• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ücretli öğretmenlik hakkında?

arkadaslar bısey sormak ıstıyorum ücretlı ögretmenlık ıcın ıllakı lısans mezunumu olmak gerekıyor?önlisans kabul edılıyormu?bılgılendırırsenız cok sevınırım.şimdiden tesekkürler

bende 2 sene önce ücretli öğretmenlik yaptım. dipsiz kuyuya taş atmak gibi bişey. tam öğretmen olarak görülmüyosun. maaş zaten kötü. sürekli tatiller giriyo araya maaş 450- 500(2 sene önce o kadardı.) bugün okuldasın yarın belli değil. ben ilköğretimdeydim 3 ay tam yeni alıştım eve telefon geldi. müdür yarın gelme diyor. yeni kanun çıkmış. i.ö.'e ücretli girmicekmiş. sınıf öğretmenleri öğretcekmiş. sınıf öğretmenleri gene hiç bilmiyoki öğretsin çocuklara. sonra allahtan dil öğreticiliği diye bişey duydumda ona geçtim maaşım 900'e yükseli. tabi tam girersen derslere. formasyon ve kpss notum olsaydı sözleşmeli olurdum. dil öğreticiliği fazla duyulan bişey değil. eğer ingilizceniz iyiyse yapabilirsiniz. ücretlinin hemen hemen iki katı maaş. hemde 4/c sözleşmeli grubuna giriyor. ben amerikan kültürü ve edebiyatı okuduğum için öncelikli olarak alındım. kurada da şansım yaver gitti yaptım. yalnız her şehirde yok kontenjan. milli eğitimden öğrenebilirsiniz.ücretli öğretmenlik ancak işsizsen ve o boşlugu doldurmak istiyosan yapılabilir. yani bir meslek değil.

bende 2 sene önce ücretli öğretmenlik yaptım. dipsiz kuyuya taş atmak gibi bişey. tam öğretmen olarak görülmüyosun. maaş zaten kötü. sürekli tatiller giriyo araya maaş 450- 500(2 sene önce o kadardı.) bugün okuldasın yarın belli değil. ben ilköğretimdeydim 3 ay tam yeni alıştım eve telefon geldi. müdür yarın gelme diyor. yeni kanun çıkmış. i.ö.'e ücretli girmicekmiş. sınıf öğretmenleri öğretcekmiş. sınıf öğretmenleri gene hiç bilmiyoki öğretsin çocuklara. sonra allahtan dil öğreticiliği diye bişey duydumda ona geçtim maaşım 900'e yükseli. tabi tam girersen derslere. formasyon ve kpss notum olsaydı sözleşmeli olurdum. dil öğreticiliği fazla duyulan bişey değil. eğer ingilizceniz iyiyse yapabilirsiniz. ücretlinin hemen hemen iki katı maaş. hemde 4/c sözleşmeli grubuna giriyor. ben amerikan kültürü ve edebiyatı okuduğum için öncelikli olarak alındım. kurada da şansım yaver gitti yaptım. yalnız her şehirde yok kontenjan. milli eğitimden öğrenebilirsiniz.ücretli öğretmenlik ancak işsizsen ve o boşlugu doldurmak istiyosan yapılabilir. yani bir meslek değil.
Ben önlisansı bitirdikten sonra Açıköğretim lisans programını bitirdim.Sözleşmeli yada vekil öğretmenliğe başvurma şansım olabilirmi??CADIARZU

canım ben 1 yıl ücretli öğretmenlik yaptım 3 araç değiştirdim aldığım bütün para yola gitti zaten o zaman özle sektörde çalışsam 2 katını alacağım bir rakama çalıştım. Pişmanmıyım değilim çocuklarla olmak harika ama mesleğin değilse ve paraya ihtiyacın varsa yapılacak iş değil öptümmm

merhaba bende bugün ilçe milli eğitim müdürlüğüne gdicem fizik bölümü mezunuyum işim çok zor formasyon almalımıyım şuanda işime yaramıycak gibi gözüküyor.ama sözleşmeli öğretmenliği bulunduğum yerde yapabiliyormuyum başka bir şehire yollayabiliyorlarmı pek bilgim yok sözleşmeli öğretmenlikle formasyonu almalımıyım acil cevap istiyorum...

Arkadaşlar bu sözleşmeli öğretmenlik atama ile olmuyormu?Atama zamanı başvuru yapılır kpss10 puanına göre yerleştirilir.Milli Eğitim Müdürlükleri sözleşmeli öğretmen atayamaz diye biliyorum....Bide sözleşmeli öğretmenlik için formasyon şartı var....

ben basvurdum cnm.haftaya belli olur dediler bana.gcen sene de ücretli yapmıştım.nefret ediyorum ama napıyım.mecbur işte.76 aldım kpss.den:(sınıf öğrt.yim.

gecen yıl yaptım ben de 3 yıl dershanede harap olduktan sonra istifa ettim ve ücretliye başvurdum
30 saat + klup+sınıf öğretmenliği 780 ytl maaş yattı ama bu sene 23 saat dersim var sadece fazla bir şey olmayacak boş durmaktan iyi bence

arkadaşlar benimde ücretli öğretmenlik başvurum onaylandı ve pazartesiden beri ücretli öğretmen olarak çalışıyorum.boş durmaktan gerçekten çok iyi.darısı başınıza...

:enbuyukkk::enbuyukkk:
açıköğretim 4 yıllık işletme fakültesi mezunuyum. ağustos ayında istanbul esenler ilçe mebi aradım, ücretli öğretmenliğe başvurup başvuramıyacağimi sordum.. pek fazla şansımın olmadığını ama yinede başvurmak içinde bir engelim olmadığını söylediler. gittim başvurdum. dilekçemi ticaret meslek lisesine yolllamışlar. ordan aradılar gerekli evrakları sölediler. gittim teslim ettim. pazartesi günü okula gittim, ders programımı verdiler elime.
haftada 30 saat derse girecek vede 600 ytl civarı bi ücret alabilcekmişim..
paylaşabilceklerim bunlar benimde.... sormak istediğiniz bişey olursa özelden sorabilirsiniz, yardımcı olmaya çalışırım..

arkadaşım öğretmenlik eğitimi almadan cesaretine hayran kaldın peki ne olarak atadılaryani ne öğretmeni olarak bende kamu yönetimi mezunuyum aslında bende başvurmayı hep düşündüm ama cesaret edemedim senden biraz olsun cesaret aldım
ne öğretmeni olarak atıyolar

selamlar. ben de bir çok ilçeye başvurdum, birden çok ilçeye başvurulabiliyormuş. alanım drama, gaziosmanpaşa da bir okuldan çağırdılar, drama için konuşmaya gitmiştim ama bağımlı OÇEM olduklarını ve otistik çocuklarla çalışıp çalışamayacağımı sordular. sabır gerektiren ama kendimi daha fazla geliştirebileceğim bir alan doluğunu düşünüp kabul ettim. başlayalı bir hafta oldu :)

merhaba ben de ücretli öğretmenlik yapıyorum
sanırım aramızda hala ücretli vekil ve sözleşmeli arasındaki farkı anlayamayan arkadaşlar var
ücretli öğretmen sadece girdiği ders saatine karşılık ücret alır
vekil öğretmenlik için sınıf öğretmenliği mezunu olmak gerekiyormuş branşlarda kaldırılmış duyduğuma göre, vekil öğretmen vekalet ettiği öğretmenin maaşının 2/3 ünü alıyor
sözleşmeli olmak için kpss ile bakanlık tarafından atanılıyor kadrolu öğretmenden farkı ssk ya bağlı olması
aslında o kadar çok öğretmen açığı var ki ama devletin işine geliyor bu şekilde öğretmen çalıştırmak bedavaya ders dolduruyor birçok öğrtmen de boşda bekliyor yazık hem onca yıl okumuş emek vermiş ama kadro yetersizliğinden atanamayan biz öğretmenlere hem de öğretmen olmadığı halde alakasız derslere giren ücretli öğretmenlerin yetiştirdiği çocuklarımıza yazık çok yazık

1997 yilinda ilk işe vekil öğretmen olarak başladim ücreti çok iyi normal öğretmen maaşiyla aramizda çok az bir rakam vardi
ama sonraki sene vekil öğretmenlik kalkti ve üçretli öğretmelik yapmaya başaldim maaş ders ücreti olduğu için bazen çok az oluyordu

özel okula geçip sabit ücret maaşini nasil sözleşiyorsan odur

Back