• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ucuzcularda Satılan Kozmetik Hakkında...

HotRed

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2013
5
0
16
İstanbul
Merhaba öncelikle :)
Konuya girecek olursam; Japon Pazarı, Hediyelik Eşya Dükkanı vs adı altındaki mağazaları biliyorsunuzdur. Her şey satılıyor o mağazalarda. Buralarda da bir tane var, kırtasiyeden takıya, kozmetikten mutfak eşyasına herbir şey satılıyor. Marka eşyalar da satılıyor, mesela Arko nem krem normal kozmetik dükkanlarındakiyle aynı fiyatta.
Kozmetik ürünleri olarak Flormar falan var ve fiyatı normalinkiyle aynı, bazen de daha ucuz olabiliyor ama çok büyük bir fark yok. Mesela sitesinde 3.25 olan bir ürün o dediğim mağazada 2.50
Sizce çakma mı bu ürünler ve kullanılması sakıncalı mıdır? Şüpheli olduğu için almıyorum sadece göz kalemi almıştım Flormar'ın ve çok memnunum, hiçbir sorun çıkmadı.
Siz bu tür yerlerden kozmetik ürün alıyor musunuz ve hiç olumsuz etkisini gördünüz mü?

o ürünlerin sahte olduğunu düşünmüyorum sonuçta kozmetik ürünlerin maliyeti ne kadar ki .. ürünler kaç el değişirse o kadar fiyat artıyo . ürün fabrikadan çıkıyo bi yere gidiyo ordan başka yere sevk derken fiyat katlanıyo doğal olarak herkes kendi karını alıyo veee kozmetik marketlerde fiyat bilinçli bir şekilde yüksek çalışanların maaşı yer kirası vs.... bi çok neden ... kesinlikle sahte ürünler değil. bende aldım flormarın 4'lü farını çok memnunum hiç bir şekilde zararını görmedim.

Merhaba öncelikle :)
Konuya girecek olursam; Japon Pazarı, Hediyelik Eşya Dükkanı vs adı altındaki mağazaları biliyorsunuzdur. Her şey satılıyor o mağazalarda. Buralarda da bir tane var, kırtasiyeden takıya, kozmetikten mutfak eşyasına herbir şey satılıyor. Marka eşyalar da satılıyor, mesela Arko nem krem normal kozmetik dükkanlarındakiyle aynı fiyatta.
Kozmetik ürünleri olarak Flormar falan var ve fiyatı normalinkiyle aynı, bazen de daha ucuz olabiliyor ama çok büyük bir fark yok. Mesela sitesinde 3.25 olan bir ürün o dediğim mağazada 2.50
Sizce çakma mı bu ürünler ve kullanılması sakıncalı mıdır? Şüpheli olduğu için almıyorum sadece göz kalemi almıştım Flormar'ın ve çok memnunum, hiçbir sorun çıkmadı.
Siz bu tür yerlerden kozmetik ürün alıyor musunuz ve hiç olumsuz etkisini gördünüz mü?

bence markasız kozmetik kullanmayın...bana bir kaç kez denedim allerjı yaptı...hiç önermem

sahte olabilir, son kullanma tarihi geçmiş olabilir, kullanılmış iade edilmiş olabilir vs vs pek güvenilir değil bence...

o ürünlerin sahte olduğunu düşünmüyorum sonuçta kozmetik ürünlerin maliyeti ne kadar ki .. ürünler kaç el değişirse o kadar fiyat artıyo . ürün fabrikadan çıkıyo bi yere gidiyo ordan başka yere sevk derken fiyat katlanıyo doğal olarak herkes kendi karını alıyo veee kozmetik marketlerde fiyat bilinçli bir şekilde yüksek çalışanların maaşı yer kirası vs.... bi çok neden ... kesinlikle sahte ürünler değil. bende aldım flormarın 4'lü farını çok memnunum hiç bir şekilde zararını görmedim.

bu arada burda ucuzluk pazarlarında satılan kozmetik markalarından değil sadece flormar dan bahsediyorum. kesinlikle markasız ürünler kullanmayın cildinize. cilt bi bozulursa sonu bunalım :)

Cildimiz gerçekten çok önemli,her zaman kullanacağımız ürünlerin kaliteli ve cilt yapımıza uygun olmasına özen göstermeliyiz.Mümkünse bir uzmandan yardım alarak ürün seçimi yapmalıyız.Az,öz ama her zaman kaliteli ürün diyorum.Örneğin 5 ürün yerine 2 ürün alın ve kullanın ama iyi bir ürün olsun. Yeni bir ürün kullanmadan önce mutlaka numune kullanmanızı da ayrıca öneririm. :80: $21634_1.jpg

Geçenlerde DRM marka bir far paletine 8 lira verdim. süpper renkler dokunuş. içeriği doğru ise diğerlerinden daha zararlı değil. cildim hassas olmasına rağmen üzerimde test ettim. alerji yapmadı. arkasında da mutlu tavşan vardı ürünün. zaten bunu görünce gaza geldim,aldım.

Cildimiz kaybettiğimzde geri gelmiyo ve bunun için 2 kuruşum cebimde kalsn dıye ucuz almamalı hrşeye bi bütçe ayarlanır mesela ürün indirimleri takibi ile satın alınır mesela rimele 15 liradan fazla vermemeliyim gibi.

sahte olsn yada olmasın emin olun tarihi geçmiştir göz kalemlerinin tarihi açıldıktan sonra 12 aydır ama zaten onlar jelatin korumalı değildir. Heleki fondöten göz kalemi ruj benzeri şeyler asla alınmaz

bende bir arar amannn oda boya buda boya falan direyekten far ve allık almıştım. hem de 5-6 tane:) Birincisi anladığım şey şu: kesinlikle kalıcı olmuyor bence. ikincisi:kalıp gibi duruyor, doğallıktan uzak..üçüncüsü: raf ömrü, içinde kullanılan kimyasallara falan güvenilmemeli.

bu durumdan çıkardığım sonuclar: al malın iyisini, çekme kaygısını:) a bir de ucuz etin yahnisi olayı var:) binlerce kez bunu söylemek zorunda kalmışımdır:)) bence gerek yok kızlar. iyi markaların indirimlerini bekleyin derim:)

zamanında bende alırdım.ucuz olunca da hoşuma giderdi aynı işlevi görüyor nasılsa diye.ama makyaj malzemeleri allıklar filan hep cildimi kuruttu göz etrafım alerji oldu.hep uyarırlardı ne farkı derdim ama yaş ilerleyince anlaşılıyor.gidin 200tl verin her bir bakım malzemesine demiyorum oda yalnış ama güvenilir olmasında fayda var

ucuz mal alacak kadar zengin değilim diye bir söz vardır kesinlikle buna inanıyorum.
insan ucuz ürün alınca iyi yaptığınız sanıyor ama ya daha çabuk bitiyor, ya cildine zarar veriyor, ya kalıcı olmuyor.
az ama öz ürünüm olsun diye düşünmeye başladım 10 tane allığım olacağına 2-3 tane olsun kaliteli olsun.
10 tane rujum olacağına 3-4 renk olsun kaliteli olsun elbette tüm makyaj ürünlerinde kimyasallar var ama en azından bilinen markaların içerikleri birazcıkda olsa daha güvenilir gibime geliyor.

selam bencede almayın içinize sinmez bir kere zaten bir allık ,far,rimel aylarca gider hergün makyaj yapsanızda .aslında en önemli şeydir makyaj malzemesi ,cildinizin temizligi, onlar hem dogal durmaz,hemde çokşabuk uçar giderki .yemek yapılırken nasıl malzemeden kaçılırsa o yemek lezzetli olmaz .ayı bu hesap makyaj yaparkende kötü malzemeyle yapılan makyajla kaliteli malzeme herzaman kendını belli eder.ora cildiizde önemli sorunlar oluşabilir,bu kansere kadarda gider.

bi zamanlar merak edip öyle bi yerden ben de almıştım fakat kalitelerinden memnun kalmadım... daha sonra golden rose satıldığını gördüm ve fiyatları da piyasayla aynıydı ama son kullanma tarihleri geçmişti dikkatli olmak lazım kozmetik bu biraz paraya kıymak gerekiyor...

Back