- Konu Sahibi meister-nisa
arkadaslar bısey sormak ıstıyorum ücretlı ögretmenlık ıcın ıllakı lısans mezunumu olmak gerekıyor?önlisans kabul edılıyormu?bılgılendırırsenız cok sevınırım.şimdiden tesekkürler
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben önlisansı bitirdikten sonra Açıköğretim lisans programını bitirdim.Sözleşmeli yada vekil öğretmenliğe başvurma şansım olabilirmi??CADIARZUbende 2 sene önce ücretli öğretmenlik yaptım. dipsiz kuyuya taş atmak gibi bişey. tam öğretmen olarak görülmüyosun. maaş zaten kötü. sürekli tatiller giriyo araya maaş 450- 500(2 sene önce o kadardı.) bugün okuldasın yarın belli değil. ben ilköğretimdeydim 3 ay tam yeni alıştım eve telefon geldi. müdür yarın gelme diyor. yeni kanun çıkmış. i.ö.'e ücretli girmicekmiş. sınıf öğretmenleri öğretcekmiş. sınıf öğretmenleri gene hiç bilmiyoki öğretsin çocuklara. sonra allahtan dil öğreticiliği diye bişey duydumda ona geçtim maaşım 900'e yükseli. tabi tam girersen derslere. formasyon ve kpss notum olsaydı sözleşmeli olurdum. dil öğreticiliği fazla duyulan bişey değil. eğer ingilizceniz iyiyse yapabilirsiniz. ücretlinin hemen hemen iki katı maaş. hemde 4/c sözleşmeli grubuna giriyor. ben amerikan kültürü ve edebiyatı okuduğum için öncelikli olarak alındım. kurada da şansım yaver gitti yaptım. yalnız her şehirde yok kontenjan. milli eğitimden öğrenebilirsiniz.ücretli öğretmenlik ancak işsizsen ve o boşlugu doldurmak istiyosan yapılabilir. yani bir meslek değil.
Ben önlisansı bitirdikten sonra Açıköğretim lisans programını bitirdim.Sözleşmeli yada vekil öğretmenliğe başvurma şansım olabilirmi??CADIARZU
açıköğretim 4 yıllık işletme fakültesi mezunuyum. ağustos ayında istanbul esenler ilçe mebi aradım, ücretli öğretmenliğe başvurup başvuramıyacağimi sordum.. pek fazla şansımın olmadığını ama yinede başvurmak içinde bir engelim olmadığını söylediler. gittim başvurdum. dilekçemi ticaret meslek lisesine yolllamışlar. ordan aradılar gerekli evrakları sölediler. gittim teslim ettim. pazartesi günü okula gittim, ders programımı verdiler elime.
haftada 30 saat derse girecek vede 600 ytl civarı bi ücret alabilcekmişim..
paylaşabilceklerim bunlar benimde.... sormak istediğiniz bişey olursa özelden sorabilirsiniz, yardımcı olmaya çalışırım..
hala ücretli öğretmenlik için başvuru yapılıyormu ?