• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Tuzlu kahve

Tuz muz koyacaksanız da yazık yanına saksı falan koyun da çaktırmadan döksün :D Ben eşim şekerden nefret ediyor diye şeker koymuştum, annem, çaktırmadan dök evladım saksıya dedi :D Yakın bir arkadaşın istemesinde de dama saksıya uzak oturdu, 10 kişiyi yerinden kaldırdık saksıya yakın olsun diye :D O tuzu içmişti. Alacam ben bu kızı uleeyn nidalarıyla :D

ben tuz koymuştum kardeşlerim video ya almışlardı :)
hey gidi günler

İstemeden önce verilir kahveler.

Arkadaşlarıma da katılıyorum lütfen kahvenin içine değişik şeyler koymayım. Bu sebepten isteme günü ölen damatlar var.

bende tuzlu kahve yapmamıştım , herkes öyle yapıp verdiğimi düşündü ,

mide bulandırıcı bencede ,

aynen

eşime bak kahven tuzlu olacak vs vs dedim

neyse kahveleri yaptım kv birini alırken döktü ben de başka alın ben onu temizlerim dedim

kv başka aldı

sonra eşim ona uzandı

olmaz bu seninki dedim, sen bunu içeceksin dedim gözünün içine bakıp

neyse o kahveyi aldı ama ben öbür fincanı silmeye mutfağa gittim aldığı ilk yudumu göremedim

onun kahvesi de herkes ile aynıydı ama o ilk yudumu korkarak almıştır ağzına muhtemelen

Önce verilir.
Eşim çok heyecanlıydı. Ben yapmadım tuzlu kahve. Gerçi annem yapma dedi. Belki gazlasaydı birileri yapardım bilemedim. :KK48:

Önce verilir.
Kahvelerinden birer yudum aldıktan sonrada isteme töreni başlar.
Aile büyüğü verdikten sonra da erkek tarafının getirdiği çikolatayı ikram edebilirsiniz herkese.
Bu arada : Nisan ayında istemeye geldiler beni , ben eşimin kahvesine tuz koydum yanına da şekerini suyunu bol koydum :) sonuna kadar da içti adettendir tabi ki bir kez daha yaşanmaz bu bence anı değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum.:süslü:

Bence çok eğlenceli :KK70:niye bu kadar öfkeleniliyor bu adete anlamıyorum. İstemeyen yapmasın. Sanki isteme çok mantıklı da kahvenin tuzu mantıksız.:KK53:
Bence de isteme de çok saçma
Kız sanki bir eşya mı?
Tanışmaya gelmek olur anlarım da kızınızı istiyoruz verdik nedir?
Ha bi de neden babadan istiyorlar?
İllaki istenecekse anneden istenmeli :D

Kahveler içilirken isteme olur. Ardından el öpülüp çikolata ikram edilir..
Yüzük takılacaksa yüzükten sonra çikolata..

Tuzlu kahve yapmak zorunda değilsin.. Sosyal medya etkisinde kalma zinciri kır lütfen..
Ben eşime tuz koyacağım deyip şaka yaptım. İlk yudumu alana kadar emindi..

:oha:Daha neler ya
Yakinda camasir suyu da getirirler su diye
Haberlere çıktı bi damat zehirlenmişti kahveden. Içine yumurta falanda atmışlar. Gulsemmi aglasammi :KK48:

Psikopatça bence. İnsan nefret ettiğine yapmaz.. :KK70:
Hee birde videolarda gördüm aileler kahkaha atıyor böyle özellikle çekiliyor o sahne :D ben aşkımın kahvesine bal koyucam dediğimde annem hayatının şokunu yaşamıştı. Demek herkes bu "ani" böyle bekliyor. Cok gerekli :D

Tuzlu kahve, cok eskiden, kizlar zorla biriyle evlendirilmek istendiginde, eger baskasini seviyorsa ve görücü gelen erkegi istemiyorsa veriliyormus ki; 'ben seni istemiyorum' demekmis.
Günümüze kadar nasil gelmis anlamiyorum. Sacma sapan bir gelenek. Insan nasil sevdigine tuzlu kahve icirip bir de bununla eglenebilir, şaşırtıcı.

Istemeden once verilir, kahveler icilirken söze girilir.

aynen

eşime bak kahven tuzlu olacak vs vs dedim

neyse kahveleri yaptım kv birini alırken döktü ben de başka alın ben onu temizlerim dedim

kv başka aldı

sonra eşim ona uzandı

olmaz bu seninki dedim, sen bunu içeceksin dedim gözünün içine bakıp

neyse o kahveyi aldı ama ben öbür fincanı silmeye mutfağa gittim aldığı ilk yudumu göremedim

onun kahvesi de herkes ile aynıydı ama o ilk yudumu korkarak almıştır ağzına muhtemelen

Ve bir kv daha olayı sabote eder.. :KK62:
"İsteme günü anıları" diye konu mu açsak ne? :KK70:

Tuzlu kahve, cok eskiden, kizlar zorla biriyle evlendirilmek istendiginde, eger baskasini seviyorsa ve görücü gelen erkegi istemiyorsa veriliyormus ki; 'ben seni istemiyorum' demekmis.
Günümüze kadar nasil gelmis anlamiyorum. Sacma sapan bir gelenek. Insan nasil sevdigine tuzlu kahve icirip bir de bununla eglenebilir, şaşırtıcı.

Şuna tuzlu kahve vermek daha mantıklı da, insan sevdiği insana nasıl tuzlu ve acı kahve verip "Bak beni seviyor da ondan içiyor ehehe" diye eğlenebilir cidden saçma. Adam bence sevdiğinden falan değil ortam ciddi bir ortamken düzeni bozmamak için içiyordur. Kuzenimi şimdiki eşi istemeye gelirken "Nolur tuz falan koyma kahveme" diye özellikle rica etmişti bizim kızdan. :)

Neyse, isteme başlamadan önce kahveler ikram edilir, kahvelerden birkaç yudum alınınca "Sebeb-i ziyaretimiizz..." diye başlanır.

20171218_112616.png

Ben de 'erkek kızı ne kadar istiyor ispat etsin diye yapılıyor' diye biliyorum..
Tabi eskiden genelde görücü usulü olduğu için erkek göze girmek için içerse kendini ispatlamış oluyor..

Back