Üçlü testimde down sendromu 1/8 çıktı ve amniyosentez yaptırdım!

canum

Hayırlısıyla..
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2009
471
5
118
Ankara
merhaba arkadaslar.. bunu yasadıgımız olay sonucunda bilgilendirme için yazmak istedim..

doktorum 2li test yaptırmadı sadece 3 lü yaptırdı. ense kalınlıgı hep iyiydi. ama 3 lü de down sendromu oranı 1/8 çıktı. dünyamız yıkıldı.. hemen ankaraya özel bir ayrıntılı ultrasoncuya gittik. (eyüp ekici). herseyin normal oldugunu söyledi fakat risk yüksek oldugundan amniyosentez yaptırmamızı önerdi. hemen o gün yaptırdık. 3-4 saniyelik bir işlemdi hiç bir acı agrı olmadı. 20 gün sonra sonucu aldık ve hersey tertemiz..

1/8 oranım olmasına ragmen sonucumuz temiz cıktı. herkese tavsiyem bu testleri fazla dikkate alıp kesinlikle moralinizi bozmayın.

Allah sağlıkla yavrularımızı kucaklarımıza almamızı nasip etsin..

Ben testlerimde sorun yaşamadım ama ayrıntılı ultrasonumda kordonda 3 damar olması gerekirken benim 2 damar vardı ve doktorum amniyosentez önerdi..
Bende senin yaptığın gibi prof. gittim çok iyi bir doktora baktırdım şimdi söylemeyeyim ama aşırı tuzlu bir muayene ücreti ödedim
Herşey süper ve sapasağlam bebişim şuanda gelişimide çok iyi gidiyor..
Anladım ki bu tür şeyler hamilede stresten başka birşey değil... Benim anneminde belki kordonunda 2 damar vardı ama bilmiyordu belkide..
Birdaha hamile kalırsam bu testleri falan asla yaptırmam sadece ayda 1 doktor yeterli.. Çünkü o kadar üzüldüm ağladım ki perişan ettim kendimi..
Sizede geçmiş olsun Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…