• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları uçak yolculuğunda bebekleriniz huysuzlanıyor mu,nedeni ne olabilir?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Beta

Nirvana
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2009
428
181
648
dün akşam 1 saatlik uçak yolculuğumuz berbat geçti,kızım hiç susmadı avaz avaz ağladı inene kadar,iner inmez de uykuya daldı,25 günlükken de uçağa binmiştik,böyle bir sorunla karşılaşmamıştık.bebeğim otobüste arabada hep uyur uçakta da uyur diye bekledim çünkü çok uykusu vardı ama uyumadı bütün uçağı ayağa kaldırdı,bi daha uçağa binmeye korkar oldum.
böyle birşey yaşayan var mı kızlar,sebebi ne olabilir,basınç falan mı,bi daha binmesen mi uçağa,oysa sık sık binmem gerekiyo :(

ben kızım 2.5 aylıkken cesaret edip binmiştim uçağa.dönüştede aynen uçakla dönmüştük.
şükürler olsun biz çok rahat gidip gelmiştik.uyumuştu zaten alya..
basınç kulaklarını rahatsız ediyor olabilir,baktınızmı burnu tıkalımı?emzirmeniz gerekiyor basıncın rahatsız etmemesi için kalkarken ve inerken?bunları yapmışmıydınız..
yada bir ihtimal ses korkuttu.

kalkarken ve inerken yapmadım malesef,yolculukta da emzirmek istedim emmedi zaten,gün içinde evdeyken hiç uyumamştı,ben de yol da uyur rahat ederim dedim malesef olmadı,zordu ya zaten koltuklar dar felan o ağladıkça sıkıntı bastı eşimle beni

bizde yılbaşında yurtdışına gideceğiz 3.5 saatlik yolculuk olacak
5 aylık olmuş olacak, açıkcası biraz bande korkuyorum rahatsız olup sürekli ağlar diye.

basınçtan olabilir birde kalabalık ve ortamdan korkmuş olabilir
ilk defada böyle yapmış olması bir daha yapacagı anlamına gelmez canım.
benim kızım 2 aylıkken bindi ucaga kalkışta ve inişte emzirdim basınçtan
etkilenmesin diye cok rahat bi yolculuk geçirdik.

basınç çok etkiliyor cnm uykusuzda olunca kuzun iyice huzursuzlanmıştır.bende emzirerek kulak ağrısını önlemeye çalışmıştım kızımın.birde doktor uçağa binmeden yarım saat önce ağrı kesici verebilirsin demişti kulak ağrısını önlemek için.

kizlar ucakta inerken ve cikarken bebeklerinizi emzirin yada emzigini verin
ikincisi ucaga binmeden yarim saat önce burun damlasi koyun birer damla
ben öyle yapmistim ve cok rahattik bir sorun yasamadik

canm bnm kızım da 2.5 aylık 10 gün önce ıtalyaya geldık kalkarken ve ınerken emzıgını verdım huzursuzlandı ama aglamadı dene bence..

benim oğlumda iki yaşına girecek bugüne kadar dört kez uçak yolculuğu yaptık ama her defasında aklkış ve inişlerde emzirdim ve çok şükür bir sıkıntı yaşamadık emzirebilirsiniz biberonla bişeyler verebilirsiniz veya üst solunum yolu için kullanılan şurup ve ağrı kesici de verebilirsiniz

benimki huysuzlanıyo kesinlikle emmiyo uçakta.inene kadar çığlık attı.ağlammadı ama bağırıp durdu.bende emmiyo en azından bağırıp kulakları rahatlasın diye susturmak için çok uğraşmadım. bide dikkat ettim 3 bebek vardı en son gelirken üçüde çığlık atıp durdu.50 dakkalık yolculuk bitmedi benim için.12 saati göze alabilsem otobüs kullancam ama o da çok yorucu olur.belki zamanla bu uçak sorunumuzda gaz sorunumuz gibi biter..

korktum sımde kurbana anneme ızmıre gitcez inş hysuzlanmaz..5 aylık olcak o zamann :gitme:

ayyy benimde 3 aylık bi kızım var arkadaşlar bizde yılbaşı için şehir dışına gidicez uçakla 5 aylık olucak o zama bakalım benimki ne yapıcak

uçak kalkmadan önce bebeğin agzı biraz acık bırakılmalı ,ucak kalkarken annem öyle yaparmış yoksa cok aglarmısım :)benım oglum da metroda cok aglıor

benim oğlum ilk 5 aylıkken uçtu , ondan sonra da yaklaşık 10-15 kez uçmuştur , hiçbirinde sorun yaşamadım , uçağa biner binmez emzirmeye başlıyorum , inene kadar da emer , hiç ağlamadı bugüne kadar..
yanlız uçacağım zaman özellikle check in sırasında belirtiyorum , bana önlerden yer veriyorlar ve yanıma kimseyi oturtmuyorlar , uçak çok doluysa da bayan oturtuyorlar yanıma..

Back