Merhabalar. Biri 8+0da kalp atışı durmuş 19 haftalık çift yumurta ikizlerine hamileyim.ilk trimester ense ve burun için normal dendiği halde bugün doktorum burnu biraz ufak down sendromlu olabilir dedi. Amniyosentez yaptırın dedi. Tarama testi yaptırmayacağım ancak merak ettiğim sizlere böyle şeylerden söz eden oldu mu. İlk gebeliğim çok heyecanlı ve tecrübesizim yardımlarınızı bekliyorum :)
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ultrasonda burun kemiği problemi
- Konu Sahibi Mandown
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- #detaylıultrason #downsendromu #gebelik
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 1 Eylül 2021
- 4.766
- 18.208
- 158
- 23 Ekim 2021
- 816
- 775
- 23
- 8 Mart 2022
- 181
- 119
- 33
- 31
Detaylı ultrason yaptırdınız mı ? Yaptırdıysanız bunu perinotoji uzmanına mı yaptırdınız ? Ense ilk trimesterde normal dediniz kaçtı ? Ayrıca burun küçük olması yada down sendrom riskini artırmaz. burun kemiğinin yokluğu artırır. Ayrıca bunun yanında diğer belirteçlerde incelenmeli bağırsak parlaklığı kalp de parlaklık böbrek genişlemesi beyin yapısı gibi belirteçler de olmalı. Burun küçük olması genetik de olabilir anne ve babanın burnu nasıl dilerseniz iyi bir perinatoloji uzmanına gidiniz nazal kemiğini incelesin o sizi daha iyi yönlendirir. İçinizi rahatlatmak istiyorum rutin gebelik kontrolünü yapan doktorum burun kemiğini ve ikili testi riskli gördüğü için perinatoloji uzmanına yönlendirdi fetusu enine boyuna inceledi burun kemiğini var ve diğer belirteçlerde yok dedi. Yüksek risk grubundan düşük risk grubunda olduğumu söyledi. Herhangi bir testi önermiyorum ama için rahat olacaksa ileri tarama testi yaptırabilirsiniz bana kalsa ben yaptırmam dedi 22 haftada Detaylı ultrason da kalpte parlaklık çıkınca bu belirteçe bile endişe edecek bir şey olmadığını söyledi kalbi iyice inceledi. Şu anda 1 aylık bebeğim var ellerinizden öper. Demem o ki panik yapma uzman bir perinatoloji uzmanına gözük derim küçük burun ayrı burun kemiğinin yokluğu ayrıMerhabalar. Biri 8+0da kalp atışı durmuş 19 haftalık çift yumurta ikizlerine hamileyim.ilk trimester ense ve burun için normal dendiği halde bugün doktorum burnu biraz ufak down sendromlu olabilir dedi. Amniyosentez yaptırın dedi. Tarama testi yaptırmayacağım ancak merak ettiğim sizlere böyle şeylerden söz eden oldu mu. İlk gebeliğim çok heyecanlı ve tecrübesizim yardımlarınızı bekliyorum :)
Merhabalar öncelikle burun ölçümü 19. Hafta yapıldı. Detaylı için 21. Hafta gideceğim.gebeliğimin sıkıntılı süreci sebebiyle bir perinatolog ve kadın doğum uzmanı takip ediyor.14. Haftada perinatolog detaylı baktığında böbreğinde genişleme var dedi ense ölçümü 1,60 mm burun ise 3 mm çıktı. Son gittiğimde ise böbrek ölçümleri normal genişleme yok ama burnu küçük dedi. 3 mm de kalmış. 2 hafta sonra tekrar gel detaylı bakalım dedi ense barsak kalp vs başka herhangi birşeey söylemedi. Amniyosentez ya da başka bir test yaptırmak istemiyorum. Her gidişimde bir yerinde bir şey çıkıyor nasılsa. Gerçekten çok zor zamanlar geçiriyorum hamile kalmaya 2 sene uğraştım ama hala gebeliğimin tadını çıkartamıyorum. Çok üzgünüm.benim doktorlarım sağolsun hiç içimi rahatlatmadılar maalesef bende kendimi artık bu fikre alıştırmaya başladımDetaylı ultrason yaptırdınız mı ? Yaptırdıysanız bunu perinotoji uzmanına mı yaptırdınız ? Ense ilk trimesterde normal dediniz kaçtı ? Ayrıca burun küçük olması yada down sendrom riskini artırmaz. burun kemiğinin yokluğu artırır. Ayrıca bunun yanında diğer belirteçlerde incelenmeli bağırsak parlaklığı kalp de parlaklık böbrek genişlemesi beyin yapısı gibi belirteçler de olmalı. Burun küçük olması genetik de olabilir anne ve babanın burnu nasıl dilerseniz iyi bir perinatoloji uzmanına gidiniz nazal kemiğini incelesin o sizi daha iyi yönlendirir. İçinizi rahatlatmak istiyorum rutin gebelik kontrolünü yapan doktorum burun kemiğini ve ikili testi riskli gördüğü için perinatoloji uzmanına yönlendirdi fetusu enine boyuna inceledi burun kemiğini var ve diğer belirteçlerde yok dedi. Yüksek risk grubundan düşük risk grubunda olduğumu söyledi. Herhangi bir testi önermiyorum ama için rahat olacaksa ileri tarama testi yaptırabilirsiniz bana kalsa ben yaptırmam dedi 22 haftada Detaylı ultrason da kalpte parlaklık çıkınca bu belirteçe bile endişe edecek bir şey olmadığını söyledi kalbi iyice inceledi. Şu anda 1 aylık bebeğim var ellerinizden öper. Demem o ki panik yapma uzman bir perinatoloji uzmanına gözük derim küçük burun ayrı burun kemiğinin yokluğu ayrı
- 8 Mart 2022
- 181
- 119
- 33
- 31
Nerede yaşıyorsunuz. Bence başka bir perinatoloji uzmanına gözükünüz. Tek bir doktorda bağlı kalmayınız.Merhabalar öncelikle burun ölçümü 19. Hafta yapıldı. Detaylı için 21. Hafta gideceğim.gebeliğimin sıkıntılı süreci sebebiyle bir perinatolog ve kadın doğum uzmanı takip ediyor.14. Haftada perinatolog detaylı baktığında böbreğinde genişleme var dedi ense ölçümü 1,60 mm burun ise 3 mm çıktı. Son gittiğimde ise böbrek ölçümleri normal genişleme yok ama burnu küçük dedi. 3 mm de kalmış. 2 hafta sonra tekrar gel detaylı bakalım dedi ense barsak kalp vs başka herhangi birşeey söylemedi. Amniyosentez ya da başka bir test yaptırmak istemiyorum. Her gidişimde bir yerinde bir şey çıkıyor nasılsa. Gerçekten çok zor zamanlar geçiriyorum hamile kalmaya 2 sene uğraştım ama hala gebeliğimin tadını çıkartamıyorum. Çok üzgünüm.benim doktorlarım sağolsun hiç içimi rahatlatmadılar maalesef bende kendimi artık bu fikre alıştırmaya başladım
Merhaba bebeğiniz dogdumu nasilMerhabalar öncelikle burun ölçümü 19. Hafta yapıldı. Detaylı için 21. Hafta gideceğim.gebeliğimin sıkıntılı süreci sebebiyle bir perinatolog ve kadın doğum uzmanı takip ediyor.14. Haftada perinatolog detaylı baktığında böbreğinde genişleme var dedi ense ölçümü 1,60 mm burun ise 3 mm çıktı. Son gittiğimde ise böbrek ölçümleri normal genişleme yok ama burnu küçük dedi. 3 mm de kalmış. 2 hafta sonra tekrar gel detaylı bakalım dedi ense barsak kalp vs başka herhangi birşeey söylemedi. Amniyosentez ya da başka bir test yaptırmak istemiyorum. Her gidişimde bir yerinde bir şey çıkıyor nasılsa. Gerçekten çok zor zamanlar geçiriyorum hamile kalmaya 2 sene uğraştım ama hala gebeliğimin tadını çıkartamıyorum. Çok üzgünüm.benim doktorlarım sağolsun hiç içimi rahatlatmadılar maalesef bende kendimi artık bu fikre alıştırmaya başladım
20 haftada 3.1 burun kemigi hipoplozisiMerhabalar 10 şubatta doğum yaptım bebeğimin herhangi bir sıkıntısı yok sizin bebeğinize ne dediler
Yalnizca burun kemigi kisaligi var..cok endişeliyim..hic bir testde yaptirmadim..20 haftada 2 defa ayrintili ultrasona girdim ikisindede sadece burun kemigi kisaligi soylendi..Benim 19. Haftada 3.0 24.haftada 5.5 ölçüldü daha da detaylıya girmedim buna ek böbrek genişlemesi ve kalbinde ekojen odak vardı. Herhangi bir tarama testi yaptırmadım ben için rahat değilse yaptırabilirsin tek burun kemiği kısaysa bence bişey yoktur
sizlerin burun yapısı nasıl peki. O da önemli. Eşimin ve ailesinin burnu ufak Dr detaylıda muhtemelen babasına benziyor demişti ama her gittiğimde bir down sendromu gündemdeydi. O huzursuzluk ve acabalar hamileliğimi zehir etti. Doğum yapar yapmaz çocuğumun yüzüne baktım öyle mi diye öyle olması bir şey değiştirmez ama insanın psikolojisi bozuluyor
Eşimin ve benim burnumuz hiçde ufak deyil buyuk bir burun yapimiz var.ama kizimin burnu ufak benim ve ewimin baba tarafi burnu ufaksizlerin burun yapısı nasıl peki. O da önemli. Eşimin ve ailesinin burnu ufak Dr detaylıda muhtemelen babasına benziyor demişti ama her gittiğimde bir down sendromu gündemdeydi. O huzursuzluk ve acabalar hamileliğimi zehir etti. Doğum yapar yapmaz çocuğumun yüzüne baktım öyle mi diye öyle olması bir şey değiştirmez ama insanın psikolojisi bozuluyor
Hayir aldirmiyacagim.onun icin testde yaptirma gereyi duymuyorum..inwallah saglikli dogarDoktorunuz ne diyor peki ne öneriyor. Test yaptıracak mısınız daha önemlisi kötü bir sonuç gelirse aldıracak mısın