• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüy sorunumuza bir de bu pencereden bakmayı öneriyorum..

bende dün kolumu aldım ama haberim yoktu dolunaydan falan tepem attı aldım öle bileydimmm bütün vücütu alırdım...:14:
ama kendi blogunda bişi yazmıyor bunla ilgilli hatta epilasyon günü yılbaşından sonra en yakın tarih gibi bişeler yazıyordu

Aycangül epilasyon tarihlerini dolunay sonrası farklı bir hesaplama yöntemiyle hesaplayıp öyke veriyor.Yani dolunayda alınmıyor tüyler.
Tarihleri de artık burdan değil kendi blogundan veriyor ordan takip etmek gerek tarihleri

10 ocak 11:54 ile 11 ocak 20:40 arası epilasyon tarihiyimiş...

Bu konuyla tevafuk eseri karşılaştım.Daha önce hiç duymamıştım..Şaşırdım..Aklıma şöyle birşey geldi...Dönem dönem tüylerimin çıkış hızı ve yoğunluğu azalıyordu.Demek ki bahsedilen dönemleri bilmeden denk getiriyormuşum.

Şimdi ben şunu anladım..Yukarıdaki tarihler misalinde, dolunayın görüldüğünün akabinde tüyleri temizliyeceğiz.Yani dolanaydan çıkıp küçülmeye başladığı andan itibaren..En ideal dönemde ayın oğlak burcunda olduğu dönemmiş...peki adetten önce diye bir yorum okumuştum.Mesela benim bu tarihlerde adetim bitmiş olacak bu sorun olmaz değil mi? Sonrasında da zırnık sürülmesi tavsiye edilmiş(o nedir onu da bilmiyorum ya) ve yine sonrasında her ay bu dönemlerde mi yoksa tüyler çıktıktan sonraki bahsedilen tarihlerde mi temizleyeceğiz?

Sayfa sayısı fazla olunca bir ordan bir burdan okurken kafam iyice karıştı...Aydınlatırsanız sevinirim:)

Bu konuyla tevafuk eseri karşılaştım.Daha önce hiç duymamıştım..Şaşırdım..Aklıma şöyle birşey geldi...Dönem dönem tüylerimin çıkış hızı ve yoğunluğu azalıyordu.Demek ki bahsedilen dönemleri bilmeden denk getiriyormuşum.

Şimdi ben şunu anladım..Yukarıdaki tarihler misalinde, dolunayın görüldüğünün akabinde tüyleri temizliyeceğiz.Yani dolanaydan çıkıp küçülmeye başladığı andan itibaren..En ideal dönemde ayın oğlak burcunda olduğu dönemmiş...peki adetten önce diye bir yorum okumuştum.Mesela benim bu tarihlerde adetim bitmiş olacak bu sorun olmaz değil mi? Sonrasında da zırnık sürülmesi tavsiye edilmiş(o nedir onu da bilmiyorum ya) ve yine sonrasında her ay bu dönemlerde mi yoksa tüyler çıktıktan sonraki bahsedilen tarihlerde mi temizleyeceğiz?

Sayfa sayısı fazla olunca bir ordan bir burdan okurken kafam iyice karıştı...Aydınlatırsanız sevinirim:)
canım bende bu aydan itibaren başlycam bunları yapmayı...şu yaşıma kadar hep jiletle aldım ama artık ağda yapıcam ....kozmik bakım yaz google dan ordan konu sahibini takip et her gün...ve misal yarın ağda yaparsan (ağda günü çünkü) bi daki ağda günü tarihine kadar dokunmuyosun tüylerine...

eğer adet günün geçtiyse sorun yok ama adet öncesi ise bidaki aya artık...

Son düzenleme:
canım bende bu aydan itibaren başlycam bunları yapmayı...şu yaşıma kadar hep jiletle aldım ama artık ağda yapıcam ....kozmik bakım yaz google dan ordan konu sahibini takip et her gün...ve misal yarın ağda yaparsan (ağda günü çünkü) bi daki ağda günü tarihine kadar dokunmuyosun tüylerine...

eğer adet günün geçtiyse sorun yok ama adet öncesi ise bidaki aya artık...

Sağol melissa...Deneyip tecrübe edelim bakalım...

Doğru anlamışsın, aycangül tarihleri farklı bir şekilde hesaplıyor, paylaşıyor. Epilasyondan birkaç gün önce regl olacaksan yapmayı önermiyor ama regl bitiminde yapmanda sakınca yok, yani sorun olmaz, yapabilirsin, bende yapacağım. Zırnığı bir ara kullananlar olmuştu ama ben zırnığın zararlı olduğunu duydum netten araştır istersen, yapmana gerek yok bence. Çıkan tüylerin olursa verilen tarihlerde temizleyebilirsin. O tarihler dışında temizlemezsen iyi olur, etkisi bozulabilir.

Doğru anlamışsın, aycangül tarihleri farklı bir şekilde hesaplıyor, paylaşıyor. Epilasyondan birkaç gün önce regl olacaksan yapmayı önermiyor ama regl bitiminde yapmanda sakınca yok, yani sorun olmaz, yapabilirsin, bende yapacağım. Zırnığı bir ara kullananlar olmuştu ama ben zırnığın zararlı olduğunu duydum netten araştır istersen, yapmana gerek yok bence. Çıkan tüylerin olursa verilen tarihlerde temizleyebilirsin. O tarihler dışında temizlemezsen iyi olur, etkisi bozulabilir.

Zırnık hakkında evet iyi şeyler yok..tehlikeli olabilir...yakma ihtimalinden filan bahsediyor.Eski sayfalarda epilasyondan sonra limon sürmeyide okumuştum.Unumazsam bunu deneyebilirim.

Zırnık hakkında evet iyi şeyler yok..tehlikeli olabilir...yakma ihtimalinden filan bahsediyor.Eski sayfalarda epilasyondan sonra limon sürmeyide okumuştum.Unumazsam bunu deneyebilirim.

Zırnık zehirli olabiliyor. İçeriğinde kimyasal var, ARSENİK var. Hamam otu nedir diye aratırsan bir video youtubeda, zararlarından bahsediyor, belki izlemişsindir. Bununla tüylerden kurtulanlarda olmuş ama ben kullanmam. Limonu da aycangül kullanmadığı için onunla ilgili bir yorumu yok, bende kullanmıyorum.

Zırnık zehirli olabiliyor. İçeriğinde kimyasal var, ARSENİK var. Hamam otu nedir diye aratırsan bir video youtubeda, zararlarından bahsediyor, belki izlemişsindir. Bununla tüylerden kurtulanlarda olmuş ama ben kullanmam. Limonu da aycangül kullanmadığı için onunla ilgili bir yorumu yok, bende kullanmıyorum.

Bilgilendirdiğin ve ilgin için teşekkür ederim.

ayın dünya ve canlılar üzerindeki etkileri neredeyse herkes tarafından biliniyor artık.hatta MÖ sine dayanmakta bu bilgiler.tabi bu etkiler insanlar içinde geçerli.dolayısıyla tüylerimiz içinde.
ay bazı günlerde yaptığımız bakımların daha etkili olmasını sağlarken bazı günlerde de bu etkiyi azaltabiliyor.
istenmeyen tüylerle ile ilgili kritik tarihleri burada sizlerle paylaşacağım arkadaşlar..
değerlendirmeniz ve fayda sağlamanız dileğiyle..
sevgilerimle..

sonuçları merak eden arkadaşların fikir edinmesi için, ilk günden itibaren yazılan mesajlardan bir derleme yapmaya çalıştım. 282. sayfada bulabilirsiniz..ve sonraki sayfalarda...

ben bu dolunay konusunu daha öncede duymuştum dolunay günlerinde (özellikle gece) alınan tüyler bir daha hiç çıkmıyormuş sizin bahsettiğiniz konuda tam olarak bununla mı alakalı toplam 900 küsüratlı sayfa var hangi birini okuyup meseleyi anlayacağım bende en az diğer bayan arkadaşlarım kadar bu tüy meselesinden bıkmış durumdayım konuyu ufak bi özetle anlatır mısınız rica etsem vede dolunay dışında başka belirlenmiş tarihlerde mi var varsa hangi tarihler nerden bulabilirim acaba :)

ben bu dolunay konusunu daha öncede duymuştum dolunay günlerinde (özellikle gece) alınan tüyler bir daha hiç çıkmıyormuş sizin bahsettiğiniz konuda tam olarak bununla mı alakalı toplam 900 küsüratlı sayfa var hangi birini okuyup meseleyi anlayacağım bende en az diğer bayan arkadaşlarım kadar bu tüy meselesinden bıkmış durumdayım konuyu ufak bi özetle anlatır mısınız rica etsem vede dolunay dışında başka belirlenmiş tarihlerde mi var varsa hangi tarihler nerden bulabilirim acaba :)

merhaba, aycan artık burdan yorum yapmıyor blog açtı . 5.10 sayfa gerisini okursanız blogu bulabilirsiniz orda her ay yeni tarih veriyor ..
şunuda ekleyim tüyler tam dolunay günlerinde alınmıyor dolunaydan sonraki günlerde bazı toprak burçlarında alınıyor .:16:

merhaba, aycan artık burdan yorum yapmıyor blog açtı . 5.10 sayfa gerisini okursanız blogu bulabilirsiniz orda her ay yeni tarih veriyor ..
şunuda ekleyim tüyler tam dolunay günlerinde alınmıyor dolunaydan sonraki günlerde bazı toprak burçlarında alınıyor .:16:

yaşasın bende toprak grubundayım :D vede bu kadar kısa zamanda cevap verdiğin için teşekkürler benim anlayamadığım tek bir şey var bu alternatif günlerde de alınca aynı dolunay etkisinimi gösteriyor ve burçlarla doğrudan orantılı diyebilirmiyiz buna :)

xxxxxxxx yazarsanız bulabilirsiniz blogunu :34:

Son düzenleyen: Moderatör:
yaşasın bende toprak grubundayım :D vede bu kadar kısa zamanda cevap verdiğin için teşekkürler benim anlayamadığım tek bir şey var bu alternatif günlerde de alınca aynı dolunay etkisinimi gösteriyor ve burçlarla doğrudan orantılı diyebilirmiyiz buna :)

sanırım yanlış anladın canım senin burcunun önemi yok . ayın hangi burçda oldugu önemli.
yani dolunaydan sonra toprak burçları hangi tarihlere geliyorsa o tarihlerde epillasyon yapılıyor . AMA ben ençok dolunayın oglak burcunda oldugu zaman epilasyon yapmanızı öneririm .:34:
önümüzdeki ay sanırım 6 ve 9 zu arası .
bunları kendinizinde bulması kolay aslında ... gooleye ay farzı diye yazarsanız önümüzdeki 1 senenin bile tarihleri bulunabilirsiniz .

..ben yaklaşık 1 senedir aycan sayesinde bu tarihlerde yapmaya çalışıyorum . bir kaç aydırda sedece oglak zamanına denk geldiginde yapmaya çalıştım . daha iyi sonuç aldım diyebilirim ..
bacak ve koltuk altlarımda % 75 azaldı, kalanlarda artık kıl deyilde daha yumşak . bikini bölgesinde bacak ve koltuk altı kadar etkili deyil ,ama en az % 40 ordada azalma oldu .. bir kaç kezde kolarımı aldım . eskiye nazaran kolarımdada tüyler az .

sagolasın aycan işin gücün rast geldin . bu topik sayesinde bunarı ögrendik .:16:

Aebencim çok teşekkür ederim, amin:)
Çok güzel sonuçlar alıyorsun birçok kişi gibi. çok mutlu oldum:)
Diğer üyeler için küçük bir uyarı yapmak isterim.
Sadece Oğlak burcu daha etkili demek hata olur. Çünkü diğer toprak grubu burçlarda bu konu da aynı öneme sahip.
Örneğin daha önce farklı üyelerde boğa ve başak burcu günlerinde mucize sonuçlar yaşadık. Tek seferde %90 oranında tüyünden kurtuldu bu üyeler. Hatta bunlardan biri koltukaltı gibi geç cevap veren bir bölgede tamamen kurtuldu tüylerinden.
Tabi bunu oğlak burcunda da örnekledik.
Ancak şu var! (özel mesajında başak burcunda çok hızlı çıktığını yazmışsın)
Anladığım kadarıyla sen Google dan ay takvimini çıkartıp uyguluyorsun.
Ben tarihleri vermeden önce üzerinde çalışıyorum ve bazen direkt tarih üzerinde oynayarak, bazen de tarihi verip altına “xxx gününü kullanmanız doğru olur” şeklinde kısa süreli uyarı notları düşüyorum.
Kısacası oğlak burcu daha etkili şeklinde kısıtlayamayız. Bu diğerlerini sadece oğlak günlerinde almaya yöneltir ki bu da diğer burçları göz ardı edip belki de büyük bir şansı kaçırmalarına sebep olur.
Başka bir konu da şu: Diğer burçlarda olduğu gibi oğlak burcu da zamanı geldiğinde birkaç ay küçülen ay fazına rastlamayacak. Bu süre içinde sakın herhangi bir günü kullanma, lütfen verdiğim tarihlerden devam et olur mu:)

iki mesaj üstteki link bu konuya başka bir başlıktan devam ediyormuşum gibi algılanabilir.

KONU BANA AİT DEĞİLDİR!

kardeşimiz google dan bulduğu ay takviminden yola çıkarak toprak burcu günlerinin tarihini veriyor. yukarıda da belirttiğim gibi bu her zaman doğru olmaz, hatta çoğu zaman yanıltıcı olur!

Son düzenleme:
Back