Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Tuzla Merkür Kreş ve Çocukevi

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

luffee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2008
783
10
96
İstanbul
herkesin kendisinin görüp karar vermesinin daha doğru olduğunu düşündüğüm için konuyla ilgili yorumlarımı silmeye karar vermiştim ama ben çocuk büyütürken mesaj düzenleme paneli değişmiş :) nedense daha sonraki mesajlarımı düzenleyemiyorum. bir ara vakit bulup düzenleyeceğim. Sevgiler...

Son düzenleme:
Biraz ayrıntı verebilirsen sevinirim arkadaşım. Hangi konuda kötü şeyler duydun mesela; öğretmenlerin tavrı, güvenlik,yemek vs. Ben bu yaz oğlumla birlikte gideceğim için çok fazla araştırmadım açıkçası. Ama alışırsa seneye 2. dönem kreşe vermeyi düşünüyorum.

ben de tuzlada oturuyorum ama dediğiniz yeri ilk defa duydum tam olarak nerde
ve oyun grubu demişsiniz anne bebek beraber gidilen oyun grubu mu eğer öyleyse ben de gitmek isterim mutlaka 2.5 yaşında kızım var evde çok sıkılıyoruz

Biz bugün Tuzla'da 3 kreş gezdik. ılki Merkür'dü. Tuzla mercan'da ikiz villalardan oluşuyor. ıçeriye girdiğimizde 5 yaş grubu yılsonu gösterisine hazırlanıyordu. Fazlaca disiplin ve okul havası sezdik. Üst katlara çıkan merdivenlere çocuklar için özel önlem almamışlar. Sadece uzun kaymaz şeritler yapıştırmışlar. Üst kata çıktığımızda öğrenciler bilgisayarın başına oturmuş çizgi film izliyordu Öğretmen de o esnada sınıfı topluyorum dedi. Bazı odalarda sıvaların dökülmüş olduğunu gördük. Tekrar alt kata indik ve bir öğretmen bizimle görüşmek üzere odaya geldi. Oradaki başka bir bayana 'Çizgi film koy izlesinler' dedi. O bayan bize kendini sorumlu müdür diye tanıtmıştı ( her ne kadar görüntü ve diksiyon itibariyle öyle görünmese de) fakat diğer öğretmenler ona daha ziyade hizmetli gibi davranıyorlardı. Kamera sisteminiz var mı diye sorunca ' Öğrencilerin sürekli izlenme duygusundan rahatsız olmamaları için ve Unicef ve Meb yasakladığı için kaldırdık' dedi. Ne kadar doğru bilmiyorum çünkü hala birçok kurumda kamera sistemi devam ediyor. Ayrıca çocuklara söylenmediği sürece hiçbirinin böyle birşeyden haberdar yada rahatsız olacağını düşünmüyorum. Neyse kısacası kurum kesinlikle içimize sinmedi. Hiç elektirik alamadık:) Yol üstünde 'Altın Çocuk gündüz bakımevi' tabelasını gördük. Uğrayalım dedik. Yanımdaki arkadaş tesettürlü olduğu için ben aslında inanç konusunda hassas olan insanların çalıştığı bir kurum arıyorum derken çaldığımız kapı açıldı ve içerideki herkesin tesettürlü olduğunu gördük :) Öğrendiğim kadarıyla çalışan kızların hiçbirisi çocuk gelişimi mezunu değilmiş. Sadece 3 yaşından sonra Kuran-ı Kerim'in harflerini bazı sureleri öğretmek için, kendi deyimleriyle orada çalışmak için eğitim almışlar. Sınıflar, tuvaletler vs fena değildi. Sadece formalite yüzünden oluşturulduğu belli olan Atamızın gazete'den kesilmiş gibi siyah-beyaz fotoğraflarının olduğu bakımsız pano canımı sıktı. Fakat çalışan herkesin bütün sinirleri alınmış gibiydi. Çocuklara bağırma, azarlama vs gibi olumsuz hiçbirşey yaşatmayacaklarından emin olduk. Arkadaşım zaten öyle bir kurum aradığı için sevindi fakat çalışanların üzerindeki o fazla sukunet onu bile rahatsız etti :) Tanıdık tavsiyesi olmadan oraya göndermemeyi daha uygun buldu.
En son olarak Kelebek Anaokuluna gittik. Arkadaşım daha önce görüşmüş ve hem o görüşmeden hem de diğer tanıdıklar vasıtasıyla çok olumlu düşünüyordu. Gerçekten de daha kapıdan girer girmez ben de etkilendim. Çocukların oynadıkları alanlar kaldırım taşı görüntüsü olan yumuşak kauçuk/ sünger karışımı bir malzemeyle kaplanmış. Yani düştüklerinde bir yerlerini sakatlamaları teknik olarak mümkün değil. Genişçe bir bahçenin içinde her çocuğu kendinden geçirecek çeşitlikte kaydırak, salıncak, araba, bisitlet vs. vardı. Biz gittiğimizde bahçede küçük yaş grubu çocuklar yemek yiyorlardı. Korunaklı bir yerde ızgara yakılmış köfteler pişiyordu:) Anaokulunun yarısı o gün ata binmeye gitmişti:) Gitmek istemeyen yaşça daha büyük birkaç çocuk da bahçede oynuyorlardı. Sınıflar oldukça hoşumuza gitti. Binanın içindeki bütün zeminler kaymaz malzemeyle kaplanmıştı. Merdivenlerde çocukların düşebileceği hiçbir boşluk bırakılmamıştı. Ve heryer tertemizdi.
Bina depremden önce yapılmış fakat bizi gezdiren öğretmen mühendislik raporlarının olduğunu söyledi.
Tekrar aşağıya indik. Benim oğlum henüz 16. ayında olduğu için biraz enidişeliydim tabii. Fakat yemek yiyen çocukların arasında 2 tane 18 aylıkbebek vardı. Öğretmenler olarla özel olarak ilgileniyorlardı. Çaktırmadan konuşmalarını, tavırlarını izledim. Mesela bir öğretmen bebeği elinden tutmuş merdivende diğer öğretmene teslim ederken 'dikkat et eli şıkışmasın oraya vs' gibi uyarılarda bulundu.
Kurumdaki kamera sistemiyle velilerin çocuklarını internetten izleyebildiklerini öğrendik. Ki bu bile başlı başına kurumun kendine olan güvenini gösterir bana göre.
Bunun dışında torununu bırakmaya gelen bir anneanne vardı.Biraz sohbet ettik. Çocuk evde anne bağımlısı olduğu için sürekli olmasa da getiriyorlarmış. Çocuk ayrılmak istemediği için ağlamaya başladı. Ben öğretmenin tavrını merak ettiğim için bekleyip izledim. Ve doğru olanı yaptı. Anneanneye vedalaşın ve gittiğinizi görsün, kaldığınız sürece daha çok bağlanır dedi. Anneanne çıkar çıkmaz çocuğun ve başka bir miniğin elinden tutup yemek yemeye götürdü. Zaten çocuk da 1 dk içinde ağlamayı kesti.
Anayol üstünde olduğu için biraz rahatsız olmuştum ama biz bile dışarıya çıkarken kapının açma yerini bulmakta zorlandık. Çocukların erişemeyeceği şekilde düğmenin üzerini metal bir parçayla kapatmışlar.

Neyse oldukça memnun ayrıldık oradan.
Benim amacım çocuğumun haftada iki gün de olsa başka çocuklarla kaynaşması ve güvenli bir ortamda oyun oynaması ve tabii bana olan bağımlılığının azalması. Parka bile gittiğimizde yanımdan ayrılmıyor çünkü. Yarın tekrar bebeğimi alıp görüşmeye gideceğim. Sanırım ilk birkaç gün annenin kalmasına izin veriyorlarmış. Bu dönemde alışabilirse ve üzülmeden ayrı kalabilirse bu yaz ve önümüzdeki kış Kelebek anaokuluna götürmek istiyorum.
Tabii ki keşke annelerin ve çocukların birlikte katılabilecekleri bir oyun grubu olsa çok daha sağlıklı olur.
Umarım bu gözlemler işinize yarar. Sizde eğer giderseniz lütfen burada paylaşalım. Birimizin gözünden kaçan diğerinin dikkatini çekebilir çünkü.

Şu yazdıklarınızı hayretler içinde okudum... Merkür kreş ve çocuk evi Tuzlanın ilk anaokuludur... Benim çocuklarımda oraya gitti...Sahibi ise yakın arkadaşım, zaten Tuzlada tanınan bir kişi... Şu anda Tuzlanın çok kaliteli bir bölgesinde, çok büyük ikiz villalarda hizmet veriyor... Benim bildiğim Tuzlada velilerine açık olan tek anaokulu....Üstelik 0-3 yaş çocukları alma yetkisi olan tek kreş... Sadece 3-6 yaş çocukları alma izni olan bir anaokulu nasıl olurda 18 aylık bebek bakımı yapabilir... Kelebek anaokulunda bebekler olduğundan sözedilmiş burda...Buna uygun ortam olması gerekmez mi...halbuki Merkür de bebekler için ayrı bölümler ve özel yataklar bulunur.... Kelebek anaokuluna gerçekten gittiyseniz eğer ne kadar eski bir binada hizmet verdiğinide görmüşsünüzdür. Pazar sokağında ve deprem bölgesi... Ayrıca deprem raporlarını bence görün... Üniversiteninn 20 yıldan eski binalara bu raporu vermediğini biliyorum...Merkürün sahibi Funda hanım 1999 depreminde okulun İTÜ tarafından hazırlanmış deprem raporunu bütün velilerine göndermişti hala büyük kızımın dosyasında durur...O yıllarda bile böyle bir rapordan kimsenin haberi yoktu ama o bu raporu almış... yani o kadar güvenilir bir insan...işinde çok titiz ve çok düzgün üstelik kendiside çocuk gelişimci...çocukların tv. ve çizgi film izlediğini yazmışsınız... orda tv bağlantısı yoktur ve bize sürekli bu konularda yazılar yollardı...
Elbette meyva veren ağaç taşlanır... Ama gördüğüm şu Kelebek anaokulu dışında bütün anaokulları taşlanmış... sanki planlı...Yuh artık...Bu yazıları okuyan herkesin ben özellikle
Merkür'ü ziyaret etmesini tavsiye ediyorum... En değerli varlıklarınızı gözünüzle görmediğiniz hiç bir yere kesinlikle teslim etmeyin....

merhaba;
ben MERKÜR KREŞ VE ÇOCUK EVİNDE öğretmenim.bu sitede bu tarz yazıların olduğunu velilerimiz bildirdi.Funda Hanım bu konuyla ilgili site yöneticisi ile görüştüğünü biliyorum ve gerekli işlemleri yapacaktır.ancak hepimiz bu tarz şeylerin yazılmasından hoşlanmadık.
MERKÜR ün en önemli özelliği bu okula gelen veliler ve çocuklar gittikten sonra bile kopamıyorlar.bu yıl, liseye kendi elleriyle öğrencilerini yerleştirdiğini biliyorum Funda Hanım'ın.çünkü MERKÜR işini severek yapıyor.ticari amaç her zaman ikinci planda Funda Hanım için.her zaman çok para kazanmak isteyen eğitimin içinde olmasın der. ve maddi manevi olarak çocuklardan hiçbirşeyden kaçmaz.kesinlikle kırtasiye malzemeleri , branş dersleri parası gibi ek ücretler talep edilmez.kardeşlerden birinden kreş ücretinin yarısı alınır gelebilsinler diye.çünkü Funda Hanımın da çok iyi yetiştirdiği 1 yaş arayla 2 kızı var.
bu yazıda bütün anaokulları karalanmış kelebek dışında.bu tarz polemiklerin içinde olmak MERKÜR'ün hiç tarzı değildir.bizler elbette bu yazıları yazarken üzülerek duygusal davranarak cevap hakkımızı kullandık. çünkü bu cevap hakkı MERKÜR'e ait değil. çocuklarına, velilerine, personellerine aittir.
öyle değil mi Funda Öğretmenim siz herzaman biz bir aileyiz dersiniz...

HEAT siz çok güzel yazmışsınız çocuklarınızı gözünüzle görmediğiniz biryere teslim etmeyin diye...

zaten hiç bir anne ve baba bunu yapmaz diye düşünüyorum....

İlk olarak yasaklanan kamera kullanmına değinmek istiyorum. Kamera kullanımı anaokullarında Şubat 2009 yılında yasaklanmıştır. Bunun nedeni de gördüğünüz makelede açıklanmıştır.

Çocuk hakkı ihlali

SHÇEK’ten anaokullarına gönderilen yazıda da, anaokullarının kamera ve internet aracılığıyla izlenmesinin çocuk ve eğitmen haklarının ihlaline neden olduğu belirtildi. Yazıda, şöyle denildi: "Kamera sisteminin, çocukların mahremiyetine saygısızlık yapılmasına neden olduğu, okul öncesi eğitim kuruluşlarında eğitim etkinliklerinin kameralı sistemle izlenmesinin uygun olmayacağı, ancak, güvenlik amacıyla, öğretim etkinlikleri yapılan bölümlerin dışında kalan yerlerin kamera ile izlenebileceğine dair karar alınmıştır."

Ayrıca haberi görmek de isterseniz googledan ufak bir araştırma yapabilirsiniz.

Bir diğer değinmek istediğim konuda Merkür Çocukevi'nde belirtilen otistik çocuktur. Otistik insanların hasta olarak tanımlanması bu tanımı yapan insanlarıın ne kadar duyarsız ve bencil olduğunu gösterir. Eğer otizm bulaşıcı bir hastalık olsaydı otistik çocuğun diğer çocuklarla birlikte oynamasının sakıncalı olacağı konusunda haklı olabilirdiniz. Ancak otistik insanların normal hayata adapte olabilmesi ve yaşamlarını sürdürebilmesi için toplumun içerisinde olması, dışlanmaması gerekir. Ve otistik insanların aslında biz “normal” insanlardan daha zeki olabildiği konular vardır ki bunlar hepimizin ağzını açık bırakacak şeylerdir. Merkür Çocukevi'nde diğer çocuklarla eğitimini gören otizm ellerinde olan çocuk şu an ilkokula başlamıştır ve diğer “normal” çocuklarla hayatını sürdürmektedir.

Ayrrıca bir anaokulunda çocukların çizgi film izlemesi kadar doğal bir şey olamaz. İzlememeleri eksiklik olur. Ben demiyorum ki günün her saati çizgi film izlesinler, ancak çizgi filmlerin de çocuklara kazandırdığı birçok beceri vardır. Ve de Merkür Çocukevi'nde çocuklar bilgisayardan değil televizyondan çizgi film izlemekte sadece İngilizce eğitimlerini bilgisayardan almaktadır.

Oyun gruplarının amacına gelecek olursak eğer, oyun gruplarının amacı çocukların arkadaşlık ve paylaşım duygularını geliştirmektir. Her yeni gruba giren çocuk ilk olarak yadırganır ve yalnız hisseder kendini, bu doğaldır, çünkü çocuklarda sıkla görülen bir gruplaşma durumu vardır ve yeni gelen arkadaşlarını ilk olarak “ötekileştirirler”. Bu sadece çocuklarda değil yetişkinlerde de görülen bir psikolojidir. Bu nedenle çocukları ve uygulamayı eleştirmek biraz yanlış gözüktü bana. Çünkü çocuklar anaokulunda da, ilkokulda da, liseye geçtiklerinde de, okul değiştirdiklerinde de bunu her zaman yaşayacaklardır. Önemli olan bu yaşlarda o “ötekileşmenin” önlemini almaktır, bu da bu oyun grupları ile sağlanabilir.

Başka insanların başarılarını, özverisini ve güvenirliliğini çöpe atmak bu kadar kolay olmamalı diye düşünüyorum. Bir anaokulu açacak vicdana sahip ve çevresinden sürekli yaptığı işte en iyisidir diye bilinen bir insanın bebeklerin altını saatlerce temizletmeyeceğine inanmak komik geliyor bana.

Kendi düşüncelerinizi oluşturmak için öncelikle her anaokulunu bizzat gezmenizi ve kulak dolgunluğu ileönyargılı bir şekilde gitmemenizi tavsiye ederim.

Saygılarımla.

merhaba,
öncelikle sunu demek ıstıyorum yazılanlara cok sasırdım .benim çocugum su an merkur cocuk evınde ve ınanılmaz mutlu yanı mutluyuz:))benım ıkı tane 3 yas arayla erkek cocugum var buyuk olanıda merkur cocuk evındeydı su an ılkokula gectı ıkı yıl merkur cocuk evıne devam ettı ve harıka bır sekıldede mezun oldu...sımdı ıkıncı cocugumuda merkur cocuk evıne verdım.hersey harıka gıdıyor yazılanları okudugmda cevap yazmak ıstedımm cunku yıllarını bu ıse vermıs olan funda hanıma bu yazılanlar cok ayıp. funda hanımı ve merkur cocuk evını yıllardır butun tuzla tanımaktadır.Ben bu yazılanlara kımsenın ınanmicagını duusnuyorum zatn merkur oyle bır yuvakı boyle yazıları okumadan gıdıp görürsenız merkur cocuk evının nasıl mukemmel bır yuva oldugunu kendı gözlerinizle görebilirsınız.Ben merkur cocuk evıne tavsıyeyle gıttım ve ıyıkı gıtmısım.bende bır egıtımcıyım ve benım ıcın cok onmlı olan bır konu cocugumun egıtımı herkes gıbı:) ve merkur cocuk evıde tam egıtım ıcın yaratılmıs bır kurum.sıze sunu soyluyorumm sadece gıdıp merkur cocuk evını gorun hatta bır gun mısafır olun emınım gerceklerı göruceksınız...merkur cocuk evı zaten tuzlada acılan ılk yuva eger yukarda yazılanlar gıbı olsaydı merkur bu kadar sene nasıl ayakta kalabılırdı.hem tecrubelı hem sevgı dolu bır yuva kısacası cocuklarınızı guvenle emanet edecegınız harıka bır yer.daha fazla bır sey demıyecegım zatn gıdersenız herseyın gercegını mukemmellıgını goruceksınz sadece gıdıp mısafır olunn saygılarımla.....

Benim garip bulduğum kısım bu konunun sanki sadece iki kişi arasında insanlara kendi görüşlerini aşılayacak şekilde tartışılmış olması. Bu bende biraz şüphe uyandırdı açıkçası. Özellikle de asıl iğnelemeyi yapan kişinin bizim görüşlerimizi almak amaçlı konuyu açan kişi olması. Sanki özellikle yapılmış bir hareket gibi geldi bana.
Yapılan eleştiriler ve yorumlarda da hoşuma gitmeyen kısımlar var.
Benden önce yazan hanımefendinin de belirttiği gibi otistik olma durumuna bir hastalıkmış gibi bakılması hiç hoşuma gitmedi. Toplum olarak genetik açıdan engelli çocukların hayata adım atmalarına yardımcı olmamız çok güzel birşey bence. Bu yüzden otistik olan bir çocuğun "normal" çocuklarla beraber yetiştirilmesi bence bir atrıdır.
Sadece merkür kötülenirken diğer kreşlerin de yüceltilmesi biraz abartı olmuş sanırım. Tuzla'da oturmamama ve bahsedilen kreşlerin hiçbirini daha önce ziyaret etmememe rağmen bu yazıları okuduğumda bu kanıya vardım.
Bana sorarsanız reklam yapmak için bu tarz eylemlere gerek duyan bireylerin bağlantılı olduğu bir kuruma çocuk teslim etmek çok akıllıca bir iş değil.
İnsanlardan öneri almak, görüşlerimizi paylaşmak iyi hoş birşey ama hayatınızdaki en değerli varlığı teslim edecekseniz en önemli görüş kendi görüşünüzdür. Bu yüzden herkese önyargılı davranmayıp durumu kendi gözlerinden görmelerini tavsiye ederim.

Tuzladaki kreşleri tekrar ve hala ! araştırırken geçen sene açtığım bu başlığı gördüm ve benim mesajımdan sonra yazılan yorumlara ( belli bir anaokulunu övmek için topici açmam vs gibi) cevap hakkım doğduğunu düşündüğüm için şimdi yazıyorum.
Şimdi sevgili son yorumları ekleyen arkadaşlar , üyelik tarihinizden ve toplam mesaj sayınızdan (1) anladığım kadarıyla asıl siz belli bir kurumu övmek için binlerce kadın üyesinin binlerce ürünü, hastaneyi, doktoru, kreşi, anaokulunu, okulu, dersaneyi vb binlerce şeyi tartıştıkları platforma üye olmuşsunuz. Elbette yazılanlar hoşunuza gitmemiş olabilir, size göre doğru olmayabilir ve belki gerçekten de gözlemi yapan kişinin yanılsaması olabilir. Ama bu tartışılamayacağı ya da yazılamayacağı anlamına gelmez.

Ben bu sitenin eski bir üyesi olarak bahsettiğim kurumları gerçekten gezdim ve tüm samimiyetimle izlenimlerimi yazdım. Kelebek anaokulunun sahibi yada herhangi bir çalışanıyla her hangi bir ilişkim de yok. Ve sonuçta geçen sene çok küçük olduğunu ve o kalabalıkta yeteri kadar kendini koruyamayacağını düşündüğüm için oğlumu kelebek anaokuluna yazdırmadım. Hatta çok merdivenli olduğu için çocukların çok yorulduğunu, kırtasiye masrafı adı altında fazla para toplandığını, yapılan sosyal aktiviteler için toplanan paralar ve doğum günlerinde alınan hediyeler nedeniyle her ay neredeyse bir maaşın oraya gittiğini bu kuruma çocuğunu gönderen arkadaşlarımdan duydum. Kayıt yaptırmaktan vazgeçen bir arkadaşımdan deneme günlerinin parasının alındığını da duydum. Ve hatta son ziyaretimde edindiğim izlenim sınıfların fazla kalabalık olduğu yönünde. Ama okulun öğretmenleri, yemekleri, temizliği konusunda şimdiye kadar negatif hiç bir duyum almadım.
Ama bunun yanında Merkür'den sadece bir sokak ötede oturan arkadaşım daha çocuğunu denemek için götürdüğü ikinci günde para bahsi geçtiğini ve öğretmenleriniz tarafından kayıt yaptırmaya zorlandığını hissettiği için vazgeçtiğini söyledi. Neredeyse Tuzla'da ödeyeceği paranın iki katını ödeyip Kurtköy'de bir kuruma gönderdi. Zavallı minik bir sokak ötedeki kreşe 2 dk da ulaşmak yerine hergün servisle dünyanın yolunu gidiyor. Bunu da belki kendi eksikliğiniz yada yanlışınız olarak algılayıp bir daha aynı hatayı yapmazsınız.

SONUÇ
Oğlum önümüzdeki hafta iki yaşında olacak ve haftada beş gün yarım gün kelebek anaokuluna başlayacak. Dediğim gibi amacım onun sadece bol bol oyun oynaması ve eğlenmesi. Bu alışma sürecinde benim ve vakti olan bütün yakınlarımın olası bir kötü muamele yada mutsuzluk belirtisini internetten izleyebilecek olmamız ve annemin bir telefonla benden önce anaokulunun kapısında olacak olması tabii ki içimi çok rahatlatıyor.

Yaz sonunda, tuvalet eğitimini alır almaz da İTÜ'nün anaokuluna yazdırmayı düşünüyorum. Çünkü gerçek anlamda benim en önemli üç kriterimi sağlayan tek kurum orası. (tek katlı olması, çocuk sayısının az olması ve bütün çalışanların bu alanda eğitim almış olması)

Bu arada sizin çalıştığınız yada çocuğunuzu gönderdiğiniz kurumla ilgili görüşlerim ve izlenimlerim kelimesi kelimesine aynıdır. Belki her başları şıkıştığında bilgisayara çizgi film koyan öğretmenler kurumdan ayrılmıştır ama benim edindiğim izlenim hala olumsuz. (Bu tabii ki ileride birgün tekrar oraya çocuğumu göndermeyi düşünmeyeceğim ve bunun için gidip tekrar gözlem yapmayacağım anlamına gelmiyor)Fark ettiyseniz Merkür'le ilgili önceki yorumum sadece ve sadece benim o günkü ziyaretimin bir özeti niteliğinde ve herhangi bir hakaret ya da kötü söz içermemektedir. Site yöneticimize başvurduğunuzda ondan da aynı cevabı aldığınıza eminim. Binlerce üyesi olan bir platformda özgürce fikir alışverişi yapıyoruz. Elbette çocuğunu kreşe başlatacak hiç bir anne sadece burada okuduğu yorumlara dayanarak kararını verip çocuğunu teslim etmeyecek. Elbette tekrar tekrar gezecek, gözleyecek , deneyecek, tanıdıklarına soracak. Artıları eksileri mantığında tartıp ona göre karar verecek. Ve ben de bir gün bir arkadaşımdan Merkür'le ilgili çok güzel yorumlar duyarsam tekrar gidip görmek isteyeceğim.

Oğlumun Kelebek anaokulunda yaşayabileceği olumsuzlukları ve eleştirilerimi yazacağım topic de burası, inşallah olmaz ama oğlumu oradan almak zorunda kalacağım bir durumda ilk uyaracaklarım da buradaki arkadaşlarım. Umarım şimdi sitemizin mantığını anlatabilmişizdir

Luffee size öncelikle şunu söylemeliyim. Elbette yazılanlar benim de hoşuma gitmedi. Benim çocuğum bu yıl Merkür’e devam etti ve hala da devam ediyor. Yazdıklarınızı ve yorumları okuduktan sonra Merkür’ü ziyaret ettiğinizden bile şüphe duydum. Eğer gitmiş olsaydınız tehlikesiz ve korunaklı olduğunu görürdünüz. İki katlı ve çok şık bir villadır. Hele ki bahçesi tek kelimeyle muhteşem… Şu anda yazın keyfini orada ki çocuklar çıkarıyor inanın...

Bu yazılar bilinçli ya da bilinçsiz karalamadan başka bir şey değil.
Ben evime çok yakın olduğu için çocuğumu Merkür’den önce Kelebek anaokuluna iki ay gönderdim. Oradan alma sebebim yemek düzenleri ve öğretmenleri idi. Çocuklar gruplar halinde yarım saat aralarla yemeğe alınıyor. İster yesin ister yemesin hiç önemli değil, doymadan kaldırılıyorlardı. Şimdi servis parası ödüyorum ama çocuğum mutlu ve güvende. Ben sadece evime çok yakın olduğu için Kelebeği seçmiştim. Keşke seçmeseydim hala kendime kızıyorum. Bende tam tersi arkadaşlarımın evine en yakın yuva en iyi yuvadır tavsiyelerine uymuştum ne yazık ki. Oysa ki herkesin beklentisi ve istekleri farklıdır. Ben yemek konusunu çok önemsedim ve mutlu olmasını, öğretmenlerinden gerekli bilgileri alabilmeyi istedim. Merkür’ de istekleriniz çok önemli, özellikle bu konuya çok dikkat ederler ve sorunları çözüyorlar.

Merkür’ün yoruma ihtiyacı yok. 15 yıldır Tuzla’nın sevdiği ve koruduğu bir anaokulu, kime sorsanız size bir sürü bilgi verir.
Merkür’e tık... kapı ben geldim diye girmeniz zor. Velisi iseniz her an gidip gelebilirsiniz, kesinlikle sorun olmaz ama yabancılara kapalıdır. Bu yüzden biz gittik dee, şunu gördük dee… Bu yazdıklarınız mümkün değil... Çok yanlış... Gitmiş olsaydınız bunu bilirdiniz. İşte bu yüzden çok şaşırdım ve yazılarınızdan hiç hoşlanmadım. Okul sahibine bu siteden söz ettim. Bana site yöneticisiyle bizzat konuştuğunu ancak kasıtlı yapıldığına inandığını söyledi. Devam ederse suç duyurusu yaparız dedi.

Hakaret ve kötü söz söylemedim diye yazmışsınız da, direk olarak karalama bir noktada iftira etmişsiniz... Merkür’ün fiziksel şartlarını bile doğru yazamamış sınız. Bunu ispat edebilirler emin olun. İnternet ortamında her sitenin binlerce üyesi vardır. Herkes üye olurken içeriğini ve kullanım şartlarını okur. Özgürce fikir alışverişi yapabilir. O fikirlerin içinde hoşumuza gidenler ya da gitmeyenler olabilir. Ancak konu bu şekilde yalan yanlış yorumlar içeriyorsa insanlara cevap verme hakkı doğar. Benim yazdıklarım belki sizin de hoşunuza gitmeyecek. Ben başka anaokulu gezmedim bu nedenle diğerleriyle ilgili yorum yapamam ancak gözümle görüp bizzat yaşadıklarımı anlattım size.

Tabi ki çocuğunu güvenli bir okula teslim etmeyi hedefleyen hiçbir anne gözüyle görmeden görüp, inanıp, güvenmeden çocuğunu hiçbir anaokuluna vermez.

Bende tam olarak bunu söylemek istiyorum. Böyle kulaktan dolma sözlerle, hareket etmeyin.

Gidin... Anaokullarını ve mümkünse Merkür’ü gerçekten ziyaret edin... Size tavsiyem budur.

Umarım çocuğunuzu büyütürken her şey gönlünüzce olur.

Evet... Silmelisiniz ve öncelikle Merkür'ü ziyaret etmelisiniz...
Tabi ki çocuğunu güvenli bir okula teslim etmeyi hedefleyen hiçbir anne gözüyle görmeden görüp inanıp güvenmeden çocuğunu hiçbir anaokuluna vermez.
Bende tam olarak tekra tekrar bunu söylemek istiyorum. Böyle kulaktan dolma sözlerle, hareket etmeyin. Gidin anaokullarını ve mümkünse Merkür’ü gerçekten ziyaret edin.
Size tavsiyem budur. Umarım çocuğunuzu büyütürken her şey gönlünüzce olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…