Tuvalet Eğitimi Tuvaletimizi ögreniyoruz amaaa !!!!

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

kayaninannesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2010
75
-2
96
Almanya
Selam arkadaslar.. Oglum 3 yasinda tuvalet egitimi icin gec kaldik farkindayim ama ancak sira geldi baska problemlerden napiyim.10 gün önce basladik.cok sükür artik cisimizi tuvalete yapiyoruz.1 haftada ögrendi cisi tuvalete yapmayi.disardaykende bez falan takmiyorum.cünkü söylüyor anne tuvalete gidicem cis var die.amaaaa kaka gelince tuvalete gitmiyor.Deliricem.cis tamam ama kaka yok !!! Napicam ben.cisi tuvalete yapmasi gerktigini biliyor ama kakayi enden yapmiyor.üstelik sanki kendini kasiyor kakayi tuvalete yapmamak icin.cünkü ben ne zaman yanindan ayriliyorum benim olmadigimi görünce basliyor kaka yapmaya altina.cok kiziyorum tabii elimde deil !! Korkuyorda kakayi yapinca ama genede tuvalete yapmiyor ???

ödüller deneyin kakanı buraya yaparsan sana bir süpriz var veya çikolata,oyun,gezmek vs gibi ödüllerle belki ikna edersiniz kakası geldiğini hissediyorsanız televizyonda izlediği birşey varken yere naylon bir örtü yayıp üzerine lazımlık koyup televizyon izlerken dalıp yapabilir belki kakasını yapsın diye lazımlığına sevdiği çizgi film karakterlerini yapıştırabilirsiniz klozete yapıyorsa o anda şarkı oyun değişik bir oyuncakla dalmasını sağlayıp eğerki yaptığında da işte bukadar hiç de zor değilmiş aferin sana gibi sözlerle cesaretlendirebilirsiniz ama tabi kakası geldiğini sizin hissetmeniz lazım önce bunları yapmak için

yakın bir arkadaşımdan duymuştum. çocuklar tuvalet eğitimi dönemlerinde kakalarının kendilerine ait bir parçaları olduklarını düşünürlermiş. bu nedenle onu kaybetmek istemezlermiş.
arkadaşım kızına tuvalet eğitimi verirken şöyle yapmıştı. belki faydası olur.
kızı tuvalete oturup kakasını yaptığında kakaya el salladılar güle güle dediler.
evet komik oluyo ama bu onlar için çok önemliymiş. adete kendilerinden bir parça gidiyo diye üzülüyorlarmış.

o yüzden sizde oğlunuza kakasını tuvalete yaparsa kakaya el sallayıp güle güle diyeceğinizi vedalaşacağınızı belirtin. "oğlum kakan geldiğinde tuvalete yaparsan ben de yanında olurum kakana el sallarız güle güle deriz" gibi bir cümle kullanın belki işe yarar. kakasını tuvalete yaptıği içinküçük bi veda partisi bile yapabilirsiniz

Tesekkürler arkadaslar.bi kac gündür kakayida tuvalete yapmaya basladik bakalim hayirlisi.Ama bu seferde yapmak istemedigi icin kabizlik basladi sanirim.3 günde bir yapiyor.suratindan anliyorum zaten artik tutamayacagini.hemen tuvalete gidelim diyorum epey vakit geciriyoruz tabi bu arada tuvalette.sarki söylüyoruz oyuncaklari getiriyoruz yanmizda ugraslar sonunda kakayi yapip sonra ona güle güle diyor bide sifonu cekip seyrediyoruz biraz nasil gidiyo..simdilik böyle.insallah dahada rahat yapacagi zamanlar olur .. herkese kolay gelsin zor is tuvalet ögretmek vesselam

sanki bizim yasadiklarimizi yazmissiniz.bizde suan ayni seyleri yasiyoruz. ilk 3 gun zorda olsa tuvalete yaptik kakayi ondan sonra bez baglatmak istedi baglamadim o da tenha olan yerlerde kilotuna yapiyo, yakaladigim anda gec kalmamissam tuvalete goturuyorum kalanini oraya yapiyo. neler denedim neler. odul, kakaya baybaylar bravolar ama yok sonuna kadar tutuyo son zamanda kilota yapiyo. siz konuyu acali baya olmus. sanirim suan duzelmistir, nasil oldu burada paylasabilir misiniz?

Bizim de buna benzer bir tane var. Ama hiç işe yaramadı, klozete oturmayı tercih ediyor benim oğlum.
Konu sahibesi keşke yazıp paylaşsanız nasıl gitti eğitim, biz de yaklaşık olarak sizinle aynı durumdayız. Aşağı yukarı bir aydır tuvalet eğitimindeyiz büyüğünü sadece bir kere tuvalete yaptı, tutup tutup tenhalarda kilotuna yapıyor.

canım erkeni geçi yok her ç.çocuğun hazır olduğu ay var. kaka kasları en son gelişiyor ve çiş kadar kolay öğrenilmiyor. ayrıca kakadan korkuyorlar ve de yapmak istemiyorlar. başka bir arkadaşa da yazdığım gibi :

ilk günlerde biz de çok yaşadık kaka problemi. kaka çocuk için çok farklı adeta kakasının görüntüsünden korkuyor. biz ağlaya ağlaya, bağıra çağıra yapıyorduk. kaka geldiğinde çiş diye gidiyoruz yok diyo geliyoruz böyle defalarca. dayanamadığı yerde mecburen yapıyordu. bazen de çamaşırına yapıyordu. önce şunu keşfettik lazımlık sevmiyor hanımefendi itiraf etti. kakası popişine değiyormuş rahatsız oluyormuş. sanki temizlemiyoruz sonra kaka geldiğinde elimi tut kızım başarıcaz, bana sarıl, başını öğsüme yasla luyor oluyor gibi cesaretlendirmelerle çok şükür şimdi aştık. gerçekten çok zor bir dönem. şimdi tuvalete oturtuyorum oradan ane bitti diye sesleniyor. yanına gidince tuvalete "anne, kolayca yaptım" diyor. bal böceğim benim :13:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…