uğur parası

qonja

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2009
28
0
86
İzmir
arkadaşlar ben kuzenimin nikahı için uğur parası yapmak istiyorum. bu yüzden uğur parası resimlerine ihtiyacım var en azından fikir olsun. nasıl yapayım ??? :uhm:

en ufak madeni bozuk paraları tülün ortasısına koyup kurdaleyle bağlayın nazar boncuğu çiçek gibi şeylerle süslewtin renk renk yaparsanız dah hoş olur bendenedin harika oldu mutluluklar

Merhaba herkesee...
Bana da kayınvalidemler uğur parası yapmışlardı saolsunlar...Bir sepet dolusu çok şirindiler ya...
Gelin alıcı da kapıdan çıkınca atmışlardı çok güzel bir manzara oluyor...
Bende kalandan hemen çekip ekledim umarım beğenirsiniz....

Son düzenleyen: Moderatör:
banada yapmıştı kayınvalidemler tülün ortasına madeni para koymuşlardı birde pirinç vardı içinde renk renk kurdale boncuklarla süslenmişti hoş bişey oluyor.kınada bir küpün içine doldurmuşlardı şeker ile beraber kayınvalidem oynaya oynaya gelip küpü tam ortada kırmıştı heryere saçılmıştı:)düğündede nikahtan sonra bide eve girerken başımıza attılar:)

bizde de yapılır uğur parası.
nikah masasının üzerine konulur kırmızı ya da beyaz tül ve kurdelelerle süslenir.
bolluk bereket getirsin die.
en sonda gelinle damadın tepesinden atılır nikah bitince.
ayrıca pirinç çörek otu da eklenebilir tülün içine.
bazı yerlerde de testinin içine şeker ve para koyarlar.
testiyi kına ya da düğünde kırarlar.
şekerde ağızları tatlansın die.
849747967.jpg

ya bizde niye yok böyle adetler. çok seviyorum böyle değişik adetleri.
bananem bende yapıcam:)

AA EVET BENDE BİLİRİM,YAPARIZ BİZDE:)ÇOK EĞLENCELİ OLUYO Bİ DE ADETLERİ SÜRDÜRMEK ÇOK GÜZEL BENCE...kaydirigubbakcemile5 BİDE NİŞAN KURDELESİ KESİLDKTEN SONRA BEKAR KIZLAR O KURDELEDEN BİRER PARÇA YUTARLAR:kedi: ONU DA BİLİYOMUYDUNUZZZ:teytey:

kızlar çok hoş bişeymiş bu.peki biz bunu kınada nasıl kullanabiliriz.ben yapıp hazırlasam.testi kırılmadan nasıl kullanılır bir fikir verirmisiniz?

kızmetse bende yapıcam bu uğur paralarıdan biz beni evden almaya geldiklerinde başımızdan atmayı düşünüyoruz.

kurdeleyi bende yutturdum inşallah herşeyin hayırlısı olsun yutanlar için :=)

kaydirigubbakcemile3 hiç güleceğim yoktu delikafadulden nescumcnm olmaz bişi uzaktan atarlar

annem geçen gün hazırlamış uğur paralarımı:) renk renk tüllere 5-10 kuruşları farklı renklerde kurdelelerle bağladı.çok güsel gözüküyor..biz de de nikahtan sonra atılır.esasında içine yuvarlak ufacık gelin şekeri de konulurdu ama biz koymadık.

Back