ucan kusa borcumuz var kocam kendi isinin patronu olma pesinde

usagi91

Erzincanli guzel :))
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2015
9.510
13.248
168
34
Eveeet kizlar bu kez kendi derdimle karsinizdayim :KK14:

Evleneli dort yil oldu suanda yasadigimiz evin insaat masraflarindan kalan borc bize kaldi sorun yok kalsin dedim :KK14:icinde yasamasini biliyosan borcunu da yuklenmeyi bileceksin usagi
Ama dugunden 7-8 ay sonra esimin calistigi sirkette sallantilar basladi(patronun yeni sube hevesi elinde patlamis )maasini kah alamadi kay yarim aldi bu da bizi geriye attikca atti o donem bende hamileydim israrlarima ragmen cik isten diye resmen yalvarmama ragmen cikmadi 4-5 ay once cikti anca dank etti kafaya :kızgın:butun tazminat hakki o lanet olasi sirkete kaldi (iceriye de hala borcumuz var iyimi :KK14:)sonra suan hala calismakta oldugu ise girdi dun aksama kadar bana hicbisey hissettirmedi dun aksam doktuetegindeki taslari is yok musteri yok cikicam diye ve asil bombayi patlatti kendi terzi dukkanimi acicam bana kal geldi resmen ya kizlar bu kadar borc var isi var onu birakip hic sermayesi olmadigi halde is kuracak kendi isinin patronu olacakmis saka gibi :işsiz:ben razi olmadim tabi bunca borc varken senin sermayen yokken neye guvenipte boyle biseye niyetlendin dedim bizim bi oglumuz var bu evin sorumlulugun var dedim de dedim demez olaydim ne karamsarligim kaldi ne korkakligim ne de kostekligim
:işsiz:Ne diyosunuz kizlar ben mi karasarim korkagim ?
Bence esimin yaptigi su sartlarda olmayacak duaya amin demek

Bu arada en basta bahsettigim siketten ciktiktan sonra bizim acimizdan sartlari oldukca iyi olan bi is ayarlayacakti babam ama bu ise yine her zaman yaptigi gibi bodoslama daldi ve babamin ayarladigi isi resmen elinin tersiyle itti
Ne dersiniz kizlar borc varken sifir sermayeyle is kurmaya calismak olacak ismi ?

kizlar aslinda yazmayi unutugum bisey daha var esimin ailesinin dukkani var babasi zamaninda demisti asagidaki dukkandan kiraciyi cikaralim sen terzi dukkani ac diye ama esim tabiki yine razi olmadi burnunun dikine gidip reddetti halbu ki kira derdi olmayacakti kazandiginiz sizin olsun dedi kp ama cesaret edemedi benim ki o donem onu onersem mi yoksa bu isten vazgecirmeye calissam mi yine ?bi akil verin kizlar

Son düzenleme:
bir planı var mı?
mantıklı bir plansa neden olmasın diyeceğim de çok da gaz vermemek lazım, ülkenin maddi durumu belli, herkes sallanıyor, yeni bir iş kurmak artık daha cesaret isteyen bir şey.
ama sen yine de eşinin planını ayrıntılı dinle, mantıklı mı değil mi sonra karar ver.

Tabii ki olacak iş değil de kendisi ne düşünüyor sermaye konusunda?
Kredi mi çekecek borç mu isteyecek acaba?

Eveeet kizlar bu kez kendi derdimle karsinizdayim :KK14:

Evleneli dort yil oldu suanda yasadigimiz evin insaat masraflarindan kalan borc bize kaldi sorun yok kalsin dedim :KK14:icinde yasamasini biliyosan borcunu da yuklenmeyi bileceksin usagi
Ama dugunden 7-8 ay sonra esimin calistigi sirkette sallantilar basladi(patronun yeni sube hevesi elinde patlamis )maasini kah alamadi kay yarim aldi bu da bizi geriye attikca atti o donem bende hamileydim israrlarima ragmen cik isten diye resmen yalvarmama ragmen cikmadi 4-5 ay once cikti anca dank etti kafaya :kızgın:butun tazminat hakki o lanet olasi sirkete kaldi (iceriye de hala borcumuz var iyimi :KK14:)sonra suan hala calismakta oldugu ise girdi dun aksama kadar bana hicbisey hissettirmedi dun aksam doktuetegindeki taslari is yok musteri yok cikicam diye ve asil bombayi patlatti kendi terzi dukkanimi acicam bana kal geldi resmen ya kizlar bu kadar borc var isi var onu birakip hic sermayesi olmadigi halde is kuracak kendi isinin patronu olacakmis saka gibi :işsiz:ben razi olmadim tabi bunca borc varken senin sermayen yokken neye guvenipte boyle biseye niyetlendin dedim bizim bi oglumuz var bu evin sorumlulugun var dedim de dedim demez olaydim ne karamsarligim kaldi ne korkakligim ne de kostekligim
:işsiz:Ne diyosunuz kizlar ben mi karasarim korkagim ?
Bence esimin yaptigi su sartlarda olmayacak duaya amin demek

Bu arada en basta bahsettigim siketten ciktiktan sonra bizim acimizdan sartlari oldukca iyi olan bi is ayarlayacakti babam ama bu ise yine her zaman yaptigi gibi bodoslama daldi ve babamin ayarladigi isi resmen elinin tersiyle itti
Ne dersiniz kizlar borc varken sifir sermayeyle is kurmaya calismak olacak ismi ?

Ufak tefek tamirat yapan terziler fena para kazanmıyor aslında.
Ama borç varken sermaye yokken girilecek risk değil.

Sadece bir öneride bulunayım. Bir yakınım bir alışveriş merkezinde açtı bu tip bir dükkan. Oradaki mağazaların tadilatlarını bağladı. Dükkan felaket, bodrum katta ışık girmeyen bir yer ama kazancı çok çok iyi. Bu tip bir yerde ya da giyim mağazalarının bulunduğu bir çarşıda düşünülebilir işler yoluna girdikten sonra.

Olacak iş, ama çok riskli.
Salt bir umuda bağlanıp gerçekleri görmezden gelemez eşiniz.
Ona en kötü hal için bir B planı olup olmadığını sorun.

bir planı var mı?
mantıklı bir plansa neden olmasın diyeceğim de çok da gaz vermemek lazım, ülkenin maddi durumu belli, herkes sallanıyor, yeni bir iş kurmak artık daha cesaret isteyen bir şey.
ama sen yine de eşinin planını ayrıntılı dinle, mantıklı mı değil mi sonra karar ver.
Kredi notu bitik resmen kredi alamaz hali hazirda olani dahi odeyemedi goha canim ayrintili dinle diyosun ama ben bu adami cok dinledim ve anladim o hayata benim baktigim ciddiyetle bakmiyo otesini berisini dusunmuyo ben nasil kili kirk yaransam o da bi o kadar fevri geldigimiz durunda gostergesi zaten bu huyunun

Tabii ki olacak iş değil de kendisi ne düşünüyor sermaye konusunda?
Kredi mi çekecek borç mu isteyecek acaba?
Kredi cekemez borcta isteyemez kimseden cunku cevresinde ki insanlarin kredisinde doldurdu tmm durust guvenilir ama sartlari iyilestiremiyo bu konu da beceriksiz

Bir terzi dükkanı en fazla kaça mal olabilir ki? Bırak yapsın en azından denemiş olur ve bir daha da ağzını açamaz... Tabi inşallah iyi olur ve severek kendi patronu olarak çalışır bundan sonra.

Peki tamam ac da nasil acicaksin bu dukkani hele bi anlat dedin mi? Ne diyor o zaman?

Ufak tefek tamirat yapan terziler fena para kazanmıyor aslında.
Ama borç varken sermaye yokken girilecek risk değil.

Sadece bir öneride bulunayım. Bir yakınım bir alışveriş merkezinde açtı bu tip bir dükkan. Oradaki mağazaların tadilatlarını bağladı. Dükkan felaket, bodrum katta ışık girmeyen bir yer ama kazancı çok çok iyi. Bu tip bir yerde ya da giyim mağazalarının bulunduğu bir çarşıda düşünülebilir işler yoluna girdikten sonra.
Evet bu tarz bisey bende dusundum ama bu da sermaye oda oldukca iyimser konustu konuyu bana acarken ama ben bilyorum sep esim bana bi seyi ne zaman cicili bicili toz pembe anlatsa sonu husran oluyo ona boyle deyince de kiziyo ama oyle hayatimiz onun gordugu gibi toz pembe degil hafife aldigi gibi degil

tecrübelerime dayanarak diyorum ki, terzi işi yaş iş.
halihazırda borç varken yeni iş demek bildiğin kumar olur. benim eşim de çiftlik kurdu. elimiz de olan tüm birikimi ona verdik. baya da borç tabi. ama çalışmakta olduğumuz işlerimiz de var. şayet belirli bir gelirimiz olmasaydı borçla bir işe kalkışmazdık. çünkü her işte olduğu gibi batma gibi bir durumda var. çöpsüz üzüm olsa hadi yine neyse denir. ama ortada eş ve bir çocuk varken bin düşünüp, bir yapmak gerek.
biz şimdi batsak bile elimizde olanlar borcu öder , her zaman ki işimize de devam ederiz diyoruz.
bence yumuşak bir dille önce borcumuzu ödeyelim ondan sonra her zaman yanındayım diye anlatabilirsin.

Birikmişi de yok diyorsun o zaman borç alacak.Kendi işinin patronu olma fikri güzel.Adamcağız haklı da olabilir kimbilir neler yaşadı patronlarla ilgili .Ne diyeyim risk almadan da olmuyor inşallah becerir .
Ya haklisin elini tasin altina koymadan olmaz ama iste elinde patlarsa elimiz o tasin altinda ezilir bu kez cok mu karamsarim bilmiyorum ama ben boyle dusunuyorum

Evet bu tarz bisey bende dusundum ama bu da sermaye oda oldukca iyimser konustu konuyu bana acarken ama ben bilyorum sep esim bana bi seyi ne zaman cicili bicili toz pembe anlatsa sonu husran oluyo ona boyle deyince de kiziyo ama oyle hayatimiz onun gordugu gibi toz pembe degil hafife aldigi gibi degil

Sen de haklısın canımcım.
Hani bağırıp çağırmasan da güzelce konuşsan.
Bu fikrini sevdim, sana destek olurum ama şu an değil. Borçlarımız bitsin düze çıkalım her zaman arkandayım, sadece biraz erteleyim. Şu dönem uydun değil. Falan filan gibi şeyler söylesen?

tecrübelerime dayanarak diyorum ki, terzi işi yaş iş.
halihazırda borç varken yeni iş demek bildiğin kumar olur. benim eşim de çiftlik kurdu. elimiz de olan tüm birikimi ona verdik. baya da borç tabi. ama çalışmakta olduğumuz işlerimiz de var. şayet belirli bir gelirimiz olmasaydı borçla bir işe kalkışmazdık. çünkü her işte olduğu gibi batma gibi bir durumda var. çöpsüz üzüm olsa hadi yine neyse denir. ama ortada eş ve bir çocuk varken bin düşünüp, bir yapmak gerek.
biz şimdi batsak bile elimizde olanlar borcu öder , her zaman ki işimize de devam ederiz diyoruz.
bence yumuşak bir dille önce borcumuzu ödeyelim ondan sonra her zaman yanındayım diye anlatabilirsin.
Yeterince ertelemismis hayalini e o zaman bekarken yapsaydin be adam bu isi az degil 13 yasindan beri bu sektordeymis

Back
X