• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Tuzlu kahve

Ve bir kv daha olayı sabote eder.. :KK62:
"İsteme günü anıları" diye konu mu açsak ne? :KK70:

yok ya benimkininki sabotaj değil

elleri titriyor biraz rahatsız

tepsi de biraz sıkışıktı galiba beceremedi almayı

belki de o arada kafasında bir eksik aradığı için dikkat etmeyip :duduk::duduk::duduk:dökmüştür

Benim istemede berbat bi kahve yaptılar tuz biber bi dünya saçmalık. Şimdiki aklım olsa bu adama zehir içiririm o ayrı konu :D seviyor olsaydım ekstra tatlı yapardım damat kahvesi şimdi moda ayrı gidiyor tepsiye de not yazarım sürpriz olurdu ömrümüzün sonuna kadar ağzımız tatlı olsun gibi örneğin... kahve isteme öncesi ikram edilir bu arada :))

Tuzlu kahve eskiden gelen görücüyü reddetmek icin kullanırdı. Şimdi zaten gelen anlaşarak geliyor. Bence de gereksiz zaten gergin olan adamı iyice germeyin. :)))

Şuna tuzlu kahve vermek daha mantıklı da, insan sevdiği insana nasıl tuzlu ve acı kahve verip "Bak beni seviyor da ondan içiyor ehehe" diye eğlenebilir cidden saçma. Adam bence sevdiğinden falan değil ortam ciddi bir ortamken düzeni bozmamak için içiyordur. Kuzenimi şimdiki eşi istemeye gelirken "Nolur tuz falan koyma kahveme" diye özellikle rica etmişti bizim kızdan. :)

Neyse, isteme başlamadan önce kahveler ikram edilir, kahvelerden birkaç yudum alınınca "Sebeb-i ziyaretimiizz..." diye başlanır.

'O kahveyi icmezse asla evlenmem' lafını duydu bu kulaklar. Ciddi ciddi alaka kuruluyor, tuzlu kahve ve sevgi boyutu arasinda.:eek:
Bir de adamcagizin o kahveyi icerken girdigi sekilleri fotograflayip sosyal medyadan yayinlamiyorlar mi. :duduk:
Yazarken bile icim sisti valla.

Ben de 'erkek kızı ne kadar istiyor ispat etsin diye yapılıyor' diye biliyorum..
Tabi eskiden genelde görücü usulü olduğu için erkek göze girmek için içerse kendini ispatlamış oluyor..

Hii. Bu da olabilir. Eski zamanda, gençlere evlenmek isteyip istemedigi sorulmadigi zamanlarda yine bir derece mantikli oluyormus.

Tuzlu kahve, cok eskiden, kizlar zorla biriyle evlendirilmek istendiginde, eger baskasini seviyorsa ve görücü gelen erkegi istemiyorsa veriliyormus ki; 'ben seni istemiyorum' demekmis.
Günümüze kadar nasil gelmis anlamiyorum. Sacma sapan bir gelenek. Insan nasil sevdigine tuzlu kahve icirip bir de bununla eglenebilir, şaşırtıcı.

Istemeden once verilir, kahveler icilirken söze girilir.

bizim orda da tamamen bu amaçla kullanılırmış,
kız damadı istemiyorsa damada tuzlu misafirlere sade kahve yaparmış,
gönlü varsa şekerli kahve.
hala da isteme kahveleri şekerli yapılır bu yüzden,
ben de babamı şeker komasına sokacaktım :)

bizim orda da tamamen bu amaçla kullanılırmış,
kız damadı istemiyorsa damada tuzlu misafirlere sade kahve yaparmış,
gönlü varsa şekerli kahve.
hala da isteme kahveleri şekerli yapılır bu yüzden,
ben de babamı şeker komasına sokacaktım :)

Fazla seker koyma kismini bilmiyordum. Keske tuzlu kahve yerine bari fazla sekerli kahve gelenegi başlasa, en azindan daha mantikli olur.:eğlence:

'O kahveyi icmezse asla evlenmem' lafını duydu bu kulaklar. Ciddi ciddi alaka kuruluyor, tuzlu kahve ve sevgi boyutu arasinda.:eek:
Bir de adamcagizin o kahveyi icerken girdigi sekilleri fotograflayip sosyal medyadan yayinlamiyorlar mi. :duduk:
Yazarken bile icim sisti valla.

Ay bana daha çok var da bu kahvelerin veriliş sırası nasıl oluyor ortamda gelinin de damadın da anneannesi babaannesi falan da var desek önce kiminkine veriyoruz? Kesin ben hepsini birbirine karıştırırım, "Bu gelin de bir şey bilmiyor" derler. :olamaz:

Ay bana daha çok var da bu kahvelerin veriliş sırası nasıl oluyor ortamda gelinin de damadın da anneannesi babaannesi falan da var desek önce kiminkine veriyoruz? Kesin ben hepsini birbirine karıştırırım, "Bu gelin de bir şey bilmiyor" derler. :olamaz:

Ya ataerkil bir toplumda oldugumuz icin önce erkeklere sonra kadinlara diyorlar ama ben tabii ki oyle yapmadım. Önce eşimin ailesine verdim; çünkü onlar misafir.
Bizde oyle büyük insanlar yoktu ama ortamda anneanne dede filan olsaydi, once onun aile büyüklerine, sonra kendiminkilere sonra da damadin ailesine verirdim sanirim. Yasli insanlar misafirden de önce gelir bence. Ben esimin ablasina da kendi babamdan once verdim kahveyi. Bence en dogrusu boyleydi.
Damada da en son veriliyor, ama ben onu da ayri getirmek istedigim icin en son getirdim. Toplu dagitacak olsam ona da ailesiyle beraber verirdim galiba.
Isteme meselesi bence cok eglenceli. Yani bu isi 'vermek-almak' kavramlarina sokmayan ailelere sahipseniz cok duygusal ve keyifli geciyor. Hatta sevdigim tek gelenek galiba. :KK24:

Ya ataerkil bir toplumda oldugumuz icin önce erkeklere sonra kadinlara diyorlar ama ben tabii ki oyle yapmadım. Önce eşimin ailesine verdim; çünkü onlar misafir.
Bizde oyle büyük insanlar yoktu ama ortamda anneanne dede filan olsaydi, once onun aile büyüklerine, sonra kendiminkilere sonra da damadin ailesine verirdim sanirim. Yasli insanlar misafirden de önce gelir bence. Ben esimin ablasina da kendi babamdan once verdim kahveyi. Bence en dogrusu boyleydi.
Damada da en son veriliyor, ama ben onu da ayri getirmek istedigim icin en son getirdim. Toplu dagitacak olsam ona da ailesiyle beraber verirdim galiba.
Isteme meselesi bence cok eglenceli. Yani bu isi 'vermek-almak' kavramlarina sokmayan ailelere sahipseniz cok duygusal ve keyifli geciyor. Hatta sevdigim tek gelenek galiba. :KK24:

Anladım, ilk yaşlılar, sonra misafirin tarafına büyükten küçüğe sıralama sonra kendi tarafına büyükten küçüğe sıralama en son damat. :KK48: Çok teşekkürler :)

Tuzlu kahvenin bir anlamı vardır. Tuzlu kahve herkes icemez. Icmek için çok sevmek gerekir.

Tuzlu kahveyi bitiren erkek der ki
Sen benim eşim ol .sen eğer eşim olursan ben senin tüm kahrini çekerim senin için bütün sıkıntılara katlanirim. Bu da ilk katlandığım şey. Senin elinden olunca tuzlu kahve bile bal olur.

Bu bir adettir. Bana göre bu tür adetler gereksiz görülmemeli kucumsenmemeli.
Ben yaptım eşim içti. Ben onu daha çok sevdim çünkü bana verdiği mesajı biliyordum. Ben de onu çok seviyorum :KK200:

Tuzlu kahve bence de gereksiz bir adet. Hatta damat kahvesi gelin kahvesi vs bardakları ise iyice banellesti. Sadece kahveyi verin ic sin.. isteme sonrası da cikolata ikrami oh mis

Biz de kezban gibi tuz koymuştuk kahveye :KK53:

Eşim olacak ağır abimizse kahveden bir yudum alıp tuzlu olduğunu görünce kalanı bardakta bırakıp kezbanlığımı suratıma çalmıştı :sampiyon:
Harbiden yapmayın :olamaz:

Burçak Kahvesi adında sütle yapılan, içimi yumuşak, özellikle mide rahatsızlıklarına iyi gelen yeni bir kahve çıkmış, deneyen var mı?

Bir gun istemem olursa asla yapmıcam tuzlu kahve filan :)

Back