• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uçakta namaza duran yolcular paniğe yol açtı

Aman neyseki bir felaket yasanmamis sonunda. Bunu hangi gerekce ile yaptiklari dabelli degil hic bir mantigi yok. kendi emniyetlerini hice saymislar bir anlamda.İnsanlar en hassas noktalari inanc, dunya uzerindeki her insan bir inanc sisteminin icersinde bu yuzden dinleri kullanip bu durumu insanligin kotulugune kullananlar hep vardi ve malesef hep olacak. Evet bende cok korkardim. Cok korkuyorum zaten. kimin ne oldugu hic beli degil bu gunlerde. carsida pazarda caddede hep bir tedirginim. mumkun olan en kisa zamnda islerimi halledip eve donuyorum. Urktugum korktugum islam ya da namaz degil insanlar ama.

Uçakta namaz nasıl oluyor ya, kıble değişir

ben olsam ben de panik olurdum doğrusu, ışid mışid derken paranoyak olduk, kendilerini patlanırken Allahu Ekber diye bağırıyor adamlar, uçakta bomba mı var diye aklıma gelirdi
belki hostesler baş edemeyiz diye ses çıkarmamıştır

Yok.da. isid le.namazın alakası ne.orda sıkıntı.oldu bende

Yorum biraz amacını aşmış kabul et

Yani sana da mi yapıştı İslami terör cümlesi ?
Bizler burda okuyan az çok.etrafa gore araştıran.tipleriz değil mi

Onların.çoğunun.müslüman olmadığı bile biliniyor yani

Yani sadece müslümanlardan zarar gelir mantıksızligi bu kadar mi işlenir çok saskinim

Cumlem sana değil isidi hala müslüman terör şamanlara. Öyle yansıtılır evet ama öyle mi.

Yani sadece müslümanlardan zarar gelir mantıksızligi bu kadar mi işlenir çok saskinim

Cumlem sana değil isidi hala müslüman terör şamanlara. Öyle yansıtılır evet ama öyle mi.
Işidlileri besleyenler yaratanlar eelrine silah verenler batılı ama Işidliler müslüman.
Kendilerini patlatıp onca insanın ölümüne yol açıp eşek cennetine giderler dimi.
yerleri orası

öyle değil tabii ki, yorumumda maksadını aşan bişey yok, demek istediğim açık aslında, normal müslümanlar da korkuyor ışid tan, çünkü onlar içinde tehditler, onları da öldürüyorlar, zaten ben bunların bunu din için yaptığınada inanmıyorum, dertlerini anlamış değilim... tabii i İslamiyetle ışidi bağdaştırmıyorum ama bu bunlardan korkmamama yardımcı olmuyor...

Son düzenleme:
Ya zaten öyle.dinimizde intihar kendini patlatma var mi.birde buna cihat diyorlar yani dini kelimelerle süsleyip öyle bir algı oturttular . başarılı da oldular simdi namaz kilanlar bile isid damgasi yer oldu ne yazık.

Neden çoğunlukla müslümanları öldürüyorlar Paris hariç çoğunlukla diyorum, müslüman olsa müslümanın öldürmez
Yani simdi bunlar yüzünden avrupada birçok camii bombalanmış yazık değil mi,

Sünnetsiz leşi bulunan bi dolu insan var aralarında ,he tabi bizim saftiriklerde var bilgisizler

Namaz kılan adamdan neden korkulur anlamadım:KK51:

Allahuekber diyerek kendilerini patlattıkları için olabilir mi?

Evinde, camide, namaz kılınabilecek herhangi bir ortamda kılandan korkmuyoruz zaten. Ama uçakta biri namaz kılsa korkarım. Sebeplerim de açık.

Allahuekber diyerek kendilerini patlattıkları için olabilir mi?

Evinde, camide, namaz kılınabilecek herhangi bir ortamda kılandan korkmuyoruz zaten. Ama uçakta biri namaz kılsa korkarım. Sebeplerim de açık.
Her Allahuekber diyen kendini patlatmıyor.

kizkurusu,
maalesef sizde biliyorsunuz ki özellikle 11 Eylül Saldırıları sonrası büyük bir algı operasyonu başlatıldı, arka plandakilere değilde sahnelenenlere bakınca görünen nedir? Kendine müslüman diyen ve yaptıkları katliamları din adına yaptığını vurgulayan bir terör örgütü.
Biz onlar Müslüman değil desekte adamlar kendine öyle diyor çünkü amaç belli, bizlere karşı önyargı oluşturmak, onların gerçek kimliğini kendileri itiraf etmedikleri sürece biz yok desekte inanılmayacaktır.
İşte tamda bu noktada Cumhurbaşkanı gayette güzel yaklaşmış bu önyargıyı yıkma konusuna.
Bir yandan bu ışid denen terör örgütü yok edilirken diğer yandan bizim inançlarımız üzerinden oluşturdukları önyargıları yok etmek gerekiyor.
Umarım muvaffak oluruz.

Yorumunuz şöyle hoşuma gitti,biz fikirlerimiz taban tabana farklı bile olsa doğru söyleyen bi insana doğru diyor dediğimiz sürece toparlanıriz diye düşünüyorum bu c başkanı olur mune olur kurutulmuş kız olur.

Fakat El-Kaide Bush 11eylul e bunların içeriğinin ne olduğunu bi kesim olarak biliyoruz bilmeyenler de çoğunlukta ama etiket yapıştı bi kere.

Umarım herkes etrafından başlayıp gerekli bi çabayla bazı şeyleri degistiririz

Nice doktorlar isini yanlış yapıyor soğuyor muyuz ?

Din adına yapılınca hemen hazır askeri

Tamam dini.simgeleri taşıyanlar dikkat etmeli buna eyvallah ama en çok da yoruma açık kullanılmaya müsait konu da bu

Öyle değil mi?

Bin çarşaflı dan bir kişiye ne Zarar geldi şuana kadar kişisel problem yasayan var mi ...pek duymadi.m

Ama bir etiket ,tamam oldu bitti

Çok ahlaksizca

Yorumunuz şöyle hoşuma gitti,biz fikirlerimiz taban tabana farklı bile olsa doğru söyleyen bi insana doğru diyor dediğimiz sürece toparlanıriz diye düşünüyorum bu c başkanı olur mune olur kurutulmuş kız olur.

Fakat El-Kaide Bush 11eylul e bunların içeriğinin ne olduğunu bi kesim olarak biliyoruz bilmeyenler de çoğunlukta ama etiket yapıştı bi kere.

Umarım herkes etrafından başlayıp gerekli bi çabayla bazı şeyleri degistiririz

Siyasi fikirlerde zıtlık olabilir, belki hepimiz birbirimize siyasi görüşlerimiz için kızabilirizde, ama inanç çok başka birşey, kendi adıma söylemem gerekirse siyasetle inancımı asla aynı kefeye koymam, inanca bakış açımı farklı da bulsanız fark etmez, ben kalkıpta bu inançtakiler kötüdür diyemem, ki zaten bir algı oluşturulduğunun ve sebeplerinin neler olabileceğini az çok idrak ediyor biliyorum, siyasette de istediğim kadar kızıp köpüreyim, eleştireyim olayı nefrete çevirmem, görüştür çünkü bu, kin ve düşmanlık yapmaya Hacet yok, aslında Herşeyin Özünde bu var, farklı da düşünsek, farklı da yorumlasak yine de bir bütünün parçaları olduğumuzu kabul edip saygı duymalıyız birbirimize.

Umut etmek lazım, her ne kadar zaman zaman umutlarımızı yitirir gibi olsakta toplum olarak umutlara sarılmaya bir ve birlik olmaya ihtiyacımız var.
Hele de bu bizim kutsalımızsa.

şimdi,bunlar müslümanmı denmiş ,
canlı bombalar için
değil diyede israr edilmiş.
gerçeklerden ne kadar kaçarsak bu bize bin katı daha kötü gelir.
bakın suruça ,bakın diyarbakıra ,bakın ankaraya.
oradaki canlı bombaların hepsi müslüman.ve türk.
kimlikler belli.
. ankara bombacısının ailesinin yakarışlarını okumadınızmı.
kadın 2 sene önce oğullarını şikayet etmiş. hapse atın kötü şeyler olacak demiş.
peki , polis tarafından dinlenen bu bombacıların konuşmalarınıda okumadınız mı.
cennete gidiyoruz tarzında olan.
önemli olan inkar değil,
hayır bunlar müslüman değil demek bize birşeyler kazandırmaz.
tam tersi bunun devamını getirir.
yapmamız gereken ,neden bu gençler kandırılıyor ,neden cennete gitmek için gencecik yaşta kendilerini böyle yok ediyorlar.
nedir sorunları.
bunlara bu hayatta mutlu olmaları için birşeyler veremedikmi. neden ölümü seçiyorlar. bunların cevabını bulmalıyız.
onları bunu yapmaya sebebiyet veren etkenleri yok etmeliyiz esas.

kısaca olanı yoksaymak inkar etmek çözüm değil. olmamasını sağlamak için çabalamak ,bunları kimlerin kandırdığını bulmak,bunların neden bunu yaptıklarını anlamak ,ve bunları bunu yapmamasını sağlamak, çözüm.
bir ek
işid olarak,canlı bomba olup kendini patlatan bir tane başka dinden birini bulamazsınız. bakın örneklere ve ölen bombacıların kimliklerine..

Son düzenleme:
Back