• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uçakta namaza duran yolcular paniğe yol açtı

Evet yani hadi hostes ses edemedi durumu kaptana bildirip müdahale etmesi gerekirdi..
Hatta gazete yorumunda pegasus diye yazmışlar..

Bence gayet planlı, kabin ekibinin pilotun falan da haberdar olduğu bir olay. Aksi halde uçaktan indikleri anda tutuklanırdı bu adamlar.

Bildiğim kadarı ile bu şekilde seyir esnasında kılınan namazlarda kıbleye yönelmek şart değil. Ama bunu kılabilmek için namaz saatinin geçiyor olması, vasıtadan inip namaz kılma imkanının olmaması gerekiyor.
Rahmetli annem şehirlerarası otobüs yolculuklarında molalarda kılma imkanı (vakit açısından ) olmayan zamanlarda kılardı.Ama oturduğu yerde kılardı.

Kibleyi değişmez mi ? Zaten kible yi tayin etmek gerekmediğine göre öylede yapsallar Rabbim kabul ederdi islamda zora sokmak yoktur o insanlar ve görevlileri paniğe ve zora sokmamış olurlardı

Seyir halinde namaz kılınmaz ki kıble yönü dödükçe namaz bozulur ddiye biliyorum. Namaz kılan birinin bunu bilmesi lazım, seferi sayılır ve indikten sonra kazasını kılabilir. Hem bu şekilde bir tehlike anında hostesteslere de engel olabilirlero_O

Korkutucu. Bende korkardım, yabancılar nasıl korkmasın?

Sonra yabancılar neden islamofobik? Bu olaylar yüzünden. Türkleri Araplarla eş tutuyorlar. Sonra gelsin. 'Do you know belly dancing?' ler, saçma sapan sorular. Bilmiyoruz kardeşim, bilmiyoruz. Arap değiliz biz. Develerle de seyahat etmiyoruz. :mad:

Uçakta, otobuste, trende vs eğer baska hicbir şekilde namazı vakti içinde eda etme imkanı ve zaman yoksa kıble şartı aranmadan namaz kılınabilir lakin oturduğun yerden kılınır böyle koridora cıkmaya gerek yoktur ortalık böyle karışıkken diğer insanları korkutup islamdan daha da soğutmamak gerekir.

ne var korkacak ya ben hiç korkmazdım.
yazık şu devreki namaz kılandan korkar olmuş insanlar. müslümanlığın bir göstergesi olan bu ibadete dolyasıyla islama bu vebali yükleyenlere yazıklar olsun.

Ben yolculuk esnasında namaz kılanların oturduğu yerden kıldıklarını gördüm sordum yolculukta öyle kılınırmış. Kalkıp kılmalarına gerek yok ki usulu öyle. Yani bu işde bi iş var

Ne yazık ki ; korku duyulma hissi çok acı .
Bunu bir saygısızlık , ihmal vs ... olarak görmek başka ''korku'' duymak islam adına çok acı. Maalesef son yıllarda bu korku ile anılır oldu İslam .

Olaya gelince , elbette yolculukta hareket halinde iken ve secde ile kılma imkanı yoksa ; ima ile koltuğunda kılabilirdi , vakit kaçma ihtimali var ise o da .

Zorlaştırmayıp , kolaylaştıran dinimize ters olmuş koridor namaz manzarası .

Ama korkmak :KK12:

Tamam da bu kadar neden abartılıyor haber ? Yanlış olduğunu düşünüyorsun ve bunu belirtmekle yetin.
Korkutucu, ürkütücü olmuş v.s demek bence biraz abes kaçıyor. Abartmayın, abartmasınlar.
Yok bunu yazan Türk yolcu, yok Türk bayrağının olmadığı uçak v.s ifadeleri gereksiz
Kıyafetlerine kadar dokunulmuş yorumlarda.
O kadar çok korkulacak tip var ki , bir kaç foto koyarsam uyuyamazsınız. Ve bunlar orda burda sokaklarda , kafelerde dolaşıyor.

şuan ortalık karışık bu yüzden yaptıkları hareket biraz endişelendirdi , korkuttu " dense tamam da biraz fazla ileriye gidiliyor.
Namazlarını kıldılar ve korkulan olmadı de bari sonunda..

kazaya bırakabilirlerdi yolculuktalar sonuçta herkesin ayakla gelip geçtiği

yerde, herkeslerin gözü önünde kılmak ne kadar doğru bilemedim

Back