Tüyler ve evlilik korkusu

Aldıkça azalır bence. Böyle gezmektense ağda falan yap lazere gidemiceksen.bekarken senin kadar değildi ama tüylerim vardı vücudumda. Her hafta düzenli olarak alırdım. Çıksın çıkmasın farketmez.halada oyleyimdir,haftada bir alırım.temiz olmayı isterim.ve artık hiç kalmadı neredeyse tüylerim.kaymak gibi oldu valla. Düzenli alındığı takdirde uzama sini beklemeden haftada bir tüm vücut mesela,4 yıla kalmaz biterler.bende ise yaradı. Şuan çıkmıyor pek.
haftada bir neyle alıyorsunuz tüylernizi?

Göbek sırt bel bunlar riskli bölgeler... Riskliden kastım burdakiler kıl değil tüydür. Yapı olarak çok incedir buraları aldığınız taktirde sivilce çıkma ihtimali çok yüksek. Ben esmerim ve aynı bölgelerde bende de tüylenme var ama o kadar dert etmiyorum çok belli olmuyor sadece belimi aldırıyorum tatile gitmeden ve çıkan sivilcelere inanamazsınız 15 gün önceden aldırıyorum anca geçiyor zaten düşünün o ara tüyler minik minik çıkmış oluyor. Göbek sırt aldırmayı düşünmedim gittiğim güzellik uzmanı da önermiyor hatta lazer çözüm değil çünkü bunlar kıl değil dayanabilirseniz iğneli epilasyon yaptırın ya da kendinizle barışın size tavsiyem...

ayy cabnım bende çok dertliyim bu konuda ben sir ağda ile alıp ersağ tüy azaltıcı sürüyorum ve işe yarıyor ayaklarımda alt bacaklarımda kaş ortamda işe yaradı gibi biraz geç çıkarıyor ve sanki yüzde 10 gibi azalttı.hani diyolar yüzde 70 azaltıyor o biraz abartı işte.Benim de hormon bozukluğum var ve aldactone hap kullanıyorum.Geçen sene lazeri araştırdım hormon bozukluğu olanlarda pek sağlıklı bulunmuyor önce tedavi bitmeli ve çok pahalı.Bence düzenli ağdaya başla ve ersağ kullan görünür yerlerinde ne de olsa kremde azıcık ama fiyatı çok ben kaş ortası,ayak üstü ve alt bacakta kullanıyorum bir tane bayağı dayanıyor.bu arada iğneli araştırmaya başladım izlerden korkuyorum ben en çokta yüz bölgesi istiyorum ama:110: bilemiyorum...

Şimdi kızlar kızacak bana konuyu neden hortlatıyosun diye ama napim konu önüme düşünce merak ettim :) naptınız bir gelişme var mı?

Yorumlariniz icin tesekkürler arkadaslar. Bundan nerdeyse bir ay önce tüm vücut ada yaptirdim. Ada derken, sir agda degil ama normal ada. Hani su veet yapistir cek adalarina benzeyen ada. Bacak ve baldir tüylerimi kökten aldi ancak sirt, boyun, bel, ve karin bölgesinde ki tüylerini kopartti. O yüzden bu bölgede ki tüler bir kac gün icinden cikmaya basladi ama rahatsiz edici bir durum degildi. Yani her 2 haftada bir bu bölgeleri halletsem sorun olmaz. Koparmasina bir yönden sevindim, cünki eger kökten alinsaydi, belki cikan tüyler kalin cikacakti (?). Aldirdigim icin cok memnun kaldim ve kendim evde düzenli bir sekilde alip, limon ve tuz sürmeyi deneyecegim. Sirt bölgemi de bir arkadasa aldircam.

Bunun disinda ise doktora gittim. Doktorun sordugu ilginc bir soru adet düzensizligimin olup olmadigi ve agrili gectigi yönündeydi. Tüylenmenin cok olmasindan ve adet dönemimin düzensiz, uzun ve agrili olmasindan yola cikarak, Polistik Over/Yumurtalik Sendromu adli bir hastaliktan bahsetti bana. Böyle bir hastaligim olabilirmis. 100% hormonal bir durumdur demedi ama bu hastaliktan suphelendi. Bunun icin bir jenegolaga gidecegim, arastirmalari icin.

Suanda halime binler sükürler diyorum. Tüyler bir sorun ama o sorunu yoketmek imkansiz degil. En azindan agda ile kendim halledebilirim. Ve kim bilir evlenecegim bile kesin degil ki...rahat rahat killi bir sekilde takilsam mi ne o gün gelene kadar :KK70: :KK70: :KK70: Bu sürec icinde sunu farkettim: fazla takinti yapiyorum! Umarim benim gibi tüy sorunu olanlar da bu kötü psikolojiden kurtulur ve tüyleri en kisa zamanda azalir ya da yok olur :)
Merhaba, yazan herkes epilasyon hakkında yardımcı olmaya çalışmış zaten, ben de başka bir açıdan size yazmak istedim 🤗
Evlilik derin, ömür boyu sürmesini umduğumuz bir duygusal bağ. Fiziğe dikkat etmek insanın kendine güvenini ve öz saygısını artırdığından elbette önemli. Ancak evlilik dış görünüşten ibaret değildir. Hiçbirimiz kusursuz fiziğe sahip değiliz ve eş seçerken bu kadarcık bir kıl tüy sorunundan ötesini, ruhunun içini görüp sevebilen biriyle olmanızı dilerim.
Örneğin benim eşimin sırtında kıllar var ve biraz göbek çevresi kilosu var. Ben bunları görmüyorum bile, onu çok seviyorum. Sadece sağlığı için düzgün beslenmesini istiyorum.
Kadınlarda istenmeyen bölgelerde kıllanma ve saçlarda dökülme, ağrılı veya düzensiz adetler eşlik ediyorsa polikistik overden şüphe edilir. Bunun tedavisi ise doğum kontrol hapı değildir. Bu haplar sizin döngünüzü durdurup yapay döngü oluşturarak sorunun üstünü örter. Çözümü sağlıklı beslenme ve hayat tarzı değişiklikleridir. Konu hakkında bilgi için instagramda izmircocukdoktoru ve sağlıklı yaşıyoruz hesaplarını takip edebilirsiniz. Ben kendim hashimoto hastasıyım ve bu hesaplar sayesinde hastalığımı durdurdum.
Umarım yardımcı olur bu söylediklerim, siz çok temiz kalpli birine benziyorsunuz 💐

Merhaba,
Benim tüylerle basim dertte. Karnim, sirtim, gögüs bölgesi ve vücudumun diger bölgerinde resimde ki gibi tüyler var. Bu tüylerden en iyi sekilde nasil kurtulabilirim. Evlenip kendi yuvami kurmak istiyorum, ama bu tüyle yüzünden cesaretim kiriliyor ve kendime özgüvenimi kaybediyorum. Yardimci olursaniz sevinirim.
Biliyor musun? Ne kadar güzel olsanda kiymet bilmeyen ve öz güvensiz birine denk gelince hiç anlamı olmuyor. Hatta evde kaldım diyenlere de şaşırıyorum. Erken evlenince de nekadar becerikli olursan ol ne de olsa yaşı küçük, beceriksiz gözüyle goruluyorsun. En güzeli bir iş yada hobi bulmak ve evliliği çok kafada buyutmemek. Mutlaka iltifat becerisi olan biriyle evlen ayrıca; dobra biriyle asla!

Biliyor musun? Ne kadar güzel olsanda kiymet bilmeyen ve öz güvensiz birine denk gelince hiç anlamı olmuyor. Hatta evde kaldım diyenlere de şaşırıyorum. Erken evlenince de nekadar becerikli olursan ol ne de olsa yaşı küçük, beceriksiz gözüyle goruluyorsun. En güzeli bir iş yada hobi bulmak ve evliliği çok kafada buyutmemek. Mutlaka iltifat becerisi olan biriyle evlen ayrıca; dobra biriyle asla!
Lazer de çözüm dedikleri gibi ama hobi ve iş her derdi unutturur

valla bnde aynen senin durumundayım göbek falan zamanında bütün hormonlarıma baktırdım herşey normal çıktı

bnde polikistik over çıktı ama bunun kıllanmaya neden olacağını hiç bağdaştıramamıştım açıkçası

adetim gecikir sancılı çekerim kıllıyım yaşasın pko
Pkos hirsutizm de yapıyor . Kilo verin . Düzenli kıllarınızı alın . Doktorun verdiği haplarla lazeri beraber kullanırsanız daha çok faydasını görürsünüz

Merhaba. Fotoğrafınızda kendimi gördüm resmen. Bende de aynı şekilde doğdumdan beri olan tüylerim var. Göbek, göğüs sırt kalça dolu yani... Aldırıyorm senelerdir ama azalma olmuyor. Aynı şekilde evlenmekten korkardm. Ama 3 sene önce evlendim. Çocuğum bile oldu. Eşim beni çok seviyor mutlu bir evliliğimiz var. İnan bana kıl tüy konuşulacak bir mesele bile olmuyor. Eğer kendine uygun seni seven değer veren birini bulursan hiç giç hiç önemli değil. Vaktini şu an tüylerine harcama kitabını oku arkadaşlarınla gez toz güzel vakit geçirmeye bak. Bunları söylüyorum çünkü inanılmaz derecede kafaya takardım bende. Saatlerce aynada bakar üzülürdüm. Tatilde diğer kızların cildine bakar üzülürdüm. Ama hiç değmez. Düzenli alırsın ağdana gidersn evlenince. Gidemesen bile sorun değil. Evlilik çok boyutlu bir şey. Burda yüzlerce mesaj var evlenip ikili ilişkilerde sıkıntu yaşayan... Kıl tüye gelene kadar ne sıkıntılar yaşanıyor.. Tavsiyem önce hormonlarına baktır sonra yağtırabildiğin yerlerine lazer.. Ben bacak kol yüz paket lazerliym geri kalanı da alıyorm makineyle vakit buldukça

kesinlikle kendimi gördüm kafayı yicem bu kıllardannn sırtımda göbeğimde gögüsümde bile var ağdadan gına geldi artık birde çıkarlarken sivilce bile çıkıyor erkek gibiyim allah yardımcımız olsun bende hormanlara bi baktırcam ama hastanede hangi bölüme gidiyoruz ne dicem doktora kıllıyım mı dicem of
Ne yaptınız epilasyon başladınız mı sonuç nedir şuan

Merhaba. Fotoğrafınızda kendimi gördüm resmen. Bende de aynı şekilde doğdumdan beri olan tüylerim var. Göbek, göğüs sırt kalça dolu yani... Aldırıyorm senelerdir ama azalma olmuyor. Aynı şekilde evlenmekten korkardm. Ama 3 sene önce evlendim. Çocuğum bile oldu. Eşim beni çok seviyor mutlu bir evliliğimiz var. İnan bana kıl tüy konuşulacak bir mesele bile olmuyor. Eğer kendine uygun seni seven değer veren birini bulursan hiç giç hiç önemli değil. Vaktini şu an tüylerine harcama kitabını oku arkadaşlarınla gez toz güzel vakit geçirmeye bak. Bunları söylüyorum çünkü inanılmaz derecede kafaya takardım bende. Saatlerce aynada bakar üzülürdüm. Tatilde diğer kızların cildine bakar üzülürdüm. Ama hiç değmez. Düzenli alırsın ağdana gidersn evlenince. Gidemesen bile sorun değil. Evlilik çok boyutlu bir şey. Burda yüzlerce mesaj var evlenip ikili ilişkilerde sıkıntu yaşayan... Kıl tüye gelene kadar ne sıkıntılar yaşanıyor.. Tavsiyem önce hormonlarına baktır sonra yağtırabildiğin yerlerine lazer.. Ben bacak kol yüz paket lazerliym geri kalanı da alıyorm makineyle vakit buldukça
Merhaba boyundan göğüse kadar olan kısımda yani dekolte kısmında ve sırtınızda da var mı gerçekten erkekler önemsemiyor mu bu durumu? Ben erkek arkadaşım olmasından bile çekiniyorum:KK43:

X