ben de 19. haftadayım cumartesi günü doktora gidicem.bende sizler gibi 30 lu haftaları görürüm inşallah.alleh hepimize bebeklerimizi sağlıklı getirsin
allahın izniyle tabiki görürsün.amin canım bebişlerimiz zamanında sağlıkla gelsinler...
kızlar ben tekrar bebek istiyorum
ama çok korkuyorum ne olur bana cesaret verin
çok korkuyorum 7 ayoldu
sizce beklemelimiyim
başıma geldi hep erken doğum riskim var yani..birinciyide dr. Sağolsun durup duruken 36 hft.aldı ve sezeryanla akciğerleri gelişmediğinden 3 .günün sonunda 4. Günün başında yani öldü...ama tabi bu doğum ne kadar zorakide olsa ikinciyide etkiliyor ikincide aynı zmanda gelmeye kalktı akciğerlerini geliştirici iğne yapıldı bana ...ikinciyide ben ALLAH ŞÜKÜR ZAR ZOR DURDURULDU 38 hft.lık doğurdum ama zor dayandım ozamana kadar bile GÜNLERİMİ HEP HASTANEDE MUAYENEHANELERDE KONTROL ALTINDA GEÇİRDİM HEP .....
canim sana bir sorum olacak doktora ne kadar aralikla gidiyorsun ? ve suan yatiyormusun doktor rahim boyunu ölctümü ' ? merak ettim cunku sende ilk bebegini 27 haftalarda dogum yapmissin bende 25 haftada yapmistim doktorum 25 ila 29 hafta arasi cok riskli demisti cunku ilkine yakin haftalar demisti , sükür sen 32 haftana ulastin insallah 40 hafta gelmeden dogurmazssin ve hepimiz insallah 40 haftamizi buluruz
başıma geldi hep erken doğum riskim var yani..birinciyide dr. Sağolsun durup duruken 36 hft.aldı ve sezeryanla akciğerleri gelişmediğinden 3 .günün sonunda 4. Günün başında yani öldü...ama tabi bu doğum ne kadar zorakide olsa ikinciyide etkiliyor ikincide aynı zmanda gelmeye kalktı akciğerlerini geliştirici iğne yapıldı bana ...ikinciyide ben ALLAH ŞÜKÜR ZAR ZOR DURDURULDU 38 hft.lık doğurdum ama zor dayandım ozamana kadar bile GÜNLERıMı HEP HASTANEDE MUAYENEHANELERDE KONTROL ALTINDA GEÇıRDıM HEP .....
canım erken doğum yaptığım için tabii risk vardı.22.haftadan sonra okulu bıraktım işte rapor heyet derken şükür bugüne geldim.hep evdeydim ve hep dinlendim.plesentam ve bebeğim aşağıdaydı.çok ağrılı geçirdim ki hala ağrılarım devam ediyor.doktor 26.hafta yapmıştı selestonu ama 32.hafta etkisini kaybediyormuş.bu ayı bitirirsen sıkıntı yok dedi.iki güne bir yürüyüş yap dedi.ama ben çok istememe rağmen erken doğumu önleyici ilaç vermediler bana.35.haftayı görsem yeter bana.3 temmuzda sıkıntım yok.bebeğim küveze bile ihtiyaç duymazmış.yarışar saat yürümem gezmem serbest ama beb yinede dışarı çıkmıyorum.az kaldı canım sık dişini.sabır ve duayla yavrularımızı allahın izniyle bu kez kucağımıza alacağız inşallah....
banada drum 32.haftada iğne yapıcaz dedi ama burda bazı arkadaşların 30. hafta itibariyle yaptırdığını okudum kafam karıştı benimde bebeğim çok aşağıda poposu rahim ağzına baskı yapıyomuş dr dedi bide ayın 20 sinde dr kontrolüm var eğer açılma olursa dikiş atarım dedi 32.haftada dikiş olur mu çok tedirginim?senin 3 temmuzda kaç haftalık oluyo riskin bittiği hafta yani?
canım bbana 26.hafta yapıldı iğne.şimdi allah koruzun ağrın falan olursa yaparız dedi.canım benim bebişte aşağıda ama ne olur korkma.ben çok yıprattım kendimi.çok ağladım her ağrıda işte gidiyor yine başlıyor telaşıyla hırpaladım kendimi.banada açılma varmı diye hep bakılıyor şükür olmadı hatta yolculuğa bile izin verdi doktorum.3 temmuzda bebişim 35+4 oluyor.sıkma canını.allahım yardım edecek bize....
canım bbana 26.hafta yapıldı iğne.şimdi allah koruzun ağrın falan olursa yaparız dedi.canım benim bebişte aşağıda ama ne olur korkma.ben çok yıprattım kendimi.çok ağladım her ağrıda işte gidiyor yine başlıyor telaşıyla hırpaladım kendimi.banada açılma varmı diye hep bakılıyor şükür olmadı hatta yolculuğa bile izin verdi doktorum.3 temmuzda bebişim 35+4 oluyor.sıkma canını.allahım yardım edecek bize....
canım açılma var mı diye nasıl bakılıyor yani vajinalse ya o da açılma yaparsa.çok kötü.yani ben o sancıyla bile gittiğimde dr um açılma varsa hızlandırırız diye muayene etmemişti.ilaçları alıp eve geldikten sonra kanama başlayınca tekrar gittiğimizde baktı ve tam açıktı.
inşallah canım alalım bebişlerimizi artık kucağımıza prepar falanda kullanmıyo musn ?çok sevindim bi problem olmadığına canım sen hangi şehirde oturuyodun?açılma var mı die üstten mi bakıyo?
30.haftaya kadar vajinal bakıldı.bu haftadan sonra rahim uyarılır diye karından bakılıp sürekli ölçüm yapılıyor.4.55 olan rahim 3.6 ya düşmüştü.ama bu bize yeter dedi doktorum.ama karından bakılıncada gözüküyorki...ya anlamadım valla.biz görtev nedeniyle doğudayız.imkanlarımız sınırlı olduğu halde önlemleri çok iyi...
canım ya bu verdiğin ölçüler 4.55 ve 3.6 bu rahim incelme ölçüsümü yani ne ölçüsü merak ettim bana doktor hiç böle ölçüler vermiyo bende gittiğimde sorayım ne die sorcam?
30.haftaya kadar vajinal bakıldı.bu haftadan sonra rahim uyarılır diye karından bakılıp sürekli ölçüm yapılıyor.4.55 olan rahim 3.6 ya düşmüştü.ama bu bize yeter dedi doktorum.ama karından bakılıncada gözüküyorki...ya anlamadım valla.biz görtev nedeniyle doğudayız.imkanlarımız sınırlı olduğu halde önlemleri çok iyi...
canım ya bu verdiğin ölçüler 4.55 ve 3.6 bu rahim incelme ölçüsümü yani ne ölçüsü merak ettim bana doktor hiç böle ölçüler vermiyo bende gittiğimde sorayım ne die sorcam?
yok canım serviks uzunluğu yani rahim ağzı ölçümü....
Arkadaslar sizlere bir sorum olacak mümkünse kontrole gittiginizde doktorunuza sorarmisiniz , bu nidilat ve prepar denen ilaclarin baska ismi varmiymis ?, ben isviçrede yasiyorum doktoruma sordum böyle bir ilac tanimadigini söyledi , sadece Türk doktorlarinin Türkiyede uyguladiklari bir yöntem mi bu ilaçlar merak ediyorum size zahmet olmazssa kullanan arkadaslar sorarsaniz cok sevinirim
mrb canım bu yaazdıkların dışında birde adalat crono(yazılısı yanlış olabilir)diye bir ilac var aynı sekilde kasılma önleyici ben nidilat kullanıyorum.ama yan etkileri cok fazla cok asırı carpıntı yaptı bende
Arkadaslar sizlere bir sorum olacak mümkünse kontrole gittiginizde doktorunuza sorarmisiniz , bu nidilat ve prepar denen ilaclarin baska ismi varmiymis ?, ben isviçrede yasiyorum doktoruma sordum böyle bir ilac tanimadigini söyledi , sadece Türk doktorlarinin Türkiyede uyguladiklari bir yöntem mi bu ilaçlar merak ediyorum size zahmet olmazssa kullanan arkadaslar sorarsaniz cok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?