Doktor periadontolog mu ? Normal kadın doğum doktoru ise onların kullandığı ultrasonlar çok ayrıntılı ölçüm yapamıyor, göremiyor. Eğer bütçenizi sarsmayacaksa bebeğin bütün genlerini inceletmekte bir sorun yok. Zaten 1 tüp kan ile bakılıyor. Ben yaptırdım içim rahat. İkili üçlü testlerde yanılma payı %30. Yani iyi derlerse de %30 yanılma payı var, kötü derlerse de .Arkadaşlar 14 haftalık hamileyim özele gidiyorum bursa Medicana hastanesi doktor uzun uzun ultrason yaptı gayet sağlıklı dedi ense kalınlığı vs bişey yok cok şükür ama elime tutuşturdu firmaların fetal DNA brosurlerini yaptırmak gerekiyor mu illa dedim evet dedi başına böyle bişey gelen var mı zorunlu değil sonuçta risk yoksa neden durduk yere bu özel teste bütçe ayırayim ki bana saçma geldi yaşım genç 26 eşimle akraba falanda değiliz ailemizde öyle bişeyde yok anlamadım ve strese girdim pahalı bişey değil 15-17 bin ya falan dedi bide kime göre neye göre pahalı değil yani kusura bakmasında
Yok normal op Dr kadın doğumcu şuan gittiğimDoktor periadontolog mu ? Normal kadın doğum doktoru ise onların kullandığı ultrasonlar çok ayrıntılı ölçüm yapamıyor, göremiyor. Eğer bütçenizi sarsmayacaksa bebeğin bütün genlerini inceletmekte bir sorun yok. Zaten 1 tüp kan ile bakılıyor. Ben yaptırdım içim rahat. İkili üçlü testlerde yanılma payı %30. Yani iyi derlerse de %30 yanılma payı var, kötü derlerse de .
Eğer yaptırmam derseniz mutlaka 1 kere periadontologa ayrıntılı ultrason baktırın .
İkili tarama testi verdim dün haftaya çıkacakmış arasanda olur gelmene gerek yok dedi ama gidicem yüz yüze konuşucam bakalım 20.haftalarda detaylı ultrason oluyor onu perinatoloji yapıyor diyolar ama bilmiyorum şuan 14 um benikili tarama testi yaptırdınız mı ? kadın doğumcunuz perinatoloji doktoru değilse zaten ultrasonda ayrıntılı bakamıyor cihazları farklı oluyor isterseniz içiniz rahat etmesi için perinatoloji doktorundan alan açtırın doktorunuzun sekreterinden sonra perinatoloji doktoruna gidin ayrıntılı incelesin zaten bir şey göremezse gerek görmüyor .
Doğrudur tabi araştırdım sadece down da *99 sonuç diyolar diğer testlerde *60 *70 falan diyolar down için zaten ense kalınlığı burun kemiği vs çıkmadığı için gerek duymadım ben ikili testin sonucuna bakicaz bakalım sağolun fikriniz icinBütçe konusunda haklısınız ama yaptırmakta fayda var bence. İleride Allah korusun bi sıkıntı görmektense sakince güzel haberlerle hamileliği geçirmek daha yararlı gibi. Yani verilen para elde edilen sonuç konusunda faydası daha yüksek. Tabi şahsi fikrim
Bana da öyle geldi ya hani risk faktörü vs hiç bişey yok ve pahalı bişey değil ki 15-17 bin yaptır demesi canımı sıktı ne kadar benciller sokaktan topluyoruz sanki parayıbizim doktorumuzda önerdi. sanırım (bazı doktorlar hariç) yaptıralım geçelim kafasındalar. pahalıymış, başka harcamaların olacakmış orasını düşünmüyorlar.
İnşallah güzel haberler alırsınız ayrıntılıyı perinatoloji doktoru yapıyor bebeğin a dan z ye herşeyine bakıyorlarİkili tarama testi verdim dün haftaya çıkacakmış arasanda olur gelmene gerek yok dedi ama gidicem yüz yüze konuşucam bakalım 20.haftalarda detaylı ultrason oluyor onu perinatoloji yapıyor diyolar ama bilmiyorum şuan 14 um ben
Yok yaptırmadım. eşimle ikili test yaptıralım allah korusun tedirgin olacağımız bi risk çıkarsa o zaman düşünürüz diye konuştuk.Bana da öyle geldi ya hani risk faktörü vs hiç bişey yok ve pahalı bişey değil ki 15-17 bin yaptır demesi canımı sıktı ne kadar benciller sokaktan topluyoruz sanki parayı
Siz yaptırdınız mi peki yaptırmiycam dediğinizde bişey dedi mi onu merak ettim
Bidahaki kontrolde falan sormadı mi yaptırdınız mi vs diyeYok yaptırmadım. eşimle ikili test yaptıralım allah korusun tedirgin olacağımız bi risk çıkarsa o zaman düşünürüz diye konuştuk.
ilk hamileliğim de sanırım fetal yoktu hiç adı geçmemişti, 2022 yılındaydı , sadece ikili yaptırmıştık temiz çıkmıştı.
doktoruma öneriyor musunuz dedim, tabi ki öneriyorum 30 yaşından sonra risk artıyor filan dedi. broşür verdi. verdiği laboratuvar da doktorumuzla anlaşmalıymış normalde 15 benim doktorumun hastalarına 13 binmiş.
düşünelim dedim geçtim
bi dahaki hafta gidince sorar mı bilmiyorum. sorsun o strese girmek istemiyorum derim.Bidahaki kontrolde falan sormadı mi yaptırdınız mi vs diye
Anladım teşekkür ederim canım fikrin için bende açıkça dicem en ufak risk yokken neden böyle bı test yaptirayim buna bütçe ayirmak istemiyorum derim 2li testin sonucunu almaya gidicem bakalım o zaman konuşucam açıkçabi dahaki hafta gidince sorar mı bilmiyorum. sorsun o strese girmek istemiyorum derim.
sonuçta %100 yaptırmak zorunda olunan bi test değil bu
Para hesabı yaptığımdan değil de en ufak risk yok 2li falanda temiz gelirse neden yaptırayim bişey çıkarsa tabi yaptırırız detaylı usgye daha var orda belli olur zaten bide 2li var işte haftaya çıkacak sonuç bakalım Allah esirgesin hepimizi sağlıkla kucağımiza alırız inşallahikili testten daha güvenilir ve ultrasonda belirlenemeyen bir çok genetik rahatsızlığı saptayabiliyor. detaylı usgde belki daha net bir sorun varsa görülür ama o da %80 doğruluk veriyor. hani %20 yine bebeğin bir rahatsızlıkla doğma ihtimali var.
ben yaptırmadım. hem detaylı usg hem de ikili testim güzel gelmişti cünkü. doktorum bence gerek yok demişti. ama en ufak bir olumsuzluk görülse yapacaktık.
ayrıca böyle seylerde para hesabı yapılmaz bence. Allah göstermesin ama bi aralar haberlere konu alan bir kız vardı. o da hiçbir tarama testi vs yaptırmamış. detaylı usgde bebeğinde ağır genetik hastalık çıktı. 24.haftada gebeliğini sonlandırmak zorunda kaldıo yüzden en ufak bir ihtimal bile olsa ben yaptırırdım. beni iki doktor takip ediyordu ikisi de gerek görmedi. ikisi de özeldeydi
Amin inşallah tüm gebeler içinİnşallah güzel haberler alırsınız ayrıntılıyı perinatoloji doktoru yapıyor bebeğin a dan z ye herşeyine bakıyorlar
ikili testin güvenirliği %70 demişti bana doktorum. bu yüzden bazı doktorlar gğvenirliği düşük olduğu için ikili tarama testi yaptırılmasını anlamsız buluyor. onun yerind doğruluğu %90 olan fetal dna isteniyor. keske daha uygun ücretle ve herkesin erişebileceği bir test olsaydı.Para hesabı yaptığımdan değil de en ufak risk yok 2li falanda temiz gelirse neden yaptırayim bişey çıkarsa tabi yaptırırız detaylı usgye daha var orda belli olur zaten bide 2li var işte haftaya çıkacak sonuç bakalım Allah esirgesin hepimizi sağlıkla kucağımiza alırız inşallah
Evet devlet keşke öyle bişey yapsa, detayliya kadar bende tam rahat olamicam sanırım nasip bakalım fikriniz ve yorumunuz için çok teşekkürlerikili testin güvenirliği %70 demişti bana doktorum. bu yüzden bazı doktorlar gğvenirliği düşük olduğu için ikili tarama testi yaptırılmasını anlamsız buluyor. onun yerind doğruluğu %90 olan fetal dna isteniyor. keske daha uygun ücretle ve herkesin erişebileceği bir test olsaydı.
siz de haklısınız madem gğvenirliği yok devlet ikili tarama yerine fetal dna testinde yardımcı olsun.. zor işler. ama dediğim gibi benim doktorum gerek görmedi, yoksa biz yaptırmak istemiştik. ama detaylı ultrasona kadar da hep içim içimi yedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?