Ücretli öğretmenlik hakkında bilinmesi gerekenler

Belissa

♡ Бизимки Масалди ♡
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2012
28.691
7.350
Ücretli öğretmenlik nedir?
Ücretli öğretmenlik atanamadan öğretmen olabilmenin diğer adıdır…Ataması yapılan bir öğretmene göre neredeyse maaş olarak 1/3 oranında maaş alır ücretli öğretmen.
-Ücretli öğretmenler resmi tatillerde ve haftasonlarında maaş alamazlar.

Ücretli öğretmen olabilmek için ne yapmak gerekiyor?

-Ücretli öğretmenler il veya ilçe milli eğitimine başvuru yaparak görevlendirilen öğretmenlerdir.Ücretli öğretmenlik yapabilmek için gerekli evraklarla birlikte il veya ilçe milli eğitim müdürlüğüne başvuru yapmak gerekiyor.

Ücretli öğretmen maaşı ne kadar?
Ücretli öğretmenlerin geçmiş yıllardaki ders saat ücretlerine bakacak olursak 2012-2013 için ücretli öğretmenin ders saat ücretinin ne kadar artacağı konusunda bir bilgi sahibi olabiliriz.
-Ücretli öğretmen girdiği ders saati başına ücret almaktadır.1ders saati ücreti her sene iyileştirilmeye çalışılsa da hala beklentileri karşılayamamakta…
2010 senesinde ücretli öğretmenlik ders saati ücreti brüt 8.32 TL, net: 7.02 TL
2011 senesinde ücretli öğretmenlik ders saati brüt ücreti 9,02,net 7,2 TL
2012 senesinde ücretli öğretmenlik ders saati brüt ücreti 9,27 TL,net ise 7,8TL…
-Bir ücretli öğretmen haftada maximum 30 saat derse girebilmekte,bu da maaşının yaklaşık olarak 960 TL olması demektir…

Ücretli öğretmenlerin sigortaları kaç gün yatıyor?
-Ücretli öğretmenlerin en büyük sorunu sigorta primlerinin 30gün üzerinden yatmıyor olması(gerçi kimi il ve ilçelerde tam olarak yatıyorken,aynı durumdaki başka il veya ilçede max 16gün yatıyor,bu da değişik bi uygulama&#8230:KK66:Yani ücretli öğretmenlik yapılan il ilçe müdürlüğüne bağlı biraz ücretli öğretmenin sigortasının tam yatıp yatmaması durumu.
-Günlük ders saati 7.5'dan az olan ücretli öğretmenler 1gün çalışmış sayılmıyor ve sigorta primi 30 gün olarak yatmıyor.
Haftada 30 saat derse giren ücretli öğretmenin sigortası 5gün çalışmasına rağmen 3 veya 4 gün yatıyor…
-Her ay değişen sigorta primleri ve maaşlar ücretli öğretmenleri daha da yıpratmakta ve bu süreçte kendilerini yalnız hissetmelerine neden olmaktadır…
-En zoru da bu süreçte ücretli öğretmenlik yapan adayların bir yandan da KPSS’ye hazırlanıp yüksek puan almak zorunda olmasıdır…
kaynak:kpssdersanesi.net

Son düzenleme:
Başvurular ne zaman başlayacak?

Yetki ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde olduğu için her ilçe Milli Eğitim istediği zaman başlatabilir. İlk atamalar yapılmadan önce normlar tam belli olmadığı için başvuruların alınması pek sağlıklı olmayacağı için genel olarak Eylül’ün ilk haftası başvurular alınır ve ilk atamalar yapıldıktan sonra ücretli öğretmenlik görevlendirmeleri yapılır.

Son düzenleme:
atanamamak için ücretli öğretmenliğe tam destek :KK47:

merhaba
ücretli öğretmenliğe destek vermek için konuyu açmadım.
bu konuda çok soru sorulduğu için durumu açıklığa kavuşturma gereği duydum.

merhaba
ücretli öğretmenliğe destek vermek için konuyu açmadım.
bu konuda çok soru sorulduğu için durumu açıklığa kavuşturma gereği duydum.

:KK19:ücretli öğretmenliğin neden olacağı sonuçları da altına yazarsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

:KK19:ücretli öğretmenliğin neden olacağı sonuçları da altına yazarsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

ücretli öğretmenliğin sonuçlarını Kpss'ye giren herkes bilir.
bunun dışında kimin ne durumda olup da ücretli yaptığını bizler bilemeyiz.
zaten çok mecbur olmayan da yapmaz.:KK34:

ücretli öğretmenliğin sonuçlarını Kpss'ye giren herkes bilir.
bunun dışında kimin ne durumda olup da ücretli yaptığını bizler bilemeyiz.
zaten çok mecbur olmayan da yapmaz.:KK34:

En Büyük TÜRKİYEbenim söylediğim şu

evet öğretmen adayları bilir; ama diğer kpss ye hazırlananlar ve hazırlanmayanlar , sadece diğer asgari ücretli işlere göre kolay belleyip ücretli öğretmenlik yapanlar bilmez. onlara bunları kavratmak lazım.

"tamam sana kolay geliyor kardeşim de bu işin şu sonuçları var"

herkes eğitim gördüğü işi yapsın.

kimse kimsenin ekmeğini baltalamasın. eğitim işi sadece kişisel bir konu da değil. hiç kimse bu işe "devletin geleceği ne olacak" diye bakmıyor.

neyse bu dertten sadece benim gibiler dertlenir. :KK24:

En Büyük TÜRKİYEbenim söylediğim şu

evet öğretmen adayları bilir; ama diğer kpss ye hazırlananlar ve hazırlanmayanlar , sadece diğer asgari ücretli işlere göre kolay belleyip ücretli öğretmenlik yapanlar bilmez. onlara bunları kavratmak lazım.

"tamam sana kolay geliyor kardeşim de bu işin şu sonuçları var"

herkes eğitim gördüğü işi yapsın.

kimse kimsenin ekmeğini baltalamasın. eğitim işi sadece kişisel bir konu da değil. hiç kimse bu işe "devletin geleceği ne olacak" diye bakmıyor.

neyse bu dertten sadece benim gibiler dertlenir. :KK24:

bu dertten tüm öğretmenler muzdarip zaten. ben de atanamayan öğretmenim ben de durumun farkındayım
lakin bunu düzeltecek olan bizim bir sözümüz, bir yorumumuz değil devlettir.
devlet böyle yolu açmışsa insanlarda faydalanıyor. evet faydalanmamak gerektiği halde üstelik.
durumu çok zor olanlar elbette müstesna
ama ücretli öğretmenlerin çoğalmasından bizler sorumlu değiliz devlet bu yolu kapattığı an düzelir.

bu dertten tüm öğretmenler muzdarip zaten. ben de atanamayan öğretmenim ben de durumun farkındayım
lakin bunu düzeltecek olan bizim bir sözümüz, bir yorumumuz değil devlettir.
devlet böyle yolu açmışsa insanlarda faydalanıyor. evet faydalanmamak gerektiği halde üstelik.
durumu çok zor olanlar elbette müstesna
ama ücretli öğretmenlerin çoğalmasından bizler sorumlu değiliz devlet bu yolu kapattığı an düzelir.

sizin sözünüz ve yorumunuz değildir , davranışınızdır.

başta bu mesleği seçmiş kişiler bu konuda taviz verirse işin içinden çıkılmaz zaten. şu anda olduğu gibi. sorumlu devlet değil, kişilerdir.

sizin sözünüz ve yorumunuz değildir , davranışınızdır.

başta bu mesleği seçmiş kişiler bu konuda taviz verirse işin içinden çıkılmaz zaten. şu anda olduğu gibi. sorumlu devlet değil, kişilerdir.

neyse herkesin fikri kendine diyorum ve anlatamadığımı düşünüyorum.

Regina cım paylaşım için teşekkürler..aynı anda iki ile başvurabilir miyiz peki? bir de ücretli öğretmen olarak atanırsak,öğretmen atamalarının 2. ataması 3. atamasına başvurabilir miyiz,ücretli öğretmenlik yaparken atanma şansı var mı yani?

Eğitimini almış öğretmenler atanamiyor sonra aman açık var diye tarih dersine matematikçi giriyor. Ya da iki yil bilgisayar okumuş kalkmış gelmiş sınıf Öğretmeni olmuş... anlamak zor... bunları bizzat gördüm valla..

Ben de ücretli öğretmenliğe basvurdum ama çıkmadı. İnanın bana kabul edilmek için bunda bile dayin olmali... arkadaşın babası okul müdürü kendisi okuduğu ortaokulunda ücretli öğretmenlik yapıyor.
Daha anlatacak çok şey var ama uzatmayayim :KK19:

X