TV olmalı mı?

Phi1618

askim~ben~bebegimiz
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2009
697
0
96
- Yurtdışı
Kızlar sizce çocuk belli bi yaşa gelene kadar (6-7 yaş) tv den tamamen uzak kalması doğru olur mu (çizgi film dahil) ? evden televizyonu kaldırmak gibi bi düşünce var aklımda. çok mu abartıyorum ? ama baktığımda reklamlarda çizgi filmlerde bile şiddet var çocuğumu onun başında bırakmak kısa süre için bile olsa yanlış bi iş gibi geliyor. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

6 7 yaş nasıl olur bilmiyorum ama 3 yaşa kadar izlememesinin sağlıklı olduğunu biliyorum ki yeğenlerimde uyguladık. şu anda da miniklerde uyguluyoruz. bize göre tvden ne kadar uzak olurlarsa o kadar iyikaydirigubbakcemile5 çocuğum yok bekarım ama yeğenlerime sürekli bakıyorum eğitim sağlık beslenme her türlü konuda ben ilgiliyim çoğunlukla. o yüzden naçizane fikrimi belirtmek istedim

evet canım 3 yaşına kadar kesin zaten yani ölesine bakmasını bile engellemek gerek. baba da bende razıyız tvyi hayatımızdan çıkarmaya ama bu konuya özenelim derken başka bi hata yapmayalım. 6-7 yaşa kadar tv kesinlikle izlemesin diye düşünüyoruz hatta babamız bu süre daha uzun olsun istiyor yani düşüncesi şu: çizgi film vs yararlı programlar izleyecekse alırız cd yi takarız oturuz birlikte izleriz ama tv konusunda açıkça sölim korkuyoruz ne kadar kontrollü olmaya çalışsak da mümkün değil gibi geliyor..

aslında olunur. benim yeğenim var bitanemdir. ben büyüttüm benim çocuğum da denebilir. 13 yaşında. el atmadığı hiç bişey kalmadı. feci bi zeka var. anlatamam yani. anlamıyorum neyi nasıl çözdüğünü ne ara hallettiğini. şu an bu yaşında avrupanın en iyi liselerinden birine kabul edildi. ve televizyon yok hayatında. düşünebildiğinizin en azı yani. şu an yanımda. bağlama çalıp türkü söylüyor tv falan umrunda değil. kapatın şu saçma aleti diyo çocuk açık görünce

maşallah diyeyim ya aslında bizim içinde iyi olacak bi durum bu eşim zaten öle çok fazla maç hastası fln deil neyseki ama olunca izleniyor tv olmayan bi evde ne bileyim ilişkiler daha sağlıklı kurulacak gibi geliyor ben açıp izlersem tabi çocukda ister ona yok denmez o yüzden diyoruz tamamen çıkaralım hayatımızdan hem kendimiz için hem bebiş için CADIARZU

bizde yok. ben böyle altı tane abinin yanında tvsiz büyüdüm. kitapların içinde oldum hep. çok da iyi oldu hepimiz için. 7mizde kariyer sahibiyiz. ben 3 üniversite okudum. tv olması mantıksız aslında gerek yok yani. tv yokken daha güzel şeyler yaplıyor. sosyallik ve iletişim daha fazla oluyor

biz 3,5 yıllık evliyiz. evimize TV almadık. iyi ki almamışız diyoruz. Kızım 8,5 aylık ve inşallah büyüdükçe tv istemez.
canımız isteyince dvd alıyoruz pc den izliyoruz.
phi1618 en iyisini yaparsınız arkadaşım..

bence tv yı tamamen yasaklamak yanlıs benım oglum 18 aylık reklam ve klıp cıktıgı zaman bakıyor ılk baslarda rahatsızdım bundan doktorumuza danısdım gunde en fazla 45 dk gecmemesı gerektıgını cızgı fılm yada bebekler ıcın egıtıcı kanlalar ıyı olmadıgını muzık kanllarını tercıh etmemız gerektıgını soyledı sımdı yemegını yemezse yada evde cok sıkıldıgı zamanlar doktorumuzun dedıgı gıbı yapıyorum tamamen kesmek yanlıs bence cunku annane babane yada aıleden herhangı bırının evıne gıttıgınızde tv daha cok dıkkatını cekıp gozunu alamıcak ben bunuda denedım az ve oz olmalı benım tecrubem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…