- 17 Aralık 2012
- 2.845
- 692
- 198
- Konu Sahibi lamelifAmine
-
evet biliyorum canım bende önlisans mezunuyum zaten o yuzden sınava girmedim:)canım kpss sıralaman tercih için sormuştum
ücretlidede kpss puan üstünlüğüne göre gene görevlendirme oluyor
en son boş yer kalırsa kpssiz o bölüm mezunu
yoksa herhangi lisans-önlisans-lise diye gidiyor
tmm canımevet biliyorum canım bende önlisans mezunuyum zaten o yuzden sınava girmedim:)
peki bu anaokulu içinde geçerlimi canımMerhaba canım, ücretli öğretmen belge hazırlamak zorunda değil, belirli gün ve haftaları almak zorunda değil, kurullarda görevli olmak zorunda değil, nöbet tutmak zorunda değil, sınıf almak zorunda değil, kulüp almak zorunda değil. Ücretli öğretmen sadece girdiği dersin parasını alıyor ve yapması gereken dersine girip dersini anlatmak.. Ben de yaptım ücretli ve müdür yardımcım sağolsun hep derdi hocam size bunları yaptırmak gibi bir yetkim yok diye.. Şimdi çok şükür atandım 2. yılım.. KPSS ye 3. girişimde oldu. Senin için de hayırlısı olur inşallah..
peki bu anaokulu içinde geçerlimi canım
e ben nöbetçiydim bugün 6 da bitmesi gereken öğrenci 6yı 20 geçe çıktı
sınıfları kontrol et
ışıkları kapat
bunu araştırıcam canımAnaokulunu bilmiyorum canım ama dediğim mantık geçerli ücretli öğretmende.. Sadece dersine girip dersini işlemek.. Onun dışında müdür ekstradan görev veremez.
ben 3 senedir sergiliyorum değişen bişey yokDevletin bu haksizligini gorup de hala nasil ucretli yapabiliyorsunuz? Ben girmesem ilgili bolumler disindakiler girecek diyorsunuz. Birakin efendim girsin, bu velilerin derdi olsun. Ogretmenlerinin diplomasini istesinler. Bu adaletsiz dagitimdan sonra bile hala ogretmenlik hevesi, hele ki ucretli ogretmelik hevesi kalmamali insanda. Bu haksizliga bir durus sergilenmeli.
Sinif ogretmenlerine hak etmedikleri bir firsat veriliyor, hic mi milletin hakkina giriyorum diye korkmuyorlar, cekinmiyorlar. Benim bir arkadasim edebiyattan turkceye gecis varsa gececegim dedi de kiyameti kopardim, demedigimi birakmadim. Birileri size hak etmediginiz bir seyi versin. Aman bana ne, bana hak verildi, verilmeseydi, deyin. Oh, ne ala valla. Bir arkadasin da dedigi gibi hirsizlik imkani verilse gonul rahatligiyla yapacak insanlar var. Hirsizlik sadece somut kavramlarin calinmasi degildir. Hak hirsizligi var burada.
Ben de bir edebiyatciyim. Artik kendime ogretmen bile diyemiyorum. Ogretme firsati elinden alinan ogretmen mi olur? 3 sene sinava girdim. Ve artik sildim attim kafamdan. Allah da muhtac etmesin, bir daha hazirlanmayi dusunmuyorum. Egitim sistemi bitmis, edebiyat bolumu intihara zorlanmis... ne ucretli ogretmenligi yahu!
Nasil giderse gitsin, umrumda degil aslinda. Hala kadrolu olma hayaliyle can atan arkadaslarimin dert etmesi gerekiyor ucretli ogretmenligi. Ben onlar adina yazdim, bu mevzunun artik beni ilgilendirmemesi cok hosuma gidiyor. :) korkutuk asik oldugum ama beni sevmeyen cocugu kafamdan silip atmis gibiyim, sahane bir duygu. Allah isteyenlere nasip etsin.ben 3 senedir sergiliyorum değişen bişey yok
hamlamaktan başka
ailelerin 10 tanesinden biri anaokuluna okulu öncesi eğitimin bilincini bilerek gönderiyor
gerisine göre bakıcı
arı hangi aile soruyor çok çok az
yani bu kervan döner gider böyle
Nasil giderse gitsin, umrumda degil aslinda. Hala kadrolu olma hayaliyle can atan arkadaslarimin dert etmesi gerekiyor ucretli ogretmenligi. Ben onlar adina yazdim, bu mevzunun artik beni ilgilendirmemesi cok hosuma gidiyor. :) korkutuk asik oldugum ama beni sevmeyen cocugu kafamdan silip atmis gibiyim, sahane bir duygu. Allah isteyenlere nasip etsin.
Iste diyorum ya, yaparlarsa yapsinlar. Bu bizi ilgilendirmemeli. Ayni egitimden gecip de hakki verilen kadrolularin yaninda asgari ucretle calisamam ben. Girsin iki yilliklar veya 4 yillik baska fakultelerden mezun olanlar. Bunu egitimden sorumlu olan bakan dusunsun, hukumet dusunsun, veli dusunsun. Bana egitme ogretme hakki vermiyorlar ki ben dusuneyim.
bende öyle düşünüyodum
canım üniverditeliler çalışmazsanız çalışmayın diyor umrundamı
benim lise mezunu hemde meslek lisesi tanıdığıma 4.sınıf ingilizce öğretmeliği vermişlerdi
yaparsın ne varki demişler
ama o kabul etmedi
boğazımdan nasıl geçecek diye
en azından çgeğitiminde eğitim aldım lise bile olsa demişti
paki harcanan çocuklar ?Iste diyorum ya, yaparlarsa yapsinlar. Bu bizi ilgilendirmemeli. Ayni egitimden gecip de hakki verilen kadrolularin yaninda asgari ucretle calisamam ben. Girsin iki yilliklar veya 4 yillik baska fakultelerden mezun olanlar. Bunu egitimden sorumlu olan bakan dusunsun, hukumet dusunsun, veli dusunsun. Bana egitme ogretme hakki vermiyorlar ki ben dusuneyim.
Yapmayin allah askina. Bu hic saglikli bir bakis acisi degil. Benim ogretmen olma hakkim yokken o cocuklara sadece uzulurum. O kadar. Siz ucretli yaptiginiz icin diger fakulte mezunlarinin veya onlisans mezunlarinin ogretmenlik yapmadigini mi zannediyorsunuz? Sizin veya benim ucretli yapmam hicbir seyi degistirmez ama yapmamamiz ki sadece ikimizin degil, degistirebilir, farkindalik kazandirabilir.paki harcanan çocuklar ?
sadece ikimizin değil işteYapmayin allah askina. Bu hic saglikli bir bakis acisi degil. Benim ogretmen olma hakkim yokken o cocuklara sadece uzulurum. O kadar. Siz ucretli yaptiginiz icin diger fakulte mezunlarinin veya onlisans mezunlarinin ogretmenlik yapmadigini mi zannediyorsunuz? Sizin veya benim ucretli yapmam hicbir seyi degistirmez ama yapmamamiz ki sadece ikimizin degil, degistirebilir, farkindalik kazandirabilir.
Inanma hayatim, herkes senin gibi inancsiz. :) yapacak bir sey yok. Hayirlisi hakkimizda. :)sadece ikimizin değil işte
en azından benim için 17 çocuk
yapsamda yapıyorlar yapmasamda
farkındalık falan kazandıramayız
bak minacık inancım olsun yarın bırakmazsam ne olayım öğretmenliği
Hayır değiştirmez ülkede binlerce kişi bu işi bıraksa yine değiştirmez. Devlet işine geleni yapıyor çünkü. Onların umru değil bu gibi sorunlar. Kimse yapmasa da açık olan okul açık olduğuyla kalır. Ki zaten öğretmen olmadığı halde dersleri boş geçen o kadar okul var ki.Yapmayin allah askina. Bu hic saglikli bir bakis acisi degil. Benim ogretmen olma hakkim yokken o cocuklara sadece uzulurum. O kadar. Siz ucretli yaptiginiz icin diger fakulte mezunlarinin veya onlisans mezunlarinin ogretmenlik yapmadigini mi zannediyorsunuz? Sizin veya benim ucretli yapmam hicbir seyi degistirmez ama yapmamamiz ki sadece ikimizin degil, degistirebilir, farkindalik kazandirabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?