Ücretli öğretmenlik

Haticekja

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2020
61
46
32
Ücretli öğretmenlik için arandım pazartesi evrakları alıp ilce milliegitim getirmem söylendi peki ondan sonra hemen aynı gün göreve basliyormuyuz yoksa sistem nasıl ilerliyor bilgiii verirmisiniz

Atama onayınız gelmeden sgk girişiniz yapılmadan başlamayın derim. Evrak teslim ettikten bir iki gün sonra valilik tarafından onayınız geliyor, atamanız yapılıp sgk girişiniz hallediliyor.
Ama okula gidildiğinde direk başlayın hocam oluyor. Ama maalesef ki onay gelmeden başlarsanız onay gelene kadar ki çalıştığınız zamanın ücretini alamazsanız.

Konu ile alakasız ama bisey sormak istiyorum.Burada bir okulda duydum.Önlisans Laborant mezunu birini okula öğretmen diye almışlar öğretmenlik yapıyor.Yani duyunca ağzım açık kaldı.Olabilir mi böyle bisey.Bu kadar atanmayı bekleyen ogretmen varken bu haksızlık değil mi?Eğitim sistemi bu kadar mı yerlerde.

Konu ile alakasız ama bisey sormak istiyorum.Burada bir okulda duydum.Önlisans Laborant mezunu birini okula öğretmen diye almışlar öğretmenlik yapıyor.Yani duyunca ağzım açık kaldı.Olabilir mi böyle bisey.Bu kadar atanmayı bekleyen ogretmen varken bu haksızlık değil mi?Eğitim sistemi bu kadar mı yerlerde.
Ben hiç denk gelmedim önlisans mezunu bir öğretmene. Eskiden oluyormuş diye duydum sadece.. 10 yıllık öğretmenim

Meslek liselerinde olabiliyor mu?Yani bilmiyorum ama.bana çok saçma geldi ne alakası var onun öğretmenlikle.
Eğitim fakültesi ve sağlık alanı oldukça birbirinden farklı olduğu için böyle bir yöntem izleniyor, düşününce mantıklı aslında. Meslek lisesinde daha çok mesleki dersler olduğu için birebir işi bilenden öğrenmeleri mantıklı. Arkadaşımın mühendis babası da meslek lisesinde öğretmenlik yapıyordu bunun birçok örneği var.

Eğitim fakültesi ve sağlık alanı oldukça birbirinden farklı olduğu için böyle bir yöntem izleniyor, düşününce mantıklı aslında. Meslek lisesinde daha çok mesleki dersler olduğu için birebir işi bilenden öğrenmeleri mantıklı. Arkadaşımın mühendis babası da meslek lisesinde öğretmenlik yapıyordu bunun birçok örneği var.
Mantıklı filan değil meslek dersleri i verecek öğretmenler de atama bekliyor.

Meslek liselerinde olabiliyor mu?Yani bilmiyorum ama.bana çok saçma geldi ne alakası var onun öğretmenlikle.
Şöyle söyleyeyim annem hemşire emeklisi ama formasyonu da vardı meslek lisesinde çalıştı bir kaç yıl ki onun verdiği eğitimi düz öğretmen veremez çünkü özel bilgi gerektiriyor. Ön lisans mezunu olması konusunda haklısınız bence de…

Mantıklı filan değil meslek dersleri i verecek öğretmenler de atama bekliyor.
Sorun zaten her bölümün meslek dersi verecek öğretmeni olmaması. Ben eğitim fakültesinde sağlıkla ilgili meslek dersi veren bölüm duymadım hiç. İlk yardım öğretmenliği vs gibi bir bölüm yok fakültede.

Son düzenleme:
Bizim oralarda da var örnekler. Küçük bir şehir maalesef. Öğretmen bulunamadığından değil elbet. Torpilden.

Tanıdığınız varsa her şey mümkün. Hatta söylediğiniz bana garip gelmedi çünkü daha absürt durumlar olabiliyor ücretli öğretmenlikte. Açıköğretim İşletme mezunu insanların Tarih derslerine girdiğini gördü bu gözler. Onca Tarih mezunu başvuru yaparken... Müdür tanıdıksa veya ilçe Mem'de tanıdık varsa kolay. O kadar üzgünüm ki...

Tanıdığınız varsa her şey mümkün. Hatta söylediğiniz bana garip gelmedi çünkü daha absürt durumlar olabiliyor ücretli öğretmenlikte. Açıköğretim İşletme mezunu insanların Tarih derslerine girdiğini gördü bu gözler. Onca Tarih mezunu başvuru yaparken... Müdür tanıdıksa veya ilçe Mem'de tanıdık varsa kolay. O kadar üzgünüm ki...
Yani ne diyeyim bilmiyorum.Ben ilk defa duyduğum için çok sasirmistim.Demek ki örnekleri çok varmış.O kadar dirsek çürütüp emek veren öğretmenlerin ahı kimsede kalmasın.

Şöyle söyleyeyim annem hemşire emeklisi ama formasyonu da vardı meslek lisesinde çalıştı bir kaç yıl ki onun verdiği eğitimi düz öğretmen veremez çünkü özel bilgi gerektiriyor. Ön lisans mezunu olması konusunda haklısınız bence de…
Ben sağlık meslek lisesini bitirdim.Bizim öğretmenlerimizin hepsi zaten saglikciydi.Ya hemşire ya sağlık memuru ama onların yine de ekstra bir egitimi vardır dediginiz gibi.Ama bu bahsettiğim kişi önlisans lâboratuvar mezunu sadece.

Olabiliyor maalesef ki.
İlçede tanıdığı vardır kolay yerleşmiştir.
O branşta öğretmen yoktu öyle alınmıştır falan kısımlarını kılıf olduğunu düşünüyorum çünkü her branştan o kadar atanmayan ve ücretli öğretmenliğe başvuran var ki..
Ben iktisatçı birinin din kültürü ve ahlak bilgisi dersine girdiğini biliyorum ve öğretmen olmak için öğretmenlik okumak gerekmiyor bak bende çok güzel yapıyorum diye de savunuyordu.

Ben zorunlu hizmet yaparken, okulumda kadrolu öğretmenden çok ücretli öğretmen vardı. Üstelik hiçbiri geçtim eğitim fakültesi bitirmeyi lisans mezunu bile değildi. Bahsettiğim seneler 2015-2018

X