Üç bakanın oğlu gözaltında

ben olaylara objektif baktığını söyleyen bir-iki arkadaşın yorumunu da çok mrak ediyorum aslında ama burada göremiyorum onları.needen?

ben olaylara objektif baktığını söyleyen bir-iki arkadaşın yorumunu da çok mrak ediyorum aslında ama burada göremiyorum onları.needen?

karşıt görüşte olup da objektif bakan sadece 1 kişi var bence. o da yazmadı. bilemiyorum

sen ausu kastediyorsun biliyorum ve haklısın ama benim dediğim objektif yazanlar değil öyle olduğunu iddia edenler,dalga geçenler vb...

yok ben datlucaduyu kasdettim

evet onlar için yazdım zaten piyasada yoklar diye

YARGIÇLAR ve Savcılar Birliği (YARSAV) büyük rüşvet operasyonu ile ilgili Hükümet'e de Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) da çarpıcı uyarılarda bulundu. Yargının iktidar savaşının bir aracı haline dönüştüğü öne sürülen açıklamada, "Hem siyasetin, hem kurumların, hem de toplumun yargı aracılığıyla yeniden dizayn edilmeye çalışıldığı aşikârdır" denildi.

İKTİDAR KENDİ İYİ ÇOCUKLARINI KORUYOR
Geçmişte özel yetkili mahkemeler eliyle MİT görevlileri, cumhuriyet başsavcıları ve Genelkurmay başkanları gözaltına alınıp tutuklanırken, kulağını kapatan iktidarın, "Namlu kendisine doğrultulduğunda kendi iyi çocuklarını koruma noktasında adeta etten bir duvar ördüğü" öne sürüldü. Açıklama satırbaşları ile şöyle:

YARGI İKTİDAR SAVAŞININ ARACINA DÖNÜŞTÜ
"Öncelikle daha önce de defalarca ifade ettiğimiz gibi şunu söylemeliyiz ki; dar bir siyasal anlayışın sistemin zaaflarından yararlanarak iktidar gücü elde etmesi ve özel nitelikteki bazı kurum ve kuralları kendi çıkarları için kullanmasıyla, tarihte örnekleri çokça görüldüğü üzere ülkemizde de yönetimi demokratik ve hukuk devleti bağlamından kopararak totalitarizme ve faşizme kaydırdığı, bunun gerçekleşmesi için de en büyük silahın yargı olduğu, yargının iktidar savaşının bir aracına dönüştüğü, hem siyasetin, hem kurumların, hem de toplumun yargı aracılığıyla yeniden dizayn edilmeye çalışıldığı aşikârdır.

FRANKEŞTAYN KENDİLERİNİ TEHDİT EDİYOR
Siyasal iktidarın son operasyona yönelik müdahaleleri ise; kendi elleriyle yarattıkları Frankeştayn’ın bu kez kendilerini tehdit etmesiyle büyük bir paniğe kapılarak soruşturmanın içeriğini unutturup, “cambaza bak” numarasıyla kendilerini düştükleri bu kötü durumdan kurtarmak için her türlü hukuksuz müdahaleyi meşru gördüklerini göstermektedir.

İKTİDAR ETTEN DUVAR ÖRDÜ
Geçmişte, haklarında özel soruşturma usulleri bulunmasına rağmen; özel yetkili mahkemeler eliyle MİT görevlileri, Cumhuriyet başsavcıları ve Genelkurmay başkanları CMK 250. maddenin kendilerine göre derin ve sınırsız yetkisi dâhilinde gözaltına alınıp tutuklanmasına rağmen hukukun özgür ve bağımsız sesine kulağını kapatan siyasi iktidar, bu sefer namlu kendisine doğrultulduğunda kendi iyi çocuklarını koruma noktasında adeta etten bir duvar örmüştür.

YARGININ SORUŞTURMA YAPMA İMKANI DAHİ YOK
Tüm bunlarla birlikte hukukun nefes almakta zorlandığı bu atmosferde, soruşturmaya yönelik yapılan müdahaleler, yargının siyasi iktidarın istemediği bir alanda soruşturma yapabilme imkânının kalmadığının, yargının bağımsız bir erk olmaktan öte, siyasi iktidarın yargıyı ancak muhaliflere yönelik bir silah olarak kullanılmak üzere tasavvur ettiğinin en açık ve somut göstergesidir. Yargının etkin bir biçimde soruşturma yapma imkânının dahi olmadığı bir ortamda hukuk devletinden, demokrasiden, hukukun üstünlüğünden ve insan haklarından söz etmenin olanağı yoktur.

HSYK NE KADAR SEYİRCİ KALACAK
Diğer yandan, oldukça hızlı gelişen bu sürecin şu ana kadar pasif bir aktörü konumundaki HSYK’nın, iktidar ya da başka güç odaklarınca araçsallaştırılma çabası içinde olunan yargının gidişatına daha ne kadar seyirci kalacağına yönelik merakımızı da belirtmek durumundayız.

İKTİDAR YARGIYA MÜDAHALEDEN KAÇINSIN
Bu aşamada, siyasi iktidarın işlemekte olan yargısal sürece müdahale niteliğindeki her türlü söz ve eylemden kaçınması gerektiğini, aksi takdirde yapılan müdahalelerle yargı önünde kendilerini aklasalar bile hem ülkemiz hem de uluslararası kamuoyu önünde artık aklanmalarının mümkün olmadığını hatırlatmak istiyoruz.
YARSAV'dan flaş operasyon açıklaması - Hürriyet GÜNDEM

şu savunanalar piyasada yok yalnız

Korkma, Kiliçdaroglu onlarin gözünde bir gaf yapsin, hepsi tekrar toplanir, bu yolsuzluk dava hiç olmamis gibi.

Ayrica ne yalan söyleyim, akp ile cemaat birbirini bidi bidi yemelerini çokta hosuma gidiyor.

Sizinle aynı düşünen ınsanları destegını almak cok kolaydır..Onlar hata yapsanız da sızı kabul eder.

Ama kısı adaletıyle çalışkanlıgıyla durustluguyle dık duruşuyla oye yasamalı ve empatı yapmalı kı kendıyle ayrı.. dusunceye sahıp ınsanların bıle destegını almalı....

Başbakan olay cıkar cıkmaz uc bakanını gorev den alsaydı....Bugune kadar savundugu şeylere en uygun davranısı yapardı..Herkesın takdırını alırdı..

Onlar gorevde işini yapan polısler gorevden alındı...
..Bunun savunulacak hıc bır tarafı yok.....

Makamlar koltuklar paralar ınsanı degıstırıyor maalesef...

Keske cok guclu muhalefet olsaydı bu olaylar yolsuzluklar daha once ortaya cıksaydı...

Yetımın bır lokma dahı hakkın yıyenler dılerım en buyuk cezayı alırlar..bu dunyada almazlarsada obur dunyada cok agır cezalar alacagı kesın...

Adlı surec devam edıyor kım suclu kım degıl bılemeyız ..

Ama polısler yada İsraıl o para sayma makınelerını o ayakkabı kutularındakı paraları oraya koymadılar...

Bu delıller.. polıs kayıtlarında ....Bunların savunulacak bır tarafı yok..

Yok cemaat yaptı yok Israıl yaptı...
Zamanlaması herkesten gızlenmesıne bakmıorum ben sonuca bakıyorum
Kım yaptıysa Alla razı olsun...Yolsuzlukları delıllerıyle gorduk

Son düzenleme:
Korkma, Kiliçdaroglu onlarin gözünde bir gaf yapsin, hepsi tekrar toplanir, bu yolsuzluk dava hiç olmamis gibi.

Ayrica ne yalan söyleyim, akp ile cemaat birbirini bidi bidi yemelerini çokta hosuma gidiyor.

Topiclere bakarsan kilicdaroglu basligina ugramis aktwitlerde dolasan bir sakaci fotograf paylasmis kk ile dalgasini gecmis ama buraya ugramayi teget gecmis

AkTWitten bahsemisken dun bitanesi hortumladigi calip cirptiklari helali hos olsun ben halkimi helal ediyorum yazmis.Uranyum mu icmisler anlamiyorum arkadas nasil bir kafa bu ??

benimde merak ettigim iki uc arkadasimiz var gormek isterim nacizane yorumlarini :)

Bakanlara konuşma yasağı mı getirildi?
Artı 1 televizyonunda sunduğu Alternatif-siz programıyla bir süredir seyirciyle buluşan Pelin Batu, hükümetteki bakanlara ve AKP milletvekillerine medyaya konuşma yasağı getirildiğini iddia etti.
Gazeteci Pelin Batu, bugün Fatma Şahin'le görüşeceğini, ancak buluşmanın 'konuşma yasağı' yüzünden iptal edildiğini iddia etti

Batu, Twitter'dan takipçileriyle paylaştığı mesajda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'le bugün yapacağı röportajın bakanlar ve AKP milletvekillerine getirilen 'konuşma yasağı' sonucu iptal edildiğini öne sürdü.

İşte Pelin Batu'nun o tweeti

Cumhuriyet Gazetesi - Bakanlara konuşma yasağı mı getirildi?

Egemen Bağış'ın da 1,5 milyoncuk cukkaladığı (Reza Zarrab vermiş) tespit edilmiş bu sadece telefon kaydından tespit edilen şimdilik. Bunun ardı arkası kaaaaç milyon dolardır... Askerleri, Balbay gibi vekilleri sebepsiz yere içeri tıkarlerken dünya umurlarında değildi görsünler bakalım şimdi.

Bağış'ın özel kalem müdürü: Para sayma makinesini polis koydu!
Bağış'ın özel kalem müdürü: Para sayma makinesini polis koydu! - Türkiye Haberleri - Radikal

Eveeet başladık,
Hadi diyelim para sayma makinesini polis koydu, o kadar çelik kasa nedir ya, bir de çelik kasalar da ha denilince konmaz ki...
Bir de ayakkabı kutusu da yok demiş, doğru demiş aslında fotoğraflardaki saç kurutma makinesinin kutusu, babamın deyimiyle filipis kutusunda paralar. Zaten ayakkabı kutulu paralar Halk Bankası müdürünün evinden çıkmıştı dimi?
Neyse sadece benim kafam karışmamış

Basin yayin yasagi gundemde.Reyhanli Olayinda yaptiklari gibi.
GORME ! DUYMA ! KONUSMA !
Desen yine bol bol penguen belgeseli izleyecegiz.

benim ayakkabı kutumda da 2 yıldır atmaya kıyamadığım acaba dikilir mi dediğim pabuçlarım var

Noel baba belki yılbaşında bişi koyar arasına bi bakayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…