Premature Bebekler u an Hamile olup erken doum riski tayan Anneler var m?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bendede 33 haftalikken 34e yeni girmisken rahim agzi boyu 2.4 e inmis...sadece magnezyum verdi baskada ilac vermedi ..34 e girmis hamilelere zaten ciger gelistirici uygulanmiyormus...bugün tekrar cagirdi insallah dikis falan atmaz ya onuda ilk defa burda duydum...ama bende kasilma fazla olmuyor..

insallah cnm ya korktum bi an..tsk ederim..hepimizin bebisi insalah zamaninda ve saglikla gelir

33+0 da sancılanarak hastaneye yattım
4 doz çiğer iğnesi oldum
nidilat ve serum yedım
1 gun sonra taburcu oldum ara ara sancım devam edıyor gun ıcınde muhakkak oluyo
rahım agzı uzunlun ıyı erken dogurmazsın dıyo dr ama agrılardanb aglıyorum

ben kızımı aniden başlayan doğum sancısı ve nişan gelmesiyle erken doğurdrm 24 haftalıktı...
bu 4. gebeliğim ..
hamileliğimin başında nerdeyse 3 ay kanamam oldu..hamileliğimin başından beri yatıyorum...ama bu 1-2 haftadır bel ağrılarım çok...ayağa kalktığımda karnım sertleşiyor...bunların kasılma olup olmadığını anlayamıyorum...şu an açılma yok....dr iğnden bahsetmedi...rahimde açılma olmadan yapılmıyor mu bu iğne??yavrumbirden doğar yine diye korkuyorum ben...

kan pıhtılaşması ile ilgili iğne oluyorum,elevit,kan ilacı,magnezyum kullanıyorum..bel ağrım arttığında dr iki tane progestan iç dedi..gerçekten progestanı içince ağrım geçiyor ama sonra yine başlıyor..

kalktığında karnında olan setleşme kasılma canım fazla dolanma ben nerdeyse 9 ay yattım sadece oturdum gezmedim yürümedim açılmada vardı bende 14 haftdan tibaren ama sağlıkla aldım kasılmalarım için magnezyumu ihmal etmedim birde çok su içtiö günde en 3 litle elimde şişeyler geziordum bunları mutlaka yap inşallah salıcakla alırsın .. bende ilk gebeliğimi 21 ve 23 haftada ikizleriiz peşpeşe kaybettim

yağmurcn saol canım..bende sürekli yatıyorum yada oturuyorum aylardır..açılma yok şüür...ama çok korkuyorum..........

sanirim bu konu kapanmis ama yinede sansimi denemek istedim

ben 21 haftalik ikizler hamileyim
serviks uzunlugu 20 hafta 23
21 haftada 25 cikti
yatmam onerildi
boyel bi tecrube yasayan arkadaslar varsa yardim ederlerse cok sevinirim
umuda ihtiyacim var
bu tehlikeyi bilmeden once hic durmadan geziyodum temizlik yapiyodum ben
simdi bunu duyunca cok korktum
simdi sadece evin icnde geziyorum

Merhaba arkadaslar
Bu gün itibariyle 29+4 haftalık gebeyim.25haftalarda kasilmalarim basladi.bir kısmı agrili bir kısmı ağrırız ama ayaktayken cogu zaman karnım hep sert.ben tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım 9 sene sonra. Bebeğim suan benim için çok önemli. 12haftalarda bir idrar yolu enfeksiyonu geçirdim tedavi oldum ama malesef çok dikkat etmeme rağmen neredeyse iki haftada bir enfeksiyonum tekrarladı.doktorum bol su içmemi önerdi sadece...serviks boyunun kisalmasinin ve açılmanın en büyük nedenlerinn biri de enfeksiyon arkadaslar dikkat edin ne olur.benim doktorum pek rahat bir doktor kasilmalarim olduğunu söylediğimde ara sıra yoklar diyerek geçiştirdi.başka bir doktora sıkıntımdan bahsettim hemen bana serviks boyuna bir bakalım dedi veeeee iste tatsız supriz;( takı o zamana kadar ben laylaylom hamilelik geçiriyordum .alışveriş merkezleri gezmeler, misafir ağırlamalar vs.servikal boyuma bakıldığında 26mm çıktı 28 hafta da .dinlenmem gerektiğini ve bol su içmemi önerdi. Kendi doktoruma durumdan bahsettiğimde de kisalmanin tek basına birsey ifade etmediğini kafama takmamalı söyledi. İstersen tedbir amaçlı celeston yapalım bebeğin ciğerleri için dedi. Ben de yaptırdım.e gelmişken birde nst ye gir dedi kasilmalarini kontrol edelim dedi. 20 dk lik nst de hiç sancı çıkmadı.bak birşeyin yok dedi. Ama ben anlatamadım. Benim nerdeyse günde 15 kez kasilmalarim oluyor ve genelde karnım hep sert.magnezyum basladi. İstirahat önerdi.haa birde serviks ağzında bıçak saplanircasina ağrılar ve zonklama oluyor sürekli.bebek tekme atınca mesanem patlayacak gibi oluyor sık sık idrara çıkıyorum ;(
İki gün sonra servikal boyuma tekrar baktiracagim insallah kisalma devam etmiyordur. İnsallah Rabbim bebeklerimizi bize bağışlar ve kucağımıza almayı nasip eder doğru zamanda...
Şimdi sizlere önerim tek doktorla yetinmeyin başka başka doktorlara da gidin çünkü her doktorun tarzı başka deneme yanılmayla hasta takibi yapıyorlar.bizim çektiklerimizden bir haber. Enfeksiyondan, cinsel iliskiden ve çok yorucu işlerden uzak durun ... İnsallah 38 haftaları hatta 40 li haftaları görmek nasip olur hepimiz için...

Son düzenleme:
Arkadslar bugun yıne kan tahlılım yapıldı son adet tarıhım 28 temmz ve kan sonuclarm 212 ıkı gun sonra 360ve bugun yıne ıkı gun sonra 934 cıktı sızce nasıl korkyrm degerler nasıl dıs gbelık falan degldr dımı lutfen yarmdcı olunnnn..

benimde 24.haftadan sonra kasılmalarım oluyordu.ben öğretmenim hamileliğimi hep ayakta geçirdim aynı risk vardı bende de dinlen bol su iç dedi doktorum 32ye kadar kasılmam çoktu sonra azaldı ve 38.haftamda doğurdum.bir aylık anneyim temmuzda oldu bebeğim inşallah seninde bebeğin bekler zamanında gelir ben hep 32ye kadar beklese diye dua ediyodum:) allah yardımcınız olsun.

Her iki gün sonra deger ikiye katlanır bence normal degerin hayırlı olsun .... Allah tamamına erdirsin hamileliğini....

İnsallah ben de senin gibi 38 haftaları görürüm. Ben zaten. Şubat ayında tüp bebeğimi yaptırdım o günden beri surekli heyet raporu alıp çalışmıyorum.evdeyim ama rahat duramadım iste gezdim gördüm sanırım kendimi şimdi acısını çekiyorum.kasilmanin yani sıra serviks boyumda da kisalma var. Sen servikal boyuna baktirmismiydin.yoksa sadece kasilmami vardı. Allah bebeğine saglikli ömür versin

yok bende sadece kasılma vardı düzenli kasılmalar yaşıyodum 10 15 dakkikada bir.bazen saatte 10 u geçiyordu ama şükür birşey olmadı bol bol dinlen ve çokk su iç.ben günde 4 lt su içiyordum ve evdeyken hep yatıyodum.ama senin daha önemli bol dinlen.allah sağlıkla almayı nasip etsin bebeğini inşallah dua edicem senin içinde:)

Âmin insallah. Su iciyorum bol bol 2gun sonra gelişmeleri öğrenmek için doktora gideceğim. Dua için sagolsu 3haftayi hayirlisiyla atlatsam en azından

28 ağustos akşamı bende 30 haftalık ikizlerimi dünyaya getirdim erken doğum riskim yoktu kasılmalarım falan suyum geldi kısmet böyleymiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…