• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uçakta namaza duran yolcular paniğe yol açtı

HanimKelesimiGetir

SüperAnneAnne
Pro Üye
20 Mart 2008
141.604
213.135
1.423
60
HAVACILIK tarihine geçecek olay ağustos ayı sonunda özel bir Türk havayolu şirketinin Stockholm-İstanbul seferinde yaşandı.
25.jpg

Ali GÜLEN / FRANKFURT

Uçak, havalandıktan kısa süre sonra bazı yolcular, koltuğundan kalkıp koridorda namaza durdu. Namaz sürecinde koridoru kapatan bu kişilere, kabin ekibi müdahale etmedi. Bir uçak yolculuğunda ilk kez yaşanan ve uçuş güvenliğini tehlikeye düşüren bu olay, yabancı yolcularının tedirgin olmasına ve panik yaşamalarına yol açtı. Uçağın büyük bölümünü dolduran Türk yolcular da yadırgadı.

İYİ Kİ O ANDA BİR TÜRBÜLANS YAŞANMADI
Havada namazı Ali Akan adlı bir yolcu fotoğrafladı. Alkan, yaşananları, “Herkes bu durum karşısında endişeye kapıldı. Kimse sesini çıkaramadı. Bazı yolcular, (Namaz kılındıktan sonra bir şey olacak mı? Ya kalkıp eylem yaparlarsa…) diye mırıldandı” diye anlattı. Bu olayı, gündeme getiren ise Stockholm’de yaşayan Türk gazeteci Tandoğan Uysal oldu. Uysal, uçakta namazla ilgili, “Bu olayda hosteslerin sessiz kalması çok ilginç. Uçak, Allah korusun bir hava boşluğuna girse yaşanacakları düşünmek bile istemiyorum. Peki, böyle bir tablo acaba Türk Bayraklı değil de, yabancı bayraklı bir başka uçak şirketinde yaşanır mıydı? Uluslararası havacılık kuralları buna ne diyor? O hostesler biliyor mu acaba?” diye sordu.

23428.jpg

http://www.sozcu.com.tr/2015/gunun-...=segmentify&utm_campaign=scn_b8048b92192de000

Uçakta namaz nasıl oluyor ya, kıble değişir

ben olsam ben de panik olurdum doğrusu, ışid mışid derken paranoyak olduk, kendilerini patlanırken Allahu Ekber diye bağırıyor adamlar, uçakta bomba mı var diye aklıma gelirdi
belki hostesler baş edemeyiz diye ses çıkarmamıştır

İlk aklıma gelen kıbleyi nasıl tutturdular ve uçağın yönü değiştikçe kıble yönü değişince ne yaptılar oldu.

Bence de kötü olmuş, can güvenliği için yanlış bir durum, namazı kaza yapsalar çok daha hayırlı olurmuş...

Uçakta namaz nasıl oluyor ya, kıble değişir

ben olsam ben de panik olurdum doğrusu, ışid mışid derken paranoyak olduk, kendilerini patlanırken Allahu Ekber diye bağırıyor adamlar, uçakta bomba mı var diye aklıma gelirdi
belki hostesler baş edemeyiz diye ses çıkarmamıştır

Uçağın rotası kensin kıbleye dönmüştür.
Tövbe yarabbim ya..
Hiç olacak şeymi bu yani,hadi hostes ses edemiyor kaptan niye müdahale etmiyor buna.
Çok riskli bişey buda,hava boşluğuna girse uçak ne olacak.
Tuvalete gitmek isteyen yolcu ne yapsın kafa göz dalsınmı şimdi..

Gerçekse eğer Allah akıl fikir versin size.
Normalde bu tür durumlarda oturduğunuz yerden kılabileceğinizi bilmiyorsanız hiç yanaşmayın namaz işine zaten.
İslam fobi yaratmak için organize edilmiş bir gurup da olabilir tabi bence..
Artık her şeye şüpheyle bakar oldum.

Herşey olabilir ipek,yapılan ne kadar mantıklı sence..

İlk aklıma gelen kıbleyi nasıl tutturdular ve uçağın yönü değiştikçe kıble yönü değişince ne yaptılar oldu.

Bence de kötü olmuş, can güvenliği için yanlış bir durum, namazı kaza yapsalar çok daha hayırlı olurmuş...

Benimdeaklıma o geldi kıbleyi nasıl tutturdun..
Biraz bekleseler demi kaza yaparlardı sonra.

Herşey olabilir ipek,yapılan ne kadar mantıklı sence..

Benimdeaklıma o geldi kıbleyi nasıl tutturdun..
Biraz bekleseler demi kaza yaparlardı sonra.
Hiç değil kesinlikle.
Oturduğu yerden kılsın madem bu kadar önemliyse.
Kıyafetleri haketire zaten. Yani İslam'ı tanımayan biri olsa cidden ürker.

Çok korkutucu. Benim başıma gelse ödüm kopardı.

Yalnız bunu okuyunca anneciğim geldi aklıma. Arabayla bi yere giderken sohbet anında birden sesi kesiliyor. Arkaya dönüp bi bakıyorum, beyaz örtüyü koymuş kafasına namaz kılıyor. Kadın bi haber ver dimi, yok.. Pat diye başlıyor. Ilk yaptığında ondan da korkmuştum. :KK53:

Çok korkutucu. Benim başıma gelse ödüm kopardı.

Yalnız bunu okuyunca anneciğim geldi aklıma. Arabayla bi yere giderken sohbet anında birden sesi kesiliyor. Arkaya dönüp bi bakıyorum, beyaz örtüyü koymuş kafasına namaz kılıyor. Kadın bi haber ver dimi, yok.. Pat diye başlıyor. Ilk yaptığında ondan da korkmuştum. :KK53:

Herkes korkar bundan, ne oluyor deyip yaygarayı basar herhalde.
Keşke öyle yapsalarmış oturduğun yerde kıl namazını değilmi,koridorda kılarak dahamı sevap işliyorlaracaba..

Herkes korkar bundan, ne oluyor deyip yaygarayı basar herhalde.
Keşke öyle yapsalarmış oturduğun yerde kıl namazını değilmi,koridorda kılarak dahamı sevap işliyorlaracaba..

Şov yapmışlar belli ki. Ama müdahale edilmemesi saçma.
Sanki bir yerden müdahaleetmeyin diye emir gelmiş gibi.

Kıbleyi nasıl tuttursun yani,olacak şey değil..
Yolculuk kuralları vardır uçakta sigara içemezsin mesela bunada dur demeleri gerekiyordu can güvenliği açısından..
hadi kıbleyi hallettiler diyelim, zorunlu şartlarda oturarak kılınabilir, hatta gözle bile kılınabiliyoken, gösteriş olmuş gibi gibi

hadi kıbleyi hallettiler diyelim, zorunlu şartlarda oturarak kılınabilir, hatta gözle bile kılınabiliyoken, gösteriş olmuş gibi gibi

Hadi en kötü otururken namazını kıldı,düşünsene yanındaki yolcunun çişi geldine yapacak beklesinmi.
Yada bu çocukta olabilir tutamazki tuvaletini..
Tamamıyla gösteriş bu yapılanlar..

Back