Bunun adı 3. dünya savaşı olabilir mi?Bence olabilirBugünlerde yaşananlar ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Almanya ve Fransa gibi ülkelerin dünya haritasındaki sınırlarını güncelleme savaşı olabilir mi? Evet olabilir.
Olan yine halklara oluyor.
Aynen öyle ... Putin'in iki gün önceki açıklaması çok açık. Durum Ukrayna vesair değil. SSCB kuruluş ilkelerine dönmeliyiz diye bir açıklaması var. Siyasi haritalar güncellenmesi durumu doğru. Şuan büyük bir kirizin içerisindeyiz ve en kırılgan noktadayız. Bütün sivillerin savaştan zarar görmemesi umuduyla.Bugünlerde yaşananlar ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Almanya ve Fransa gibi ülkelerin dünya haritasındaki sınırlarını güncelleme savaşı olabilir mi? Evet olabilir.
Abla olabilir tabii ama 3. dünya savaşı henüz çıkmaz bence, umalım da şu an çıkmasın en azındanBunun adı 3. dünya savaşı olabilir mi?Bence olabilir
Bugün dinlediğim bir açıklamasında açık açık dünya sınırlarının güncelleneceğini söyledi, ki sadece kendi sınırlarını güncellemekten bahsetmiyordu, 5 ülkenin sınırlarını kastediyordu, bu sınır güncelleme direkt bir ülkeye girip alma olarak da algılanmamalı bence, ülke yine Ukrayna olarak kalır ama yönetim Rus yanlısı olur, ki daha önceki Ukrayna yönetimi Rus yanlısıydı.Aynen öyle ... Putin'in iki gün önceki açıklaması çok açık. Durum Ukrayna vesair değil. SSCB kuruluş ilkelerine dönmeliyiz diye bir açıklaması var. Siyasi haritalar güncellenmesi durumu doğru. Şuan büyük bir kirizin içerisindeyiz ve en kırılgan noktadayız. Bütün sivillerin savaştan zarar görmemesi umuduyla.
Durum çok vahim ...Abla olabilir tabii ama 3. dünya savaşı henüz çıkmaz bence, umalım da şu an çıkmasın en azından
Bizimde var bir hayalimiz o zaman ....bu devirde bu neyin kiini???? Resmen danışıklı dövüş Allah kahretsin ....bogulun mazlumun kanında.Bugünlerde yaşananlar ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Almanya ve Fransa gibi ülkelerin dünya haritasındaki sınırlarını güncelleme savaşı olabilir mi? Evet olabilir.
Onlar anlaşmaları görüşmeleri yaptı. Şuanda nükleer santraller Ukrayna'da işgal edilmeye çalışılıyor. Durum hiç iyi değil. Kimseyi korkutmak istemem ama, Rusya eski sınırlarını tamamen istiyor. Konuşmaları, hareketleri bunu gösteriyor. Ve daha da yayılmacı olup olamayacağını kimse bilemez. Rusya'ya yaptırım vız gelir, Çin ve Kore ile yapar gaz satışını. Avrupa'dan herhangi bir ihtiyacı yok. Tek korkum umarım milliyetçi Rus Slav görüşler tekrar ortaya çıkmaz. Yoksa Bosna tarzı Hitler mussolini ve diğer katliamlar kapıda. Savaşın içeriği yönelimi bunu belirleyecektir. Umarım siviller, azınlıklar ve işgal edilen halk veya halklar bu işten uzak tutulur.Bugün dinlediğim bir açıklamasında açık açık dünya sınırlarının güncelleneceğini söyledi, ki sadece kendi sınırlarını güncellemekten bahsetmiyordu, 5 ülkenin sınırlarını kastediyordu, bu sınır güncelleme direkt bir ülkeye girip alma olarak da algılanmamalı bence, ülke yine Ukrayna olarak kalır ama yönetim Rus yanlısı olur, ki daha önceki Ukrayna yönetimi Rus yanlısıydı.
Çin'in hedefi de kendi bölgesindeki ülkeleri bağlamak olabilir, ben en çok K.Kore'den ses çıkacak mı onu merak ediyorum, Kim gözü dönük biri ve Rusya'nın kankası.
Bugün bir Türk gemisi ticari sanırım Odessadan kalktıktan sonra bombalandı.Ne zan Türkiye hedefe girer o zaman patlak verir 3. Dünya savaşı.
Nükleer korkunuz tam olarak ne? Patlatamazlar öyle değil mi???Onlar anlaşmaları görüşmeleri yaptı. Şuanda nükleer santraller Ukrayna'da işgal edilmeye çalışılıyor. Durum hiç iyi değil. Kimseyi korkutmak istemem ama, Rusya eski sınırlarını tamamen istiyor. Konuşmaları, hareketleri bunu gösteriyor. Ve daha da yayılmacı olup olamayacağını kimse bilemez. Rusya'ya yaptırım vız gelir, Çin ve Kore ile yapar gaz satışını. Avrupa'dan herhangi bir ihtiyacı yok. Tek korkum umarım milliyetçi Rus Slav görüşler tekrar ortaya çıkmaz. Yoksa Bosna tarzı Hitler mussolini ve diğer katliamlar kapıda. Savaşın içeriği yönelimi bunu belirleyecektir. Umarım siviller, azınlıklar ve işgal edilen halk veya halklar bu işten uzak tutulur.
Açıklama için teşekkür ederiz, ben daha çok stratejistleri ve sıcak haberleri takip ettiğimden çıkarımım saçma gelebilir Rusya'nın Ukrayna harekatı, Çin'in Tayvan'a gözdağı ABD-Rusya'nın danışıklı dövüşü gibi geliyor bana.Bu konuda doktora yapan biri olarak nacizene sunu soylemek isterim, Tayvan cok ozel bir ulke, tarihsel anlamda dunyada bir benzeri yok. Statusu hakkinda da bir belirsizlik var. Rusya'nin bu harekati Tayvan gibi bolgelerde kendi kaderini tayin etme diye bildigimiz "self determination"i korukler mi endisesi var. Cin bunun onune gecmek ama muttefikini de karsisina almamak icin bu aciklamayi yapiyor. Su an Tayvan bagimsiz bir ulke olarak taninmiyor bir cok ulke tarafindan -ornegin ABD- ama donem donem kimi gruplar ve siyasi olusumlar Tayvan'in bagimsizligini istediklerine yonelik vurgu yapiyor. Bu tarz seslerin yine yukselmesinin onunu kesmek hedefleniyor denilebilir. Kisaca aciklamaya calistim bilmiyorum faydali oldu mu?
Evet evet bende duydum ve sanırım o saldırgan Putin yapıyor bunu....Kimsenin sesi çıkmıyor demekki herkesin derdi var sinirlariyla alakalı;Bugün bir Türk gemisi ticari sanırım Odessadan kalktıktan sonra bombalandı.Bakalım umarım uzak kalırız. Sakin kalırız. Ona evrilmeye çalışılmaz.
Aslında hepsi zaten elinde bir nevi.Onlar anlaşmaları görüşmeleri yaptı. Şuanda nükleer santraller Ukrayna'da işgal edilmeye çalışılıyor. Durum hiç iyi değil. Kimseyi korkutmak istemem ama, Rusya eski sınırlarını tamamen istiyor. Konuşmaları, hareketleri bunu gösteriyor. Ve daha da yayılmacı olup olamayacağını kimse bilemez. Rusya'ya yaptırım vız gelir, Çin ve Kore ile yapar gaz satışını. Avrupa'dan herhangi bir ihtiyacı yok. Tek korkum umarım milliyetçi Rus Slav görüşler tekrar ortaya çıkmaz. Yoksa Bosna tarzı Hitler mussolini ve diğer katliamlar kapıda. Savaşın içeriği yönelimi bunu belirleyecektir. Umarım siviller, azınlıklar ve işgal edilen halk veya halklar bu işten uzak tutulur.