• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ülseratif kolit olanlar buraya bakabilir mi?

Esmuad

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2022
272
106
33
24
Merhabalar 4 yıldır ülseratif kolitim 2019 da başladı dışkıda mukus ve kanla 2021 de oldum ve şimdi de 1 haftadır çekiyorum bu acıyı bitkisel caylarla rahatlatıyorum dün dahiliyeye gittim ve pentasa ile lavman verdi öncede vermişti beni em çokta üzen bebek düşünüyor olmam 1 senedir olmuyordu zaten sürekli engel çıkıyor biz bebek düşündükçe benim gibi bunları yaşayan var mı dertleşelim..

Merhaba bende yeni öğrendim hastalığımı ve moralim pert sağlığım hiç iyi değil insanların yaşadıklarını düşündükçe günden güne kahroldum. Bi oğlum var 2 yaşında ama 2.bilmem olur mu olursa nasıl olur

Komşum abla, bu hastalığı yenmiş.

Merhaba bende yeni öğrendim hastalığımı ve moralim pert sağlığım hiç iyi değil insanların yaşadıklarını düşündükçe günden güne kahroldum. Bi oğlum var 2 yaşında ama 2.bilmem olur mu olursa nasıl olur
Nasıl başladı biraz anlatabilir misiniz

Nasıl başladı biraz anlatabikir
Şimdi nasılsınız
Kolonoskopi oldum ve öncekine göre biraz daha ilerlemiş. Devamlı kullanılması gereken ilaçları bıraktığım için, yani anlayacağın ömür boyu ilaç kullanıcakmış bu hastalar ve doktor kontrolü olması gerekli .pentasa ve lavman kullanıyorum ve yediklerime dikkat ediyorum rahatlamaya başladım Allaha şükür. Baharatlı yiyecekler, acı, gaz yapacak besinleri tüketmiyorum,bazen ölçülü bir şekilde tüketim yapıyorum ama cok değil.

Gerçekten mi nasıl yenmiş anlatabilir misiniz .Biz bu hastalık ile uğraşanlar için faydalı olur belki.
Tam detayları bilmiyorum.
Ameliyat geçirmiş, yanlış söylemiyorumdur umarım; kalın bağırsağını almışlar, ince bağırsağı makata bağlamışlar.
Perhiz vb. bilemiyorum, dediğim gibi detaylı konuşamadım, ortam müsait degildi.

Aynı komşu abla, belirtilere bakarak, eşimin de aynı rahatsızlıkta olduğunu söyledi. Eşime endoskopi kolonoskopi yapildi, sonucu çıkmış ama doktora randevu bulamadı henüz.

Tam detayları bilmiyorum.
Ameliyat geçirmiş, yanlış söylemiyorumdur umarım; kalın bağırsağını almışlar, ince bağırsağı makata bağlamışlar.
Perhiz vb. bilemiyorum, dediğim gibi detaylı konuşamadım, ortam müsait degildi.

Aynı komşu abla, belirtilere bakarak, eşimin de aynı rahatsızlıkta olduğunu söyledi. Eşime endoskopi kolonoskopi yapildi, sonucu çıkmış ama doktora randevu bulamadı henüz.
Hmm anladım ameliyat en son yapılacak tedavi doktor öyle söylüyor

Nasıl başladı biraz anlatabikir

Kolonoskopi oldum ve öncekine göre biraz daha ilerlemiş. Devamlı kullanılması gereken ilaçları bıraktığım için, yani anlayacağın ömür boyu ilaç kullanıcakmış bu hastalar ve doktor kontrolü olması gerekli .pentasa ve lavman kullanıyorum ve yediklerime dikkat ediyorum rahatlamaya başladım Allaha şükür. Baharatlı yiyecekler, acı, gaz yapacak besinleri tüketmiyorum,bazen ölçülü bir şekilde tüketim yapıyorum ama cok değil.
Bnde 3 haftadır pentasa ve osirec lavman kullanıyorum şikayetler bitti normal hayatıma döndüm diyebilirim çok şükür ama sürekli bu ilaçları kullanmak istemiyorum

Bnde 3 haftadır pentasa ve osirec lavman kullanıyorum şikayetler bitti normal hayatıma döndüm diyebilirim çok şükür ama sürekli bu ilaçları kullanmak istemiyorum
Bende sürekli kullanmak istemiyorum demiştim hastalığım geçince bırakmıştım geçen yıl yaz ayında 4 ay önce tekrar başladı ve bu sefer daha da ilerlemiş hastalık doktora gittiğimde ilacı kesmemem ve kontrollere gelmen gerekiyor demişti.

Back