arkadaşlar sizin için faydalı olabileceğini düşündüğüm bir bilgiyide paylaşmak isterim yine bunu deneen arkadaşlardan almış olduğum yazılardan.......
Konu Sahibi : AysenuR_R #1244 epaq
KK Pro
Giriş tarihi
Aug 2008
1,385 bebekbeklerken kullanıcısından alıntı arkadaşlar hiç idrarın içeriğindeki bileşenleri maddeleri araştıran oldumu
ben merak edip bişiler buldum
idrar yoluyla tüylere etkisi olabileceğini düşündüğüm bikaç şey var oda idrardaki asidik maddenin bulunması bir,ikinciside çeşitli elektrolitlerin bulunması
amaa içerisinde kıl yapımına yardımcı olan keratin adlı bir proteininde bulunmuş olması beni düşündürüyor...
idrar ın %95 su %2.5 u üre,%2,5 u mineraller,tuzlar ve organik maddelerden oluşuyormuş
eğer gerçekten tüylere bi etkisi oluyorsa oda %2,5 luk alana giren maddelerdendir demekki
...
idrarla ilgili bi bilgi tübitaktan ;oda idrarın steril ve bakteri içermemiş olmasıymış(asidik olduğundan bakteriler ölüyormuş)
İdranın bileşenlerini araştırmıştım bu işi ilk yapmaya karar verdiğimde.
Ve içinde %2,5 oranında bazı tüy azaltıcı kremlerde de bulunan ürenin olduğunu görmüştüm.
O yüzden ben etken maddenin üre olduğunu düşünüyorum.
Ve işlem görmeden kullanıldığı için daha fazla etki ettiği kanısındayım.
Keratin,dahili üretimde saç kılı,vücut kılı,tırnak gibi yapıları oluşturur,fakat atık protein halinde kullanıldığında cildi korur(izolasyon malzemesi gibi düşünün ki zaten cilt kendi yapısında keratin barındırıyor.)Kıl üretimine besleyici etkide bulunmaz.
Zaten bulunsa bile tüy dökücü ürünleri krem kıvamına getirmekte kullanılan maddelerin yanında oldukça masum kalırdı herhalde.
İdranın steril olduğu da "Yaralı parmağa işemek" sözünden belli,bilimden önce atalarımız bulmuş ta söylemiş bile
Teşekkürler bebekbeklerken.