Tüy sorunum var..Doktora gitsem hangi aralıklarla beni çağıracaktır?

GazozGofret

Moonlight Sonata...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
4.164
1.938
248
İstanbul
kızlar ben daha 17 yaşındayım ama tüy problemi yaşıyorum... bakın anlatayım size göğüs aramdan göbeğime doğru tüylenme var gayette belirgin sonra kasıklarımda tüylenme var diz kapağımla baldırılarımın arkasında tüylenme var lütfen yardım edin ya göbeğimdekileri eldivenle alıyorum daha kalın çıkıyorlar ve gittikçe yayılıyorlar annem bu sorunumun sadece bacaklarımda olduğunu biliyor yani sadece bacaklarımda fazla çıkıyor diye biliyor bu boyutta olduğunu bilmiyor. şuan küçük bi ilde yaşıyorum ve burda doktor olarak gidebileceğim iyi bir yer yok bursaya gitmeyi düşündük ama yaz tatilinde falan hep dersanem var seneye sınava gireceğim ders çalışmam gerek . yani bursaya gidince doktor her ay kontrole çağırıyomuş diye duydum ona her ay gidemem ancak üni. sınavından sonra ... sizlere sormak istediğim şuan bunlarla baş edeceğim bi yöntem var mı doğal yoldan nerden başlayacağımı bilmiyorum inanın moralim çok bozuk alttan çıtçıtlı badisiz hayatta yapamıyorum göbeğim falan gözükür diye arkadaşlarımın yanında üstümü dahi değiştirmiyorum :26:

amcamın kızı var evli onda da aynı sorun var bi onunla konuşabiliyorum oda doktora git diyip duruyor erteleme diye kızıyor ama doktora gidince devam etmem gerekecek sürekli gidemem şuan inanın vaktim yok okul dersane ne ara her ay bursaya gideceğim ben ya inanın psikolojim bozuldu bir yerde bana bişey olsa hastaneye kaldırsalar o kılları görecekler diye ödüm kopuyo tavsiyeleriiniz neler?

Doktora devamlı gitmene gerek yok ki gidersin hormon tahlillerini yaptırırsın sonucuna göre doktor sana ilaç verir uzun bir süre kullanman için ondan sonra belki bir daha görünürsün doktora o kadar. Her ay gidilecek diye bir şart yok.

ama kuzenim hemşire o demişti ki doktor hormon testi yapar sonrada kontrole çağırır her ay gitmen gerekebilir ondan öyle söyledim ben :26:

ama kuzenim hemşire o demişti ki doktor hormon testi yapar sonrada kontrole çağırır her ay gitmen gerekebilir ondan öyle söyledim ben :26:

Bilmiyorum her ay gerek olmaz diye düşünüyorum çünkü verdiği ilaçları bir kaç ay kullanmak lazım ki bir etkisini göstersin ondan sonra kontrole gidersin yani.

doktor kontrolü her ay gerekse bile ki tahminimce gerekmiyor,ayda en fazla 1-2 gün gidersin.
ilk gittiğinde senden tahlil ve usg ister sonra sonuçlara göre ilaç verir ve şu kadar süre kullan gel kontrol edelim der .
beni bilen bilir ben genelde lazer epilasyon dışındaki kozmetik ürünlerle ilgileniyorum,lazer ayrı bir kategoriye giriyor benim için,lazere gidemem dersende kılları kökten alıp kafana yatan bir kıl azaltıcı ürün kullanabilirsin,burda adı geçmeyen ürün yöntem yok neredeyse ,bu yüzden vakit buldukça burdaki konu başlıklarını inceleyebilirsin.
öğrenci olduğun içinde (vakitsizlik problemin olabileceğini düşünerek yazıyorum) kullanımı pratik ve etkili bişeyler araştır.

pko vb gibi şikayeti olanlar ,kilo problemi yaşıyorsa elinden geldiğince kilo vermeye çalışsın,insülin direnci ve diğer yükselen hormonlar belirgin şekilde düşebiliyor.
fastfood türü beslenme alışkanlığı varsa mümkün mertebe azaltılmalı hatta tamamen kesilmeli.
tedavi için öngörülen ilaç tedavisi ve uygulanana epilasyon yöntemi ne olursa olsun tavsiye edilen süreye uyulmalı.
çoğu ilaçlarını yarıda kesiyor,hiçbir faydasını görmedim diyor,aynı şekilde epilasyon sonrası kullanılan yöntemlerdede sabır gösteremeyip kısa sürede terkediyorlar.
bu yol meşakkatli bir yol ve sabır istiyor ..

Bilmiyorum her ay gerek olmaz diye düşünüyorum çünkü verdiği ilaçları bir kaç ay kullanmak lazım ki bir etkisini göstersin ondan sonra kontrole gidersin yani.

hmmm teşekkür ederim ben bunu düşüniyim o zaman olursa yaz tatili başlar başlamaz giderrim

cevabınız için çok teşekkürler. oturduğum şehirde lazer yapan yer yok . sadece bir yer var ordanda kimse memnun değil burdaki başlıkları okumaya başladım bile :92:

doktora git kesin hormon testi yaptiktan sonra arkadasin biri de soylemis ilac verir ve bir daha gormezsin o ilac tedavisi bitinceye kadar..
bendede asiri tuylenme vardi.. vucudumun her yerinde hormon testi felan yaptirdim ama benim doktor normal dedi gogste bile var benim ama genetik bisey bendeki sanirim ..
simdi lazer makinasi aldim onunla yok etmeye calisiyorum..

umarim seninki hormonlardan kaynaklidir insallah ilac tedavisinden sonra dokulurler ama doktora gorun kesin.. sinavinda basarilar

o zaman bu yaz tatilinde görüneyim ben bi doktora :26: birde ben çok çekiniyorum sorunumu söylediğimde doktor aşırı tüylenme olan yerlere bakıyor mu ya? :26:

cekinmene gerek yok doktorlar alisik boyle seylere onlar icin gayet normal bu durumlar hic cekinmene gerek yok,bakar buyuk ihtimal bende goguste kist varmi diye bakmak icin acmisti doktor, onceden soylemistim sadece cok tuylenme var diye kontrolun birinde kendi gordu ve bana tuyleri almami onerdi yabanci benim doktorum pek umursamiyor normal diyor :) .. istersen bayan doktora git ona gostermek daha kolay olabilir ben oyle yapmistim :)
kafana takma o kadar duzelir insallah

cevabın için çok teşekkürler... umarım...

doktora git mutlaka hormonlarla ilgili bir durum olabilir.doktora gidene kadar da tüyleri kökten aldıktan sonra soğan suyu sürersen azaltıyor belki işine yarayabilir :)

Doktora mutlaka gitmelisin. Eğer hormonel bir durum yoksa göbeğinde dahil tüy olan yerlerine ağda yapmalısın. Başka çare yok. Ağda en zaından tüylerini azaltacak ve inceltecektir. İleri de epilasyon yaptırmayı denersin.

canım adetlerindede duzensizlik varsa polikistik over sendromu olabilir bı kadın dogum uzmanına mutlaka gorun derım eger hormonal bısey varsa bu kontrol altına alınır

canım endişelenme yaşadığın yer küçük olsa bile isteyeceği tahliller basittir muhakkak yapılıyordur ordada diye düşünüyorum. bi cildiye doktoruna görün o sana en uygun tedaviyi önerecektr geciktirme bnce. bak bendede biraz problem var doktora gittim bi problem yok snde git bence

cevaplar için sağ olun..
adetlerimde düzensizlilk yok kızlar gayet düzenli ama aynı sorun halamda ve amcamın kzında da var :26: burdaki hastane çok kötü şartları falan o yüzden bursada gözükmeyi uygun görmüştüm ama

canım tüylerini neyle alıyorsun
ben sir ağda yapıyorum mesela ve göbeğimde ki tüylerden rahatsız oluyodum çok değildi ama gözüme batıyodu bi kaç sefer sir ağda yaptım şimdi kısacık ve çok geç çıkıyolar 4-5 ayda bi alıyorum
istersen dene sende

bacaklarımı sir ağda bantlarıyla alıyorum canım göbeğimdekilere dokunmak istemiyordum daha fazla çıkmasınlar diye şimdi azar azar cımbızla çekiyorum baldırlarımdakilere de dokunmadım daha. daha fena olurlar diye çekiniyorum ama onları da almayı düşünüyorum artık göbeğimi de mi o sir ağda bantlarıyla alayım ki ? :26: birde bıyıklarımı sir ağda bantlarıyla alsam olur mu?

kökten aldiktan sonra deniz tuzu ve limonu suyla karistirip sürersen kokleri yavas yavas olduruyo benim ablam bi kac yildir yapiyo ve bayagi bi azaldi .. ilerdede lazer yaptirirsin insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…