• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuzsuz olmuyor

Muhittin

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
10.716
20.054
598
arkadaşlar hayatımda tuzun yeri %99,9 bırakamıyorum
bırakan varmı yardımcı olurmusunuz ?
çok zararlı ama acayip bağımlıym :26:​

canım herseyıon fazlası zarar tuz da zarar ama fazlası zarar gebelık için doktorunun önermesi sonucumu kullanmıyrosun tuz ?

yoska kendı ıstegınle mı bıraktın.... ?

ayrıca vücutta tuz eksıklıgı de büyük problem olusturuyo yenı doğum yapmıs bı arkadasım var bebegın

vücudunda tuz az oldugu ıcın butun dengeleri şaşmıstı daha yenı toparladı cocuk yazık

dönemsel sadece gebelık donemınde kullanmıycaksanız ve bunu doktorunzu sölemısse azcık dısınızı sıkıverın bence

veya baharatlarla tadlandırma yapın olmaz mı ? :)

Son düzenleme:
olmuyor tuzun yeri ayrı :)

ben böyle senelerdir tuzu kullanıyorum brakmak isityorum ama olmuyor malesef
dedim belki burda bir yöntem bulabilirz :)

Ben yemeklere tuz katmam.Eşim de tuz delisi değildir zaten, az kullanma çabasında.

1 hafta tuzsuz ye, alışırsın. Hiç tuzsuz yeme demem, vücudun tuza da ihtiyacı var. Zaten vücut neyi isterse sinyalini verir. Canın istediğinde de azar azar kat. Önemli olan yememek değil zaten.Az yemek.Vücudun illaki isticek.

tuz çok zararlı diye herkes bas bas bağrıyor
hamileliktede açıkçası çok zorlık oluyor mide yanması felan sabah kalktımda ağzımda resmen tuz oluyor :) :50:

tuz çok zararlı diye herkes bas bas bağrıyor
hamileliktede açıkçası çok zorlık oluyor mide yanması felan sabah kalktımda ağzımda resmen tuz oluyor :) :50:

canım Allah aşkına yapma yaa hamılelıkte zararlı tabıı kı ama dediğim gibi fazlası zararlı vücudun tuza da ıhtıyacı var

eksıklıgı durumunda pek çok deger değişiyor ve ççok büyük sorunlara yol açıyıor yapma Allah aşkına kafana göre

tyuzdan fln kesme sağlıklısı olsun dıyorsan hımalaya tuzu kullan kaya tuzu kullan öğütücü al masana koy

öğüterek ekle taze taze tuzsuz olmaz sen bakam onlara hey Allah ım ya :27:

ah ah.. ben de tuz bağımlısıyım... tuzsuz yemektense hiç yemem daha iyi diyorum ve azaltamıyorum... şekeri çok rahat kestim ama tuzu azaltamıyorum bile... midem bulanıyor yemeklerden soğuyorum tuzsuz yiyince...:53:

İşe tuzu azaltarak başlayın sonrada yavas yavas tamamen kesin alısırsınız ben şekeride böyle kestim şimdi yediğim yemeklerede tuz koymuyorum

İşe tuzu azaltarak başlayın sonrada yavas yavas tamamen kesin alısırsınız ben şekeride böyle kestim şimdi yediğim yemeklerede tuz koymuyorum

ah ah.. ben de tuz bağımlısıyım... tuzsuz yemektense hiç yemem daha iyi diyorum ve azaltamıyorum... şekeri çok rahat kestim ama tuzu azaltamıyorum bile... midem bulanıyor yemeklerden soğuyorum tuzsuz yiyince...:53:

aynen arkaadaşın dediği gibi tadı tuzu olmuyorrrrrrrrrrr :25:

kızlar bu arada dün sabiha paktuna keskin in hamılleık kıtabını okurken denk geldım

diyor ki hamılelıkte böbrek fonksiyonalrı değişip idrar mıktarı ve sıklıgığı arrtıgı için vücut cok fazla tuz kaybeder

bu kaybın önlenmesi için tuz almakta fayda vardır diyor " bakın bilimsel bir görüş yok illaada azaltacam dıyosanız

doktorunuza bari sorun :)

ben tuzu o kadar çok severdim ki avucuma tuz döker yerdim....
herşey beyinde biter... ben birden bıraktım artık hiç aramıyorum...
önce pişirdiğim yemeklere tuz atıyorum yerken atmıyorum... böyle çözüm buldum...

kızlar bu arada dün sabiha paktuna keskin in hamılleık kıtabını okurken denk geldım

diyor ki hamılelıkte böbrek fonksiyonalrı değişip idrar mıktarı ve sıklıgığı arrtıgı için vücut cok fazla tuz kaybeder

bu kaybın önlenmesi için tuz almakta fayda vardır diyor " bakın bilimsel bir görüş yok illaada azaltacam dıyosanız

doktorunuza bari sorun :)

tamam hadi öyle olsun :1:

ben tuzu o kadar çok severdim ki avucuma tuz döker yerdim....
herşey beyinde biter... ben birden bıraktım artık hiç aramıyorum...
önce pişirdiğim yemeklere tuz atıyorum yerken atmıyorum... böyle çözüm buldum...

doğru haklısın :26:

arkadaşlar hayatımda tuzun yeri %99,9 bırakamıyorum
bırakan varmı yardımcı olurmusunuz ?
çok zararlı ama acayip bağımlıym :26:​

bende aynen siz gibiyim. hem pişirirken ekliyorum hemde tabağıma yemeğin üstüne tuz ekliyorum. ama ben çok tüketiyorum kimse benim tabağımdaki yemeğin tadına bile bakmaz aşırı tuzlu diye. hamilelik döneminde hele de son zamanlarında çok sıkıntı çektim vücudum su topladı şiştim resmen. benim doktorum hiç tuz yeme demişti. zaten yediğimiz meyvelerde peynir zeytin gibi gıdalarda tuz yeterince var vücut ordan alır ihtiyacını demişti. mesela kavun limon hep çok tuzlu gidalarmış.

tuzu tamamen bırakmanın cok sağlıklı bir karar olmadıgı kanısındayım
vucudun tuza da ihtiyaci var
azaltmak ve deniz tuzu yada himalaya tuzu kullanmak daha makul bi cözüm
ben böyle yaptım:42:

bende aynen siz gibiyim. hem pişirirken ekliyorum hemde tabağıma yemeğin üstüne tuz ekliyorum. ama ben çok tüketiyorum kimse benim tabağımdaki yemeğin tadına bile bakmaz aşırı tuzlu diye. hamilelik döneminde hele de son zamanlarında çok sıkıntı çektim vücudum su topladı şiştim resmen. benim doktorum hiç tuz yeme demişti. zaten yediğimiz meyvelerde peynir zeytin gibi gıdalarda tuz yeterince var vücut ordan alır ihtiyacını demişti. mesela kavun limon hep çok tuzlu gidalarmış.

sorunda orda kızım olcak ve ağzım yüzüm şimdiden şişiyor yani ilerde nolurum bilmem :44:

tuzu tamamen bırakmanın cok sağlıklı bir karar olmadıgı kanısındayım
vucudun tuza da ihtiyaci var
azaltmak ve deniz tuzu yada himalaya tuzu kullanmak daha makul bi cözüm
ben böyle yaptım:42:

onların tadı nasıl tuz yerine geçermi denemem lazım :26:

ayran yerine yoğurt yiyebilirsiniz.ayran içmem yoğurt bence tuzsuz güzel. aşırı tuz içeren şeyleri tamamen çıkarabilirsiniz turşu gibi.
salata tuzsuz yağsız bence daha leziz tuz ve yağ ile bir sorunum yok ama salataya asla yağ ve tuz katmam.
tuzsuz kahvaltı için böreklik lor peynir alırsanız muhteşem leziz bir peynir. normal lor demiyorum.
makarnayı ben daima tuzsuz haşlarım. bence tuz makarnanın tadını çirkinleştiriyor. markarnayı da kesinlikle böreklik lor severim. aynı su böreği gibi olur.
tuzsuz ekmek yemedim onu bilemem. pilava tuz katılmazsa pirinçteki karbonhidratın şekeri baskın çıkar iğrenç olur. pilav yemezsiniz böreklik lor peynirli makarna yersiniz tuzsuz haşlanmış.yanında da yoğurt
çorba tuzsuz güzel olmaz. tuzun mecburi olduğu fakat az miktarda kullanıldığı yiyeceklerden küçük porsiyonlarla yerseniz okadar sorun olmaz heralde sonuçta vücudun tuza ihtiyacı var.

bence tamamen kesmeyin tuzu azaltın ve deniz tuzu kullanın, hem faydalı hemde tadının bile farklı olduğunu kullanınca anlayacaksınız

Bnede azaltma aşamsındayım arkadaşım. Bazen elimin ayarı kaçıyodu. Sonra baktım yaş ilerledikçe vücutta şişmeler olmaya başladı. özellikle adet öncesi dönemde vücudum acayip şişiyo. Kilo almış gibi görünüyom. Suçluyu tuz ve şeker ilan ettim. çayımdan şekerimi yemeğimden tuzumu zorda olsa azaltmaya çalışıyom. Tuz suyu tutup vücudun şişmesine sebep oluyo. Sende, birden olmayacak muhakkak ama ,yavaş yavaş azalt. Bazı yemekler pek tuz aratmaz, salatalarda öyle . Her yemeğe katma örneğin. Birine katıyosan diğerine çok az koy. Böyle böyle azaltalım.

Back