• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüyleri azaltmak için zambak ve kandavuz kökünü duyan var mı?

112ci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2008
53
0
86
40
Nevşehir
merhaba kızlar
daha önce eski bi bi şifalı bitki kitabında zambak kökünün tüyleri azalttığını okumuştum. sonra nerden aklıma geldiyse google da arattırınca herbalist Hülya Çabuk un heryerde kopyala yapıştır yapılmış su formülüne rastladım :

TÜYLER İÇİN:Karadeniz’de yetişen tane bitkisi kandavuz ve zambak’ın kökleri kurutulduktan sonra değirmende çekiliyor.Yaprakları kaynatılıyor.Aknıdırık bitkisi ile tüyler temizleniyor.Sonra üzerine bitki karışımı konuyor.Üç günde kıl kökleri kurutuluyor

ama ben tariften pek bişi anlamadım açıkcası fisfisfis

bu formülü bilen duyan var mı? bilmiyorumkismile
bana mantıklı geldi acıkcası :Saruboceq:

kandavuz ve aknıdırık yöresel adlarıyla kullanılmış
ben karadenizli birçok kişiye sordum bu isimlerle kimse bilmiyor
hanfendi bu bitkileri açıklamış iyi etmişte,bitkinin latince yada Türkçe isimlerinide talafuz ediverseymiş,değilmi?
zambak zehirli bir bitkidir,rastgele kullanılmaz...

kandavuz ve aknıdırık yöresel adlarıyla kullanılmış
ben karadenizli birçok kişiye sordum bu isimlerle kimse bilmiyor
hanfendi bu bitkileri açıklamış iyi etmişte,bitkinin latince yada Türkçe isimlerinide talafuz ediverseymiş,değilmi?
zambak zehirli bir bitkidir,rastgele kullanılmaz...

internetten araştırdım. dediğin gibi ne şifalı bitkilerin literatüründe geçiyor bu isimler ne de resimleri var. bide aktarcılara sormak lazım

onlarda bilmiyor:)
ben zamanında çok araştırdım
kadın kendi vermiş o isimleri bitkilere sanırım :)))

ama araştırdığıma göre zehirli olan zambak deil zakkum köküymüş. hatta zıkkımın kökünü ye dedikleri aslında zakkumun köküymüş :1rolleyes:

onlarda bilmiyor:)
ben zamanında çok araştırdım
kadın kendi vermiş o isimleri bitkilere sanırım :)))

beany'e güvenin. bi suna dumankaya bi de o bitkibilimden detaylı anlayan...

o eski kitabı buldum ve kitapta tüyler için yazan tarifi aynen buraya yazıyorum.

bir dilim zambak kökü kıllı kısma sürülür. sonra bir parça sıcak ekmek içi buraya bastırılır.ekmek soğuyuncaya kadar beklenir.bilahare bir cımbızla kıllar hiç acı çekmeden tek tek kökünden koparılır. köklerde cıktığı için o mahalde bir daha kıl bitmez.

yane bu kitapta da zambak kökünden bahsedilmiş.en kısa zamanda bi zambak kökü bulmalıyım. ayrıca tekrar belirtmek isterim zehirli olan zambak deil zakkum kökü.

zambak bitkisinin çok fazla çeşiti var,bazı zambak çeşitlerinin bazı drogları toksik(zehir) içeriyor.
tabi topikal olarak kullanılacağı için düşük dozlarda kullanımı ve bitkinin hangi kısmınında kullanılacağı önemli,yarın zambakgilleri incelerim sizin için..

december ,nerelerdersin kız,görünmüyorsun hiç,ayrıca suna dumankaya ile karşılaştırmandan hiç hoşlanmadım:)
ben çaylak araştırmacıyım ama öyle şarlatanlarlada işim olmaz:)

ekmek içine gelince,buğday ununun yağı emici özelliği var,belki bu sebeple ekmek içi denmiş kitapta..
ha gayret ,siz benden önce bulacaksınız kılın ilacını:)))

beany bekliyorum araştırrma sonucunu.çareyi bulacaksınız inşallahhh kaydirigubbakcemile5
bu arada suna dumankaya şarlatanmıbilmiyorumkismile

ilaç olarak kesin çözüm buldum ama ,ilaç şeklinde piyasaya sunum insanın ömrünü alır,hemde maddi imkanlar yetmez buna,ilaç kapsamındaki ürünlerin araştırması vs çok uzun yıllar alıyormuş
ama burayı okuyup ilgilenen olursa (ilaç kapsamında ;örneğin vaniqa vb gibi bana özel mesajla ulaşabilir ,eczacı,farmakalog gibi bu işlerle ilgilenen kişileri kastediyorum)
........
kozmetik ürün olarak ise ;yani bitkisel kökenli,bitkilerden elde etme yöntemlerini halen araştırmaya devam ediyorum,bitkisellerle çok zor çünki ama imkansız değil,deneme yanılma teknikleri zaman alıcı hiç şüphesiz..ama ilaç kimyasallarıyla kesin-net çözüme ulaştım.

nasıl bir ilaç bu? kendi üretiminiz mi?

evet kendi üretimim,yaklaşık 7 ay önce 7 ayrı etken madde ile hazırladım ve 2 ayrı kişide farklı bölgelerde denedik,bir kişide 2 ay sonra uzadı kıllar ve vellüs (ayva tüyü şeklinde uzadı kılları),sonra ikinci kez uygulama yapıldı ve 4 ay ı aşkın zamandırda kılların %90 nına yakın uzamadı hala,çıkan tek tüy kılda muhtemelen kökten alınamayan kıllardı .
diğer ikinci denekte bir kez kullandı ve 5 ayı geçti kılların büyük kısmı gün yüzüne çıkmadı.
bu bence büyük bir buluş .
burada paylaşmadım çünki hem ilaç kategorisine giriyor, hemde etkisini gözlemlemek için belli zaman dilimlerinde gözlemek gerekiyordu,uygulama süresininde ne şekilde olması gerektiği hakkında fikir edinebilmek içinde zaman-deneme durumu önemliydi..

bitkisellerlede 2 ayrı formül geliştirdim,bikaç kişi deniyor şuan ,ama ben ilaçtaki kimyasalları bitkisellere uyarlamaya çalışıyorum ,aynı etken maddelerin tümünü bitkisellerden elde edemedim henüz,anlayacağınız uzun zaman gerekebilir.
tek şeyi bilmenizi isterim;ben kıl işini çözdüm ,bitkisellerlede çözmeye az kaldı ama şu ilaç işini bazı ilaç firmalarıyla görüşmeyi düşünüyorum.
bu bilgiler çöpe atılacak cinsten değil,dermatoloji alanında bence büyük buluşki dahada geliştirebilirim ....

Eğer dediğiniz gibiyse herşey çok güzel.. neden paylaşmak istemiyorsunuz ki? burada çok enteresan şeyler deneyenler var araştırmadan bilmeden sorun etmeden.. Paylaşsanız bizde yararlansak ?!?! ileride ticaretini yapmayı mı düşünüyorsunuz? birileri formülü alıp sizden önce davranır diye bir korkunuz var sanırım.. Aslında bu kadar etkili birşeyden bahsediyorsanız az da olsa bunun için size hak verebilirim.. yani emek ve bekleyiş sonunda ortaya çıkmış bir ürün,haklı payınızı almak istiyor olabilirsiniz.. bu karışımı hangi sıftla yaptığınızı soracaktım fakat vazgeçtim doktor olmadığınızı biliyorum bir eczacı veya herbalistte değilsiniz ama iyi bir araştırmacıya benziyorsunuz. Bir tıp fakültesi öğrencisi olarak gerekli teknik bilgiyi almadan böyle bir işe kalkışmanıza pek sıcak bakmıyrm aslında.. ama belkide almışsınızdır bilmediğim için birşey demiyorum. tanıdığım çok eczacı var fakat ilaç çıkartcak yaptırımları olduğunu düşünmüyorum keşke size yardımcı olabilseydimde, bir çok insan faydalanabilseydi. Çok az tüyüm var diyen bayanların bile büyük derdi bu.. tüy az da olsa çokta olsa bu bir dert.. her bayan için geçerli, bu konuda dertsiz kimse tanımıyorum...

sevgili bitiel öncelikle ilginize teşekkür ederim.
şu konuda müsterih olmanızı istiyorum,evet ne tıp lisansı almış nede benzer lisans eğitimi almış biri değilim ama çeşitli dallarda kendimi epey geliştirdim ,az çok bazı bilgilere vakıfım ,bu çalışmaları yaparken işin ehli kişilerdende destek aldım,almayada devam ediyorum,etken maddelerin birbiriyleriyle etkileşimleri araştırıldı,topikal uygulamada uygulanabilecek dozajlar araştırıldı,oral kullanımda bile daha yüksek dozlardaki kullanım sonucunda ne gibi etkileri olduğunun bilimsel çalışmaları araştırıldı,herşey tıp gözünde sorunsuz ama tabi takdir edersinizki eğer piyasaya sunulacak olursa bu en başta prosedür gereği (söz konusu insan sağlığı olacağı için) hertürlü klinik araştırmadan geçmesi gerekiyor şüphesiz .
ilaçla ilgili bilgi vermemi kimse beklemesin ,çünki böyle bir töhmet altına giremem,yine takdir edersinizki ilaç kimyasalları evde denenecek maddeler değil.

paylaşmaya gelince ,beni az çok takip edenler bilir,paylaşmadığım şey yok denecek kadar az..

araştırma isteğimde kadınlar kulübünün payı çok fazla,hergün buraya gelip hem yeni ürünlerden haberdar olmak hem denenmiş ev yapımı çakma tariflerden tutunda herşeyi okudum,araştırdım inceledim.
benimki "azimle s.....,betonu deler" misali oldu biraz :)sanıyorum başardımda....

bunlar güzel haberler.. ben çok fazla forumu takip eden biri değilim. Sizinle messenger yolu ile irtibatımı sürdürmek isterim. Özelden mesaj yollayamıyrm neden oldu pak anlamadm ama 50 yazı yazmadan özel mesj yollanmıyr sanırım iyi bir form kullanıcısı değlim açıkcası, eğer siz bana ulaşabilirseniz özelden adresinizi verirseniz ben sizi eklerim. Çünkü çalışmalarınızın aşamasını takip etmek istiyorum fakat dediğim gibi bu paltfrmu sıklıkla kullanan birisi değilim okulum ve dersler dolayısıylada pek sık nete giremiyorum.

evet kendi üretimim,yaklaşık 7 ay önce 7 ayrı etken madde ile hazırladım ve 2 ayrı kişide farklı bölgelerde denedik,bir kişide 2 ay sonra uzadı kıllar ve vellüs (ayva tüyü şeklinde uzadı kılları),sonra ikinci kez uygulama yapıldı ve 4 ay ı aşkın zamandırda kılların %90 nına yakın uzamadı hala,çıkan tek tüy kılda muhtemelen kökten alınamayan kıllardı .
diğer ikinci denekte bir kez kullandı ve 5 ayı geçti kılların büyük kısmı gün yüzüne çıkmadı.
bu bence büyük bir buluş .
burada paylaşmadım çünki hem ilaç kategorisine giriyor, hemde etkisini gözlemlemek için belli zaman dilimlerinde gözlemek gerekiyordu,uygulama süresininde ne şekilde olması gerektiği hakkında fikir edinebilmek içinde zaman-deneme durumu önemliydi..

bitkisellerlede 2 ayrı formül geliştirdim,bikaç kişi deniyor şuan ,ama ben ilaçtaki kimyasalları bitkisellere uyarlamaya çalışıyorum ,aynı etken maddelerin tümünü bitkisellerden elde edemedim henüz,anlayacağınız uzun zaman gerekebilir.
tek şeyi bilmenizi isterim;ben kıl işini çözdüm ,bitkisellerlede çözmeye az kaldı ama şu ilaç işini bazı ilaç firmalarıyla görüşmeyi düşünüyorum.
bu bilgiler çöpe atılacak cinsten değil,dermatoloji alanında bence büyük buluşki dahada geliştirebilirim ....

benaycim benide denek olarak kullanabilirsin. bende kesin sonuç sağlarsa herkeste sağlar. bu konuda o kadar muzdaribimki. bıktım artık bu tüylerden. lazer dışında bi cok tüy azaltma yöntemlerini denemedim ama nafile :((

epilixire umut bağlamıştım yorumları okudum faydasını görenler çoğunlukta olsada en son yorumlara baktığım zaman olumsuz yorumlar yapanları görünce ondanda umudumu kestim senağlama

bende çok merak ediyorum bu bileşeneleri... bi kaç gün önce erkek arkadaşımda bana eczacı arkadaşının ona bi bitki verdigini ve onun kılları azalttıgını söyledi bende dört gözle o bitkiyi bekliyorum. Erkek ark hep şu cümleyi kurar ottan zarar gelmez der tabi dogru kullanımda.... oda bitkilerle çok ugraşıyor bi çok hastasına ilaç yerine bitki tavsiye ediyor.....Beany söylediklerin eger gerçekse baya umut var demek (alınma lütfen gerçekse dedigim için) bizimle paylaşmayabilirsin saygı duyarım dedigin gibiyse egerki çok fazla emek vermişsin ve net giti bi ortamda o emeginin heba olmasını inan istemem umarım başarılı olursun ve bizleri kurtarırsın tabikide kıllarıda bizden kurtarırsın :)

nilaycım o bitki eline geçtiğinde ve kullandığında bizede bildir neticelerini. artık tüy dediler mi her şeye umut bağlar oldum. nilay ve beany benide merakta bırakmayın eyvahedigeldismile

elime geçtiginde ilk işim denemek 2 haftaya geçer inşallah denedigimde de ilk işim sizlere yazmak olacak inşallah zırnık degildir.... arkadaşım adını bilmiyor ama bakalım umarım başka bişeydir....

inşallah işe yarar yaramasada azaltsa bile yeter yada çıkma süresi uzasada yeter her ay yap yap insan usanıyor helede yazın aman allahım ömrümüzün bir çogu kıllarla mücade ile geçiyor agda yap yok epilasyon yap yok jilet yok kremler yok bilmem daha neler neler... herşeyden medet umur olduk .... kökten bi çözüm bulunması zor gibi ama bakalım çıkmadık candan ümit kesilmez hesabını yapıcaz artık.....

Back