• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ultrasyonda hamilelik görülmeyebilir mi?

jasminej

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2014
474
345
73
34
Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak . Son iki aydır adet düzensizliğim var. 2 farklı doktora gittim bu konu ile ilgili. İlk doktoruma gittiğimde 15 güne bir adet gördüğümden dlayı gittim, herşey yolunda ne kan testinde ne hormon testinde bir anormallik yok herşey normal dedi ultrasyondada aynı şekilde.

Daha sonra eşimle ilişkiye girdiğimizde yanlışlıkla prezervatif yırtıldı, bu defada adetim gecikti. Öyle olunca bu defa çok iyi olduğu konusunda methedilen başka bir doktora gittik problemlerimi anlattım ultrasyondan baktı rahim duvarım yumurtalıklarımın vs sağlıklı olduğunu kan testi için adetimin 3. günü gelmemi söyledi.

Ben doktora adet düzensizliklerimi vs anlattım ama prez. yırtıldığını söylemedim. Ultrasyonda yumurtamı gösterdi hatta.

Sorum şu acaba doktor ultrasyondan yeni oluşmaya başlamış hamileliği bilemeyebilir mi? İlla kan testi gerekli mi bunu bilmek için? Ben doktora gittiğim halde ya hamileysem diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.

Bazen hemen kese görünmeye bilir canim bunun için biraz geçmesi gerekebilir ama 5-6 haftalikken gorulur diye biliyorum adetin ne kadar gecti

Adetiniz gecikti mi ilişkiden sonra? Tam anlamadım konuyu ama kısaca şöyle diyim şüpheli ilişkinin son adet tarihininden 5 hafta geçmesi lazım en az vajinal ultrasonda embriyonun görünmesi için. Ben 4+5 te göremedim mesela doktor bi hafta sonra tekrar çağırdı.

ULTRASONda görünmeyebilir yeni bir hamilelikse.
5. Haftada falan görünüyor kese.
Ultrasyonda bak bu yumurtan bu ay sol taraftan yumurtlama gerçekleşmiş vs diye tek tek gösterdi. hamilelik olsa yumurta görünür mü peki?

Bazen hemen kese görünmeye bilir canim bunun için biraz geçmesi gerekebilir ama 5-6 haftalikken gorulur diye biliyorum adetin ne kadar gecti

10 gün geçti canım 7 gün geçtiğinde gittim doktora ama dediğim gibi adet düzensizliğimden bahsettim, ilk doktorum bayandı bu defa erkek olmasınında verdiği çekingenlikle söylemedim o an prezervatifin yırtıldığını öyle birşey olsa görür diye düşündüm. Şimdide kendi kendime şüphe duyup duruyorum. Adetse sökülsün diye maydonoz suyu falan içiyorum 3 gündür

Adetiniz gecikti mi ilişkiden sonra? Tam anlamadım konuyu ama kısaca şöyle diyim şüpheli ilişkinin son adet tarihininden 5 hafta geçmesi lazım en az vajinal ultrasonda embriyonun görünmesi için. Ben 4+5 te göremedim mesela doktor bi hafta sonra tekrar çağırdı.

canım zaten adet düzensizliğim vardı ama daha öncesi sık sık geliyordu. bu defa da gecikti. Gecikmeside prezervatifin yırtılmasına denk geldiği için tedirginim. Alttan muayene ettiğinde yumurta gösterdi ama gebelik vs birşey demedi. ben daha önce gebe kalmadığım için bilmiyorum, gebelik olduysa yumurta görünür mü acaba, doktor gebeliği görmeyebilirmi onları merak ediyorum

Hamilelik şüphen varsa maydonoz suyu içme dusuge neden olabilir eczaneden test alip yapsan

canım zaten adet düzensizliğim vardı ama daha öncesi sık sık geliyordu. bu defa da gecikti. Gecikmeside prezervatifin yırtılmasına denk geldiği için tedirginim. Alttan muayene ettiğinde yumurta gösterdi ama gebelik vs birşey demedi. ben daha önce gebe kalmadığım için bilmiyorum, gebelik olduysa yumurta görünür mü acaba, doktor gebeliği görmeyebilirmi onları merak ediyorum
Yumurta varsa yumurtlama döneminizdesinizdir. Düzensiz olduğundan bi şey diyemem ama normalde adetin 12-18. Günleri arası yumurta görünür. Hamile değilsiniz bence

Yumurta varsa yumurtlama döneminizdesinizdir. Düzensiz olduğundan bi şey diyemem ama normalde adetin 12-18. Günleri arası yumurta görünür. Hamile değilsiniz bence

Umarım değilimdir bir yıl düşünmüyoruz zaten, daha önce böyle birşey olmadığı için tecrübesizim, kendi kendime kuruntu yapıyorum galiba.

Hamilelik şüphen varsa maydonoz suyu içme dusuge neden olabilir eczaneden test alip yapsan
haklısın geçen haftalarda bir kez yapmıştım negatif çıkınca bir daha yapmadım, tekrar yapayım bir kaç gün daha bekledikten sonra.

kese görünmesi hemen olmuyor zaten hata geç döllenme olursa daha geç görünüyor
ultrasyonda hemen görünmez
en mantıklısı kanda gebelik testi hemen çıkar zaten

Zaten canim gebelik varsa gorurdu yedi gecti diyosun bide varsa bile en 5 6 haftalik arasi gorunur kese yani kese olumussa gebelik olur eger olsaydida gorurdu ama bnce yok gibi en iyisi bi test al ewde yap sabah a karsi lavobaya gittiginde yap yani aksamdan yatiyon gecedr gitme hic sabah kalka kalmaz yap gemn bellu olur zaten gecmis olsun

Yumurta gorduyse cikmaz, eger kalinlasmis rahim duvari gorseydi tahmin edebilirdi. Eger adetinde gectiyse kese filan gorunurdu.

Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak . Son iki aydır adet düzensizliğim var. 2 farklı doktora gittim bu konu ile ilgili. İlk doktoruma gittiğimde 15 güne bir adet gördüğümden dlayı gittim, herşey yolunda ne kan testinde ne hormon testinde bir anormallik yok herşey normal dedi ultrasyondada aynı şekilde.

Daha sonra eşimle ilişkiye girdiğimizde yanlışlıkla prezervatif yırtıldı, bu defada adetim gecikti. Öyle olunca bu defa çok iyi olduğu konusunda methedilen başka bir doktora gittik problemlerimi anlattım ultrasyondan baktı rahim duvarım yumurtalıklarımın vs sağlıklı olduğunu kan testi için adetimin 3. günü gelmemi söyledi.

Ben doktora adet düzensizliklerimi vs anlattım ama prez. yırtıldığını söylemedim. Ultrasyonda yumurtamı gösterdi hatta.

Sorum şu acaba doktor ultrasyondan yeni oluşmaya başlamış hamileliği bilemeyebilir mi? İlla kan testi gerekli mi bunu bilmek için? Ben doktora gittiğim halde ya hamileysem diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.
Anlamiyorum sizi surekli gidip doktora bakilinca hamile kalindigini mi saniyorsunuz bu forumda herkes daha adet olmadan hamilemiyim doktora gitcem baktircam diye hele bi dur bir bekle da pat diye hersey olmuyor iliskiden snra bir ay gecsin zaten belli oluyor ama siz illaki o yirtildi bu sey oldu yok iliskimin ikinci gunu.midem bulaniyor diyenlerde var sinir oluyorum 9ay nasil sabredeceksiniz acaba

Anlamiyorum sizi surekli gidip doktora bakilinca hamile kalindigini mi saniyorsunuz bu forumda herkes daha adet olmadan hamilemiyim doktora gitcem baktircam diye hele bi dur bir bekle da pat diye hersey olmuyor iliskiden snra bir ay gecsin zaten belli oluyor ama siz illaki o yirtildi bu sey oldu yok iliskimin ikinci gunu.midem bulaniyor diyenlerde var sinir oluyorum 9ay nasil sabredeceksiniz acaba

Benim adetimde problem olduğu için gittim, adetim siyah akıntı şeklinde geldi kan gelmedi anormalliğin sebebi var mı varsa geç olmadan tedavi olayım diye gittim, üstüne belki hamileyimdir diye düşünmeme sebep olan olay yaşandı nedenini bilmeden bu uslupla konuşmanız yersiz olmuş, ben zaten düşünmüyorum 1 yıl ama olana da kıyacak değilim hem merak etmeyin siz bekliyorsanız bizde bekleriz 9 ay.

Doktorunuza neden bahsetmediniz ki .keşke kafanıza takılanlari sorsaydiniz daha net cevaplar aalırdiniz. .Ayrıca hamilelik riskiniz varsa yaptiginiz kürü bırakmalısınız, çünkü düşüge sebep olabilir. ..

arkadaşıma doktor 3. haftasında bebek var demiş ultrasondan.
5. haftada tekrar gitmiş aldırmak için. ultrasonda bakmış bebek yok kist bu demiş. ameliyat olman lazım demiş.
6. haftada kız ameliyat için gittiğinde hamilesin demiş..

hay dedim senin okudugun okula....

Back