Uludağ üniversitesinde tüp bebek yaptıranlar ve yaptıracaklar

Iste benden istenen evraklar. Bu erak listesi için de randevu verdiler gittim doktorla form doldurduk ve bu listyei verdi . Esime urolojiden randevu aldım 6 ocağa kan verecek sonra evrakları teslim edeceğim devamı nasıl olacak bilmiyorum öğrendikçe yazacağım

Liste bu

Eklentiler

• 20201222_005026.jpg
    20201222_005026.jpg
    82,3 KB · Görüntüleme: 274
  • 20201222_005026.jpg
    20201222_005026.jpg
    82,3 KB · Görüntüleme: 226
Evrak teslimi sonrası sıra verip bekletmiyorlar mi kontrol mu oluyor
Canım açıkcası sürecin işleyişi hakkında inan bende birşey bilmiyorum.Danışmadaki bir bayana sordum,evrak tesliminden sonra muayane geleceksin dedi.Aç ya da tok farkeder mi diye sordum.Muayane olacağı için farketmez dedi.Fakat ben aç karnına gideceğim eğer tahlil falan isterlerse en azından boş yere gidip gelmem ve eşimde gereksiz yere izin almamış olur.Kişinin problemine göre süreç değişiyor diye duydum.Özellikle yaşı büyük olanlara öncelik veriyorlarmış.

Bizden de aynı evraklar istendi.Eşim 1 kere spermiyogram verdi.Bilgin var mı bilmiyorum ama yine yazmış olayım.Eğer eşinden spermiyogram isterlerse cinsel perhiz tutması gerekir.En az 3 gün diye özelliklede belirtiyorlar.

Canım açıkcası sürecin işleyişi hakkında inan bende birşey bilmiyorum.Danışmadaki bir bayana sordum,evrak tesliminden sonra muayane geleceksin dedi.Aç ya da tok farkeder mi diye sordum.Muayane olacağı için farketmez dedi.Fakat ben aç karnına gideceğim eğer tahlil falan isterlerse en azından boş yere gidip gelmem ve eşimde gereksiz yere izin almamış olur.Kişinin problemine göre süreç değişiyor diye duydum.Özellikle yaşı büyük olanlara öncelik veriyorlarmış.
Yaşi büyük amh değeri düşük ya da azosperm gibi erkek faktörlü olunca öncelik veriyorlar evet

Onunla alakalı hiçbirşey söylemediler canım ama ben kan tahlili için gideceği gün 3 gün perhiz şeklinde yolalyacagim eşimi yine de. Bakım daha önce asilamalarimiz var sperm değerleri mevcut ayrıca bi spermiyogram yapılması. bence de yapılmalı hiç morfoloji vs. Bakılmadi. Eşim bi gitsin onlar istemeseler bile ben onu özelde yaptıracağım çok ileri tarihe veiryolar spermiyogrami

Bizden de aynı evraklar istendi.Eşim 1 kere spermiyogram verdi.Bilgin var mı bilmiyorum ama yine yazmış olayım.Eğer eşinden spermiyogram isterlerse cinsel perhiz tutması gerekir.En az 3 gün diye özelliklede belirtiyorlar.

Yaşi büyük amh değeri düşük ya da azosperm gibi erkek faktörlü olunca öncelik veriyorlar evet
Evet canım,kişinin oroblemine göre değerlendiriyorlar.Mesela 40 yaşına benim gibi 1 ay kalan birinin amh yüksekte olsa öne alabiliyorlar sgkdan faydalanabilmek için ,çünkü kanun bu şekilde öngörüyor.Ama en doğru süreci doktorlar belirliyor,bizim bilmediğimiz çok detay olduğunu düşünüyorum.

Evet canım,kişinin oroblemine göre değerlendiriyorlar.Mesela 40 yaşına benim gibi 1 ay kalan birinin amh yüksekte olsa öne alabiliyorlar sgkdan faydalanabilmek için ,çünkü kanun bu şekilde öngörüyor.Ama en doğru süreci doktorlar belirliyor,bizim bilmediğimiz çok detay olduğunu düşünüyorum.
Bencil olmamak gerek bizden önceliği olan aciliyeti olan hastalar olabilir o yüzden bekliyorum diye şikayet etmek bana göre değil. Inşallah sabrın sonu selamet olsun da bekleriz. Rabbim inşallah hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin

Tüp bebek tedavilerinde SGK dan yararlanabilmek için;

• Evli olmak,
  • Bayanın yaşının 23 den büyük, 40 yaşından küçük olmak (41 den gün almamak),
  • Mevcut evliliklerinden çocuk sahibi olmamak,
  • Her iki eşten birinin En az 5 yıllık SGK’lı olmak ve en az 900 gün prim gün sayısına sahip olmak,
  • Gebe kalmaya engel herhangi bir hastalığa sahip olmamak,
  • Heyet Raporu almak gereklidir.
Tüp Bebek tedavisi için gereken Heyet Raporu’nu Nereden alabilirim?

Üçüncü basamak (Üniversite Hastaneleri, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri) sağlık kurumlarından alabilirsiniz.

Heyet Raporu için gerekli Tıbbi şartlar nelerdir?

• Erkekte sperm testinde toplam ileri hareketli sperm sayısının 5 milyondan az olması (en az 15 gün arayla yapılmış üç kez sperm testi gereklidir)
  • Sperm testinde sperm sayısı sıfır olması (Azoospermi)
  • Kadında tüplerin her ikisinin birden tıkalı olduğunun ameliyat (açık yada kapalı) ile saptanmış olması
  • Standart tedaviye cevap vermeyen hormonal ve yumurtlama sorunun olması
  • Yumurtalıkları zayıflamış ve az çalıştığı düşük yumurtalık rezervinin olması
  • Yukarıdaki hiçbir şarta uymayan nedeni belirsiz kısırlık sorunu olan hastaların, SGK ile anlaşmalı kurumlarda son üç yıl içinde en az 2 kez iğne tedavisi (klomifen gibi haplarla değil) ile birlikte yapılan aşılama tedavisinde gebelik elde edilememiş olması ve bunun belgelenmiş olması (Bu şarta bağlı heyet raporu çıkabilmesi için en az 3 yıllık evlilik şartı aranmaktadır)
  • şartlarından en az biri gerekmektedir.
Heyet Raporu her hastanede geçerlimidir?

Tüp bebek tedavilerinde Heyet Raporu ile SGK dan yararlanabilmeniz için tedavinizi mutlaka SGK ile anlaşması olan bir hastanede yapmak zorundasınız.
SGK Tüp Bebek tedavisini kaç kez karşılamaktadır?

SGK ile gerekli şartlar sağlandığında 3 kez Tüp Bebek yapma hakkınız bulunmaktadır.

Her Tüp Bebek tedavi denemesi için Heyet Raporu almalıyım?

Evet. Her bir deneme için yeni bir heyet raporu düzenlenmelidir.

Heyet Raporu ne kadar süre geçerlidir?

Çıkarılan rapor ilaç için 1 ay tedavi için 6 ay geçerlidir. Bu süre içinde kullanılmazsa yeniden heyet raporu çıkarılması gerekir.

Heyet Raporu ile tüm Tüp Bebek ilaçlarımı alabilirmiyim?

• Katılım payı ile ilaçlarınızı indirimli alabilirisiniz.
  • Heyet raporu ile alınabilecek ilaçlarda doz kısıtlaması olmasına rağmen günümüzde kabul gören modern tedavi yöntemlerinin çoğu için bu dozlar fazlası ile yeterli olmaktadır.
Kök Hücre vericisi kardeş doğmasına yönelik Tüp Bebek tedavisi için SGK dan yaralanabilirmiyim?

Hasta çocuk sahibi olan ve bu çocuğun tedavisinin başka tıbbi yöntemlerle mümkün olmaması durumunda PGT (preiplantasyon genetik tanı) ile tarama yapılarak kök hücre (kemik iliği) vericisi kardeş doğmasına yönelik yapılan tüp bebek tedavisinde SGK dan yararlanabilirsiniz.

Bunun için bünyesinde Kemik İliği Nakil merkezi bulunan üçüncü basamak hastanelerdEn hasta çocuk adına düzenlenen genetik uzmanınında yer aldığı sağlık kurulu raporu gereklidir.

ARKADAŞLAR,MEVZUAT İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLERİ BU SİTEDEN OKUYABİLİRİSİNİZ

Bencil olmamak gerek bizden önceliği olan aciliyeti olan hastalar olabilir o yüzden bekliyorum diye şikayet etmek bana göre değil. Inşallah sabrın sonu selamet olsun da bekleriz. Rabbim inşallah hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin
Amin canım inşallah hayırlı ve sağlıklı bebeklerimiz olur..Gürkan Hoca her zaman anne adaylarına sabırlı ve ısrarlı olmayı tavsiye ediyor.Onun videosunu hiç izledin mi?Birde Banu ÇİFTÇİ,,Aret KAMAR'ın videolarını izlemeni tavsiye ederim.

Amin canım inşallah hayırlı ve sağlıklı bebeklerimiz olur..Gürkan Hoca her zaman anne adaylarına sabırlı ve ısrarlı olmayı tavsiye ediyor.Onun videosunu hiç izledin mi?Birde Banu ÇİFTÇİ,,Aret KAMAR'ın videolarını izlemeni tavsiye ederim.
Yok canım izlemedim hiç ama izleyeceğim tavsiyen üzerine

Yok canım izlemedim hiç ama izleyeceğim tavsiyen üzerine
:KK36: benim 5 tane tekrarlayan gebelik kayıplarım olduğu için hep kafamda soru işaretleri vardı.İzlersen videoda antiposfolipid sendromundan bahsediyor.Bende LUPUS hastalığı çıktı.Romatizmal hastalıklar uzmanına gittim antifosfolipidsin diyebiliriz dedi.D vitamini bile ne kadar önemli aslında...Benim 2.bebeğimde trizomi 18 çıktı.13+5 Tıbbı tahliye ve kürtajla sonlandırıldı.Kafama hep pgt takılıyordu o konuda da bayağı araştırdım.PGT Yapılsa bile%100 garanti verilmiyor.

:KK36: benim 5 tane tekrarlayan gebelik kayıplarım olduğu için hep kafamda soru işaretleri vardı.İzlersen videoda antiposfolipid sendromundan bahsediyor.Bende LUPUS hastalığı çıktı.Romatizmal hastalıklar uzmanına gittim antifosfolipidsin diyebiliriz dedi.D vitamini bile ne kadar önemli aslında...Benim 2.bebeğimde trizomi 18 çıktı.13+5 Tıbbı tahliye ve kürtajla sonlandırıldı.Kafama hep pgt takılıyordu o konuda da bayağı araştırdım.PGT Yapılsa bile%100 garanti verilmiyor.
Benim de 2 tane kaybın var. 2 bende pıhtılaşma cıktı ama net sebep diyemiyorlar sebebi belli değil. Ben de hep pgt istiyorum ama üniversitede genetik tanılı tüp bebek yapiliyormu yapiliyormu bilgim yok

Benim de 2 tane kaybın var. 2 bende pıhtılaşma cıktı ama net sebep diyemiyorlar sebebi belli değil. Ben de hep pgt istiyorum ama üniversitede genetik tanılı tüp bebek yapiliyormu yapiliyormu bilgim yok
Açıkcası bende bilmiyorum.öğrenirsem paylaşırım

Ben ogrendigim herşeyi paylaşacağım bizim gibi bu yoldan geçecek tüm anne adayları için inşallah faydamız olur . Çünkü insan böyle zamanlarda aynı seyleri yaşamış bu yoldan geçmiş insanların duygu ve düşüncelerini tecrübelerini öğrenmek istiyor
Açıkcası bende bilmiyorum.öğrenirsem paylaşırım

Merhaba
Bursada yaşıyorum yaşım 26.
2 kez kendiliğinden gebeliğim oldu biri kürtaj biri düşükle sonuçlandı. 3 yıldır uğraşıyorum. Özelde 2 aşılamam negatif oldu. Uludağa başladım. En basında sadece rapor alıp özelde tüp bebek yaptıracaktım ama şu an ilk denemeyi uludag üniversitesinde yapmaya karar verdim. Rapor için onların da en az 2 aşılama yapması gerekiyormus. Yaptık. Uludagda 2. Aşılamam bu ay negatif oldu . Toplamda 4 aşılama yaptırmış oldum. Şimdi artik tüp.bebek aşamasına geçmiş olacağım. Ne olacak nasıl yapılacak evrak vs ne toplayacağım bilmiyorum. Pazartesi arayacağım ki ulaşmak da büyük mesele. Bursada yaşayıp üniversitede tüp bebek yaptıran arkadaslarimdan bilgi ve destek bekliyorum. Süreç nasıl ilerledi üniversitede tüp.bebek yaptırıp hamile kalıp cocuk sahibi olanlar var mi
İnternetten bakıldığı zaman hiç boşluk yok. Siz nasıl sıra buldunuz universitede

Ben ogrendigim herşeyi paylaşacağım bizim gibi bu yoldan geçecek tüm anne adayları için inşallah faydamız olur . Çünkü insan böyle zamanlarda aynı seyleri yaşamış bu yoldan geçmiş insanların duygu ve düşüncelerini tecrübelerini öğrenmek istiyor

Canım kadın hastalıklarına gir. Orada alt poliklinikler var. Oradan infetiliteyi sec. Once oraya alıyorsun randevu. Direkt tüp bebeğe randevu alınmıyor zaten.
Ben hep internetten infertilite baktığımda hep yoğun görüyorum hiç boş gün yok acaba telefon felan mı ettiniz diye. Ben her baktığımda bir ay dolu oluyor.

selamlar, bende uludağ'da pazartesi günkü randevum sonrası tüp bebek kliniğine yönlendirildim artık. daha önceden 2018 temmuz ayında dermoid kist operasyonu oldum uludağ'da, sol tüpüm tıkalı olduğu için alındı. 2019 kasım ayında da dış gebelik oldu, önce kürtaj sonrasında metotraksan ilacı kullanıldı. araya giren ilaç süresi ve pandemi yüzünden ekim ayında tekrarlayan gebelik poliklinikten randevu aldım, ve ilk adetimde rahim filmi için yer bularak kasım ayında çektirdim. sağ tüpüm sağlam çıktı. pazartesi günkü randevuda da Gürkan Hoca ile denk geldik ve direk tüp bebek dedi. evrakları hazırlamaya başlayın dediler. seninle aynı süreçteyiz. 6 ocakta benimde eşim için ürolojide randevumuz var. süreç nasıl bende bilmiyorum ama aşılama yapılıp yapılmayacak mı ondanda haberim yok.
herkes özele neden gitmiyorsun diyorlar, Bandırmada yaşıyorum buradakilere çok güvenmiyorum uludağ'da bir şansımı denemek ve devlet katkısından faydalanmak istiyorum. Eğer çok uğraştırılırsa artık ve başarısız olursa başka şeyler düşüneceğiz .

X