• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uçak korkusu (lütfen yardım )

Giz34

<3
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2011
140
1
46
İstanbul
Selam kızlar;

Mayıs ayın da evleniyorum ve balayına uçakla gidicez tabii ben ilk defa uçağa binicem ve çok korkuyorum bu konuda deneyimleri olanlarımız varsa lütfen bana anlatsın bu korkuyu nasıl yenebilirim ? uçmak nasıl bir duygu falan filan :59::59:

ben yurtdisinda yasiyorum 3 sene once buraya geldim. bende cok korkuyordum. esimin elini tutmustum gelene kadar. turkiyeye tatile gittigimde ise hap kullanmistim, ve hic korku nedir bilmedim. hatta ucak bi ara sallanmisti herkes birden panik olmustu bende bulmaca cozmeye devam etmistim. :1::1::1:hap bayagi etki etmisti..

ben yurtdisinda yasiyorum 3 sene once buraya geldim. bende cok korkuyordum. esimin elini tutmustum gelene kadar. turkiyeye tatile gittigimde ise hap kullanmistim, ve hic korku nedir bilmedim. hatta ucak bi ara sallanmisti herkes birden panik olmustu bende bulmaca cozmeye devam etmistim. :1::1::1:hap bayagi etki etmisti..

Neymiş o hap ya :D :1: bana da hap falan kullanma diyolar bişe yok gibisinden yatıştırmaya çalışıyolar ama ben bu korkuya engel olamıyorum :1:

Uçakla yolculuk yapmak o kadar zevkli ki. İlk yolculuğumda korkarak binmiştim hatta ayaklarım titriyordu korkudan. Ama havalanınca anladım ki hiç de korkulacak bir şey yokmuş. Zaten uçak havalanmadan önce 1-2 dk pistte gidiyor araba gibi. sonra havalanıyor. en zevkli kısmı da o aslında. Havalanmak. havalandıktan sonra hissetmiyorsun bile. evde koltuğunda oturuyormuş gibisin.
Çok seviyorum uçakla yolculuk yapmayı. Mümkün olsa hergün binmek isterim. :31:

Selam kızlar;

Mayıs ayın da evleniyorum ve balayına uçakla gidicez tabii ben ilk defa uçağa binicem ve çok korkuyorum bu konuda deneyimleri olanlarımız varsa lütfen bana anlatsın bu korkuyu nasıl yenebilirim ? uçmak nasıl bir duygu falan filan :59::59:

bende bu yaz ilk defa bindim uçağa bende çok korkuyordum ama hiç korkulduğu gibi değilmiş
hatta ben gece gitmiştim ve sanki karlı bir yolda arabayla gidiyormuşum gibiydi (:

dönüşte gündüzdü ve yine korkulduğu gibi değildi

yani korkma birşey olmuyor çok zevkli hatta :)

uçakta en fazla gerileceğin zamanlar kalkışı ve inişidir uçak havalanacağı zaman hızı artar ve yerden kesildiği anda salıncaktaki hızlanma hissi gibi yüreğini hoplatır, uçak havadayken hiç bir şey hissetmiyorsun evinde oturmaktan farkı yok en gergin kısmı yere iniş tekerleklerin yere değdiği an; o esnada arabayla derin bir çukura girip çıkarmış gibi sonra hızını kesene kadar biraz heyecan hissedebilirsin çünkü son sürat ilerleyen bir araba hissi uyandırıyoryavaşlamaya başlıyor ve sonra sen uçaktan iniyorsun zaten :52:

hostesim devamlı uçuyorum... uçmak gibisi yok... uçmaya aşığım. korkacak bişi yok... türbülans olduğunda ( hava boşluğu) biraz etkilenebilirsin . ama geçici.birde ina bana en güvenli seyahat yollarından biridir uçak.:69:

Selam bende ucak yolculugundan korkuyodum ama 2 kez bindim ucaga havada olmaktan degilde birsey olurda ucak duserse diye korktum ben :60: tamda kanat kismindayim duserse hemen olùrùm diyorum bide kendi kendime :d ama korkulacak bisey yokmus sonucta havada ucuyorsa her onlem aliniyorda ucuyor onun disinda da havada olmak korkutucu degil cok zevkli

Buraya gelip uçak fobini paylaştığına gore seni epey korkutmuşlar tatlım :)

Telaş yapıcak bişey yok kalkışta sağlam yerleş koltuğuna,
iniş o kadar adrenalin yüklemez sana, dediğim gibi kalkışa dikkat :10:

Beyaz köpük yığınına bakmak ta güzel yani:31:
Bende titreme vs durumlar olmamıştı, sanırım pilota babm kadar guvenmişim.:8:

Ben de evlendikten sonra ilk defa bindim ama çok güzel bir duygu, kötü şeyler düşünmeyin, kendinizi lunaparkta gibi düşünün :) Özellikle inişler ve kalkışlar süper, tekerlekler inerken yere değdiğinde o hızı hissetmek muhteşem!!! Ben kamikazeye binerken daha çok tedirgin olmuştum :1:

kizlar birde bisey sorcam sizce pegasus mu yoksa thy mi 3 ay sonra trye gidicemde buyuk ihtimal thy olcak ama pegasusuda arkadasim onerdi ben diyorum thy nin yaninda lafi bile olmaz diye ama guzel diyo

Uçmak süper bişey....ama inişte belki biraz korkabilirsin tekerler yere değerken..ama ozamanda artık yerde olduğunu düşün:1: Havadayken zaten hiçbişeyin farkında değilsin...uçakla çok yolculuk yaptım ama thy gibisi yok...biraz reklama giriyor ama ..

aynı sorunu annemde yaşıyordu, uçağa bindiğimizde benim o zaman henüz 25 günlük olan kızım ağlamaya başladı, uçaktan inene kadar susmadı, o telaşla annem uçak korkusunu unuttu, ne zaman havalandı ne zaman indik anlamadı bile, ne zaman kalktıki ne zaman indik diye soruyodu uçaktan inerken:9:
ben uçak yolculuğunu severim, lunaparktaymışım gibi hissediyorum:9:

Yillardir yurtdisinda yasadigim icin sürekli ucakla yolculuk yapiyorum.Ama hala korkumu yenemedim.Üc saatlik yolculuk bana bir asir gibi geliyor.Biletimi ayirdigimizdan itibaren benim icime bir sizi cöküyor.Birde biz bütün firmalarla uctuk en iyisi THY veya LUFTHANSA:::

Sağolun kızlar ya biraz da olsun rahatladım :1:ama biz atlasjetle uçucaz atlasjetle uçan var mı ki:26:

Back