Devletin bu haksizligini gorup de hala nasil ucretli yapabiliyorsunuz? Ben girmesem ilgili bolumler disindakiler girecek diyorsunuz. Birakin efendim girsin, bu velilerin derdi olsun. Ogretmenlerinin diplomasini istesinler. Bu adaletsiz dagitimdan sonra bile hala ogretmenlik hevesi, hele ki ucretli ogretmelik hevesi kalmamali insanda. Bu haksizliga bir durus sergilenmeli.
Sinif ogretmenlerine hak etmedikleri bir firsat veriliyor, hic mi milletin hakkina giriyorum diye korkmuyorlar, cekinmiyorlar. Benim bir arkadasim edebiyattan turkceye gecis varsa gececegim dedi de kiyameti kopardim, demedigimi birakmadim. Birileri size hak etmediginiz bir seyi versin. Aman bana ne, bana hak verildi, verilmeseydi, deyin. Oh, ne ala valla. Bir arkadasin da dedigi gibi hirsizlik imkani verilse gonul rahatligiyla yapacak insanlar var. Hirsizlik sadece somut kavramlarin calinmasi degildir. Hak hirsizligi var burada.
Ben de bir edebiyatciyim. Artik kendime ogretmen bile diyemiyorum. Ogretme firsati elinden alinan ogretmen mi olur? 3 sene sinava girdim. Ve artik sildim attim kafamdan. Allah da muhtac etmesin, bir daha hazirlanmayi dusunmuyorum. Egitim sistemi bitmis, edebiyat bolumu intihara zorlanmis... ne ucretli ogretmenligi yahu!