Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Ülseratif Kolit

lavman yapmak çok sıkıntı bu arada :/ ilk günler çok ağrına gidiyor insanın umutsuzluğa kapılıyorsun ama sonra herşeye alıştığımız gibi buna da alışıyor insan...

ben yaklaşık 10 yıldır ü.k. hastasıyım..

benim gözlemlediklerim bu hastalık kesinlikle stresle atağa geçiyor.

hem stesliyken hemde yediklerimize dikkat etmezsek hastalık daha da ciddileşiyor.

herkes kendisine dokunanı bulabilir zamanla..

bana süt çok dokunurken yoğurt çok iyi geliyor. meyvelerden de muz iyi geliyor ..

fazla sebze meyve şişkinlik yapıyor ama günde 1 tane meyve dokunmuyor.

ekmek konusunda hiç ekmek dokunmadı. özellikle beyaz ekmek.

bağırsağı fazla çalıştıran meyveler dokunuyor, kara erik, ve kayısı gibi...

bi çok insana çikolata dokunmuş bana dokunmadı.

yiyecek hassasiyetini zamanla kendimiz anlıyoruz. birine dokunan bir yiyecek bizde hiç sorun yaratmayabiliyor.

drum sadece sütten ve ishal yapabilecek şeylerden uzak durmamı söyledi birde meyve ve sebzeleri kesinlikle kabuğu ile yemememi, asitli içeceklerden kesinlikle uzak durmamı söyledi..

benim hastalığım 4 yıl remisyonda kaldıktan sonra 2013 te atağa geçti.. ocak ayından bu yana malesef tam bir remisyon olmadı. biter gibi oluyor bir kaç hafta sonra tekrardan oluyor...... birde karın şişkinliği çok kötü oluyor....

günde 1 tane lavman kullanıyorum s.l.f.lk olan ilaçtan.....

geçmiş olsun herkese. inşallah hiç aktifleşmez :2:

çok teşekkür ederim fatoş hanım. özellikle posalı gıdalar yeme konusunda tereddütlüydüm sizin doktorunuz da ishal yapabilecek gıdalardan uzak durun demiş. herşeyi artık çok düşünerek yiyorum her ü.k hastası gibi :/ umarım hastalığınız tekrar uyku dönemine girer ve bir daha uyanmaz. stressiz sağlıklı günler dilerim...

merhaba arkadaşlar ben 1 yıldır sürelki ishal oluyorum haftada birkaç kez özellikle yağllı acılı baharatlı şeylerden ve sütten. kanama görmedim kolonoskopi olmaya korktuğum için hep erteliyorum. stres artırıyor ama stressiz olduğum bir anda dahil oluyor. eve zor yetiştiğim hatta yetişemediğim zamanlar oluyor bu durumlarla karşılaştınız mı önlem aldınız mı

kesinlikle gitmelisin. bu arada ben 3 yıldır ü.k. hastasıyım bağırsağımın yarısına yakını tutulmuş durumdaydı. sonra remisyona girdi. kanama tamamen 3 ay olmadı tam kolonoskopi olacaktım ki hamile olduğumu öğrendim. asacol tablet kullanmaya devam ettim. doktorum çocuğunun anormal olma olasılığı sağlıklı bir bireyinki ile aynı dedi. kadın doğum doktorum da onayladı. zaten tablet çok az miktarda kana karışıyormuş tamamen bağırsakta emiliyormuş. sabırla sonunu bekliyorum. herkese bol sağlık diliyorum. ayrıca ü.k. de herkesin deneyimi farklı. daha doğal beslenerek bağırsak floranızı sağıklı hale getirmeye çalışın. stres evet tetikleyebilir. ama şu dünyada herşey stres faktörü. kahve delisi sizde doktora gidin korkunun bir faydası yok. sizinde bağırsaklarınızda bariz sorun var. mikrobik ishal en fazla 3-4 gün sürer

Fatoş hanım yaşadıklarınızın hepsini bende yaşıyorum şu an.aktif dönemdeyim stres çok etkiliyor kesinlikle

Bende ülseratif kolıt hastasıyım çok kılo verdımm ve kılo alamıyorum.Aynı sorunu yaşayanınız ve çözüme ulaşınınız var mı?

Hastalık aktif dönemde iken bende zayıflıyorum. .. vücudum. Çok halsiz ve dermansız kalıyor. Sancılanmakta cabası... Allahım hepimize şifa versin. .. yememen gereken şeyleri yiyince hastalık artıyor. Haliyle canında istiyor..

Hamilelik döneminde de ilaç kullandım ben dogum dr ile bagırsak dr arasında mekik döşedim ama şükür bişi olmadı

Bagırsaklarda ki mikrop amip de ishal yapıyormuş hanımlar
Flagyl die tablet cipro die antibiyotik verdi ve İmuran tablet e başladım ishalim durdu şu an

2003 yılında dah 17 yaşımdayken bu hastalığa yakalandım ve tüm barsak tutulmuştu (pankolit) 2006 yılında ise ilaçlar artık etki etmediği için ameliyat oldum. Şuan 6cm bağırsağım kaldı fakat hamilelikte hastalık tekrar aktif hale geldi.. Yani bu hastalığı yapan miktop hep bizim vücudumuzda.. Biz ne zaman yorulsak, strese girsek, diyete dikkat etmesek vs... Bi şekilde yine ortaya çıkıyor.. Öncelikle bir psikoloğa gidin düzenli çünkü bu hastalık stresle doğru orantılı yaşıyor. İçimize attığımız için olur olmadık şeyleri bir yerde gelip kanıyor, acıtıyor.. Ve yorulmayın, yormayın kendinizi bedeninizi.. Diyet mutlaka şart, ama bana kavun dokunur sana karpuz o yüzden kendi bağırsağını tanıycaksın ona göre yiyip içeceksin.. Dikkat edin kendinize yoksa bağırsak gidince elden çok zor oluyor herşey.. Sağlıkla kalın hep..

merhaba arkadaşlar, henüz yeni nişanlıyım ve nişanlımın yaklaşık 3 yıldır ü.k olduğunu öğrendim. aslında en baştan beridir biliyordum ama bu hastalığın ne olduğunu zaman içerisinde öğrendim 1 yıldır birlikteyiz. nişanlım kendisini hasta olmadığına inandırmış ama tabiki kendisinie dikkat eden birisi. hastalığının başlangıcında kullandığı ilaçların kendisine iyi gelmediğini daha kötü yaptığını söyledi fakat bu esnada durum daha iyiyede gitmiş ve remisyona girmiş anladığım kadarıyla. bana üzülmemesi ve rahat olması durumunda daha iyi olduğunu anlattı. uzun bir süre kortizon kullanmamış fakt yaklaşık 8 aydırr az miktarda ağızdan kortizon kullanıyor. nişanlımın ailesi farklı bir şehirde yaşıyor o burada tek kalıyor dolayısıyla ailesi burada yokken küçük bir alevlenme geçirdi yanında olmaya çalıştım sürekli. kendisi biraz saklıyor bunu ama ben hayatımızı buna göre şekillendirerek bununla yaşamayı öğreneceğimizi ve onun yanında olmak istediğimi söyledim. o zamandan beridir yanı 8 ay kadardır bir sıkıntısını görmedim sadece ara ara eklemleri agrıyor. ailesi nişanımız için şehir dısından geldi ve nişanımızı yaptık fakat annesi yakın bir zamanda hastalıgın zorlugundan bahsettı bana sureklı iltihabını temizlediğini bacaklarına antreman yaptıgını sureklı masajlar yaptıgını ve budurumun psıkolojık olarakta maddi olarakta yordugunu soyledı. daha önemlisi ilerleyen zamanlarda işinden dahi olabileceğini.. bana buna hazır olup olmadıgımı benı boyle bır zorlugun ıcıne cekmek ıstemedıgını ıyı dusunmem gerektıgını anlattı. doktoruda zaman içerisinde sıkıntılar yasayabılecegını anlatmıs. ben ne yapacagımı bılmıyorum. bana yol gosterırmısınız. ben nisanlımı cok sevıyorum ve onu boyle bır hastalık yuzunden bırakmak ıstemıyorum aıleme ne dıyecegımı ne yapacagımı sasırdım. ıstanbulda tavsıye edecegınız bır dr varsa ona da gıtmek danısmak ısterım. varsa tavsıye edecegınız bır dr yada dusuncelerınız beklıyorum herkese sevgıler.

bu arada internetteki arastırmalarımda filtreleme yoluyla tedavının mumkun oldugunu okudum. bunun hakkında da bılgısı olan deneyen vs varsa yardımlarınızı rıca ederım.

Merhaba öncelikle geçmiş olsun.. Anlamadığım iltihabını nasıl temizliyor.. Kullandığı ilaçlar eklem ağrısı yapar.. Ama kullanmazsa İlaçlarını hastalık ilerler ameliyata kadar gider. Sürekli aktif olan bir hastalık değil fakat günlük yediğine içtiğine kısaca diyetine dikkat etmesi gerekir. Ve mutlaka sinirden, Stresten, üzüntüden uzak durması gerekir. Mevsim geçişlerinde dikkat etmek gerekir.. Yorulmamaya dikkat etmeli. Ben ameliyat oldum altı santim kalın bağırsağım kaldı evliyim bir çocuğum var ayrıca öğretmenim çalışıyorum. Eşim destek olmasa,anlayışlı olmasa evliliğimiz Bu kadar mutlu ve güzel gitmez. Sonuçta kronik bir rahatsızlık ve yanınızda bir desteğe yardımcıya ihtiyaç duyuyorsunuz her konuda.. Ama size tavsiyem bu konuyu ailenizle mutlaka konuşun. Hastalıkların gizlisi saklısı olmaz. Sizin aileniz eşinizinde ailesi olacak.

uyu ailenizle mutlaka konuşun. Hastalıkların gizlisi saklısı olmaz. Sizin aileniz eşinizinde ailesi olacak.

merhabalar, sinir stresten üzüntüden uzak birisi olark yasıyor. iltihabını makattan açılan yaradan akıttıgını ogrendım kayınvalıdemden. tabıkı o daha acımasızca anlattı bana bır anne olarak.. ama nisanlım ıltıhabının sureklıı olamadıgını donem donem yara acıldıgını ve oradan aktıgını anlatmıstı. suan ıcınde hayatını olumsuz etkıleyen bır davranısına sahıt olmadım. yedıklerıne dıkkat edıyor sut urunlerı dokunuyor uzak oyuzden onlardan. 6 santım bagırsagım kaldı dedınız. yanı yaralı bolgeyı mı kesıyorlar? kusura bakmayın cok yenı ogrendıgım bır rahatsızlık ve ogrenmeye bılgı edınmeye calısıyorum nısanlıma en ıyı nasıl destek olabılırım dıye. benım bıldıgım onun yaralı olan kısım bagırsagın son kısmı. bırde sureklı olarak kontrol ettırebılecegımız ve danısabılecegımız bır dr tavsıyenız varmı?

Makatta hemoroid tarzı birşey mi acaba, başka türlü hiç duymadım.. Nişanlınızın sürekli takip ettiği bir doktoru yok mu? Eğer yoksa bulmasını öneririm. Ben ankara'da yaşıyorum o yüzden doktor bilgisi veremem. Benim tüm barsak tutuluydu ve yaralarım sürekli kanıyordu. İyi olmuyodum o yüzden alındı daha kötü olmamam için.

çok teşekkür ederim bilgileriniz için. size de çok geçmiş olsun.

Merhaba bende ülseratif kolit hastasıyım 2006 den beri.bende hiç iltihap akıtma işlemi duymamıştım. Kayınvalideniz size böle bir şekilde anlattığı için acaba sizi istemiyor mu? Korkulacak bi yanı yok o kadar da.ben se nişanlıyken ögrenmişti eşim ve bana çok destek oluyor. Bu hastalık aktif dönemde iken biraz sıkıntılı oluyor. Mesela ben diyetime dikkat etmez üstüne de stres olursam ishal oluyorum sancılanıyorum. Kan gelebiliyor ama dr kontrolünde olunca dr hastalıgı uyutmaya çalışıyor.şu an dr kontrolündeyim ilaçlar ile uyutmaya çalışıyor.kolonoskobiden o kadar çok korkuyorum ki dr bunu bildigi için kan tahlilinden hastalıgın aktif dönemde olup olmadıgını anlıyor.nişanlınızı seviyorsanız onu o şekilde kabul edin.allahtan geliyor bu hastalık. İlerde sizinde başka bi rahatsızlıgınızın olmayacagının garantisi var mı? Dogru insanı bulmak çok zor

merhabalar oncelikle sizede cok gecmis olsun. tabiki sevdigim insani birakmak gibi bir niyetim yok aksine destek olmak yaninda olmak istiyorum. kayinvalidemle alakali ayni seyi bende dusundum hastaligi kullanabilirmi bi insan boyle bisey icin allah korusun. ben nisanlimla tanistigimiz andan itubaren biliyorum zaten durumunu ve osekilde sevdim onu. peki dr tavsiyeniz varmi. kayinvalidem drnun sehir disina tayinin ciktigini soyledi bende arastirmaya girdim busekilde iste. varsa tavsiyeniz ozeldende yazabilirsiniz. cok tesekkur ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…