• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ultrason fotoğrafında burun kemiği

Fantastikivi

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2021
249
79
28
26
Merhaba hanımlar down sendrom riskim var 21 haftayız kafama takıldı o yüzden ultrasonumu inceleyim dedim sizce bebeğimin görüntüsünde burun kemiği var mı?

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    60,6 KB · Görüntüleme: 646
Merhaba hanımlar down sendrom riskim var 21 haftayız kafama takıldı o yüzden ultrasonumu inceleyim dedim sizce bebeğimin görüntüsünde burun kemiği var mı?
Bu burun değil mi? Bence gayet burun.. Dr ne dedi?

Eklentiler

• IMG_20220328_171642.jpg
    IMG_20220328_171642.jpg
    51 KB · Görüntüleme: 324
Ayrıntılı ultrason yaptırdınız mı? Orada burun daha net görünüyor.
Bu resimde burun var gibi ama minik duruyor. Tabi bebeğin hareketinden böyle çıkmış olabilir.
Ayrıntılıda kaç mm çıktı?

Ayrıntılı ultrason yaptırdınız mı? Orada burun daha net görünüyor.
Bu resimde burun var gibi ama minik duruyor. Tabi bebeğin hareketinden böyle çıkmış olabilir.
Ayrıntılıda kaç mm çıktı?
Doktorum dörtlü taramamda orta risk down sendromu var sende dedi ayrıntılıya haftaya gideceğim fakat devlete gideceğim devlette de detaylı hiç bakmıyorlar mış 1 dakikada inceleyip yolluyormuş o yüzden bende kafama taktım ultrason fotolarına ve videolarına bakarak burun kemiği var mı acaba diye incelemeye çalışıyorum ilk gebeliğim 😔😔😔😔

Kemiğini bilemem de fındık gibi burnunun ucunu gördüm ben:)
Doktorunuz ne dedi?
Öncelikle teşekkür ederim. Doktorum dörtlü taramanda orta risk down sendromu var değerlerinde dedi başka da bilgi vermedi bana ayrıntılıya gideceğim ama devlete gideceğim devlette hiç incelemiyor 1dakikada bakıyor dediler ben de kendim inceliyorum acaba burun kemiği var mı diye ilk gebeliğim moralim çok bozuldu 😔😔😔😔😔

Doktorum dörtlü taramamda orta risk down sendromu var sende dedi ayrıntılıya haftaya gideceğim fakat devlete gideceğim devlette de detaylı hiç bakmıyorlar mış 1 dakikada inceleyip yolluyormuş o yüzden bende kafama taktım ultrason fotolarına ve videolarına bakarak burun kemiği var mı acaba diye incelemeye çalışıyorum ilk gebeliğim 😔😔😔😔
Canını hiç sıkma canım benim, herkese neler diyorlar bir bilsen. Benim kullanmak zorunda olduğum ilaçlardan dolayı tek böbrekli olma riski var dediler, suyum fazla diye yarık dudak damak olabilir dediler, dediler de dediler. Hiç canımı sıkmadım moralimi bozmadım. İyi düşün iyi olsun inşallah ❤️

Öncelikle teşekkür ederim. Doktorum dörtlü taramanda orta risk down sendromu var değerlerinde dedi başka da bilgi vermedi bana ayrıntılıya gideceğim ama devlete gideceğim devlette hiç incelemiyor 1dakikada bakıyor dediler ben de kendim inceliyorum acaba burun kemiği var mı diye ilk gebeliğim moralim çok bozuldu 😔😔😔😔😔
Ben bu testlerin kesinliğine pek inanamıyorum açıkçası.
Sağlıklı denip down sendromlu doğan da var.
Eğer gidebilecekseniz özele gitmenizi tavsiye ederim, gerçekten fark ediyor
Ama gidemezseniz detaylıyı yapan doktora özellikle rica edin bu konuyu bence

Ben bu testlerin kesinliğine pek inanamıyorum açıkçası.
Sağlıklı denip down sendromlu doğan da var.
Eğer gidebilecekseniz özele gitmenizi tavsiye ederim, gerçekten fark ediyor
Ama gidemezseniz detaylıyı yapan doktora özellikle rica edin bu konuyu bence
Teşekkür ederim bilgi için ilk gebeliğim olduğu için pek bilgim yok o yüzden daha da tedirginim sanırım.

Sırtı dönük olsa omurga biraz daha ortalı olmaz mı acaba hiç bilmiyorum umarım bebeğim sağlıklı doğar 😔😔😔😔
Hafif çapraz sanki. Tam donük değil tabi ama tam yan olsa omurganın solundaki kısim olmaz bence. Tedirgin olmayın inşallah sağliklıdır. Güvenilir bir yerde amniyosentez yaptırın ya da genetik test.

Back