Premature Bebekler u an Hamile olup erken doum riski tayan Anneler var m?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
arkadaşlar size moral olur belki diye haber vereyim dedimm.. 37+0 da 9 temmuzda doğum yaptım. kızım gayet sağlıklı maşallah... küveze girmeden sıkıntısız geçirdikk.. şimdi kızım kollarımda 11 günlükk.. rabbim hepinize sağlıkla nasip etsin evlatlarınızıı.. dua edin ve sabredinn.. sabır acı ama meyvesii çok çok tatlıı:)

Sıla yavrunla salıklı uzun ömürler Rabbim hepimize nasip etsin bu güzel duyguyu

sağolasın canımm.. inş.. doğumda rabbim kolaylık versin benim gibi sıkıntı yaşayanlara die çok dua ettimm.. rabbim hepinizi bi avazda kurtarsın sağlıkla kucagınıza almayı da nasip etsin inş.:Saruboceq:

canım gözün aydın.allah bebişine sağlık versin.bizlerede nasipetsin inşallah.sen sürekli yatmışsın okudugum kadarıyla kasılma önleyici ilaclarda kullanmışmıydın.mutluluklar size.

ben hamile değilim artı evli de değilim ama içini rahatlatmak için sölüyorum bunu benim kuzenimin erken doğum riski vardı ilk çocuğu 5 aylık içinde öldü kürtaj oldu daha sonra yine hamile kaldı ve hep yattı çünkü ciddi anlamda düşük problemi vardı yatmasına rağmen bebek 7 aylık doğdu 3 ay kadar yoğun bakımda yattı 1 kg doğdu doğduktan durumu kötüleşti 800 grama kadar düştü ama Rabbim ömür verdi mi hiç bişi olmuyo şimdi 8 aylık maaşallahı var o yüzden takma kafana Allah kurtarsın bebeğine de hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin analı babalı...

canım gözün aydın.allah bebişine sağlık versin.bizlerede nasipetsin inşallah.sen sürekli yatmışsın okudugum kadarıyla kasılma önleyici ilaclarda kullanmışmıydın.mutluluklar size.

sagol canımm.. evet canım hem ıkı gunde bir serum aldım yattığım süre boyunca hem de nidilat kullandım. günde üç kez de magnezyum.. allahımm herkese saglıkla bebeklerine kavuşmayı nasip etsin inş.:Saruboceq:

ALLAH im bagislasin sila minigini annesi saglikla buyutmek nasip olsun masallah , bize cesaret verdin sagolasin canim benim iyiki senin gibi degerli arkadaslarimiz var dogumdan sonra bile unutmayip hamile olan arkadaslarimiza tecrubelerini ve deneyimlerini bu noktada paylasanopuyorumnanaktan

ben de 2 gun hastanede kaldim bugun ciktim celeston kürü yapildi ignesi 2 igne 24 saat arayla yapildi bu sure icinde hastanede koydular beni , ayni zamanda nst bagladilar ama hic kasilmam olmadi genelde bende oluyordu 10 15 civari 25 haftaya kadar sancisiz sertlesmelerim oluyordu 25 haftadan sonra kendini hissettirecek sekilde hafif sancilar sanki asagi dogru baskiyi hisseder oldum doktorum tedbir amacli celeston ignesi yapti tekrar agustosun 3 de yeniden ayni islem tekrarnacak , ALLAH insallah hayirlisini verir bize , riskli dönemleri bir atlatsak ne guzel olacak kizlar ALLAH buyuktur insallah hersey herkesin gönlüne göre gecer

masallah canim ALLAH im uzun ömür versin insallah

merhaba arkadaşlar ben yeni üyeyim
9 ekimde doğum yapacağım inşaallah bir aksilik olmazsa ama 15 gündür mide bulantılarım başladı sürekli kusuyorum her gün bir tane serum verildi vucut susuz kalmış
serumu sağlık ocağında taktırıyorum ordaki ebeler bir tane düşük yaptığımı biliyolar istemeden 3 ay sonra tekrar hamile kalmışım durumumu sordu anlattım ellerim ayaklarım şişiyor yürüyemiyorum hatta karnımda kasılmalar var sertleşiyor birazdan saliyor tekrar sertleşiyor sancası belime vuruyor kasıklarım ağrıyor dedim onlarda bunun erken doğum belirtisi olabilir dr güzelce anlatmamı istediler dr gittim tekrar bana yakında ishal olacağımı söyledi başka birşey yok dedi ama 3 gündür ishal olduğum falan yok ağrılar aynen devam ediyor
benim merak ettiğim sizler erken doğum yapanlar nasıl bir belirtilerle karşılaştınız teşekkürler

gusel dileklerin için çok teşekkür ederis öncelikle canımm.. bana da 30. haftamda bir doz uygulamıştı doktorum celestonu. sora gerekli görmedi sanırımm. sancının olmamasına sevindm canımm.. inanıyorum ki sende burdan sağlıkla kucağına aldığın haberini yazacaksın bizlere meleğinii.. rabbim korusun sizi..:Saruboceq:

bayanlar selam,
bebişlerim korkuttu bizi,rahim ağzına dayamıs basını yastık gıbı, bacaklarımın üstüne basamıyacak kadar ağrım oldu cok korktuk.ilk önce apışarasında bağlar ganıslıyor dedık fakat artınca hemen acılden gıttık yatırdılar,nidilat ve serum verdıler.2.5 düşmüş rahim ağzı uzunlugu nerdeyse dikiş atacaklardı sabahı bekledık bebiş yer değiştirsin diye şükürler olsun kıpraştı çekti kafasını 3.5 cıktı yine rahim ağzı uzunlugu rahatladık.ağrılarımda gitti inşallah olmaz bidaha,şimdi dinleniyorum..
hiç böyle bir durum yasayan varmı yada bilgisi olan,içim huzursuz cok tekrarlarmı dıye....
çok korktuk.....

merhaba canim gecmis olsun , insallah tekrarini yasamazssin , doktorunun verdigi ilaca devam ediyormusun nidilat vermis sana , ? kasilmalari önleme amaclidir , bence artik fazla yurume kendini yorma sukur rahim agzi 2.5 dan 3.5 cikmis genelde 2.5 dusunce tehlikeli diyorlar ama acilma olmadigi surece korkma yat uzan gun icinde kasilmalarin olursa da suresine bak ve kac tane olduguna doktorunu bilgilendir mutlaka ,bende erk dogum riski tasiyorum gecen hafta bir defa celeston ignesi yapildi bebegin ciger gelisimi icin erken dogum falan olursa dye tedbir amacli birde pazartesi gunu yapldi son olarak igne yapildiginda hastanede yattim cunku islem 24 saat arayla iki defa vuruluyor , bende evde hc is falan yapmiyorum zaman zaman uzaniyorum yuruyus falan artik yapamiyorum korkuyorumda hemde doktorum yasakladi gunluk 15 dk yuruyus iznim var disarda ,birde ben magnezyum kullanmaya basladm tavsiye ederim simdilik gunde 1 defa aliyorum ama kasilmalar cok olursa 3 kadar alabilirmisiz , insllah canim miniklerimiz zamaninda ve saglikli gelirler hep dua ediyorum endiseler korkular bizi yoruyor ALLAH buyuktur dua et tatlim

merhaba hanımlar.sizin erken doğum riski taşıyan sebepleriniz neler.bende şuan 29+5günlük hamileyim.henüz 2 gündür yatıyorum.3haftadır sürekli sekilde karnım sertleşiyordu ama önemli değildir diye düşünüp aramadım doktoru 2gün önce gittiğimde kontrolde doktor karnımıda elleyince kasılmaların başlamış senin dedi nst ye girdim ordada kasılma çıktı ağrımda varmış ama ben hiç duymadım o sırada ağrı falan.gün içinde 15 dakikada bir karnım sertlşiyo bazen sertleşmeyle brlikte rahimde dolgunluk oluyo sanki.bu kasılmalar günde 3 kere falanda 2 dakikada bir tekrarlıyo.2 gündür prepar kullanıyorum kasılmalar hiç rahatlamadı.en ufak sızı olunca doğum başlıyo diye korkuyorum.bide aşağıyamı tekmeliyo ne kasıklarımda anlık acı duyuyorum altıma yapıcak gibi oluyorum.benzer sorunu olan varmı doktor nasıl bi tedavi uyguladı?

kızlar benimde erken doğum riskim var..bu 4. hamileliğim....bir bebeğimi erken doğumdan kaybettim...oğlumu da kaybetmek istemiyorum...sürekli yatıyorum..
ciğer geliştirici iğne en erken ne zaman yapılabiliyor??

kızlar benimde erken doğum riskim var..bu 4. hamileliğim....bir bebeğimi erken doğumdan kaybettim...oğlumu da kaybetmek istemiyorum...sürekli yatıyorum..
ciğer geliştirici iğne en erken ne zaman yapılabiliyor??

Geçmiş olsun canım kaçıncı haftandasın. 27+5 hamileyken bana yapıldı.

canım ben 33 aartı0 ve 33 artı1de oldum hayatımm
ama da erken olanlarda var erken dogum rıskıne karsı yapıyolar

ben şu an 21+4 teyim...

Canım erken doğum riskinin nedeni nedir. Bunun için tedavi görüyor musun?
Dünyada erken doğup yaşatılabilen en küçük bebek Kenya'da 19 haftalık bir bebek. İnşallah minişin biraz daha sabreder canım. Bol bol dinlen. Doktorun sana iğneyi ne zaman yapmayı düşündüğü konusunda bilgi verecektir.

evt iğer geliştirici genelde 28n haftadan sonra yapıyolar..... ilk b ebeğini kaç haftalıkken kaybettin şuan rahim boyun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…