülerde Korkmaz’ın dövüldüğü andaki gibi yeşil tişört ve kırmızı mont giydiği belli oluyor. Görüntüler bugün Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ali İsmail Korkmaz davasında mahkemeye sunulacak.
http://webtv.radikal.com.tr/turkiye/7630/ali-ismailin-yeni-goruntuleri.aspx

Back