Arkadaşlar ben alt bacağım için lazer yaptırdım 3 kez..İlkten feci derecede batıklar oluşmuştu epilatör den..Bu yüzden tercihim lazer oldu, tüğlerim %70 oranında azaldı 3.den sonra ve inceldiler çok şükürki, batıklarda 2.den sonra kayboldu..Şu anda alıyorum uzadıklarında dahi doğal bi görünümü var ve üst bacaktan oldukça yoğun olan alt bacağım lazerden sonra durumu tersine dönüştürdü..Bacağımın üst kısmı ve malum bölge için bu hamam otunu denemeye başladım..
İlk hamam otunu yazın malum bölgem için dayanıcam dedim -ki canım çok tatlıdır- üstten 3 parmak kadar kısmı kökünden alıp, kökünden alınmış yere ve diğer almadığım yerlere de sürdüm bu otu. 3 dakika bekletip banyoya girince tüğlü olan bölgelerde yüzeysel döküldü..Kökünden alınmış yerlerde yanma hissi oluyor..Yara üzerine, kırmızı kabarcık dahi olsa sürünce yarayı derinleştiriyor..
Zamanı geldi kökünden aldığım tüğlerde çıkınca biraz azalmış gibi geldi ama acaba psikolojik mi dedim.2. yi bu defa tüm malum bölge olarak kökünden temizleyip denedim..Tüğler çıktığında 2. defa uyguladığım yerlerde %30luk bi azalma vardı.İnanamadım..Yaklaşık 25 gün önce 3.yü denedim ve %60lık bi azalma var..
İlkini yazın Temmuz başında denemiştim.Aradan zamanlar geçip 2. yi 3. yü uyguladım.Yani tüğler dinlenme sürecini geçirmişti..
Yalnız uygularken korktuğum bikaç durum var;
Ben bizim burada bayağı büyük bi paketi (neredeyse 3-4 defa bütün bedene yetecek kadar) 3 liradan pazarlıkla 2.5 liraya alıyorum.Üzerindeki uygulamada suyla karıştırıp 5 dakika dinlendirin sonra sürün diyor.Suyla karıştırırken bi toz yükseliyor ve teneffüs edince çok fena oluyor insan, bi sitede o yükselen tozun arsenik = zehir olduğunu okudum, burada da biri kansorejen madde içerdiğini yazmış ama o kullanılan tüğ dökücü kremlerin içinde de hamam otu var, bunu bilmiyor galiba, onları sağlıklı gibi anlatmış.
Korktuğum 2. durum hassas bi bölge olduğu için, ister istemez dumanıda olsa kötü etki edermi acaba diye..
Bide cildim onun yüzünden mi yoksa ağdayla alırken alışkan olmadığım içinmi sonrasında sivilceleniyor.Çok acıyor o sivilcelerde, beyaz başlı = iltihaplı :)
3. durum mesela bi defa plastik kaşık yerine parmağımla sürmüştüm, yara filanda yoktu parmağımda.Banyodan çıkınca sızlıyor işaret parmağım bi baktım kızarmış ve delikler oluşmuş üstünde 4-5 tane.. :S
Yaaa bunları anlatmak rezil bi durum, ama sonuç itibariyle bu forumda birbirimize yardımcı olmak için açıldı ve memnunum %60lık bi azalma 3. seansım..ve tüğleri kökünden alırken 3.de daha az acıdı.Azaldıkları için sanırım.Korkusuzdum
Hamam otu adıda üzerinde..Eskiler hamamda kullanırlarmış bu tozu, eskilerden gelme yani, vardır inşAllah bi bildikleri :)
Yüzeysel tüğler varken sürünce, sertleştirmiyor, tüğler olduğu gibi çıkıyor bende..
Üst bacağıma 2. deneyişim 3.de daha bi belirginleşiyor etkisi..Bişey diyemicem henüz..
Bide ben bu son alışımda TALAyı da kullandım 4 gün sürdüm yağı.Geciktirdi çıkışını, azalttımı bilmiyorum, 1 hafta daha geç göründü deri altından siyah başlar..
"İranlılara sormuşlar pazarda, hiç duymadıklarını söylemişler bu TALAyı" diye bi yazı okudum..Doğrudur mutlaka ama arkadaşımın Vandaki tanıdıkları yayla taraflarına taşınınca yazın, tüğlerini alıp yolda giderken gördükleri karınca yumurtalarını sürünce anında etki edip, bidahada çıkmadığını söyledi, kendide görmüş.
Yani bir sözle "etki etmiyor" denilmez, çünkü etki edende var, etmeyende..
Umarım herkes her alanda hayırlısı ile umduğuna nail olur..