• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Ufacık Bir Soru :))

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

EYLEM28

Guru
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2011
145
0
316
Kızlar bir şey sormak itiyorum size, bu nişan bohçaları hakkında. Nişan bohçaları her iki tarafada da eşitmi götürülür? Yani Damat tarafına 2 tane yapıldıysa kızada mı 2 tane yapılması gerekir? Örneğin onlar 4 kardeş ben 2 kardeşim. Biz onlara 4 bohça onlar bize 2 bohçamı yapacaklar atıyorum. Yada bunlar konuşulup ona göremi yapılır?

Biz hiç bohça yapmadık ama, bildiğim kadarıyla eşit olması gerekiyor gibi bir şart yok. Eğer kardeşlere falan uzanacaksanız benim bildiğim sadece evdeki bekar kardeşlere artık kaç taneyse ona göre yapılıyor. Sizin 4 kardeşse eğer ve hepsi evde bekarsa siz 4 tane yapacaksınız, siz de 2 kardeşseniz size de 2 tane yapacaklar.

Eşit derken siz 2, onlar 4 kardeşse buna göre yapılır. Yani siz onlara 4, onlar size 2. Biz fazla kardeşiz, onlara 2 tane daha yapalım durumunu hiç görmedim. Aile fertleri kaç kişiyse ona göredir yani.

Sanırım sayıya bakılmaz,eşitleme gibi bişi de olmaz..evli olanlar varsa onlara ayrı bohça yapılır diye düşünüyorum..bekarlar varsa onlara da bir bohça yapılabilir..

Kızlar bir şey sormak itiyorum size, bu nişan bohçaları hakkında. Nişan bohçaları her iki tarafada da eşitmi götürülür? Yani Damat tarafına 2 tane yapıldıysa kızada mı 2 tane yapılması gerekir? Örneğin onlar 4 kardeş ben 2 kardeşim. Biz onlara 4 bohça onlar bize 2 bohçamı yapacaklar atıyorum. Yada bunlar konuşulup ona göremi yapılır?

Biz bohça yapmıyoruz ama yapıldığında sayı olarak değil yakınlık olarak eşitliğe bakılır diye biliyorum. Yani sayı kaç olursa olsun, örneğin bir tarafın teyzesine bohça yapılıyorsa, diğer tarafın teyzesine de yapılır. Aynı şekilde kardeş, dede kim varsa akrabalık olarak değerlendirilir. Birine yap birine yapma olmaz, sonra başınız ağrımasın :9:

Biz sadece birbirimize bohça yapıyoruz sizin kardeşiniz 2 tane ise olmayan kardeşleriniz içinde mi bohça istiyorsunuz şimdi olayı anlamadım ben. tek çocuk olsaydınız ne olacaktı?

Son düzenleme:
Bohça işine hiiiiç girmedik biz neyseki:37:

En güzeli sahiden, bizde hiç bohça yapmadık.Hatta birbirimize bile yapmadık.Şimdi düğüne yakın beraber çıkıp alışverişimizi yapıcaz.Herkes bu durumdan çokta memnun oldu :9:

kız tarafı ve erkek tarafında gelin ve damada alınanlar eşit oluyor diye biliyorum ama aile fertlerine alınanlar eşit olmayabiliyor.biz mesela izmirdeyiz burada sadece gelinle damada bohça yapılıyor aile fertlerine yapılan bohça kalktı gibi bir şey.İsterseniz aile fertlerine bohça yapılmayabilir

En güzeli sahiden, bizde hiç bohça yapmadık.Hatta birbirimize bile yapmadık.Şimdi düğüne yakın beraber çıkıp alışverişimizi yapıcaz.Herkes bu durumdan çokta memnun oldu :9:
Aynen bizde öyle alıncaklar düğünde alınsın ne öyle bohça bohça bohça :31:

Back