• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve kızlı erkekli oturma

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
bazı şeylere neden şaşırıyoruz.
bakın zamanında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ne demişti

Hatırlatalım:

"Ya Boğaziçi Üniversitesi'ne ya da İstanbul Teknik Üniversitesi'ne girecektim. Önce Boğaziçi Üniversitesi'ni ziyaret ettim. Bir baktım farklı bir dünya. Değişik binalar, surlarla çevrilmiş alan. Sonra bahçesinde gençler kızlı, erkekli oturuyor. Ben çok şaşırdım. 'Burada yoldan çıkarım' dedim. Benim okumam lazımdı. Ondan sonra teknik üniversiteyi seçtim. Okula girdikten sonra ikinci senede evlendim. Üçüncü sene çocuğum oldu. Dördüncü sene bir çocuk daha oldu."

İşte budur...
zihniyet budur.
[video=youtube;zddfn9WYThs]http://www.youtube.com/watch?v=zddfn9WYThs[/video]

Açtığın konuları, yorumlarını çok beğeniyorum.

Yazık ki azınlıktayız.

Gene de böyle videoları paylaşıp bazı kesimlere ışık tutma çabanı destekliyorum :42:

bazı şeylere neden şaşırıyoruz.
bakın zamanında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ne demişti

Hatırlatalım:

"Ya Boğaziçi Üniversitesi'ne ya da İstanbul Teknik Üniversitesi'ne girecektim. Önce Boğaziçi Üniversitesi'ni ziyaret ettim. Bir baktım farklı bir dünya. Değişik binalar, surlarla çevrilmiş alan. Sonra bahçesinde gençler kızlı, erkekli oturuyor. Ben çok şaşırdım. 'Burada yoldan çıkarım' dedim. Benim okumam lazımdı. Ondan sonra teknik üniversiteyi seçtim. Okula girdikten sonra ikinci senede evlendim. Üçüncü sene çocuğum oldu. Dördüncü sene bir çocuk daha oldu."

İşte budur...
zihniyet budur.
[video=youtube;zddfn9WYThs]http://www.youtube.com/watch?v=zddfn9WYThs[/video]

fikir zikir meselesi :47::47::47:
beyin belden aşağıya çalıştığı için kızla erkek yanyana gelince cinsellikten başka bişe yapamaz dimi :47::47::47::47::47::47:

çıldırıyorum ya bunları okuyuncaa:47::47::47::47:
hadi erkekleri anlıyorum ama kadınların bu mal beyinlere oy vermesini anlamıyorum anlamayacağım da arkadaş..
çok uzak diil ya tv de dönen osmanlı dizisi var çok mu özeniyosunuz kadınların sayılmadığı, cinsellikten başka bi şekilde görülmediği bi dünyada yaşamaya :47::47::47::47::47:

kızlı erkekli oturmanın sonunu zina olarak yorumladıysa, zina yapacağıma evlenir çocuk yaparım diye düşündü zaar :ssz:

zaten şimdilerde üniversite okurken evlenenlere tanınan haklar da bu düşüncenin eseri değil mi?

mesaj basit :"sevgili olmayın, karı-koca olun"

Bazı gençler vardır , üniversitede derslerime yoğunlaşayım diye sevgili olma meselelerinden uzak durur .

Binali Yıldırım konuşmasında , burada zina var mı demiş ?

Oooo burası başka bir dünya bende burda yoldan çıkarım , ders mers çalışamam demiş. Yoldan çıkma lafı kulağınıza hoş gelmeyebilir ama bazı deyimler bazı durumları böyle anlatır ancak ...

Ha sonrasın da bu yoldan çıkmışlığa kapılmayayım da hemen zinadan uzak durmak için evleneyim mi demiş adam ?

Nerde demiş yahu ? Bu videolar her izleyene farklı mı gözüküyor :52:

Asistanken , tamamen duygusal (para ) nedenlerle ;çünkü evlenmiş ve iki çocuk sahibi olmuştum diyor , asistanlığı bırakıp piyasaya atılmak zorunda kaldım .

Ya şimdi bir adam ben üniversiteyden evlenip baba olmuştum , eve para yetiştiremeyince de işe atıldım derken ;bu şekilde iş hayatına nasıl ve neden erken atıldığını anlatırken ; heeeey gençler hemen evlenin zinadan uzak durun mu demiş oluyor ?

Yoksa bunu diyen Binali Yıldırım diye mi hemen böyle yaftalanıyor ?

Son düzenleme:
Binali YILDIRIM'ın espirilerini anlamak herkesin harcı değilmiş:ssz:

hacettepede okudum. beytepe kampüsünde kızlı erkekli çimenlere uzanır ,ders aralarında ya derslerimize çalışır ya sandviçlerimizi yer yada sohbet ederdik. asla bende erkek arkadaşlarımda yoldan çıkmadık. derslerimizdede çok çok iyiydik.
bakış açısı kızlı erkeklerin çimlerde oturmasıyla yoldan çıkılması ,derslere odaklanmamasıysa kişinin bu gibi durumlara belden aşağı baktığının göstergesindenn başka şey değildir bu.
o kişinin bende imajı budur ve bu açık ,nettir.:ssz:

Birilerinin her sözünü cinsellik olarak anlamak için o zihniyette olmak lazım diye düşünüyorum.
Zira bende öyle bir etki yaratmadı.
Deyimlerin anlamlarını da iyi bilirim ama...:44:

hacettepede okudum. beytepe kampüsünde kızlı erkekli çimenlere uzanır ,ders aralarında ya derslerimize çalışır ya sandviçlerimizi yer yada sohbet ederdik. asla bende erkek arkadaşlarımda yoldan çıkmadık. derslerimizdede çok çok iyiydik.
bakış açısı kızlı erkeklerin çimlerde oturmasıyla yoldan çıkılması ,derslere odaklanmamasıysa kişinin bu gibi durumlara belden aşağı baktığının göstergesindenn başka şey değildir bu.
o kişinin bende imajı budur ve bu açık ,nettir.:ssz:

Seni anladım oky , ne anladığını da anladım ama , ben de bölüm birincisi olarak okulumu bitirdim , kızdan çok erkek arkadaşım vardı .

Antalya da okudum , gece kale içi , gündüz lara :32:

Yoldan çıkmadım ya da çıktım , mesele bu değil ki ; yani arkadaşımın oğluna sorarım kız arkadaşın var mı ? yok der bu sene şu tezimi bitirene kadar giremem o işlere , o aklının çabuk kayacağını düşünüyordur , bundan zina çıkarımı yapmak , hele de bu zinaya düşmek yerine evlenin , bakın ben öyle yaptım diye anlamak tuhaf geldi bana .

Bu kişinin düşünce genel doğrultu da o olsa bile , bu videoda bambaşka bir şey anlatmış adam .Nasıl iş hayatına atıldığını , neden para kazanmak zorunda kaldığını anlatıyor .Subliminal bir mesaj aramak neden illa ki ?

resmi bir yemekte eşini tek başına ayrı bir masada bırakmasından sonra bakanın bu konuşmalarına şaşırmamak lazım zihniyeti özetliyor :ssz:

Su ayri masa olayinada ben aciklik getireyim bari:))

Yıllar önce çekilen bir fotoğraftan söz ediyor Hürriyet'in Mehmet Yakup Yılmaz'ı. Bu yazı, yıllar önce bir başka fotoğrafla yalanlanan Hürriyet'in yalanına nasıl da dört elle sarıldığını da anlatıyor aslında.

Hatırlayalım o fotoğrafı.

Binali Yıldırım ve AK Parti heyeti bir geziden Ankara'ya dönüyorlar.

Yolda mola...

Yemek masası kuruluyor, Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ve diğer heyet. Tam o sırada Semiha Hanım elini yıkamak için lavaboya gidiyor. O giderken, bir milletvekili Semiha Hanım'ın yerine oturup, Binali Bey'le sohbet ediyor.

Semiha Hanım döndüğünde yerinde oturan kişiyi rahatsız etmek istemez.

Ayrı bir masaya geçer oturur.

Hürriyet'in acar muhabiri işte tam o sırada ikinci kez deklanşöre basıyor.

Haber büyüktür!

Binali Yıldırım karısını tek başına bir masada bırakmış, erkek arkadaşlarıyla sohbete koyulmuştur!

Büyük haber (!) ertesi gün Hürriyet'in en tepesinde Türk halkına duyurulur.

Oysa...

Yalancının mumu yatsıya kadar bile sürmeyecektir.

Çünkü...

Bir başka fotoğraf karesi daha vardır.

Semiha Yıldırım, Binali Yıldırım ve erkek arkadaşlarını aynı masada gösteren başka bir fotoğraf.

İlginç olan da...

Bu fotoğrafın da Hürriyet'in muhabiri tarafından çekilmesi.

Yalanda sınır olmadığı için...

O haberi yayımlayanlarda ar damarı çatladığı için...

Öteki fotoğrafı görmeden, haberi patlatıyorlar hayasızca.

Ama, İnternet Medyası Hürriyet'in yakaladığı büyük haberi (!) üç dakika içinde çöpe gönderiyor ve Türkiye'nin en büyük gazetesinin yalanını yüzüne yüzüne çarpıyor.

Google bu haberlerle kaynıyor hala.

Ama, Mehmet Yılmaz o yalanı sürdürüyor yine de.

O yalanla, Binali Yıldırım'a vuruyor.

O'nun İzmir'e layık bir aday olmadığını söylemeye çalışıyor.

Halbuki, az önce de ifade ettiğim gibi, google'ın her tarafı Hürriyet'in yalanıyla dolu. Mehmet Yakup Yılmaz, elinin altındaki bilgisayara şöyle bir dokunsa, ekranın üst tarafındaki arama motoruna iki kelime yazıp enter dese, iş bitecek.

Ama işine gelmiyor.

Doğrular yüzüne çarpmasın diye...

Bunu yapmak yerine...

Eski yalanları yeniden ortaya çıkarıyor kafalar karışsın diye.

Ne diyeyim...

En son söyleyeceğimi...

Yazının başlığına attım...

Semiha Yıldırım kadar başına taş düşsün e mi Mehmet Yılmaz.

Binali Yıldırım'ın eşi kadar başına taş düşsün emi Mehmet! köşe yazısı - 14 Nisan 2011 Perşembe - Hadi ÖZIŞIK

sen söylemesen biz bilmeyecektik valla bravo hızına :1:

habervitrinde de şöyle bir yalanlama var: "Bakanın eşi Semiha Yıldırım''ın bulunduğu araç ise, yemek yenilen noktaya 15 dakika geç ulaştı. Beraberindeki 2 bayanla tesislere giren Semiha Hanım''ı gören AK Parti Milletvekili Suat Kılıç, oturduğu bakanın yanındaki yerinden doğrularak, ''''Buyurun hanımefendi'''' dedi. Eşinin geldiğini gören Bakan Yıldırım da, ''''Hanım buyur, yanıma gel'''' diye seslendi. Ancak protokol masasında oturanlar yemeğe başlamış olduğundan Semiha Hanım, ''''Yemeğinize başlamışsınız. Lütfen oturun, rahatsız olmayın'''' diyerek yan taraftaki masaya oturmayı tercih etti. Semiha Yıldırım, ''''Ben nezaketen Bakan Bey''in beraberindeki bürokrat ve siyasetçileri rahatsız etmek istemedim. Geciktiğimden dolayı yemeğe başlamışlardı. Kendi tercihimle yan tarafta bulunan masaya oturdum ve yemeğe başladım. Bu durum, konuşmalarımız duyulmadığı için yanlış anlaşılmış olmalı'''' dedi."

weiss, hangi yalanlama kuru sıkı acaba? eğer senin paylaştığın doğruysa bakanın eşi yemeği yarım bıraktığı yerden nasıl devam edememiş te başkası oturmuş yeni masa açtırmış? bakanın arkadaşı yarım kalan yemeği mi yemiş?
benim söylediğim haberdeki sorum ise, bakan eşine önceden yer ayırtmış olması gerekmez miydi?

her neyse benim bu habere inanmamın sebebi başka, hürriyetin haberi oluşu değil. etrafımda akpli aile çok ve her zaman kadınlar ve erkekler ayrı yemek yer. kızlı erkekli ortamlara bakan gibi sözler söyler ben şaşırmadım doğrusu :ssz:

Yukarda paylastigim haber fotograflarla sabitttir.
Tabi ben sizi alakoymayayim siz istediginiz gibi inanmakta özgürsünüz:):34:

adam tercihini o yönde kullanmış,başka üniversitede okumayı tercih etmişse bundan bize ne ? fikir-zikir meselesine kesinlikle katılıyorum :ssz:

iyi bende burda bağzı parti mensuplarının "dinimizde başörtüsü yoktur" dediği,yada " peygamber efendimizi küçümsediği" videoları ekleyeyim ve diyeyimki "ahanda bunların zihniyeti budur,görün ey ahali " :52:

$binali.jpg $binali1.jpg

Ister yemege arabasi gec geldigi icin gec katilsin, ister tuvalet ihtiyaci icin gec katilsin (bunu söylemek istemeyebilir o ayri) sonucta o gün beyefendilerle ayni masada yemek yerken fotograflari var mi? Var.
Burada sorun tuvaletemi gitti aracimi gec geldi degildir!
Burada ki sorun olmayan birseyi var gibi gösterip bir kesimi karalamak isteyen hastalikli zihniyettir!

Video konusundada sanirim ausencia gibi banada farkli gözüküyor video.
Zira bende , zina etmeyin gidin evlenin bilmem ne tarzi birsey görmedim, sadece is hayatina nasil atildigini espirilerle süsleyerek anlatan bir adam gördüm.

Son düzenleme:
Buradaki manzara beni ürküttü. Niye ürküttü biliyor musunuz? Baktim bir yaz günü de, gencler kizli erkekli oturuyor falan. Cok sasirdim. Ben burda yoldan cikarim dedim. Benim okumam lazim, baska carem yok.

Önce aslinda videoyu izlememistim, yazilara baktim, sonra videoya döndüm. Dönünce, hersey yerine oturdu.

"Manzara beni ürküttü. Niye ürküttü biliyor musunuz?" dedikten sonra, kisi yaz günü olduguna da vurgu yaparak gencler kizli, erkekli oturuyor dedikten de sonra üstelik, ben cok sasirdim diyor.

Normal bir insan, yani tamamen samimi olan bir insan, neden ürksün ki? Neden ürktüm ve sonunda da cok sasirdim cümlelerini kullansin ki? Genclerin kizli erkekli oturmasi sasilacak bir sey mi?

Hadi ben burada yoldan cikarim düsüncesi, canim iste ders calisamam basarili olamam anlaminda bile olsa, sonucta hepimiz gectik bu yollardan, sevgililik isin icine girince ders calisamayanlarimiz var evet, yine de bu "manzara karsinda ürktüm, kizli erkekli oturuyorlar falan, cok sasirdim" denmesine, normalde, sebebiyet vermemeli.

Ki en sonunda, benim ders calismam lazim, baska carem yok vurgusu, kisinin önyargisini daha da bir ortaya koyuyor. "Bunlar kizli erkekli ben yoldan cikarim dedim, benim ders calismam lazim", bu cümleyi bana hic tanimadigim bir insan dahi söyleyese, verecegim cevap su olur: "niye kizli erkekli olunca niye yoldan cikiyorsun? ya da onlar ders calismiyor mu ki sence?", kisi de bunun arkasindan hayir canim iste hani sevgili olunca falan ders calisilmaz o anlamda söyledim dese, "o senin kendi kisisel durumun, cok da güzel her ikisini yürüten sürdüren insanlar var" derim.

Yani eger bakan sevgili olmaktan ders calisamayacak olmaktan falan bahsediyor olsaydi, bana göre , farkli bir cümle de cok ala kurabilirdi. Mesela, ben sevgili olaylarina girersem altindan kalkamazdim, ders calisamazdim biliyorum kendimi, o yüzden Itü`yü sectim, diyebilirdi. Samimi olmaksa, böyle de samimiyeti belirtilebilir. Hem böyle bir cümleyle, sanki sevgili olundu mu, kizli erkekli oturuldu mu ders calisilmaz yargisina da insanlar varmamis olurdu.

Yani aslinda cümlenin kendisi degil de arkasindan gelen diger cümle, önyargilari cok acik ortaya seriyor.

Bu, benim videoyu izledikten sonra cikardiklarim.

Bence yaftalama durumu yok, bu tarz konular, tikanip kalmaya mahkumdur hep cünkü birisi o acidan bakar, digeri bu acidan.

Yani aslinda benim kisinin sözlerini elestirmem de, digerlerinin savunma cabasi da neticede AYNI seydir. Varsayimlar üzerinden gider, kimse kimseyi bosu bosuna suclayip, büyütmesin bence.

En basitinden KK`yi ele aliyorum ben. O kadar cok basima geldi ki örnekleri. Mesela bir konuda diger tarafi hakli buldugum noktalari yazmistim, ironi yaptigim düsünüldü. Bir kere ucu cok acik bir cümle kullanmistim, yani aslinda ne tarafa cekersen cek begenilirdi, sadece benim görüsüme yakin olan insanlar begenmisti. Diger taraftan kimse begenmedi, sonra cok sasirtici bir sekilde, uzun bir süre sonra biri begenmisti, bu kisi kim diye bakip inceledigimde aslinda karsi görüste olan birisi oldugunu anladim, kisi sadece beni henüz tanimiyordu, taniyinca bir daha hic o hataya düsmedi. :31: Eminim herkesin de basina gelmistir bu tarz olaylar.

Yani, insanlarin özellikle politik kimlikleri belli insanlarin söyledikleri seylerin alti hep desilir, bir grup masumane bulur, digeri altinda ne bit yenigi vardir onun bakmayin siz der. Ama bunu yapan sadece bir taraf da degildir her insan evladi yapar, yaptiginin farkinda olmayanlar da dahil.

Bu arada Aus, bölüm birincisi oldugunu ekleme sebebini cok merak ettim. Üstelik cümlen ben de diye basliyor. Halbuki oky Hacettepe`de okudum yazmis yalnizca. Sen de neden ben de Antalya`da okudum diye baslamak yerine, ben de bölüm birincisiydim diye baslama ihtiyaci hissettin? Kisisel meraktan soruyorum.

:))))
2. fotografta taslari söküp tekrar dösemisler:)
Hanimefendi zaten ilk fotograf ayni heyetin sabah kahvaltisina ait, ikincisi molada yedikleri yemege.

Yani zihniyete söyleyecek sözünüz yok mu?
Bir kesimi karalamak icin, Binali Yildirimin esini erkeklerin arasinda oturmadigini söyleyen zihniyete?
Taslara bile söyleyecek sözünüz var ama bu haslatikli zihniyete sözünüz yok mu?

ya aslında bunu tartışmak bile komik değilmi ? "tuvaletemi gitti acaba yoksa gerçekten aracımı geç geldi,hmm belkide karısı orada hiç olmadı görüntü tamamen bir smilasyondan ibaret olabilir,malum utanıyor" :1: bu çok önemli bilgiye ihtiyacım var,çünkü buradaki veriye göre geleceğimiz tehlike altındamı onu yorumlayacağım :37:

Back