• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüyleri azaltmak için zambak ve kandavuz kökünü duyan var mı?

Arkadaşlar burda çoğu şeyi detaylı paylaşamıyorum
ürünleri kötülemek gibi bir niyetimde yok
ben şuana kadar işin hiç ticari boyutunu dşünmedim,eğer öyle olsaydı burda hiç tüyo vermezdim değilmi?
kaldıki işin ticari boyutunu düşünmekte kötü birşey değil,ortada bir emek-çalışma varsa bunun ödüllendirilmesi,değerlendirilip insanlığa sunulması kadar muhteşem birşey olamaz diye düşünüyorum.
ilaç kimyasallarıyla hazırladığım formülasyonu kendi şahsım adına üretime sokabilmem mümkün görünmüyor,hem maliyeti benim imkanlarımı aşar,hemde bunu ilaç olarak piyasaya sunmak için uzun süren araştırma inceleme sonuçlarını bekleyemem,ben bu ilaç formülasyonumda oluşturduğum aktivite zincirini bitkisellere uyarlamaya çalışıyorum,denediğim 2 formülden biri ilk kullanım sonrasında bile oldukça şaşırtıcı netice verdi ,ama şöyle birşey var,aktivitelerden birini engellediğimde(bu aktivite zincirin bir halkası oluyor,nasıl bi görevi olduğunu yazamıyrum)sonuç harika ama kullanım terkedildiğinde oluşum yenilenebiliyormuş(okuduğum araştırdığım her kaynak bu bahsi geçen durumu destekliyor),ben şimdi bunun önüne geçmenin yollarını arıyorum ,kimyasallarla kolay ama bitkilerden istediğim her maddeyi elde edemiyorum işte,çözüm yolu arıyorum.
bu haliyle bile kullanıma sunulda bu bitkisel formülasyon ,piyasadakileri siler süpürür ama ben kalıcı olsun,kullanım terkedildiğinde yineleme olmasın istiyorum.
nasılsa piyasada kılları inceltip azaltan ürünler var azda olsa değilmi?ama sanmıyorumki hibiri kalıcı bir kıl yok edici olsun.

size tek bir tüyo veriyorum;
anahtar sözcüklerden birisi :VEGF ile ilgili

VEGF: vasküler endotelyal büyüme faktörü

bu terimle nasıl bir ilişkide olduğumu açıklamayacağım ama araştırmalarımın nasıl bir çalışma olduğunu özelliklede tıp eğitimi almış kişilerin az çok anlayabileceğini umuyorum..

Vascular endothelial growth factor
Trombosit merkezli büyüme fak. endotel hücreleri içn çok çok önemlidir.. bünyede fizyolojik vakalarda, ve tümör büyümesi yayılması gibi patolojik rahatsızlıkların etiyolojisinde yer alır.

enteresan bi çalışmanız var, gün geçtikçe merk eder oldum. umarım başarı ile snçlar ve hepimiz faydalanırz. henüz bilgilerim çok acemice fkt yardmcı olabilceğim her konuda seve seve yanınızda olurum..

uykum mu gelmiş ne konu başlığını forum takipte
"üyeleri azaltmak için zambak ve kandavuz kökünü duyan var mı?"
diye okumam ve dumur olmam en iyisiakannehirdelikafadulden

uykum mu gelmiş ne konu başlığını forum takipte
"üyeleri azaltmak için zambak ve kandavuz kökünü duyan var mı?"
diye okumam ve dumur olmam en iyisiakannehirdelikafadulden

:roflol::roflol::roflol::roflol:

bende de oluyo bazen ...gözüm dalıyo öylesine hala bakıyorum ekrana..saçma bi şekilde okuyorum sonra tekrar okuyorumsempatiksalakcinni

hahahhaa işte okudum dedım alla alla neden üyeleri azaltmak istiolarki diye merak ettim açayım bakayım dedım megerse tüymüşş:roflol:

Son düzenleyen: Moderatör:
bende çok merak ediyorum bu bileşeneleri... bi kaç gün önce erkek arkadaşımda bana eczacı arkadaşının ona bi bitki verdigini ve onun kılları azalttıgını söyledi bende dört gözle o bitkiyi bekliyorum. Erkek ark hep şu cümleyi kurar ottan zarar gelmez der tabi dogru kullanımda.... oda bitkilerle çok ugraşıyor bi çok hastasına ilaç yerine bitki tavsiye ediyor.....Beany söylediklerin eger gerçekse baya umut var demek (alınma lütfen gerçekse dedigim için) bizimle paylaşmayabilirsin saygı duyarım dedigin gibiyse egerki çok fazla emek vermişsin ve net giti bi ortamda o emeginin heba olmasını inan istemem umarım başarılı olursun ve bizleri kurtarırsın tabikide kıllarıda bizden kurtarırsın :)

inş öyle bi çözüm vardır.ben daha bu formda yeniyim ama sık sık takib etmeye çalışıyorum.bu soruna çözümünüz varsa beliyorum lütfen

Beany cim iyi haberlerini bekliyoruz. inşallah güzel sonuçlar cıkartacaksın canım. su kılların kökünü kazıyalım artık.. bende herkes gibi rahat rahat bikiniler,kapriler giymek istiyorum. kılsız tüysüz kızların bana hava atmasından sıkıldım artık mafoldumben

biara dolunaydan bile medet umar olmuştum. nede olsa kıllı kurt kızım ya. kaydirigubbakcemile3 acaba dolunayda bu kıllardan kurtulur insana döner miyim diye forumun dolunayda tüylerden kurtulma konusunu hevesle okuyordum .:kedi: ama e nihayetinde batıl inanç.. :umursamaz:

biara dolunaydan bile medet umar olmuştum. nede olsa kıllı kurt kızım ya. kaydirigubbakcemile3 acaba dolunayda bu kıllardan kurtulur insana döner miyim diye forumun dolunayda tüylerden kurtulma konusunu hevesle okuyordum .:kedi: ama e nihayetinde batıl inanç.. :umursamaz:

yaa canım konuya tesadüfen dahil oldum.. tamamını okuayamadım da lazer epilasyon falan çözüm saglamıyor mu ki kıl köküm güçlü diyosan bu daha iyidir lazer için daha iyi görür.

merhaba kızlar
daha önce eski bi bi şifalı bitki kitabında zambak kökünün tüyleri azalttığını okumuştum. sonra nerden aklıma geldiyse google da arattırınca herbalist Hülya Çabuk un heryerde kopyala yapıştır yapılmış su formülüne rastladım :

TÜYLER İÇİN:Karadeniz’de yetişen tane bitkisi kandavuz ve zambak’ın kökleri kurutulduktan sonra değirmende çekiliyor.Yaprakları kaynatılıyor.Aknıdırık bitkisi ile tüyler temizleniyor.Sonra üzerine bitki karışımı konuyor.Üç günde kıl kökleri kurutuluyor

ama ben tariften pek bişi anlamadım açıkcası fisfisfis

bu formülü bilen duyan var mı? bilmiyorumkismile
bana mantıklı geldi acıkcası :Saruboceq:

ya arkadaşlar iyi güzelde bu ekmek içi bence yanlış günah olur oranıza buranıza ekmek koymak bir nimeti yemek hariç kullanmak günah bence :olmaz:

sadece o eski kitaptaki tarifi buraya naklettim. yoksa ekmekle işim yok. ben sadece su zambak kökünü merak ettim. ama zambak kökünün her çeşidi pek masum deilmiş. beany nin haberlerini bekliyoruz...

zambağın çok fazla çeşiti var ,3 tanesini inceledim detaylıca ,öyle kayda değer birşey bulamadım
şimdi bir bitkiyi tümüyle ele alıyorum ben,örneğin ısırgan otundaki gibi "propecic" (saç çıkarıcı) etkisi yüksekse otomatikmen o bitkiyi eliyorum,yada başka olumsuz etkisi varsa hiç ilgilenmiyorum o bitkiyle,zambakgillerle ilgilenmiyorum ,ama şöyle birşey diyeyim,bazı zambakgillerden bazı lalelerin soğancığı zehirli ,toksik etki yapabilir ,işe yarasada zehirli bir bitki kullanmayı düşünemeyiz değilmi?
Allah korusun mutagenic (kansorejenlerin yakın akrabası) faaliyetlere davetiye açmış olabilirizki bunu hiç kimse istemez.
yineliyorum ,bir aktivite zinciri var ve bu zincirlerin her birine tekabül eden maddelerin kombinasyonu ile çözülebiliyor bu iş.

sevgili beany benim de şu an denediğim bir madda var.ve sanırım o da kimyasal. etkisini erken gösterme konusunda senin formülün kadar etkili olamayabilir veya tüy yapısına göre sonuç değişiyor olabilir.mesajlarımı okuma fırsatın olursa benim de ne kadar muzdarip olduğumu anlayabilirsin. insanlarla olan ilişkilerimi bozdu sevdiğimden uzak durmama en son ayrılmama neden oldu.saçma,inanması zor ama malesef böyle...ben uyguladığım yöntemi denemeye devam edicem fakat senden de olumlu haberler bekliyorum çabuk etki etmesi benim için çok önemli olduğu için kendi denediğim maddeyle beraber senin formülünü de denemek isterim..çünkü artk çok sıkıldım yakında sınava da çalışmaya başlicam ve bu kafayla çok zor olacak...bir an önce gözle görülür bir sonuç görmeye başlarsam en azından bir yerlerde bir çözüm olduğunu bilicem..özelden de ulaşmaya çalışıcam sana,haberlerini bekliyoruz

sevgili beany benim de şu an denediğim bir madda var.ve sanırım o da kimyasal. etkisini erken gösterme konusunda senin formülün kadar etkili olamayabilir veya tüy yapısına göre sonuç değişiyor olabilir.mesajlarımı okuma fırsatın olursa benim de ne kadar muzdarip olduğumu anlayabilirsin. insanlarla olan ilişkilerimi bozdu sevdiğimden uzak durmama en son ayrılmama neden oldu.saçma,inanması zor ama malesef böyle...ben uyguladığım yöntemi denemeye devam edicem fakat senden de olumlu haberler bekliyorum çabuk etki etmesi benim için çok önemli olduğu için kendi denediğim maddeyle beraber senin formülünü de denemek isterim..çünkü artk çok sıkıldım yakında sınava da çalışmaya başlicam ve bu kafayla çok zor olacak...bir an önce gözle görülür bir sonuç görmeye başlarsam en azından bir yerlerde bir çözüm olduğunu bilicem..özelden de ulaşmaya çalışıcam sana,haberlerini bekliyoruz

selin merhaba,seni ve diğer tüm arkadaşların bu sorun karşısındaki psikolojik durumlarını anlayabiliyorum.
şuan halen deneme-araştırma-geliştirme çalışmaları devam ediyor(bitkisel kökenli formülasyonda)
sentetik kimyasallarla hazırladığımıda daha öncede bahsettiğim üzre açıklayamıyorum istemeyerek.
sana özel msj attım,bilgine...

beany bende takip ediyorum seni. çok mantıklı açıklamaların,güzel çalışmaların var. inşş kurtuluruz yaa. 2 ay sonra düğünüm var ve benim uykularım kaçıyor. hepimiz kurtuluruz inşş arkadaşlarr

aslında var ya intiharlara gidip dönmüş biri olarak zararlı olacağını bilsem de kimyasal kullanırım heralde artık...çünkü bu psikolojiyle zaten çok kalitesiz bir yaşam sürüyorum 21 yaşındayım en güzel yıllarım bunalımla özgüvensizlikle geçiyor.dışarıda okumak istiyorum bölüm değiştirmek istiyorum bu konuda pskolojik olarak o kadar sarsıldım ki hepsinden vazgeçmek üzereyim..kaliteli mutlu yaşayamayacaksam bölüm değiştirmenin daha iyi bir meslekte olmanın da anlamı yok diye düşünmeye başladım..yazık oluyor bize..her türlü çözümü en kısa sürede denemek istiyorum kimyasala da alıştım zaten her tarafım yandı nasılsa

şöyle birşeye açıklık getirmekte fayda görüyorum
arkadaşlar her kimyasal zararlıdır diye birşey yok,içtiğimiz suyunda ,soluduğumuz havanında bir kimyası var.
ben ilaç kapsamındaki sentetik bazı kimyasalları ,kozmetik ürün olarak piyasaya sürülemeyeceğini söylemek istemiştim.
üstelik beni bilen bilir,ben zararlı hertürlü maddeye karşı burada bilgim dahilinde paylaşılarda bulunmuş biri olarak ,olası tüm yan etkileri ,vücuttaki biyolojik etkilerini ,aklınıza gelebilecek hertürlü detayı önemseyerek çalışıyorum.
ben içinizden biriyim,bu istenmeyen kıl sorununu daha ilk araştırdığım ,bilgimin sıfır olduğu dönemlerde bile zararlı kimyasallara hiçbir zaman yeşil ışık yakmadım.
lütfen sizlerde araştırın alıp kullanacağını her ürünü..
insan sağlığı herşeyden önce gelir
buradaki arkadaşlarımın psikolojisini çok iyi anlıyorum ama sağlığınızı önemseyin,kıl yok ediyor diye herşeye itimat etmeyin lütfen.
bakınız küçük bir örnek vermek istiyorum ,yine dolaylıda olsa kıl şikayetiyle bağlantılı;bildiğimiz bazı kadın doğum hapları yada vajinal gelişimi uyaran bazı topikal uygulamalar vs.lerde sadece estradiol kimyasalı kullanılır ve prospektüstede yazarki uzun süre estradiol kullananlar mutlaka kombne olacak şekilde progesteronda kullanmalılar,çünki tek başına uzun süren etradiol kimyasalı memede bazı tümör oluşumlarına sebebiyet verebilir.
inanın çok hassas çalışıyorum,her detayı önemsiyorum.
yoksa o kimyasalı karıştır ,bunuda karıştır deyip hemen 1 günde halledebilirim bu işi
ama asla başka umut tacirleri gibi ,ki çoğumuz birçok ürünü deneyip gördük ,asla kılı yok edecek diye böyle çirkin bir çalışmaya girişmem.
bu tarafın birde diğer tarafı var ,kimsenin vebalini almak istemem .
ilgilenenler beni takip edebilir , yakın zamanda (birkaç ay gibi) çok güzel haberler vermeyi umuyorum .

Back