Premature Bebekler u an Hamile olup erken doum riski tayan Anneler var m?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ben de 19. haftadayım cumartesi günü doktora gidicem.bende sizler gibi 30 lu haftaları görürüm inşallah.alleh hepimize bebeklerimizi sağlıklı getirsin

allahın izniyle tabiki görürsün.amin canım bebişlerimiz zamanında sağlıkla gelsinler...

kızlar ben tekrar bebek istiyorum
ama çok korkuyorum ne olur bana cesaret verin
çok korkuyorum 7 ayoldu
sizce beklemelimiyim

başıma geldi hep erken doğum riskim var yani..birinciyide dr. Sağolsun durup duruken 36 hft.aldı ve sezeryanla akciğerleri gelişmediğinden 3 .günün sonunda 4. Günün başında yani öldü...ama tabi bu doğum ne kadar zorakide olsa ikinciyide etkiliyor ikincide aynı zmanda gelmeye kalktı akciğerlerini geliştirici iğne yapıldı bana ...ikinciyide ben ALLAH ŞÜKÜR ZAR ZOR DURDURULDU 38 hft.lık doğurdum ama zor dayandım ozamana kadar bile GÜNLERİMİ HEP HASTANEDE MUAYENEHANELERDE KONTROL ALTINDA GEÇİRDİM HEP .....

allahın izniyle tabiki görürsün.amin canım bebişlerimiz zamanında sağlıkla gelsinler...

canim sana bir sorum olacak doktora ne kadar aralikla gidiyorsun ? ve suan yatiyormusun doktor rahim boyunu ölctümü ' ? merak ettim cunku sende ilk bebegini 27 haftalarda dogum yapmissin bende 25 haftada yapmistim doktorum 25 ila 29 hafta arasi cok riskli demisti cunku ilkine yakin haftalar demisti , sükür sen 32 haftana ulastin insallah 40 hafta gelmeden dogurmazssin ve hepimiz insallah 40 haftamizi buluruz

kızlar ben tekrar bebek istiyorum
ama çok korkuyorum ne olur bana cesaret verin
çok korkuyorum 7 ayoldu
sizce beklemelimiyim

merhaba canim , Rabbim neylerse guzel eyler herseyde bir hayir vardir korkunu cok iyi anliyorum cunku bende cok tereddut etmistim hamile kalma konusunda korkular ister istemez oluyor surekli ayni konuya odaklanip kaliyoruz malesef , ama tekrar denemekte yarar var bence doktoruna danisarak hareket etmelisin , dogru zamani ALLAH tan baska kimse bilemez fakat doktorda tavsiyede bulunabilir , dogum yapip arkasindan hemen tekrar hamile kalan bir cok insan var bunu düsün bence insallah hersey istedigin gibi olur canim:1hug:

gecmis olsun canim , simdi endiseye kapildim 36 haftalik bebegin cigerleri yeterince gelistigini dusunurdum hep , nasil oldu anlamadim ilkinde doktor cigerlerini gelistirmek icin ilac vermedimiydi neden 36 haftada almaya karar verdi ? ikincide sukur 38 haftalik dogum yapmissin cok iyi bence bebegin nasil suan ne zaman dogum yaptin tatlim , ?

canım doktora ilk zamanlar 15 gün aralıklarla gittim.sonra 5 farklı doktora gittim.ve eledim.şu an birbirinden habersiz iki doktorum var ve her hafta muayenem var yani ikiside 15 gün aralıklarla çağırıyor dolayısıyla her hafta gidiyorum.rahim boyum en son 3,5 cm olmuştu.hayır hep yatmadım ama yürümedimde.evimde odadan odaya o kadar.evet banada 27.haftayı bir geçsek diyordu allahıma şükür sıkıntı bile yaşamadım.bebeğim gelmeyede kalkmadı.korkma bitanem.allahım çok büyük...

çok ilginç ya.o doktoru süründürseydin.allahın cezası.ama benim doktorum 35+1 olunca bebeği doğurabilirsin dedi.neden ciğerlerine bakmadan aldıki?salak ya nasıl taşıyoruz nasıl emek veriyoruz..allahım ya....çok üzüldüm...allahım diğer bebeğine uzun ömür versin...ama bebeklerin ciğer gelişimi 34.hafta tamamlanıyor.çok şaşırdım.teyzemin kızıda 3 ay önce 36 haftalık doğurdu ama bebeği çok sağlıklı.ne büyük talihsizlik ya...

banada drum 32.haftada iğne yapıcaz dedi ama burda bazı arkadaşların 30. hafta itibariyle yaptırdığını okudum kafam karıştı benimde bebeğim çok aşağıda poposu rahim ağzına baskı yapıyomuş dr dedi bide ayın 20 sinde dr kontrolüm var eğer açılma olursa dikiş atarım dedi 32.haftada dikiş olur mu çok tedirginim?senin 3 temmuzda kaç haftalık oluyo riskin bittiği hafta yani?

canım bbana 26.hafta yapıldı iğne.şimdi allah koruzun ağrın falan olursa yaparız dedi.canım benim bebişte aşağıda ama ne olur korkma.ben çok yıprattım kendimi.çok ağladım her ağrıda işte gidiyor yine başlıyor telaşıyla hırpaladım kendimi.banada açılma varmı diye hep bakılıyor şükür olmadı hatta yolculuğa bile izin verdi doktorum.3 temmuzda bebişim 35+4 oluyor.sıkma canını.allahım yardım edecek bize....

canım açılma var mı diye nasıl bakılıyor yani vajinalse ya o da açılma yaparsa.çok kötü.yani ben o sancıyla bile gittiğimde dr um açılma varsa hızlandırırız diye muayene etmemişti.ilaçları alıp eve geldikten sonra kanama başlayınca tekrar gittiğimizde baktı ve tam açıktı.

inşallah canım alalım bebişlerimizi artık kucağımıza prepar falanda kullanmıyo musn ?çok sevindim bi problem olmadığına canım sen hangi şehirde oturuyodun?açılma var mı die üstten mi bakıyo?

30.haftaya kadar vajinal bakıldı.bu haftadan sonra rahim uyarılır diye karından bakılıp sürekli ölçüm yapılıyor.4.55 olan rahim 3.6 ya düşmüştü.ama bu bize yeter dedi doktorum.ama karından bakılıncada gözüküyorki...ya anlamadım valla.biz görtev nedeniyle doğudayız.imkanlarımız sınırlı olduğu halde önlemleri çok iyi...

inşallah canım alalım bebişlerimizi artık kucağımıza prepar falanda kullanmıyo musn ?çok sevindim bi problem olmadığına canım sen hangi şehirde oturuyodun?açılma var mı die üstten mi bakıyo?

yok canım.ben çok istedim nidilatı ama doktorum psikolojik desteğiyle vermedi.her randevuda bir sonraki gelişinde başlarız diye kandırdı.canım ben malatyadayım.arkadaşa dediğim gibi hep alttan bakıldı ama artık rahim uyarılır diye karından bakıyor...

Arkadaslar sizlere bir sorum olacak mümkünse kontrole gittiginizde doktorunuza sorarmisiniz , bu nidilat ve prepar denen ilaclarin baska ismi varmiymis ?, ben isviçrede yasiyorum doktoruma sordum böyle bir ilac tanimadigini söyledi , sadece Türk doktorlarinin Türkiyede uyguladiklari bir yöntem mi bu ilaçlar merak ediyorum size zahmet olmazssa kullanan arkadaslar sorarsaniz cok sevinirim

mrb canım bu yaazdıkların dışında birde adalat crono(yazılısı yanlış olabilir)diye bir ilac var aynı sekilde kasılma önleyici ben nidilat kullanıyorum.ama yan etkileri cok fazla cok asırı carpıntı yaptı bende

merhaba canim , ilgin icin tesekkür ederim bakalim soyledigin isimdeki ilac varmiymis burda sorayim doktoruma ayin 23 de randevum var .... insallah hersey yolunda gider de bu endiselerden kurtuluruz

benim dr umda nidilat aslında tansiyon ilacı olduğunu ama kasılma önlediği için gebelikte kullanıldğını söyledi belki faydası olabilir canımşutarafagitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…