- 20 Ağustos 2011
- 9
- 0
- 86
Herkese merhaba. Haftalardır bu konuyla ilgili başlıklar okuyorum, araştırıyorum, nihayet konu açıp sizden de görüş almak istedim çünkü tek başıma uğraşırken psikolojik olarak çok yıpranıyorum, paylaşmaya ihtiyacım var. Başlıktan da anlaşılacağı gibi benim sorunum tüylenme (daha doğrusu kıllanma). Kendimi bildim bileli öyleyim aslında, yani ilkokuldayken bile bıyıklarım belli oluyordu, on yaşında bacaklarımda koyu koyu kıllar vardı. Yüzümdeki erkek tipi değil, hafif siyahımsı yumuşak tüyler var, çenemde tek tük koyu olanlar var, açık sayılabilecek tenli olduğumdan yakından belli oluyorlar evet ama diğer yerler öyle deli ediyor ki bunlar gözüme görünmüyor bile. Kılın normal olduğu yerlerde zaten çok var alt bacağı genitali geçiyorum, erkek tipi denebilecek olan bölgeler üst bacağımın iç kısımları, göbeğimin alt kısmındaki minik bir bölge, popomun arasındaki uzun siyah kıllar mesela. Ama en en en çok moralimi bozan kısım meme çevresi. Meme ucumda hep vardı bu uzun siyah olanlar ve bunların yaygın bir sorun olduğunu bildiğimden sorun etmiyordum çok, fakat son zamanlarda ben ağdayla cımbızla aldıkça meme ucundan etrafa yayıldığını hissediyorum, tek tük sert ve koyu kıllar çıkmaya başladı. hiç çıkmadığı yerlerde çıkıyor ve sürekli kontrol ediyorum, elim sürekli tişörtümün yakasına girip duruyor lanet bir takıntıya dönüştü bende İğneli epilasyon tarzı şeylerin hormon bozukluğu varsa işe yaramayacağını bildiğim için o olaya girmeden jinekoloğa gittim (bu arada regllerim hep düzenliydi bu konuda sıkıntı yok fakat 23 yaşında olmama rağmen sivilcelerim çıkıyor, bunu da şimdiye kadar kalıtsaldır diyerek geçirtirmiştim çünkü ailemde genel bir sivilce probemi var) doktor regl döneminde olmadığım için regl olunca gelmemi kan testi yapılacağını söyledi ama alttan hiçbir şekilde muayene yapmadı, kist var mı diye bakmadı. bilmiyorum başından mı savdı devlet hastanesi olduğu için özensiz miydi, başka bir doktora mı gideyim, endokrinoloji bölümüne, özel hastaneye mi gideyim? Regl olmama bir hafta kaldı ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Sizce sorunum nedir, kalıtsal olabilir mi, aynı şeyleri yaşamış kişiler yorum yapabilirse üstümdeki bu psikolojik yükün azalacağını hissediyorum. Şimdiden teşekkürler, yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.