Twitter Kapatıldı

Önünde sonunda twitter geri adim atacakti, milyarlaca dolar sözkonusu, adam gibi bilgileri isteyince vermezsen böyle alirlar napsin yani devlet..

Başlık tekrara düştü, diğer polemikli başlıkların tekrarına, az sonrada kapatılır

dip not: benim kuşlarımı sakın almayın ama bakın ya, çok güzeller maviş maviş

Son düzenleme:
Evet yurttaşlar olarak hepimiz görüşlerimiz için birbirimize hakaret edebildiğimiz kadar hakaret edelim..ya sonrası..:26:

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlık tekrara düştü, diğer polemikli başlıkların tekrarına, az sonrada kapatılır

dip not: benim kuşlarımı sakın almayın ama bakın ya, çok güzeller maviş maviş

bizim giden kuşlar nolucak peki

Erişimin engellenmesinin yasal bir dayanağı yokmuş ki zaten ne mahkeme böyle bir karar vermiş ne de TIB'in böyle bir yetkisi var ülkeyi rezil ettiler dünyaya

Son düzenleme:
bence başbakanımız hatalı kararlar veriyor. gezide de böyle olmuştu.
bu kadar cüretkar olması halkın daha da gerilmesine neden oluyor.
ve taraf toplamaya çalıştıkça taraf kaybettiğinin bir türlü farkına varamıyor.
şimdi sosyal medya nefes almak kadar doğal bir parça gibi girmiş hayatımıza.
bunun kendisi için eksilerini nasıl göremez, anlamıyorum......... :44:

Arkadaslar, birinin cikipta söyledigi birseye hemen " aa bak böyleymis " demeyin en azindan arastirin yahu.
Twitter üzerinden islenmis suclar ve alinmis mahkeme kararlari var mi? Var.
Twitter, Türkiye Cumhuriyeti nin bu mahkeme kararlarini uygulayarak, bilgi paylasimi yapiyor mu? Yapmuyor.
Bu durumda TC devleti, o sitenin ülkeinde erisimini engelleyebilir.
Azcik arastirin hemen az birsey, göreceksiniz bunu:)

aynı içerikli 4 -5 mesajın var...insanlar okuyor ...araştırıyor elbette...şimdi anlaşmaya gidilmiş diyor arkadaşlar....kökü kazınacak diye biliyordum oysaki ben.madem öyle meydanlarda böyle bi açıklama yapsalardı araştırma yapmayanlar(!) için

Son düzenleme:
Deşifre mümkün mü müdürüm ?

Deşifre etmem yakışıksız bir davranış olur, o yüzden mümkün değil.

Bu arada bunca sayfayı okurken bazı yorumlardaki düşünceler dikkatimi çekti, bende fikrimi yazayım, internetteki sosyal paylaşım sitelerini suçlayanlar olmuş, kapatılmasının iyi olduğundan dem vurulmuş, çocuklar ders çalışamıyormuş, eşler aldatıyormuş, gençler düzgün kullanmıyormuş vs vs.

Bir ülkenin insanları eğitimli ve bilinçli yetiştirilmelidir. Bu vazife önce ailelere sonra devlete düşer.
Bizde 3 pc 7/24 açıktır, benim yok ama eşimin kızımın twitter hesapları var, eşim beni aldatmadı, kızım derslerini aksatmadı, kullanılması gerektiği gibi kullanırlar.

Öte yandan rahmetli babam, nur içinde yatsın, onun gençliğinde bırakın interneti bilgisayarı, cep telefonu bile yokmuş, ev telefonları da mahalle muhtarının evinde, ona rağmen babacığım çapkının önde gideniydi, çapkınlığın kitabını yazacak kadar kendine hakim olamayan bir adamdı, onu twitter mı ayarttı:)))

Bizim can verip kullandığımız cansız varlıkları suçlamayın bence
İyi kullanıyorsakta kötü kullanıyorsakta bu bizlerin suçu.

yok canım ben araştırmam ,Başbakan hakkında kötü bişey mi yazılmış hemen zıplarım oraya ,atarım tutarım ,ohh hırsımı alırım

henüz son sayfalara gelemedim cevap verıldımı bılmıyorum bız neden faydalanamayalım?biz vergi vermiyomuyuz acaba?

Türkiye'de 12 milyon kadar kullanıcısı olan Twitter'ın, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından kapatılması sonrası Twitter harekete geçti. Dün gece Türkiye'de avukat arayışına giren Amerika merkezli şirket ilk etapta avukat bulmaya çalıştı. Bilişim davalarının deneyimli isimlerinden Av. Gönenç Gürkaynak konu ile ilgili bu sabah Ankara'ya gitti. Bu arada Twitter'ın kapatılmasına gerekçe gösterilen mahkeme kararlarından birinin ise Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım'ın başvurusu sonrası alındığı belirlendi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere çok sayıda siyasinin eleştiri konusu yaptığı 'Twitter'ın kapatılması kararı' Türkiye'nin bir numaralı gündem konusu oldu. Kararın muhattabı şirket Twitter ise dün geceden bu yana yoğun bir mesai içinde.

'GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR'
Gece geç saatlerde Türkiye’den avukat arayışına giren Twitter, bilişim davalarının tecrübeli isimlerden Av. Gönenç Gürkaynak ile anlaştı. Av. Gürkaynak, sabah saatlerinde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’yla (TİB) görüşmek için Ankara'ya gitti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gürkaynak, Twitter’ın Türkiye’deki avukatı olduğunu doğruladı. Twitter’ın çözüm için harekete geçtiğini belirten Gürkaynak, görüşmelerin şu anda sürdüğünü ifade etti. Gürkaynak, daha önce YouTube’un kapatılması davasında görev yapan isimler arasında yer almıştı.

'4 TEDBİR KARARI VAR'
Öte yandan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) tarafından twitter.com adlı internet sitesi için 4 koruma tedbiri bulunuyor. Bunlardan ikisi Anadolu 5. Sulh Ceza ve 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nce alındı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ve oğlu Erkam Yıldırım'ın başvurusu Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından sonuca bağlandı. Anılan mahkemenin karar numarası 2014/181 olarak kayıtlara geçti.

'BU İKİ HESAP İÇİN İSTENDİ'
Eski Bakan Yıldırım ve oğlu adına mahkemeye başvuran avukat Serkan Bayram, ilgili hesaplara erişimin engellenmesini istedi. Erişimi engellenen Twitter hesabının "https://twitter.com/oyyokhırsıza" olduğu belirlendi.
Aynı başvuruda erişimine engel istenen bir diğer adresin ise "https://hirsizaoyyok.wordpress.com" olduğu görüldü. Mahkemeye başvuru 18 Mart günü yapıldı. Mahkeme aynı gün aldığı karar ile anılan hesaplar için erişimin engellenmesi kararı verdi. Mahkeme alınan kararın Erişim Sağlıyıcıları Birliği'ne gönderilmesi kararı verdi.

BİR KARAR DA 'İSMET ÖZEL' İÇİN
Mahkeme kararlarından biri ise Anadolu 14. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından alındı. Anılan karar için ise 14 Şubat 2014'te başvuru yapıldı. Başvuru gerekçesi ise "İsmet Özel" isimli sahte bir hesabın kapatılması... Mahkeme aynı gün verdiği kararda anılan hesabın erişimine engel kararı verdi. Benzer bir kararın ise Samsun'da verildiği öğrenildi.

'KARARI BİZ ALMADIK'
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Twitter'e erişim yasağı ile ilgili "Anılan engellemeyle ilgili istanbul cumhuriyet başsavcığı tarafından talep olunmuş veya alınmış bir karar yoktur" açıklaması yaptı.

GEREKÇELENDİRME YANLIŞ'
Yargıçlar Sendikası (YARSAV) üyesi hakim Hüseyin Nuh Köse, Twitter’ın kapatılmasına yönelik bir mahkeme kararı olmadığını, kapatma işlemini Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) isteği sonrası olduğuna işaret ederek “Buraya yanlış bir bilgi var. Twitter’ın kapatılmasına yönelik bir savcılık veya mahkeme kararı yok. Ancak, çeşitli mahkemelerin, aldığı kararlar Twitter’ın kapatılması için gerekçelendirildi. Ancak bu doğru gerekçelendirme değil. Karardan hicap duyuyoruz. Bu karar Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine de aykırı” dedi.

BİR AÇIKLAMA DA ANKARA BAROSU'NDAN
Ankara Barosu, Twitter’a erişimin engellenmesine dair kararın derhal kaldırılması talebi ile BTK'ya başvurdu. Ankara Barosu Başkanı Avukat Sema Aksoy, kendisini TMK 10 maddeye göre yetkili sayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının koruma tedbiri kararına karşı da İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine başvuracaklarını belirterek “Ankara Barosu olarak biz de twitter kullanıcıyız, menfaatimiz var. Yasa yollarına sonuna kadar başvuracağız"dedi.

'KARAR YANLIŞ UYGULANMIŞ'
Avuka Umut Metin ise konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede mahkeme kararlarının yanlış uygulandığına işaret ederek "Mahkemelerin verdiği kararlar siteye erişimin engellenmesi değil içeriğe erişimin engellenmesidir. Bu engelleme kararları münferit Twitter kullanıcılarına ilişkindir. Özel bir şirketin mahkeme kararlarına uymamasının yaptırımı Uluslararası Sözleşmeler ile Milletler Arası Hukuk Kuralları çerçevesinde düzenlenmiş ve yaptırımlara bağlanmıştır. BTK’ise uluslararası müracaat yerine bütünü ile siteye erişimi engellemiştir. Bu hali ile mahkeme kararları yanlış ve genişleterek uygulanmış aynı zamanda Anayasanın 22. maddesinde belirtilen 'Haberleşme Hürriyeti' ve 26. maddesinde belirtilen “Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti” ihlal edilmiştir" şeklinde konuştu.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/26053400.asp

Son düzenleme:

Nasıl olsa anlaşılır zaten.... Fazla sinirlendim sanırım.

İşin ilginci de o zaten.Tembellik,aldatma vs.her devirde vardı.İnsan kendini bilip hakim olamıyorsa gerisi hikaye.

aynen katiliyorum hatda hazir twitterde acilacakmis (gercege bende hic kapanmadi:) oradan kilicdaroglunun nekadar sözde "sakin olun" (kiskirtici) yazilan twetlerini bi okuyun... burayada kopyalayinda biz de görelim

henüz son sayfalara gelemedim cevap verıldımı bılmıyorum bız neden faydalanamayalım?biz vergi vermiyomuyuz acaba?

vergi veriyorsunuz tabiki de faydalanın fakat icraatları da inkar etmeyin ,bunu anlatmak için verilmiş bir örnek bu ..

Aman uyarıyorum arkadaşlar Weiss le yazışırken 3 kere düşünün kendi yazdı geçen gün burada yazılan bazı şeyleri ihbar ettiğini.Kendisi öyle sadık yani ben uyarıyımda....

bende bir uyarıda bulunmak istiyorum zira benim degil site için önemli bir kişinin bana verdiği akıldır bu 'weise verecegınız en buyuk cevap onu cevapsız bırakmaktır' yani gereksiz banlanmaya hiç gerek yok

Erişimin engellenmesinin yasal bir dayanağı yokmuş ki zaten ne mahkeme böyle bir karar vermiş ne de TIB'in böyle bir yetkisi var ülkeyi rezil ettiler dünyaya

Dün Bursa mitinginde mahkeme kararı var kökünü kazıyacağım dedi kendi kulaklarımla duydum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…