• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek İkinci El ücretsiz kıyafet vs olayı kaldırılsın

istanbul82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2013
461
1
48
İstanbul
Arkadaşlar nacizane bir önerim olacak..

ücretsiz verme olayı kaldırılsın..
Neden derseniz ne güven olayı tam oluşabiliyor burada maalesef..
Ne de emin olabiliyoruz karşımızdakinden..
Yazık belki de yok yere (yada var yere) zan altında kalıyoruz yada zan altında bırakıyoruz insanları..
Bunları yaşamaktansa, bunları yaşatıp üzülüp üzülmektense bence bu işin en temiz yolu bu..
ücretsiz olay tabii ki hayatımızda olsun ama burada olmasın..
eğer ki ücretsiz vermek istiyorsanız illa ki mahallemizde yakınımızda vardır birileri
Oturduğunuz apartmanı temizleyen kişiye dahi direkt vermek yerine bende şunlar var tanıdığın vs varsa verebilirim derseniz belki de kalbini kırmadan o kapıyı aralamış olabilirsiniz

Dediğim gibi nacizane önerim budur..

Hepinize hayırlı günler diliyorum

arkadaşlar nacizane bir önerim olacak..

Yazık belki de yok yere (yada var yere) zan altında kalıyoruz yada zan altında bırakıyoruz insanları..
Bunları yaşamaktansa, bunları yaşatıp üzülüp üzülmektense bence bu işin en temiz yolu bu..
Eğer ki ücretsiz vermek istiyorsanız illa ki mahallemizde yakınımızda vardır birileri
oturduğunuz apartmanı temizleyen kişiye dahi direkt vermek yerine bende şunlar var tanıdığın vs varsa verebilirim derseniz belki de kalbini kırmadan o kapıyı aralamış olabilirsiniz

dediğim gibi nacizane önerim budur..

evet bence de çok güzel şeyler yazmışsınız elinize sağlık yoksa insanlar daha fazla günaha girecek tanımadığı insanlara önyargılı davranarak ve de buna vesile olarak

Haklısını ama art niyetli insanlar yüzünden iyi niyetliler de zan altında kalıyor sanal ortamda da kimin art niyetli oldugu kimin iyi niyetli olduğu anlasilamiyor ben bu ücretsiz kıyafet uygulamasını yıllardır yapıyorum ve gercek fakire ulaştığından emin olmaya çalışıyorum çalıştığım dershanede öğrencilerime evde kullanmadıkları kıyafet kitap vb seyleri ailelerinin rızasını da alarak topluyorum aile rızası cok önemli gonulsuz bir sey yerine tam ulaşmaz çünkü ve köyden gelen veya diger sınıflarda araştırdığım durumu gercekten kotu ihtiyacı olan öğrencilerime ve cevrelerindeki fakirlere iletiyorum bana gelen kıyafetlerden uygun olanları yas gruplarına göre ayırım ihtiyacı olan aileye ulaştırıyorum hep insanlar ihtiyacı olan bir şeyi almış oluyor hem de öğrencilerim bu yardimla mutlu oluyorlar diyeceksiniz ki dershaneye giden kisi nasil fakir olur durumu öyle kotu olanlar oluyorki o aileyi alnından öpesim geliyor cocugum okusun ben kuru ekmek yemeye raziyim diyor kimisini gönüllü aileler okutuyor anliyacaginiz guzel kıyafet giymek bakımlı olmak durumun iyi olduğunun göstergesi degil bir de bir sey diyeceğim lütfen bazı arkadaslar bu sözüme kırılmasın nacizane gördüklerimi paylaşıyorum gercek fakir ben fakirim demiyor asla bir yardım yapıldıysa emin olun onun altında kalmamak icin elinden geleni yapıyor

Sen iyi niyetinle diyosunda canim aramizda kendini gostermeyw oyle fitne fesatlar vatkii heryeri karistiri oldular dikkat edin bakin sayfayi kapaticaklat bu yuzden
Arkadaslar ben yaparim geriside yaptigim kisiye duser
Bana allah kabul etsin
Ondan allah ragzi olsun
Allah askina yolda para verdiginiz dilencinin gbt sine mi bakiysunuz.
İyice abarttiniz olayi once dolandirici furyasi simdi yardim furyasi ya arkadaslar alisverislerimize bakalimm

Emirin annesinin intikami oldu site birbirine girdi yahuuu

Sen iyi niyetinle diyosunda canim aramizda kendini gostermeyw oyle fitne fesatlar vatkii heryeri karistiri oldular dikkat edin bakin sayfayi kapaticaklat bu yuzden
Bana allah kabul etsin
Ondan allah ragzi olsun
İyice abarttiniz olayi once dolandirici furyasi simdi yardim furyasi ya arkadaslar alisverislerimize bakalimm

yoldaki dilencinin gbt sine bakmıyorsun.. ama en azından elinle veriyorsun.. sen rahat o rahat..
böyle sen oradan ücretle almıştın.. şimdi ücretsiz istiyorsun.. yok kargo parası ödemem demiştin onu nasıl ödedin bilmem vs vs vs..
herkes hafiye oldu.. yada olmak zorunda kaldı..
satış yapar gibi ücret alıp dolandıranları belirlemek ilk aşamada zor ama en azından ücretsiz olayı kalksın..
zaten diğer arkadaşların da söylediği gibi ücretsiz kıyafete çok ihtiyacı olan internet bağlantısının olması da garip kaçıyor..

ben nacizane tavsiye dedim zaten.. gerisini yine ücretsiz vermek isteyen arkadaşlar bilir..

bence kaldırılmasın.yanlış yapan birkaç kişi yüzünden gerçek ihtiyaç sahiplerini cezalandırmak olur bu.ama bir yöndende benimde kızımın küçülen 0-3 ay kıyafetleri var.çevremde verecek kimse yok.ihtiyaç sahibine gitsin istiyorum.allahtan bursada belediyenin bağış kutuları var.büyük kızım ve oğlumunkileri tanıdıklara veriyorum.bir yaş altı verebileceğim kişiler var.ufaklığınkinide birkaç ay sonra artık çaresine bakarım.

dolancdırıcılar sadece dolandırdığı kişiye değil,kişilerin güvenini yıkarak gerçek ihtiyaç sahiplerinede zarar veriyorlar.insanlar kendilerini geri çekiyor en fenasıda bu bence.gerçekten ihtiyacı olan bir bebeğin hakkının engellenmesi çok acı bence.

Canim ihtiyac li deyince yemeye ekmek bulamayn insan zaten bu siteden haberi bile yotur.senin benim gibi marka alamzda pazardan alir yetistiremez ihtiyaci olan ya uc bes kiyafet ne bileyim kimseyi incitmek istemem ama veren versin vermeyen satsin herkes kendi bilir tabii

Bana allah kabul etsin
Ondan allah ragzi olsun

bende sana katılıyorum.iyilik yapınca allah kabul etsin demek lazım ama arkadaşlarda hak sahibine gitmesini istiyor.sonuçta satmak için toplamak çok çirkin.güvenmeden yaşanmaz ama biraz dikkatli olup gerisini allaha havale etmek lazım.elinden gelen araştırmayı kendince yapmadan olmaz.aoda en fazla önceki konu ve mesajlarına bakılabilir.sonuçta burda başka birşey elinden gelmiyor.

Uzatmaya hiç gerek yok bence içinden geliyorsa yardımını yapacaksın.İçinden geliyorsa diyorum zaten konuşurken anlaşılıyor yalancımı dolancımı biraz dikkat o kadar.Çok uzadı yardım alanda verende suçlu oldu yahu

Uzatmaya hiç gerek yok bence içinden geliyorsa yardımını yapacaksın.İçinden geliyorsa diyorum zaten konuşurken anlaşılıyor yalancımı dolancımı biraz dikkat o kadar.Çok uzadı yardım alanda verende suçlu oldu yahu

Ya canim soylede bisey var ben istemiyrum o bu istemiyor bir kac kisi istiyor ilan koydugunda giydirme ihtiyaci duyuluydr belki kardesi vardir belki yegeni bunlari ortaya dokmek istemiydur.
Bana abartiliyo gibi geliyo 2parca bez icin hesap ac kargo al sat falan kafam almiyo
İstiyo diye hic birsey almasin onun hakki yok demek te yanlis

Ya canim soylede bisey var ben istemiyrum o bu istemiyor bir kac kisi istiyor ilan koydugunda giydirme ihtiyaci duyuluydr belki kardesi vardir belki yegeni bunlari ortaya dokmek istemiydur.
Bana abartiliyo gibi geliyo 2parca bez icin hesap ac kargo al sat falan kafam almiyo
İstiyo diye hic birsey almasin onun hakki yok demek te yanlis

vallahi benim kardeşimde olsa yeğenimde olsa açık açık söylerim ne var canım.Kafa karıştırmak dahamı iyi.Benim yeğenimin ihtiyacı var demek çokmu zor allah aşkına.Utanılacak birşey mi?Kendi halinden utanan insanlardan uzak duracaksın arkadaaş.Neyse o

Arkadaşlar nacizane bir önerim olacak..

eğer ki ücretsiz vermek istiyorsanız illa ki mahallemizde yakınımızda vardır birileri
Oturduğunuz apartmanı temizleyen kişiye dahi direkt vermek yerine bende şunlar var tanıdığın vs varsa verebilirim derseniz belki de kalbini kırmadan o kapıyı aralamış olabilirsiniz
Dediğim gibi nacizane önerim budur..

fikrin çok güzel arkadaşım yani asıl ihtiyaç sahibini utandırmamak adına tanıdığınıza verebilirsiniz demek.hem verdiğiniz kişi de mahçup olmamış olur.öyle insanlar var ki durumu iyi olmadığı halde istemeye utanıyor hala öyle insanlar var.çok ince bir durum.bir de o kadar art niyetli insanlar türedi ki insanların masum duygularını kullanıp kandırmaya çalışan.güven olayı artık günümüz de çok ince bir mesele.aklımıza yatana yardım yapalım yine.araştıralım edelim uyarsa yapalım uymazsa yapmayız.yazdıklarından vb belli olur biraz bileyim biraz da olsa ayna olur. iyi niyeti suistimal edenler bence belirtilmeli açıkça ki hem aptal yerine konmamak hem de gerçekten ihtiyacı olanların hakkını yememek adına.ama sonunda karşı çıkanlar oluyor orası ayrı.hile yapana söz söyletmeyenler oluyo.varsın karşı çıksınlar.özü sözü doğru olan insan olduğundan eminsen gece yastığa başını koyduğunda için rahatsa hak yemediysen karşı da çıksınlar hiç önemi yok.ama bence ihtiyacı olana yardım edelim yine.ben de göndermek için hazırlamıştım kışlık bişeyler ihtiyacı olanlar için.bedenleri sıkıntı ama.kalıp dar sanırım biraz.bekleyeyim biraz daha o aylarda giyebilecek bir bebek çıkarsa yollayacağım

Son düzenleme:
yardım edilen kişinin kıyafetleri eleştirmesi de hoş değil.sonuçta 2. el dört dörtlük olmuyor.en fazla giydirmez beğenmediyse.insanları yardım etmeye korkar hale getirir bu durum.yanlış anlaşılırmıyım?bir şey derler mi diye.gene en iyisi niyetini sağlam tutup güven duyduğun birine vermek galiba.

Back