Tüy sorunum var..Doktora gitsem hangi aralıklarla beni çağıracaktır?

Cımbızla çekme daha kötü hale gelir.. Bir de burda bir konu var 'tüy sorunumuza bir de bu pencereden bakmayı öneriyorum..' diye orayı bir incele istersen...

Cımbızla çekme daha kötü hale gelir.. Bir de burda bir konu var 'tüy sorunumuza bir de bu pencereden bakmayı öneriyorum..' diye orayı bir incele istersen...

Ben de katılıyorum. Daha kötü olmasın diye cımbızla alıyorum demişsin, ama asıl ağda değil, cımbız tüylerini hem çoğaltır hem de daha sert çıkmasına neden olur. Kesinlikle ağda, hatta mümkünse sir ağda yap. Hiçbir şey olmaz. Ağda kökleri zayıflatır. Yalnız önceliğin bir doktora görünmek olmalı. Çaresi yoksa mutlaka ağdaya başvur ve cımbızdan, eldivenle almaktan vs. uzak dur.

ben yaptırdım hotmon testi bişe çıkmadı.çıkarsa görünürsün özel günlerinin tarihlerini iyi tut sana onlaarı soracak kan testi yapacak o kadar

Son düzenleme:
Kızlar ben jinekologa gitmiştim bu aşırı tüylenmeden dolayı ve her şey normal dedi Sizce endokrinolojiye de başvurmalı mıyım? Çünkü tüylenmem cidden normal değil

kader arkadaşım :85:
bende de aynı sorun var eğer ssk gibi yerlerde tedavi olacaksan her doktor aylık kontrole seni çağırmaz diyeyim .sen kendi kontrolünü 3-5 ayda bir sağlayacaksın ama en iyisi tıp fakültesinde endokrinolojiye git orada detaylı tetkik yapıyorlar.

eğer ağda bantlarıyla alınabilecek kadarsa tüylerin ne güzel
kötünün kötüsü var . ben sen daha kötü durumdayım.
Benim küçük yaşlarda başladı ,
İlk zamanlar askılı ve şort gitmezdim bunalıma girmiştim üstelik...
yeni öğrendim tüylerimle baş etmeyi, son 1-2 senedir...
Senin gibi çıtçıtlı giymeden çıkamazdım halada öyleyim ama evde serbesleştim şükür.
Eskiden evde de atlet giyerdim şimdi umursamıyorum .
Benim bacak aram ( baldırlarım) , komple suratım, diz kapağımdan aşağısı falan
normal tüylü bir insanda diz kapağından yukarısı çıkmaz mesela benim büyük ablamda öyle ama ben neremde baş edecem şaşırıyorum artık .

Bu yorumunu görmemişim sea_d. Ama aynen dediğin gibi yaptım.Tıp fakültesinde bi endokrinoloji uzmanına gittim bugün.Bacağımda komple (alt+üst=full) kalın simsiyah kıllar var .. Ağda vs. yapmayı da beceremiyorum, vücudumu batırdım desem yeridir. Elbise,etek ne zaman giydim hatırlamıyorum.Yakında babamla karşılıklı traş olmaya da başlarım diyordum Göğüslerimde dümdüz resmen.Acaba göğüslerimin bu hirşutizm denilen hastalıkla bi alakası var mıdır

dreamss , bilemeyeceğim hirşutizmle alası var mı benim göğüslerimin maşallağı var
bizim tıp fakültesinde ha deyince randevu vermiyorlar. 3 ay sonraya...
ben ilk gittiğimde hiç randevu vermiyorlardı 1 yıl dolu oluyordu.beni kadın doğum yönlendirmişti de hemen vermişlerdi.

benim diz kapağımın altını uygun şekilde alsam , tüyler incelse bile istediğim pürüssüzlüğü yaşayamıyorum. tüylerim sık , çıkmayan minnacık tüyler oluyor. üst kısım dersem hiç ağda görmedi baldırlarım arası fazla zaten şort giydiğim zaman en çok orası sorun...
en sorunsuz bölge koltuk altım o da jilet vurmadığım sürece ...
yüzümde bahsetmiyorum bile :85:

Bak iste seninde bana göre bi artı yönün ortaya çıktı canım Bütün hormonlarım normalken bu göğüs küçüklüğünü anlayabilmiş değilim.Yaş geçti gerçi artık onun için Malesef bende o pürüzsüzlüğü yakalayamıyorum .. Bacaklarımın üst kısmını dahil her yerim her şeyi gördü ağda, jilet vs. Batıklar mı dersin küçük tüyler mi dersin :2: İş hayatına atılmama da daha çok var. Ama elime para geçse hiç düşünmem cart diye lazer yaptırırım

Son düzenleme:
aman artıya bak :86:
bende de batık var baldırlarım arasında kocaman yağı bezeler falan çıkıyor bazen
benim vucuduma para yetmez yav lazer için :85:
senin yaş kaç ki benim 19

İşte bana da para yetmez hayal .. :97: Malum Dreamss Ailem o parayı karşılayamaz.İlaçlardan sonra lazer yaptırsak kesin kurutuluruz aslında, hem de daha az paraya.Az dediğime bakma, işte Çoooğun azı bu :26: Sonuçta ilaçlar tüylerin çıkış süresini uzatıyor, böylece daha az lazer seansı görerek kurtulmuş olacağız.

18im canım.Üni.de Hemşirelik okuyorum üstüne

bende tuy problemi cok yasadim simdi cenemin altindaki tuyler azdi valla cok cabuk uzuyor...bacaklar falan dersen onlarda aldi basini gitti..arada komple aliyorum yok yine sanki 1 gun once almammisim gibi 1 hafta icinde uzamaya basliyor...ben etilerde cok luks bir salona gittim tuyler icin lazer epilasyona 5 ay devam ettim hic bir sonuc almadim cildim mahvoldu tedaviyi kesip cilt tedavisine basladim agir radyoaktif ilaclar kullandim hala bile tek tuk sivilce cikar...lazerden sonra daha beter cikmaya basladi..

2003 senesinde doktora gittim hormonlarin bozuk tuylenme olur sende dedi dogum kontrol hapi verdi 2 ay kullandim 20 kilo aldim...istahimi cok acti deli gibi yemek yediriyordu..sonra tuyu biraktim gene kilolarla mucadeleye gectim...60 kilodan 82 gormustum en son oda yanlislikla bir yerde tartildim farkinda bile degildim aldigim kilonun :))... bende boyle bir tepki verdi baskasinda baska olur bilemem..
suan hamileyim tekrar deneyecegim hamilelik sonrasi lazeri bakalim...

Benim bildiğim zaten tedavi olmadan yapmıyorlar .
1 yaş büyüğüm diyecem ama ben şubat 92yim
bölümün güzelmiş tedavin için büyük sans:129:

bak seninde dediğin gibi Allah başka dert vermesin.bendede senin anlattığın sorunların aynısı var.kadın doğum uzmanına gittinmi?benimkisi polikistik over yüzünden.bioder kullanıyorum.Lazeri hiç düşünmedim bile.
Tanıdığım bi doktor lazerin yan etkilerinin halen tam açıklanamadığını söyledi.kuzenimde yüzüne lazer yaptırdı şimdi çok rahatım diyo ama ilerde yan etki yaparmı yapmazmı doktorun dediğine göre bilinemezmiş.

Canım, benim de kıllanma sorum var. Bir buçuk yıl önce Endokrinoloji'ye gittim. Hormon testi yaptırdı. (Adet başladıktan 3,4 veya 5. gün vereceğin bir kan testi ile yapılıyor.) Aynı zamanda ultrason ile yumurtalıklarıma ve böbrek üstü bezlerime baktırdı. (Yumurtalık ya da böbrek üstü bezlerde kist varsa kıllanma yapabiliyor.) Tüm testler temiz çıktı. Doktorum kıl köklerimin her kadının vücudunda bulunan testesteron hormonunu fazla emdiğini söyledi. İlaç tedavisine başladık. 6 sonra kontrole çağırdı. Tüylerimde incelme olmadığını öğrenince hapımın dozunu iki katına çıkardı. 6 sonra tekrar gittim. Bu kez anormal kıllanma olan bölgelerde incelme yoktu ama normal kıllanma olan bölgelerde incelme vardı. Bunu anlattım. Kullandığım hapın yanına bir de doğum kontrol hapı verdi. Şimdi 3 aydır onu da kullanıyorum. Tüylerimde belirgin incelme ve azalma var. Aynı zamanda iğneli epilasyona başladım. Epilasyonu yapanlar çok başarılı sonuç alındığını söylediler. Gerçekten de tüy köklerim oldukça zayıflamış. Yani tedavi işe yaradı. Tabi kıllanma sorunu inatçı ve tekrarlayan bir sorun. Bunu da unutmamak lazım.

Tüylerin için düzenli olarak sir ağda yaptırabilirsin. Diğer yöntemler hem tüyleri çoğaltır hem de zamanla artmasına neden olurn. Ayrıca kılları almanın en uygun zamanı adet bitimden 7 gün sonradır. Bu düzende yaparsan tüyler daha düzenli çıkar ve zamanla azalma gösterir. Tüyleri almak için en tehlikeli zaman ise adet bitimden hemen sonradır.

cevabın için teşekkür ederim. ben anormal kıllanma olan bölgelere de sir ağda uygulayayım o zaman :44:

canım bende plastik over olduğunu sanmıyorum çünkü adetim düzenli :44: büyük ihtimalle hurşitizm var bende :44:

Canım aynı kıl tüy sorunu bende de var benimki genetik.Kuzenlerimde falan da vardı doktora gittiler ama bir şey çıkmadı hormonal anlamda.İğneli epilasyona başladılar zaten epilasyoncumuz sırf bizim sülalaye çalışıyo Ben de son çare iğneliye başladım ve yüzüm bitmek üzere şu an.Göbek ve kalça için de düşünüyorum hatta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…