Merhaba hanımlar,
çocuğumu rutin 3 yaş kontrolüne götürdüm geçen hafta. 2.5 yaş kontrolünde boyu sınırda çıkmıştı. şimdi boyu olması gerekenden 4 cm kısa olunca doktoru endrokrin doktoruna yönlendirdi. doktora gidip büssürü tahlil yaptırdık. kan testleri, el filmi, idrar çölyak büyüme hormonları vs.
tüm testleri iyi geldi sadece iki tane bakılan büyüme hormonlarından somatomedin c(igf-i) düşük geldi igf bp-3 ise normal değerde geldi.
doktoru igf-i'nin 4 yasından küçük çocuklarda düşük çıkması illa kötü bişey vardır demek olmadığını iletti çünkü diğer testi normal geldi.
el filminde ise kemik gelişimi ortalama 2.5 yaş olduğunu söyledi. şimdilik ileri bir test istemediğini üç ay sonra tekrar kontrole gitmemiz gerektiğini iletti. bu arada multivitamin gıdaya dikkat yapılabilirse spor vs desteklenmesi gerektiğni iletti.
şimdi tabi başka doktora daha mı gitsem diyorum. çevremde de büyüme hormonu az çalışması boy kısalığı vs gibi bir durumla karşılaşmadım.
bu yüzden açıkcası pek de bilgim yok. biraz intten araştırdım biraz da doktorun söyledikleri konu hakkında tüm bildiklerim. büyüme hormonu takviyesi verilip verilmeyeceğini 3 ay sonraki testler gösterecek yani. ve bu da baya uzun süreçmiş yani kolay da değil. allah tüm çocukjlarımıza sağlık sıhat versin.
bu arada çocuğumun kilosu normal kiloda bir sıkıntısı yok olay sadece boyda.
bu süreçleri yaşayan anneler varsa ne yaşadınız neler yaptınız önerebilceğiniz doktor var mıdır emek verip yazarsanız çok sevinirim. biz de prof gösterdik başka bir doktor daha göstersek mi bilemedik.