ULTRASON DEĞERLENDİRME

Çok geçmiş olsun 🙏 bugun aynı durumu ben de yaşadım kalp atışı yok haftaya bı daha gel dedi inşallah sürpriz bı şekilde yaşar ge gelişir bebişim ❤️ 🤲
İnşAllah canım benim gerçekten çok zor Allah kimseye yaşatmasın kaç haftalıksın

Ben Ocak ayında hamilelik yaşamıştım canım. 6 haftalıkken bebeğin kalp atışlarını duymuştuk ama yavaştı. Doktorumuz bekleyelim dedi, böyle olup yaşayan da çok kalbi duran da çok demişti. 3 hafta bekledik, 9 haftalık olması gerekirken 6 haftada kalmıştı, duyduğumuz son kalp atışıymış. Kürtaj olmuştum. Yani seni üzmek için anlatmadım ama içine sinmeyen bir durum varsa başka bir doktora muayene ol. Bana başka bir doktor daha ultrasonla bakmıştı ve artık bebeğin formunun bozulduğunu falan söylemişti.
İlk hamileliğin mi bu?

Aynısı yaşadım biraz yavaş kalbi böyle olanlar genelde düşüyor tabi bilemeyiz dedi
Kalbi ilk ve son kez duymuşuz bizde sonra kalbi durdu

Benimde böyle oldu malesef hatta kalp atışını bile duyamadım hiç 8 haftalık olması gerekirken 6 haftalık kaldı 1 hafta bekledik ama bi değişme olmadı kalbi hiç oluşmadı kürtaj olmak zorunda kaldım umarım seninki böyle olmaz canım farklı bir doktora daha git istersen
Selam kızlar ben de bire bir aynısını yaşadım eylülde, 27 yaşına giricem. Sizler kromozom pıhtılaşma testi yaptırdınız mı, asprin vs kullanacak mısınız? Şimdi yeniden istiyoruz inşallah hepimize nasip olur hayırlısıyla :KK43: 🙏🏻 bi de ben düşüğü ileri yaşlarda yaşanır diye tahmin ediyorken bakıyorum da gençlerde de çok olmuş.

Selam kızlar ben de bire bir aynısını yaşadım eylülde, 27 yaşına giricem. Sizler kromozom pıhtılaşma testi yaptırdınız mı, asprin vs kullanacak mısınız? Şimdi yeniden istiyoruz inşallah hepimize nasip olur hayırlısıyla :KK43: 🙏🏻 bi de ben düşüğü ileri yaşlarda yaşanır diye tahmin ediyorken bakıyorum da gençlerde de çok olmuş.
Sana da geçmiş olsun canım. Ben de 29 yaşındayım. Doktorum ilk hamileliklerin 5'te 1'inin sağlıksız olduğunu, düşükle sonuçlandığını söylemişti. Bu kadar sık görülmesinin nedenini bilmiyorum ama doktorum tekrarlayan düşükler olursa genetik test yaparız demişti. İkinci hamileliğimde öyle bi sıkıntı yaşamadığım için ben yaptırmadım. 1 ay öncesine kadar öyle bir şey de bilmezdim zaten. Buraya yeni katıldım çoğu şeyi burada öğrendim. Hamile kalmadan bilseydim eşimle genetik test yaptırırdım kafam rahat olurdu.

Sana da geçmiş olsun canım. Ben de 29 yaşındayım. Doktorum ilk hamileliklerin 5'te 1'inin sağlıksız olduğunu, düşükle sonuçlandığını söylemişti. Bu kadar sık görülmesinin nedenini bilmiyorum ama doktorum tekrarlayan düşükler olursa genetik test yaparız demişti. İkinci hamileliğimde öyle bi sıkıntı yaşamadığım için ben yaptırmadım. 1 ay öncesine kadar öyle bir şey de bilmezdim zaten. Buraya yeni katıldım çoğu şeyi burada öğrendim. Hamile kalmadan bilseydim eşimle genetik test yaptırırdım kafam rahat olurdu.
Ben de burda görüp yaptırdım doktorlar gerek yok tekrarlarsa yaptır demişlerdi. Pıhtılaşma yaptırdım ama bazısı o testi kim yaptırsa sorun çıkar zaten diyor. Boşuna asprin içmek de istemiyorum. Kromozom da inşallah temiz çıkar. Onda da çok düşük oranla sorun çıkıyormuş.

Ben de burda görüp yaptırdım doktorlar gerek yok tekrarlarsa yaptır demişlerdi. Pıhtılaşma yaptırdım ama bazısı o testi kim yaptırsa sorun çıkar zaten diyor. Boşuna asprin içmek de istemiyorum. Kromozom da inşallah temiz çıkar. Onda da çok düşük oranla sorun çıkıyormuş.
Denk geldiğim kadarıyla çoğunlukla tüp bebek tedavisine başlayanlar yaptırıyor sanırım. Öyle tecrübesi olan birisi olsa yardımcı olurdu sana. Dediğim gibi ben yaptırmadım bilgim yok.

Bende evet benzer yaşlardayım , doktor çok normal karşıladığı için bizde bir test vs yaptırmadık. Hala tekrar gebelikte olmadı zaten ..

2. gebeliğiniz sağlıkla ilerlemiştir umarım , en kaygı yaşadığım konulardan biri , gerçi bizim hala gebelik olmadı 2. kez ama nasip olursa ...

2. gebeliğiniz sağlıkla ilerlemiştir umarım , en kaygı yaşadığım konulardan biri , gerçi bizim hala gebelik olmadı 2. kez ama nasip olursa ...
Yani bu hamileliğimde de 10. Haftaya kadar hiçbir doktor içimizi rahatlatmadı. Perinatolog bile riskli gebelik geçiriyorsun, her an her şey olabilir diye düşünmeliyiz biz dedi. Dün de ikili tarama testine baktı doktorum. Diğer doktorların söylediğini anlattım, bizim doktorumuz mu söyledi bunu diye şaşırdı. Fal bakar gibi ultrason yorumlamış dedi. Şimdilik her şey normal dedi doktorum(inşallah böyle devam eder).

X